icon

Problémy s epinom a aniball balónikom

nanka3
6. júl 2014

Ahojte zienky.... porod sa pomaly blizi a ja sa snazim urobit vsetko pre to, aby som sa nan dopredu pripravila. S tym suvisi aj moj problem... budem velmi rada za akekolvek rady, postrehy.... Kupila som si aniball balonik a dnes som s nim chcela zacat cvicit, ale vobec ho neviem dostat dnu... som z toho dost nestatna a sklamana... skusala som ho trosku sfuknut aj nafuknut.... nasadila som nan kondom aj pouzila gel a aj tak nic ☹. Viete mi niektora poradit, kde moze byt chyba alebo co robim zle???

anjika42
20. aug 2016

Ja som rodila pred rokom ako 41 ročná, anibal som nepouťívala, iba masáž hrádze a tehotenské cvičenia som robievala a žiadne problémy, aj keď nástrih bol

anjika42
20. aug 2016

ja by som sa toho aniballu bála, že ublížim dieťaťu

miska845
20. aug 2016

@anjika42 dieta je uplne inde ulozene kde sa vklada balonik

nikulka1
20. aug 2016

Ja som pred 5 mesiacmi porodila ako prvorodicka dcerku vdaka aniballu bez nastrihu a bez zranenia...ine zeny nemohli ani cikat, ja som behala so stolickami na druhe poschodie par hodin po porode. je to laska môjho zivota ten balonik navzdy 🙂.

Je tu skupina - Cvicime s Epino/aniballom. pridaj sa tam a precitaj si, baby ti poradia, precitas si skusenosti z porodu a to ta povzbudi. Nenechaj sa nikym odradit.

Teraz k tvojej otazke - kazda sme to nevedeli 😀 Nevedela som si predstavit ze sa dostanem na tie cisla velke. Skus trochu nafuknut aby bol tvrdsi, potom vela gelu a pojde to. Ja som pouzivala kondomy a kokosovy olej lebo je antibakterialny, protikvasinkovy, hoji drobne ranky. Kazdy den sa budes troskuposuvat lebo v tele sa s bliziacim pôrodom zvysuje mnoztvo relaxinu a to ti to bude povolovat.

V den porodu budes presne vediet ako a kam mas tlacit. ja som malu vytlacila v priebehu jednej kontrakcie asi za 3 minuty a to vdaka tomu ze som presne vedela ako to robit.

Drzim palce.

PS: Som lekarka, nieco o tom vsetkom viem...

anjika42
20. aug 2016

ako treba tlačiť, sa ženy dozvedia aj na predpôrodných kurzoch, takisto ak je dobrý ekár, tak jej to bude počas pôrodu hovoriť

nikulka1
20. aug 2016

@anjika42 paneboze toto co su za argumenty. A ked nebude dobry lekar? A nie kazdy to vie vysvetlit. Uz si ten aniball zakupila tak teraz ju neodradzajte, rozhodla sa nenechat veci na nahodu a to treba praveze podporit.

Aniball mi zabezpecil ze porod bol pre mna najkrajsim zazitkom. Ze par tyzdnov po porode sa moj sexualny zivot hned mohol vratit do normalu na rozdiel od kamaratok ktore doteraz boli sitie a jazvy. Ze som nemala ziadne popraskane zilky od toho ze by som omylom tlacila do hlavy a nie dolu... Bola som pripravena a sebavedoma. Ma to tolko vyhod !!! Tak ked jej neviete pomoct, naco sa vyjadrujete?

miska845
21. aug 2016

@nikulka1 ahoj dakujem za odpoved lebo ostatny pisu bludy a nie odpoved na otazky a zvytocnosti co ma nezaujmaju ;) neodradi ma nik .. je to moje rozhodnutie cvicit s balonikom a som zan vdacna tym ze vidim aj male pokroky a nemam strach ;)posilnuje to aj moju psychiku a tesim sa na porod ... len som sa chcela opytat na ten krc ci bude aj pri porode s tym problem alebo ci nemate niekto skusenost s krcom pocas cvicenia

nikulka1
21. aug 2016

@miska845 akym krcom? To som necitala.

