Rodíme doma
Ahoj
s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.
Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.
s pozdravom Zuzana
BTW ja som nenapisala, ze vam maju zrusit zdrav.starostlivost, ale v tomto pripade, ked ste sa rozhodli nechat to na prirodu a rodit co "najprirodnejsie" nevh teda priroda dokona....
@evittam no rodit sa da aj inde ako doma u seba doma. ja napr hladam ine miesto ako svoj vlastny byt...takze neboj je to v plane... len to miesto najst 😀
@laurika1517 v tom, že im ide o zdravie dieťaťa.
Oni nevedia čo je to mať zdravotne postihnuté dieťa. Dieťa, ktoré mohlo byť zdravé a zrazu bum. Nejde von, dusí sa a následné poškodenie mozgu
To nie je len to, že stalo sa a budeme tak žiť. To je 24h starostlivosť 30 dní v mesiaci a 365 dní v roku. Odporúčam všetkým ženám, ktoré chcú rodiť doma a myslia si, že sa im nemôže nič stať, aby takéto deti navštívili.
A to podotýkam, že to sú už "zachránené deti" oživované po pôrode. A to je len jeden prípad čo sa môže stať...pridusenie. Nevraviac čo všetko, vykrávacie matky atď.
Koľko akútnych cisárskych rezov zachránilo životy? Skús na toto odpovedať.
@jatva a keby si rodila doma tak sa to nestane ...tak si to myslela. Tak vidim ze mas moznost na reparat tak potom daj vediet ako to dopadlo doma.
@jatva a preco si myslis, ze doma by to bolo lepsie? Co keby si tu nebola ty alebo tvoje dieta?
Pozri, ja netvrdim, ze lekar je Boh a vie vsetko najlepsie. Ale urcite vie viac ako ja laik, ktory si nieco precita na internete. Pre mna su to veci jedna baba povedala... my nemame take strasne zdravotnictvo ako sa prezentuje. Ano su lekari a su lekari, tak ako su ludia a ludia...
ale rodit doma je pre mna jedno z najvacsich rizik, ktore moze matka podstupit. A prave v dnesnej dobe, ked su mnohi lekari otvoreni diskusii, ked sa da na mnohom dohodnut. Len treba otvorit usta
@sasa1310 a aky bol dovod je ze sa zacali dusit? dost deti sa totiz zacne dusit po zasahoch a potom lekari zahranuju cosa spustilo a nebolo by sa spustilo keby do matky necpali horom dolom nieco
@laurika1517 stiahnutá maternica počas pôrodu, už keď bolo dieťa v pôrodných cestách. Následné bolo stiahnuté hore naspäť. Pôrod bez akýchkoľvek medikamentov
@sardinka336 no zial tu moznost nemam. Doma by mi do toho nekafrali "studovani". Ale ako som pisala vyssie, nebudem rodit doma ani teraz. Nastastie mam na vyber porodnicu. Ale keby som byvala stale v tej diere, tak ma tam nedostanu parom volov.
@laurika1517 Mne je úplne jedno kam ty pôjdeš rodiť........
Ja keby som pri druhom pôrode nešla do pôrodnice tak je môj muž tiež teraz sám aj so synom. A ako som už napísala - prvý prirodzený pôrod bol perfektný a naozaj prirodzený.
@sam2 preco potom ked sa da dohodnut tolko zien radsej rodi v zahranici aby nemuseli zazivat porody na slovensku? alebo riskuju doma?
@laurika1517 pretoze dnesne zeny utekaju namiesto toho aby nieco zmenili. A az tak vela zien v zahranici nerodi, tak neprehanaj...
@laurika1517 Prosím ťa koľko je to "toľko žien"? Ale chcem reálne číslo a nie nejakú tebou vyčítanú štatistiku - nakoľko štatistiky sú na dve veci. A vieš prečo idú niektoré ženy do zahraničia? Lebo čítajú bludy na internete alebo sa idú "posrať" z jedného pôrodu....a myslia si, že keď "vyvalia" neviem koľko tisíc Eur niekde v Rakúsku alebo Nemecku alebo neviem kde tak ich to bude menej bolieť a bude ten pôrod iný ako tu na SVK. Áno viem - sú pôrodnice kde by ani psa nezavreli ale našťastie ich nie je veľa.....
