Rodili ste niektorá s použitím litickej zmesy?
Ahojte, chcem sa opytat mamiciek, ktore maju skusenosti s porodom pod tzv. litickou zmesou. Bolo mi to odporucene nezavisle od seba neonatologom aj porodnikom ako setrnejsia verzia epiduralu. Malo by to pri senzitivnejsich typoch odblokovat uzkost, napatie, zmiernit bolesti a dosiahnut lepsiu spolupracu rodicky. A vraj to na rozdiel od EDU nespomaluje porod, ani neprechadza placentou k babatku. Na internete neviem k tomu nic najst. Stretli ste sa s tym niektora?
jeeej, ahoj dalsia kolegyna 😀 a zhaname lizatka 😉
joooo, ili, nemate ketaminove lizatka???? 😀 s annalenou zhaname a najblizsie sme ich nasli v japonsku, ale ziadna nema cestu okolo 😀
nie, ale po tých lízatkách by to tu nabralo tie správne grády 😀
😀 by sme sa "sjeli" a by to tu ficaloooo 😀
ale v aprili idem do Amsterdamu, tam sa daju take zelene lizatka z istej nemenovanej latky 😀 😀 😀 alebo zuvacky 😵
jeeeeeej, amsterdam ja mozem 😀 uzasne mesto, zatial najkrajsie ake som kedy videlaaaa.londyn sa moze skryt 😝 teda, az na ten pach marihuanny na kazdom rohu bleeee.
najlepsie su tam ale tie kaviarne, co maju vonku gauciky a vankuse, to je ako raj na zemi 😀 😝
he, toto som prave citala "odkedy sa pôrody presunuli z domáceho prostredia do nemocničného, materská úmrtnost sa zvýšila" a nechapem 😕 to faaaaaaakt?????? ci je to ako s tou lytickou zmesou?
to urcite pisal niektory z kandidatov co som pisala, bod 1 az 6 😝 je to taka totalna blbost ze az sa mi mozgove zavity odkrutili !!!! vies co? niesom zla, ale nech sa vsetko vrati do minulosti , ale potom ked budu matky umierat a ich deti s nimi, potom sa ozvem a budem kricat:"ved toto ste chceli!!"
ja som pako, som si prave presla cely qualitatsbericht za rok 2007 porovnavanie porodov doma a nemocnici, asi 70 stran 😖 takze skoro v 85% bol pri domacom porode este dalsi kvalifikovany clovek, sama PA viedla porod len v 1,2%!!! v 3 pripadoch sa porod skoncil smrtou novorodenca... 10% deti muselo byt nasledne hospitalizovanych.
co ja viem, skor som za humanizaciu podmienok v porodniciach, nasimulovat domace prostredie, to mi pride ovela istejsie, ako lamat cez koleno porod doma 😕
si to dufam napisala do temy porod doma, ci mam ja? 😝
uz som to urobila za teba 😝 😉
a to v ktorej Ba porodnici odporucaju??? co som praxovala v ruzinove na gynde tak na poradniach dr radila len epidural mamickam, hlavne prvorodickam, a aj celkovo cely personal s ktorym som sa stretla bol "pro-epi"...tak trochu nechapem...ved ked uz ulavu od bolesti tak bezpecnu pre dieta 😕
to nebolo v BA nemocke, niekde inde....
latvia dik, ja som az teraz si vsimla, kde som to vobec napisala 😅 mala by som asi viac spavat 😀
aj ja by som chcela vediet tu nemocku, kde to radia, ale to sa asi nedozvieme 😕
😀 😀 jj, nasledok ponocovania.dezorientacia....alebo si si pichla lyticku zmes??? 😎
😀 😀 neee, doma mam len furosemid,to by mi asi moc nepomohlo, teda ako k comu 😝 😀 😀
😀 co si čurolog??? 😀
som si zmylila flasticky, ked som to brala v nemocnici, chcela som novalgin 😅 😀 😀
damy, skuste sa pokial mozno drzat temy 😉
na ostatne debaty si, prosim, zalozte temu vo Volnej diskusii
dakujem za pochopenie...
ikke, jasneeee, len ked tu je uz nuda, podla mna mozes kludne zatvorit tuto temu 😉 🙂
Latvia - jelikož jsme se tady před několika dny bavili o tom, jestli je epi v ČR hrazené pojišťovnou nebo ne, vznesla jsem dotaz na Všeobecnou zdravotní pojišťovnu, jestli hradí epi na žádost rodičky u spontánního porodu. Dnes mi přišla odpověď revizního lékaře pojišťovny - kopíruji: "epidurální analgezie při spontánním porodu na žádost klientky je nadstandardním výkonem. Poplatek za tento výkon hradí klientka po předchozí dohodě s poskytovatelem služby."
Takže jestli se epi u Vás nehradí, tak to asi lékaři vykazují jako nutnou medikaci zřejmě i v neodůvodněných případech.
tak to sa u nas spytam 😕 ja som sa narovinu pytala primara ci sa za to plati, tvrdil ze to hradi poistovna cele.
ale opytam sa ci to vykazuju ako nutnu medikaciu
Tak to jsem zvědavá, ale nechtěla jsem jim dělat nějaké problémy 😀 Mě to jen zaujalo, protože skoro všichni, které znám, museli epi platit. A kámoška je právě teď těhotná, bude brzy rodit, tak jsem si říkala, že kdybys měla pravdu, tak by jí to určitě pomohlo 🙂
zistim co za machinacie sa u nas robia 😀
Lyticku zmes nikdy viac!!!! Jedine, co sposobi je, ze vas otapi a babatko tiez. Keby som predtym vedela, co je to za hnus, nikdy by som si to nedala pichnut.
Ja poznám. Moja mama dostala tento zázrak keď rodila mňa pred 31 rokmi. Protekcna, keďže otec je gynekolog a odrodil ju - mňa. Mama mala pekne kontrakcie až kým túto zmes nedostala, potom jej prestali a a ďalej si pamätá už iba matne to ako na ňu kričali nech tlačí, pri tlačení zakaždým stratila vedomie, pri prebratí nevedela kde je a načo tam je. Na sále panika a vyberali má napokon zvonom. Na druhý deň za ňou každý chodil a ľutoval ju aký ťažký mala pôrod. Či sa pri tejto zmesi niečo za tých 30 rokov zmenilo neviem.
Fiha.. No ja som rodila s epiduralom a kontrakcie som teda citila. Akurat som pri nich nemala chut skrabat steny. Anesteziologicka pri podani EDA mi hovorila tiez ze to musim citit a ze tak je spravne podany. Stahy citis ale nemas tie konske bolesti. Porod mi EDA urychlila. Po podani som sa za dve hodky otvorila na 8 cm. Dovtedy ledva ledva po 5 hodinach bolesti na 3cm. Uvolnilo ma to cize vsetkk slo hladsie. Babo ziadne nasledky. Ani ospale ani cudne. Maly divoch od narodenia 😃

ili 🙂 ty si tiez od fachu, treba sem dotiahnut niekoho kto nam porozprava ako si nepamata porod 😝 😀