Rodíme doma
Ahoj
s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.
Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.
s pozdravom Zuzana
po sekcii je to pochopitelne...sekcia je operacia...@maciatkolulu
@apollo13 na sále, kde som rodila ja sa to personálom hmýrilo... okrem mňa tam rodila dalšia, nehovorím o praktikantkách, ktoré tam boli prítomné tiež, a tiež druhý pôrodník, ktorý chodil na očumi... potom dalej anesteziolog, nakoľko kolegyňa vedľa tam ležala celý deň a nešla porodiť, nakoniec tam bola ešte aj po mojom odchode a aj tak nakoniec dieťa sa narodilo cisárskym... a hoc lekári vidia počas svojej praxe kadečo, pre môj dobrý pocit je zahalenie najmä tých intímnych partií podstatné, samozrejme pokiaľ sa nevykonáva vyšetrenie... neviem ako ty, ale ja si návštevu gynekologie až tak neužívam, trebárs ako u zubára... možno som asi ja málo exhibicionistka
@maciatkolulu nechaj ju, evidentne je to dalsia "supermatka" a my ostatne sme len krkavcie matere..... toto je uz na diagnozu
Ako prvorodička mám básnickú otázku. Keď nebudem mať 10 stranový pôrodný plán, 300 hodinový bonding, dám si epidurálku a budem si chcieť pospať, budem zlá matka? 😄😄😄 keby som slabšia povaha a čítam niektoré diskusie a témy vrátane dojčenia, šatkovania, epidurálky, tak by som si to tehotenstvo asi rozmyslela 😄😄😄
v@ed novorodenec spi a chce sa kurat nakojit a prebalit...ved na to kojenie vam ho aj tak v noci doniesli ked bol hladny nie? takze nebolo to aj tak jedno co sa spanku tyka? @marfikchov
ano v tomto pripade ked sa ich tam promenadovalo ako na vaclavaku tak uplne chapem vasu potrebu zahalit sa... poukazuje to ale na prisernost zdravotnictva ked sa take nieco deje, aby okolo rodicky pochodovali davy...je to dehonestujuce...@marfikchov
@marfikchov
@apollo13 moje druhorodené dieťa prerevalo celé novorodenecké obdobie, spal minimálne, v noci či cez deň, som si dovolila aj cumeľ mu dať už rovno v pôrodnici... ani večné drncanie na rukách nezaberalo... asi som fakt bola potrestaná za niečo, ked mi nebolo dopriate dieťa, ktoré prespalo 20 hodín.... a nie, prvú noc a ani tú druhú, o ktorú som požiadala, mi ho nedoniesli, čiže som sa pokojne vyspala a od toho nasledujúceho dňa do dnes, som so svojimi deťmi... teda zas zle, dala som ich do škôlky keď nemali ešte ani tri... zlá zlá marfikchov!!!
na bonding ti nepomoze ani 10 stranovy plan...epidural ti daju aj bez planu tak zbytocne nezatazuj lesy a nic nevypisuj...chran zelen! @malasandrika
@apollo13 😄😄😄 Trebalo by čítať medzi riadkami a všimnúť si tu iróniu. Daj si pohár vína, možno to tu berieš až moc vážne 😄😄😄
@marfikchov oooooch jednobunkovce 😂😂😂 až tak ich neobľubujem, len sa mi akosi nevyhýbajú 🙄
@marfikchov ani sa mu nedivim ze prerealo novorodenecke...same bez matky...
@apollo13 sorry za výraz, ale drbe ti? Pokiaľ viem , novorodenecké obdobie trvá 28 dní a on bol bezo mňa 16 hodín. To čo máš za teórie? Prosto ho jolele brucho a po šiestich týždňoch a podaní kvapiek iné dieťa. Prd vieš o individuálnych prípadoch a pausalizujes a aplikuje tu svoje choré teórie.