@sasa1310 a va akej polohe bola matka? totiz v lahu je slabsi prvod kysliku lebo maternica tlaci na cievy co okyslicuju placentu...
@laurika1517 jasne 🙂 Ty vieš presne ako to bolo a prečo. Ešte, že som ťa tu našla
@evittam no jasne ze statistiky nemam ale je dost zein ktore hladali porodnicu na slovensku a nenasli taku co by im vyhovela. konkretne napr jedna moja kamoska isla z piestan rodit do vsetina a nemohla si vynachvalit bola nadstena. to co vo svojom okoli skratka nenasla lebo lekari sa neboli ochotni vobec bavit a pritm nechcela zazraky... nikdy som si nerobila ciarky na forach kde zeny pisali ze rodili na zahranici asi zacnem aby si mala cisla :D ja som na slovensku volala do niekolkych porodnic a nula bodov na otazky a poziadavky co som mala
@sam2 tak radsej clovek utecie akoby mal riskovat ze to pri jeho dietati dopadne zle. sa nedivim ze zeny nechcu byt pokusnymi kralikmi
@sasa1310 presne ako píšeš ,všetko v poriadku ,všetko super a zrazu sekunda a bojujete obaja o život. Z vlastnej skúsenosti Ďakujem lekárovi ,že bol v tej sekunde pri mne a vedel presne ,rýchlo konať aj napriek tomu ,že bol iba on a jedna sestra,že personál sa poschádzal v priebehu akut. cisaraku. A veru trpí tým cela rodina ,nielen matka ,otec a dieťa.
Možno by som navrhla inak vymodelovať pôrodnicu , súkromnejšie pre rodinu ,matku ,ale to je vec o peniazoch . Takže ďakujme ,že to tu aspoň trochu funguje.
@evittam inac toto je take typicke pre slovakov mysliet si a prezentovat, ze na zapade je vsetko lepsie a nevedia si to tam vynachvalit a zapadni lekari maju patent na rozum a na vsetko....s tym uz asi nic neurobime. Ale mozu sa pochvalit ze minuli tisicky eur na porod v zahranici 😅
@laurika1517 vidis, ja som rodila na svk a neviem si to vynachvalit. Od pristupu lekarov, po sestry... ale ok, radcej ist rodit do zahranicia ako to risknut doma
@laurika1517 a preco by to v svk nemocniciach malo dopadnut zle? Tomu nerozumiem ako si na toto prislw
@jatva aaael ziadna zrazu nemate moznost ako rodit doma ale plkat o tom ako je to super budeš...
Ja som mala ešte aj lekara zaplateneho ktory konkretnte ku mne prišiel a mohla som rodit aj v stojke..na všetko sa ma pytal, nerobil rutinne. Zeny su s nim velmi spokojne a vyhladavaju ho.
@bambibam a aky bol problem ak sa mozem opytat a ake zasahy boli do porodu predtym?
@sardinka336 takze keby si povedala ze chces rodit v drepe na zemi, ze si nezelas, aby niekto chytil dieta za hlavu a tahal ho von a ze ho chces na nahe telo a neodnasat tak ti na 100ˇ% vyhovie? fakt ? a kde je take cosi mozne? sme s nazvom nemocnice teda!
@sam2 lebo porodit na chrbte s nasrtihom po zadok a dieta po porode odnesene od matky tomu dost zien hovori...porodit zle!
@laurika1517 aha dost zien to hovori... to mi je uz argument. A teba tvoja mama porodila ako? Hm?
A dieta tahaju za ramienka, za nohy by ho tahali asi tazko. Ale evidentne vies viac ako lekar...
@laurika1517 ak je to dieťa zdravé, tak je to super, nie? Ako som písala vyššie. Radšej nástrih až po zadok ako mať postihnuté alebo mŕtve dieťa.
@laurika1517 ani ultrazvuky nie sú prirodzené. Isto aj tie neschvaľuješ, všakže. Lebo aj to škodí babatku

@sasa1310 v com. menuj a dokz v com som mimo? lebo chapem zeny co rodia doma?