Prvé dni po pôrode. Ako sa vysporiadať s návštevami?
Ahojte,
ako ste prežívali prvé dni po pôrode? Myslím aj dni v nemocnici aj keď ste prišli domov.
Som prvorodička a som asi dosť opatrná ,možno mi poviete že nemám stresovať :D neviem si ale predstaviť že hneď by mi mal niekto prísť na návštevu alebo ako moja svokra mi povedala že máme z nemocnice hneď prísť na návštevu k nej lebo ona tak chodila. .Skôr si chcem možno prvý týždeň spraviť nejaký režim , trošku aj seba dať dokopy a potom zvažovať nejaké návštevy alebo tak..
Nechcem nikomu odopierať návštevy alebo brániť aby videli dieťa ale mám rada svoj kľud a pokoj a to isté chcem aj pre dieťa...
Ja som bola v pohode, bola som vďačná najskôr za svokru, potom za moju maminu, ktoré sa u nás vystriedali a pár dní tu boli spoločne. Ale bývame od seba všetci ďaleko a ja som ich chcela mať v tej chvíli nablízku, prišli už do pôrodnice. Primárne tam bol so mnou manžel, ale babičky som nechcela ukrátiť o tie krásne momenty. Skvelé to bolo!😍 Nehovoriac o tom, že keď som prišla domov, všetko bolo vyupratované, navarené, pri ďalších deťoch sme sa nemuseli stresovať, kto ich postráži... Strašne radi na to všetci spomíname a keď vidím obe babičky, aké sú z toho aj po rokoch rozcítené, ako si to vážia, tak viem, že som urobila dobre❤
@tiezjedna tiež som si to tak vysnívala a úprimne Vám závidím že ste to mali také krásne takto by to malo vyzerať 🙂 u nás to žiaľ nemôže byť svokra sa cíti že to je nejaké súperenie medzi mojou mamou a ňou a nechce moju mamu pustiť k ničomu..
Zamnou normálne chodili
Nič zle na tom nevidím,aj pomohli a hlavne sa tešili
Ale keď niekto je citlivejší asi to berie inak,tak si urob ako chceš
No neviem si predstaviť, že všetci sa tešia a zákaz návštev
Keby, že niekto je chorý ale inak nevidím dôvod
@anonym_84a7a5 nikto nevraví o nejakom zákaze návštev.. 🙂 ale je rozdiel prísť na návštevu na hodinu na kávu 2x do týždňa...a chodiť každý deň a pol dňa a keď nie návšteva tak 100x do dňa volať..
Sprav tak ako vyhovuje tebe, oznám mužovi a ten by to mal zariadiť. Pani svokra môže prísť pozrieť do nemocnice a potom keď ju zavoláte.
Pri prvom som to nejak neriesila. Nasi mi pomohali ku koncu, mama som mnou chodila na kotroly. Co mi v porodnici chybalo dokupila, poprala…takze prisli hned. Svokra prisla par dni na to, pripomienky typu- preco spi, ona si ho chce popestovat. Pocula ako volam s kamaratkou, ze pojdem k nasim, ked muz pojde na tyzdnovku. To bol dalsi problen tak sa zdula a ze ide domov. Zo slusnosti som jej pobedala ze nech sa kedykolvek zastavi, uplne s nervami ze ano samozrejme ze sa zastavi. Potom prisla svagrina, ale ze maleho nebude brat na ruky lebo ju boli hrdlo. Potom druha svagrina s podnapitym muzom. Pri druhom, som bola v case porodu chora. Starsi syn tiez. Muzovi som povedala ze nemam zaujem o navstevy. Svokra prisla asi po tyzdni. Maleho popestovala asi 2 minuty a ue staci lebo je tazky… svagrine prisli ale po 3 tyzdnovh. Maly mal prave zabu, vkuse plakal, nrchali sa obskakovat, narobili bordel a isli prec
@tiezjedna tiež som si to tak vysnívala a úprimne Vám závidím že ste to mali také krásne takto by to malo vyzerať 🙂 u nás to žiaľ nemôže byť svokra sa cíti že to je nejaké súperenie medzi mojou mamou a ňou a nechce moju mamu pustiť k ničomu..
@anickamat ako ja nikdy nepochopim ze dospela zena, ktora ma dieta si nevie presadit svoj nazor. Svokre by som zavolala, vysvetlila jej strucne ze po porode chcem mat pokoj, nech neotravuje. By som ich hnala keby po porode, kao a kazdy by sa mi tu pchal do domu a este im kavy rob a neviem co. Ako sorry ale ja by som toto netrpela, ani 5 minut.
Návštevy nie, ale mamu, sestru, svokru neberiem ako návštevu, hádam nebudú čakať 6 týždňov, aby bábo videli.
