Pýtal sa vás každý po pôrode či kojíte?
Zaujímala by ma takáto vec, lebo konkrétne mňa ľudia bombardovali hlavne takouto otázkou a ani ich nezaujímalo, ako sa mám. Dosť mi to liezlo na nervy. Zažili ste to niekedy?
jasne ze sa to aj mna pytali a potom im vadilo, ze som kojila kym dcerka nemala 2 roky a 7 mesiacova to som uz bola nenormalna. 😀 ale mna to uz nevytaca. teraz ked sa nam driha dcerak narodi, tak ju budem kojit dovtedy dokial budem moct.
neverila som, že takú vec sa môžu ľudia pýtať. ale už verím 😀 😀 😀 tak tak, aj úplne neznámi ľudia.. jéj aký krásny chlapček...kojíte??? ja sa len usmejem a poviem že jasné!
jj, a este stale sa ma to pytaju 😀
v kuse a potom gúľajú očami ako na mimozemšťana, lebo nekojím 😒
Hej, nonstop...
vkuse sa ma to pytaju a aj opakovane! odkedy som mamina, neskutocne vela mudrych susedov, priatelov, znamych mam, vsetci vsetko vedia najlepsie 😀
mne to nevadilo. lebo našťastie sa ma to pýtali len blízki a velmi známi ludia. a chápali dôvody prečo som nemohla kojiť. a cudí sa nepýtali
pytal sa to kazdy, aj taky koho by to vobec nemuselo zaujimat a pochybujem ze aj zaujimalo 🙄 no jediny kto mi vadil ked sa to pytal bola svokra, lebo ona nekojila ziadne svoje dieta a nechapala ako ja este stale mozem kojit (kojila som do 6.mesiaca) zakazdym ked dosla na navstevu same prve pri dverach otazka: a este kojis???? 😔 🙄 aspon ze z mojho vyrazu cosi pochopila a teraz sa ma uz nepyta preco nekojim... a vlastne vsetci uz s tym dali pokoj.
jasne to boli pomaly prve otazky dost ma to otravovalo od pomaly cudzich ludi alebo len zbeznych znamych aj ked som kojila ale problemy boli. najlepsie je ze o 2 roky ked som este kojila sa ma ti isti ludia prekvapene pytali a ty este kojis?
hej hej, hneď prvá otázka ktorú mi všetci aj cudzí položili, po pozdrave a po tom, či sme zdraví... že či kojím...
vsetky otazky co sa tykaju kojenia,a "kedy budete druhe,tretie" a pod su podla mna take intimne veci,pochopila som to az ked sa mi narodili deti.Ja sa uz snazim nikomu tieto otazky neklazt,kym otom sami nezacnu hovorit.
mna sa pytali snad vsetci. bola som z toho na nervy, lebo maly sa mi neprisal v nemocke mu dali flasku a tym nase kojenie skoncilo. odsavala som este dva tyzdne a bolo po mojom mlieku. dost zle som sa s tym sama vyrovnavala a tieto priblble otazky ma doslova davali "dole" . trvalo mi par mesiacov kym som to predychala. mam pocit,ze niektorych ludi nezaujima ako sa ma babatko ci je spokojne, ale hlavne ci kojite. je to psycho
no jasne to bola prva ich otazka..a Kojis???moje nervy a ked som povedala ze nie...tak ich zaujimalo ze preco...isly my na nervy.
Niektori to mozno ani tak nemyslia, len sa chcu prihovorit a nevedia ako na to 😀 Ale to uz zalezi od konkretnych pripadov....
no jedna babka v dedine.. bola som na prechadzke a hned : jeeee a to uz mate? a kojis? a ja ze nie a ona : noooo moderna mamina!!! nabuduce kopnem do riti takych ludi je.lych co si myslia ze zjedli vsetku mudrost sveta 🙂 no som trosku hakliva na toto lebo potom vsetci mojej mame rozpravali ze ako to je mozne ze ma to neuci :D chapete ked nieje tak nieje :D (mlieko)
pýtali sa to všetci...(hlavne svokra!!!!!, ktorá je teraz zas v rozpakoch, že ešte stále dojčím). akurát v nemocnici, po pôrode, to bolo všetkým sestričkám jedno ☹ a myslím si, že je to každej osobná a aj dosť intímna vec.