sayurinka
21. aug 2016

Ja som mala presne te isty problem s aniballom, nesiel dnu vobec, neprijemna bolesť tak som sa na to vykašlala. Praktizovala som masaz hradze a nakoniec som doma porodila 3600g synceka bez akehokolvek poranenia 😉

dany1dany
22. aug 2016

Ja som ored rokom a pol rodila prveho syna. Cvicila som s anibalom. Dodnes si ho na moje odporucania kupili 3 kamaratky a vsetky sme to dali bez nastrihu. O 2 mes.budem opat rodit a verim, ze to dam opat bez nastrihu. Hodinu po porode som sedela na posteli v tureckom sede, personal si myslel, ze som len navsteva. Takze rozhodne ho odporucam. Nazory zien, ktore tvrdia ze je to chore, na zmysel komentovat, ked je uz tolko zien, ktorym to pomohlo. Kazdy jeden sval na tele je mozne trenovat, tak preco by malo byt chore trenovat prave tento??
Prajem vela stastia pri porode.

evittam
23. aug 2016

@dany1dany No, ale je aj veľa žien - a určite omnoho viac, ktoré porodili bez nástrihu a natrhnutia aj bez nejakého balónika. Patrím k nim. 😉 A určite netvrdím, že je to choré.

janca029
23. aug 2016

Ahojte ja som tiez cvicila s aniballom. Mozem len odporucat.
Tie co neverite precitajte si tento clanok
http://www.aniball-sk.sk/index.php?route=inform...

any395
24. aug 2016

Odporúčania na výnimočnosť pozitivného efektu cvičenia / zbytočnosť cvičenia s balónikom a prípravu k pôrodu s PAm sú rôzne, no v 90% pozitívne. Často na základe info jednotlivých mamičiek, "laických dávových skupín a vlákien" sme nejakým smerom oplyvňované, aj velmi intenzívne... a preto sa dáte sa na cestu s mienkou davu....Iste je fajn, to najlepšie, ak si dokáže každá tehula uvedomiť "svoj vlastný individuálny stav, možnosti, svoju vlastnú cestu, postoj a očakávania pri pôrode" ktoré pokladá za "predovšetkým zdravé, t.j. prirodzené a osožné pre ňu samú a jej dieťa" a tiež ičaakávania ďalších výsledkov pri pôrode a v bezprostrednom čase pôrodu (zlatá hodina(vo vzťahu matka-dieťa, pup.krv ktorá patrí dieťatku - lebo je JEHO...a iné ďalšie dôležité a pritom normálne veci, ktoré sa, žiaľ, v našich podmienkach v rámci SK nepraktizujú 🙂 www.porodnaasistencia.sk www.ipask.sk

vanilkac
9. dec 2016

Ahojte, predám nepoužitý Aniball, ak by ste mali záujem (pozrite bazár). Veľmi som sa naň tešila, pretože ho každý odporúča (aj moja kamarátka ho používala a malého valibuka vytlačila bez šitia doslova na dve nadýchnutia), ale všade bol v tom čase vypredaný a kým mi dorazil, bola som už v nemocnici. Radšej ani nebudem hovoriť, aký bol pôrod bez cvičenia a to následné šitie. A nehovoriac o hemoroidoch z vyše polhodinového tlačenia. Takže ja by som ho bola používala, keby bol dorazil skôr ☹

veronika_2015
13. dec 2016

Ahojte mam taku otazku. Som v 36tt a chcela by som zacat cvicit s aniballom, no lekar mi povedal, ze babatko je uz nizko polozene vraj ma uz velmi dole hlavicku, ale krcok maternice mam vraj uzavrety. Mam sa setrit a nechodit moc na prechadzky ale skor lezat...Na cvicenie s aniballom som sa ho zabudla spytat...Mali ste niektora takyto problem? Myslite, ze mozem zacat cvicit alebo je to v mojom pripade nebezpecne? Dakujem

adena7
13. dec 2016

@veronika_2015 kludne mozes cvicit..ja som bola 3tyzdne pred porodom otvorena na 2 prsty, babo bolo tiez nizko..a gyn. mi odsuhlasila cvicenie..babo je este v plodovych obaloch takze je chranene..ale hygienu samozrejme dodrziavat treba..ale zacinat pomalicky..postupne..nic nesilit

veronika_2015
13. dec 2016

@adena7 tak super dakujem za info, to som rada, lebo nastrihu sa celkom bojim :/ a este mam taku otazku- pred prvym pouzitim ste to akym sposobom vyvarili? Ten sterilizacny pohar som si nekupila ale mozem to normalne dat do hrnca? 🙂 asi divna otazka ale snad to neposkodim

adena7
13. dec 2016

@veronika_2015 balonik som vyvarila v hrnci 🙂

veronika_2015
13. dec 2016

@adena7 tak super dakujem 🙂

mufka.janka
21. dec 2016

Baby mam na predaj anibal. Kvoli komplikaciam som ho nemohla pouzit. Iba rozbaleny, nepouzity. Povodna cena 49. Teraz 25e + postovne. Darujem aj lubrikacne gely na baze vody.