@ibrunova budú čakať kým ja poviem že budú čakať 🫠🫠🫠🫠🫠
@anickamat ako ja nikdy nepochopim ze dospela zena, ktora ma dieta si nevie presadit svoj nazor. Svokre by som zavolala, vysvetlila jej strucne ze po porode chcem mat pokoj, nech neotravuje. By som ich hnala keby po porode, kao a kazdy by sa mi tu pchal do domu a este im kavy rob a neviem co. Ako sorry ale ja by som toto netrpela, ani 5 minut.
@ariannazara neide o to že si neviem presadiť svoj názor 🙂 svokre sme 100x povedali už aj slušne aj neslušne nech nás v tomto období nechá ale nepomáha to..ani obmedzenie stretávania..ani že jej neodpisujem ani nedvíham .. pri niektorých povahách je to proste zložitejšie
@ariannazara neide o to že si neviem presadiť svoj názor 🙂 svokre sme 100x povedali už aj slušne aj neslušne nech nás v tomto období nechá ale nepomáha to..ani obmedzenie stretávania..ani že jej neodpisujem ani nedvíham .. pri niektorých povahách je to proste zložitejšie
@anickamat ked pride na navstevu fyzicky tak jej proste neotvor... pochopi...
@anickamat tak asi je rozdiel, či príde mama/svokra, ktorá nebude čakať full servis, ale ti navarí, postráži bábätko a nechá ta pripadne vyspať a rozdiel keď príde teta z druhého kolena a bude očakávať kávu, koláč a tip top upratané…
@anonym_85a7b8 myslím že aj moja rodinka keby prišli na návštevu tak by chceli pomôcť to by som aj prijala 🙂 ale ja som skôr taký typ človeka že mám rada svoje súkromie aj veci v domácnosti podľa seba. Síce ešte neviem v akom stave budem po pôrode ale určite sa budem zotavovať a príde mi také neprirodzené že by mi tam v tom období niekto mal pobehovať... možno tak na kávu na hodinku ale nie na celé dni. Keď moja svokra príde tak to nikdy nieje na hodinku :D
@anickamat u mňa našťastie boli tak na hodinku dve 3-4x do týždňa, v podstate keď som sa ja ozvala. Mne to veľmi pomohlo v tom čase, pritom tiež som taká, že si držím skôr súkromie ale vtedy mi bolo jedno, že spratáva riady alebo vysáva niekto iný ako ja a manžel 😂, hlavne že som mala teplé jedlo a čisto, keďže pôrod som mala dosť masaker, dieťa malo pretočený režim a koliky, ja k tomu skúškové na škole.
@anickamat ale zober si, že je to jej vnúča, dieťa jej syna, buď rada, že sa zaujíma o vnúča..
@anickamat ale zober si, že je to jej vnúča, dieťa jej syna, buď rada, že sa zaujíma o vnúča..
@anonym_132248 a zober si, že ona je čerstvá matka, potrebuje sa hojiť a spoznávať SVOJE dieťa a jeho rytmus. Že toto jedna žena nevie pochopiť, je na facku. Však s vnúčaťom sa uvidí po tom, ako sa matka zotaví.
@anickamat tak to ma mrzí, to je od nej dosť hlúpe... My máme skvelé babičky a sme za ne vďačný, hoci teraz ich tak často už nevídame (u mojej maminy vek, u svorky nejaké psychické problémy), ale svojho času nám vždy aj deti spoločne strážili, keď sme s manželom leteli niekam len vo dvojici na pár dní🙏
Určite po pôrode ostať doma a keď už tak po takom týždni nech niekto príde na návštevu a nie ty domordovana behať s dieťaťom po návštevách.Ja by som svokre dala keby to mne povie .Plus dieťa je často v noci hore budeš rada ak budeš vedieť kde je sever
Za mnou prvy raz mohol len muz a potom ked mal maly 3 dni sme hned boli u svokry a den na to u svokra. Potom dosli nasi . Bolo leto. Druhy raz boki v nemocke za mnou a potom doma. Ja som to neriesila nejako, nakolko stale sme niekam behali, ako horsie nez cakaren v nemocke na pediatrii uz byt ani nemoze 🙈😀
@anickamat zdas sa mi taka makka, neasertivna. Treba dat jasne najavo, ze si rozhodnuta neotvorit dvere, ak pride navsteva ktorej bolo jasne povedane ze este nie je vhodny cas. A to ci je tvoj manzel naozaj super, sa este ukaze. To ze pises ze nevie pochopit tvoj pohlad na tuto vec je zarazajuce. Nech si poriesi svoju rodinu
@anickamat rodicia a surodenci prisli v prvych dnoch po prichode z porodnice. Doniesli dozicky s jedlom, popestovali babatko, moja mama mi ho pomohla aj okupat. A isli domov. Nebolo na tom nic, co by mi vadilo, prave naopak.

@ariannazara budem rodiť koncom jari čiže o to neide.. ale aj tak svokra má doma ešte 11ročného syna ktorý je sústavne chorý (zo školy vždy príde od niekoho nakazený alebo minimálne je prenášač..) a mám z toho hlavne obavy
@anickamat ja mam tiez termin v aprili a sestonedelie nech mi da kazdy svaty pokoj 😆