Júúúj samozrejme, to bola prvá otázka. Ak som odpovedala že už nie, gúľanie očami, prečooooo ???? No leboooooooooo :D Každý nemá litre mlieka, žiaľ ja som kojiť chcela a nešlo to, no nezbláznim sa predsa.
áno..ako pokazené CD 😀 a keď som im povedala,že sa chystám do 3 rokov,tak ako dcérku - to ste mali vidieť ten výraz tváre 😉 Teraz ich pre zmenu trápi : A to ešte stále kojíš??? a to dokedy??? Tak s radosťou im odpovedám,že svetový priemer dojčenia je do 4 rokov,tak keď už nebudem najlepšia matka,tak aspoň nech som priemerná 😀
ano a bola som na prd mater ked mlieko nemam.Doslova.
ano a ešte kedy sa narodila, ako som rodila, koľko merala a vážila, teraz si to asi napíšem na búdu kočíka - strááášne otravnéééé aj tak si to nikto nikdy nezapamätal tak nechápem načo im to bolo :-/
ahojte kocky ..ako tak citam mam sa naco tesit ,uz teraz mi to dviha adrenalin a nie este ak sa aj ozaj zacnu vypytovat no hlavne moja svokra 😀..hadam to nebude az take hrozne a nejako to vydrzim a moje nervy ostanu v pokoji 😉
áno pýtali sa ma aj ja sa opýtam... čo je na tom?
ano pytali,ale tak ako aj na ine veci.. 🙂
Aj mna sa to kazdy pytal 🙂 Ono je to vazne pre ludi asi velmi zaujimave 🙂)) Ja som si z toho nic nerobila 🙂)
kedy rodis, co to bude, a mena uz mas, veci pobalene, este furt nic?? a najviac ma vedela zarazit otazka: Tesis sa? a Mato sa tesi? - NE NETESIM SA NA SVOJE DECKO!! och.....sranda 🙂)
haha mna sa nepytali ci kojim, ale ty naozaj kojis?? a to neboli?? rodila som v irsku a tu teda koja iba cudzinky. teraz bola u nas na navsteve sestricka a ked zistila ze dcerku kojim uz 17.mes tak nemohla uverit, ze som prva co stretla aby tak dlho kojila :D :D :D
...-Bóóóóó´óžinku,ty si ešte celá?????.... 😀 😀 😀 😀 A potom to ...-kojíš???.... -Nie 😕 .... -Ježiši a PREČOOOO NIE?????????!!!!! 😲 😲 😲 -Nemám mlieko. -Akože nemáš mlieko??? A to prečo???? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ešteže má už malá 7mes.,ale teraz sa ma každý pýta... -To prečo je taká tučná? Nie je chorá??? 😀 😀 😀 😀 😀 😀
no hej, je to akosi prirodzene sa taketo otazky pytat, mna sa to hlavne pytali z manzelovej strany vzdy ked sme prisli na navstevu, od svokry, cez babku az po tetku ... ale ja som kojila syna do 20 mesiacov a to po takych 2 mesacnych intervaloch co sme tam chodili vzdy ta otazka este kojis? aj mne to vadilo, lebo co ich do toho, hoci som kojila, ale dalsia otazka a to dokedy este budes? ... no ci ti ja viem vtedy ... a to tak dlhooo? nooo proste myslim ze akokolvek odpovies vzdy bude dalsia otazka, lebo ludia sa potom nemaju 'o com vypravat" 🙂
Ja som dcéru kojla do dvoch rokov, Po čase to ustalo, nikto sa ma to už nepýtal, asi pri dvojročnej babe zákonite predpokladali, že už nie. Okrem mojej starkej, tá sa ma to spýtala každý jeden týždeň "kojíš ešte?" a ja že "áno" a potom že "a mlieka máš dosc?" a ja že "stačí jej" a ona že "dobre dobre, to je lne dobre, čím dlhšie tým lepšie" a to bolo fakt každý boží týždeň, presne tie isté slová- dostávali ma do vývrtky, ale ku koncu mi to už bolo až smiešne.

Mňa skôr rozčuľovali otázky: a EŠTE kojíš? a to som kojila iba 5 mesiacov.... akoby to bolo nenormálne dieťa výlučne dojčiť a neprikrmovať.... 😠