Problémy s epinom a aniball balónikom
Ahojte zienky.... porod sa pomaly blizi a ja sa snazim urobit vsetko pre to, aby som sa nan dopredu pripravila. S tym suvisi aj moj problem... budem velmi rada za akekolvek rady, postrehy.... Kupila som si aniball balonik a dnes som s nim chcela zacat cvicit, ale vobec ho neviem dostat dnu... som z toho dost nestatna a sklamana... skusala som ho trosku sfuknut aj nafuknut.... nasadila som nan kondom aj pouzila gel a aj tak nic ☹. Viete mi niektora poradit, kde moze byt chyba alebo co robim zle???
@jatva inak v tomto ti dávam za pravdu, človek sa tam ťažko dostáva k informáciám... Po druhom pôrode až pri ťažkostiach u malého mi detská doktorka povedala ze pravdepodobne následok zakalenia vody, neviem... Mal nedovivinuty očný kanalik oko stále v hnise a oni že som mu vetrala a dostal prievan alebo si neumyla ruky 😀
Ale čo sa týka personálu, super až na jednu sestričku a doktori sú tam noví... 4ria tusim... Mladí...celkom zodpovedne to berú, učia sa 🙂 ale verím zo keby som možno inde, tak pochopím rozdiel 🙂
Mne to je v podstatné jedno, len nech pôrodu ide rýchlo a bezkomplikacii a mam pri sebe odbornú pomoc 🙂
@gabuchah pokial nie je problem, tak je to tam fajn. Ale ked porovnam s Motolom v Prahe, tak tam som mala porodny box (cela izba s modernou postelou, sprchou, zachodom a odbornym vybavenim) len a len pre seba. Ked sa maly narodil, nechali nas spolu na tej izbe vyse hodiny. Nebrania sa bondingu. Do babatiek tam hned nepchaju UM, ale cakaju kym sa mamicka rozkoji. Na druhu stranu je to tam plne a vtedy sa nie kazdemu hned ujde izba, kde moze byt s babatkom, ale dostane taku postielku na kolieckach a moze si to babo v tom vozit. Je mozne, ze sa to v PB uz zmenilo co som tam rodila pred takmer 5timi rokmi..
@evening_star ahoj. Mozem sa ta opytat ako dopadol tvoj druhy porod? Lebo si tu pisala ze pri prvom si cvicila s epinom a nasteihli ta a nebola si spokojna...a pri druhom si necvicila ako to dopadlo?
Dobry den, chcem sa opytat cvici momentalne niektora z Vas s balonikom Epino??ako ste spokojna a kedy ste to zacali praktizovat?? Dakujem
Ahojte, cvicim s Aniballom od 36 tyzdna, teraz mam 39+5. Dnes po vytlaceni balonika 27 cm mi odtieklo trocha vody z posvy. Nestalo sa vam prosim nieco podobne? Lebo neviem ci to nie je nebezpecne a preco sa to vlastne stalo....dakujem za odpovede...
@sevitas ja cvicim tiez od 36 tt a umna zaciatky boli spojene s miernym krvacanim, ked som si viac balonik nafukala.Pytala som sa porodnej asistentky co mi odporucila balonik a je to vlasne to cisteni ked viac nafuknes teda urobis skok, ale je to v poriadku.s tou vodou by som sa tiez poradila s asistentkou.ja som zatial nafukala avytlacila 28 cm.cvicim rano a vecer.Kolko krat cvicis???