@marfikchov Kašli na ňu a nerozčuľuj sa - no proste matka "storočia" čo mala hneď bonding, potom nonstop s dieťaťom, furt dojčí, nosí, spí s dieťaťom a neviem čo ešte všetko - čo je dnes také "moderné"....a ak to nerobíš tak si "krkavčia mater" a tvoje dieťa prichádza o to čo má to jej.....Nerieš fanatičky-je to úúúúúplne zbytočné. 😉
@evittam však to, týždeň pomaly rozmýšľala, aký blud mi tu nakoniec napíše... a v noci som spať nemohla a čítam toto... no už som vôbec z toho zaspať nemohla! 😀
Ja sa lekárom ani nečudujem, že niektorí nechcú vyhovieť požiadavkám, ak ich takto agresívne ženy prezentujú aj pred nimi - lebo byť lekár a rodiť ženu,ktorá mi dáva najavo, že ona vie všetko lepšie ako ja a vlastne ma tam vôbec nepotrebuje a mám ísť do péčka.... Musí byť fasa pocit. A keď sa niečo skomplikuje je v princípe jedno, ako pri pôrode postupoval, či matke vyhovel alebo nie, aj tak bude táto matka obviňovať jeho, že to mal urobiť inak.
@marfikchov
@evittam tak neviem baby mozno nieco na tom bude, moja neplakala vobec az do isteho veku, myslim, ze pekny porod (nikto ma nerodil ;) a ten harmonicky cas po nom v uplnom pokoji doma mal na to vplyv
@bluka2 no keď netrápia kolíky, prežívate harmóniu, mne to nebolo dopriate ale preto nenazvem svoje pôrody hororom
👍 tiez nemam rada to spojenie "rodil ma" 😀 a este dalsia slovenska zvlastnost, ked zenu teda porodi lekar, tak sa zrazu stane Mamickou celeho gynekologicko porodnickeho oddelenia 🙂 Aj ja som sa tak stala lekarkinou mamickou, mamickou vsetkych sestriciek a upratovacky (asi im nestojime ani za to aby sa kukli na papier ako sa volame)
@alby2014 popravde, pre mna bol moj prvy poyt v nemocnici v zivote ( a zrovna v porodnici a na 600nedeli) taky sok, ze som to spracovala az po dlhom dlhom dlhom case. teraz sa na tom uz smejem. Druhy x v inej porodnici ma uz volali menom, uz som sa nestala nikoho mamickou. 🙂 Ale svagrina mi hovorila, ze ked jej prisla domov po prichode z porodnice , mlada doktorka pediatricka, ju furt volala mamicka, tiez z toho ostala vysokovana 😀 ze jedina jej zivotna rola v spolocnosti je byt matkou 😀
to častovanie že mamička je kvázy povinné, nakoľko to spĺňa psychologický efekt na novú sociálnnu rolu matky, ktorá sa s tým musí stoožniť, aby si to náhodou nerozmyslela, ale tak ako všetko psychologické, može to mať aj presne opačný dopad,teda sa to tým mamičkám sprotivý. môj názor je, že je to milé,hlavne že sa vôbec nejaké oslovenie uskutočnilo... po mojich dvoch skúsenostiach v nemocnici som do tretice pevne rozhodnutá,dať to aj vonku na chodníku... takže mamičky,tety,slečny či panie, držíme si palce 🙂
@gumimaci a mne je zase smiesne ked niekto napise "600nedelie" ked vsetci vieme, ze sa jedna iba o sest nediel😀

@apollo13 vies co, ja som niekedy fakt uvazovala o domacom porode. Ale za 3 roky sa vela udialo a rozhodla som sa inak. Ak si chcela svojim argumentami niekoho presvedcit, aby sa rozhodol pre tuto cestu, skor si vsetky buduce mamicky odradila. Tvoj sposob komunikacie je neprijemny, a so vsetkou uctou, ak sa takto chovas aj k rodine, tak ten stres dietata pri porode z odlucenia na 2 minuty, je to najmenej, co sa mu moze stat. Tymto svoju ucast na tejto diskusii koncim, lebo fanatizmus a nulova tolerancia nazorov inych mi boli vzdy proti srsti.