any395
4. jan 2017

Milé tehulky, POZVÁNKA , PRIRAVA NA PORODA MATERSTVO s pôrodnou asistentkou (PA) pre tie, ktoré zvažujete, premýšľate o svojom vlastnom pôrode a vlastnej zodpovenosti, aktivite, ktorá patrí predovšetkým, do vaších rúk, premýšľate o vlastnom prístupe k životu a zdraviu, a to vlastným pričinením sa k dôležitej jedinečnej príležitosti, ako je obdobie pred pôrodom a príprava naň...je tu, pre oslovených, intenzívna víkendová príprava k pôrodu v SNV 20.-21.17 tehotenstvo, pôrod, starostlivosť o dieťa, dojčenie, očkovanie, nosenie ... s pôrodnou asistentkou s licenciou a odborníkmi, ktorí sa venujú daným témam vo svojej dlhodobej praxi. Kapacity sú obmedzené, preto je potrebné nahlásiť prípadný záujem, odoslať príhlášku na víkendový kurz prípravy na pôrod - VNŽ, čo naskôr. Všetky info nájdete na www.porodnaasistencia.sk...... aj na facebooku: Pôrodná asistencia https://www.facebook.com/porodna.asistentka/?re...

iuka5
8. jan 2017

Baby mam na predaj aniball balonik,poslem v povodnom obale aj s navodom (pouzivany iba s kondomov)
Cena 20 eur+postovne

1988lenka
12. jan 2017

Ahojte zienky...ja som aniball balonik dostala pod stromcek kedze termin som mala az polovici januara a moja polovicka vedela,ze sa obavam porodu...lenze drobcek sa rozhodol ist vonku skor a aniball balonik som nepouzila a mne je uz na nic...

1988lenka
12. jan 2017

Tak by som ho rada predala za nejaku symbolickú sumu

lienocka23
12. jan 2017

@1988lenka píšem správu

ebi88
12. jan 2017

Ja sa chcen opytat zien co cvicili s balonikom ci sa im potom vratili pohlavia do povodneho stavu, kde som citala ze sa trvalo natiahne , tak neviem ci je horsi nastrih ci zaclony miesto ficure :D nie vazne prosim o
radu

jenny_m
12. jan 2017

To by aj mna zaujimalo rovnako ako @ebi88, ze ked sa zena takto dlhodobo roztahuje s balonikom, ze ci potom neostane stale taka roztiahnuta?

lienocka23
12. jan 2017

@jenny_m a @ebi88 toto som nasla priamo na ich stranke
http://www.aniball.sk/vytahana-pochva-mytus-neb...

zeytin
12. jan 2017

Podľa môjho názoru veľa záleží od prístupu lekára... pri mäsiarovi ani balónik nepomôže. Ja som ako prvorodička rodila dcérku 3850 g a vďaka lekárke bez nástrihu, mala som len nejaké šitie, na druhý deň po pôrode som sedela, čo mi závideli mnohé maminy. Pred pôrodom som si masírovala hrádzu s olejčekom. Pri druhej som už ani šitie nemala, nejaké dva estetické stehy.

nikulka1
12. jan 2017

Takze ja som doktorka a zaroven uspesna absolventka porodu s aniballom cize viem sa vam k tejto otazke vyjadrit. Mate to to iste, ako ked sa snazite dotknut spiciek s vystretymi nohami. Kym nie ste rozcvicene, nejde to...postupne cvicite, o mesiac sa dotknete...ale ked nebudete nadalej cvicit, o mesiac sa skusite opat dotknut a uz to zas nejde...

Detto - cvicime tu svaly...neroztahujeme kozu. Sval sa strecuje, je flexibilny. To neznamena ze ostane natiahnuty, hned sa stiahne. Tj cvicim a potom sulozim a partner stale citi ze som uzka, nie zavaraninovy pohar. Pri porode je sval flexibilny, natiahne sa, hlavicka ja vsetko preleze a stiahne sa.

Moj pripad - prvorodicka, bez stehu, bez nastrihu, bez ranky. Ine mamy cikali len v sprche, ja som behala ako srnka uz par hodin po porode. Sex je este lepsi nez bol.