@sevitas pozeram ze ty si uz takmer vo finale tak urcite treba sa poradit s lekarom.Aj ja drzim prsty
Ahojte 🙂 tak ja to uz mam za sebou, chvalabohu 🙂. Malinka sa narodila dnes poobede. Cvicila som kazdy den 1x - 15-30 minut. S tou pl. vodou to bolo tak, za to bol pravdepodobne iba moc, len ja som to pri vytlacani balonika nevedela identifikovat, uplne sa mi zdalo ze to islo z posvy. Ale robili mi test na vlozke, a nebola to pl. voda. A co sa tyka porodu, tak nastrih nerobili ale kedze som mala opakovane hnusoby hnusne - mykozy v tehotenstve, tak ma malinka troska potrhala, pretoze sliznica bola oslabena. Takze nejake tie stehy su ☹. Inak by to bolo urcite bez...a dakujem vam za podporu 🙂
@sevitas srdecne blahozem k pronceznicke;) ak sa mozem opytat kolko sa Vam podarilo najviac vytlacit myslim obvod v cm? a v ktorom tyzdni maximalne sa podarilo vytlacit balonik? Dakujem pekne
@jastrabika dakujem krasne 🙂 najviac sa mi podarilo vytlacit 27 cm vtedy na konci toho 39 tyzdna, ked mi vypustilo ten moc, potom som uz necvicila. Ale ani to nebolo ze vytlacenie, lebo mi to uz neslo vytlacit, ale musela som ho vytiahnut rukou. Vytlacit sa mi podarilo nafuknutie na 22 cm, vacsie nafuknutia som uz musela tahat rukou, uz mi neslo vytlacit. Ale malinku som bez problemov vytlacila na 4 zatlacenia, len mala rucicku na tvaricke ked vychadzala, preto to potrhanie. A dala som si aj Epidural - rozhodnutie na poslednu chvilu v tych bolestiach 🙂, a ten to zevraj vsetko krasne urychlil, naozaj...tak drzim palce aj na tebe, nech vsetko dobre dopadne 🙂
@mawka no mne napriklad stacia referencie mnohych zien, ktorym takato priprava pomohla a taktiez porodnikov, ktori v praxi vidia jej efekt. Ak sa vam to nepaci, nic si nikam pchat nemusite, ale nie vsetky chcu byt tam dole pozosivane ako zombie a mat zdravotne komplikacie do konca zivota. Ano, kedysi nic take nebolo (alebo bolo? Africanky pred porodom trenuju s tekvicou...) a od malicka v mojej rodine pocuvam horory o tom, ako sa ktora potrhala ''ako salat'' a tyzdne si nemohla sadnut...takze dakujem, radsej si tam setrne budem pchat balonik sama.
Predam aniball, povodna cena 48 €, ponukam ho za 30 € + 2 € postavne. Cvicila som s nim 4 krat, vzdy som pouzivala kondom, takze z hygienickych dovodov je uplne bezchybny, 100 % stav, kupovany na aniball.sk, navyse kto ma pochybnosti, da sa objednat nahradny balonik. Prilozim aj nevyuzite kondomy. Nakoniec som rodila sekciou, takze ucinok bohuzial neviem posudit. Ak ma nikto zaujem napiste mi do IP.
@mawka Sudis nieco,o com nic nevies.Pred prvym porodom som necvicila,sili ma zaziva pol hodinu,niekolko mesiacov som si nemohla sadnut.Trauma a nocne mory az do druheho porodu.Pred druhym porodom som cvicila s epinom a porodila som 3650g dceru s 3 malymi stehmi.O 2 hod som ju mala na izbe a behala ako srnka.Keby to bol taky biznis,boli by reklamy vsade.Ale o tomto sa mlci.Nebyt modreho konika,tak som znova zasita az neviem kde a asi psychiatricky pacient.
Mnoho ludi neveri cviceniu s balonikom, ale ma to vyznam urcite vlastna skusenost a taktiez ak mozem povedat sama lekarka ktora bola pri mojom porode v pouzivani vidi vyznam.Ale rozhodnutie je na kazdom z nas a nemyslim si ze je to reklamny biznis.Ja som vdacna ze som sa o tom dozvedela v predstihu...odporucam;)
prosim vas ma niektora skusenost s krvacanim pri cviceni s balonikom?? ja som trosku zacala krvacat ked som sa chcela pokusit o jedno stlacenie naviac, vtedy mi to krvacalo len chvilocku, dala som si az dva dni pauzu (pisu ze staci jeden den), a mala som priemer ovela mensi a znova som krvacala hned pri prvom raze, uz som z toho na nervy celkom, najma ked citam ze tu maju nacvicene aj 30 cm, prosim vas aku postupnost ste zvolili?? lebo mna to vobec nebolelo a aj tak som krvacala. Dakujem za kazdu odpoved
@solnicka ahoj ja som pri cvicenie tiez sa stretla s krcacanim, tiez som sa zlakla ale je to normalne.je to tym ze sa roztahujes a ked nahodou stlacis viac krat ako je tvoja pripustna miera tak sa to moze stat.mne sa to stalo ked som si napr. z 20 stlaceni naraz pridala o 10 viac, bol to skok.preto ak mozem odporucat aj na zaklade porodnej asistentky ktorami poradila tak treba zacat najprv pomenej napr priemer 26 cm v jeden den a potom si nasledujuce dni postupne pridavat stlacenia ale len kolko je tvoja max pripustna miera a urcite to pojde ;) ja som zacala cvicit uz pomaly v 37 tt a cvicila som rano vecer a nacvicila som obvod 33 cm najviac.Mala sa mi narodila v 39 tt a bez nastrihu a sitia.drzim palce urcite to zvladnes ;) 🙂
@jastrabika ďakujem za odpoveď, začala som skúšať znova a zatiaľ nekrvacam, pekne sa posuvam, ved lepšie aspoň niečo ako nič, urcite to pri pôrode len pomôže, ale porodit bez nastrihu a poraneni, to je sen, obdivuhodné!!
@solnicka Ahoj ja cvicim od 35 tt, momentalne koncim 38. tt a tiez som nasla na baloniku trosku krvi, podla mna to moze byt aj z prekrveneho krcka, ktoreho sa balonik dotknne pri nafuknuti. Momentalne pri cviceni uz ziadna krv a nacvicenych mam 34 cm 😆. Ale je to moj 3 porod a som rada, ze nieco take existuje, lebo to sitie pri prvych dvoch porodoch bol hnus. 🙄
Takze mam odrodene, babo ma 3580g 51cm a obvod hlavky a pliec 33cm. Nacvicenych som mala 34 cm a ziadne sitie ani ranka, vrelo odporucam.
@anette79 Súper úžasné blahozelam k babatku;)
baby ja som v 33 tt, myslite ze este je cas so cvicenim s aniball? dakujem J.
Ahojte tehulky viem asi to tu nepatri ale mam na predaj aniball lopticku pouzivanu 2 tyzdne...ak by mal niekto zaujem cena je 30eur
Ja som pri prvom necvicila s aniballom a nástrih +9stehov hrozná bolesť malýal 3650g druhé tehu som a mám len jeden steh 5hodin po pôrode som sedela v tureckom sede na izbe nikto nechápal a to mala malá 4150g! Ja aniballom odporúčam. A jasné dostať ho dnu sfuknuty a fúkať až keď je dnu.
ahojte dievčata chcela by som sa opytat mam 2tyzdne pred porodom a zacala som cvicit s aniballom ale ked ho tam vsuniem dost a vytlacam za kazdym dostanem krc do nohy. stalo sa vam to ?co mam robit ?myslite si ze aj pri porode budem mat problem?

@gabuchah kym som nevedela, ze to ide inak, tak som sa ani ja nestazovala a asi by som sa mohla - dostala som silny zapal a nikto mi k tomu nic nepovedal, iba do mna ladovali vsemozne atb az nieco zabralo. Az v druhom tehotenstve som sa dozvedela od inych lekarov, ze prevdepodobne slo o zapal maternice. Tiez sa mi nepacia preventivne nastrihy. Inak personal bol skvely a moc mi pomohli s mliekom, lebo som nesmela kojit.