Rodíme doma
Ahoj
s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.
Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.
s pozdravom Zuzana
@laurika1517 mozes mi prosim napisat, ako si to s tou polohou predstavujes ty? ako by si zrealizovala porod v podrepe pri sucasnom vybaveni nasich porodnych sal?
@monilik ved kd ta zena tlaci v podrepe tak snad uz moze aj vytlacit nie? co je na tom narocne technicky?
@krupidlo zas a opäť nepriateľský tón a urážky z tvojej strany, ale zvykám si, že nie každý človek je charakterovo schopný ustáť diskusiu. Nevadí.
Veď v poriadku. Myslíš však, že naše PA by sa nedokázali prispôsobiť zahraničným trendom, ak by bol o ich prácu záujem ?
Prosím buď taká dobrá, kde v ktorom príspevku nejakého zdravotníka zosmiešňujem ? Budem ti vďačná. Ďakujem vopred.
Keby som mala názor že všetci zdravotníci sú blbí, čo sa mi tu neúspešne snažíš neustále podsúvať - nevybrala by som si zo slov. pôrodníc. Cez to všetko moje rozhodnutie je rodiť v slov. pôrodnici 😉. Uniká ti pointa o čo píšem, nevadí. Zvykám si.
S tým súhlasím, každý nech si spraví svoj názor. Ostatne je to každého sväté právo mať svoj vlastný názor. A nápodobne kto nevie byť slušný ku mne, tiež nevidím dôvod sa sním baviť v rukavičkách 😉. To však neznamená že každého s iným názorom posielam do hája zeleného. Je to tu vidieť v diskusii tiež som poďakovala aj za komentáre s iným názorom, ktoré boli slušne podané. Tvoje to však neboli.
Fanaticky jednu stranu ? Myslíš tým teraz seba ?
A skutočne sa na Teba nehnevám. Vôbec ťa nepoznám, takže neviem prečo by som sa mala na teba hnevať ? Len preto, že si zastávaš svoj názor ? Pokojne si ho zastávaj, máš naň právo ako ktokoľvek iný. Preboha veď sme dospelé a iba diskutujeme, nejdeme sa teraz biť palicami. A aj keď sa nezhodneme prajem Ti krásne a pokojné sviatky 🌷
@alby2014 ja som čakala kto to sem dá. Je veľa diskusií o tom prečo tento novorodenec zomrel. Ostatne treba však povedať, že Iva je skvelá PA ktorá odviedla množstvo pôrodov a dobre a bola právoplatne OSLOBODENÁ a zbavená viny - tj. dokázala sa jej nevina. A áno treba uvádzať pravdivé údaje, aby sa podľa toho PA mohla zariadiť.
oháňať sa neoháňam, bol to príklad.
@apollo13
@laurika1517 neviem teda kde ste rodili vy, dievcata, ale ja som presla cez tri porodne saly... v tych miestnostiach nebolo miesto na to, aby tam kdesi NA ZEMI? cupela rodicka, zozadu ju podopierala sestra, aby sa tam NA ZEMI rozlozila lekarka, aby mohlo byt poruke napojene ctg ked uz chceme sledovat ci sa babu dobre vodi... a chcem vidiet ako by tieto dve osoby sucasne sa starajuc o babatko presuvali krvacajucu vycerpanu rodicku na to vysoke porodne kreslo... ci este aj zasivat by ju mali potom v podrepe na zemi ak by sa nahodou potrhala? plus dalsie upratovacky co by utierali dlazku od stolice a krvi? Neviem... a v podstate mi to moze byt jedno. chystam sa na treti porod do tej istej hroznej slovenskej porodnice k neschopnym slovenskym lekarom a dakujem zo srdca ze mam taku moznost a nemusim rodit doma s myslienkou - co ak...
@sardinka336 ty si bola 3 x a bola si spokojná. Možno x tvojich kamarátok a x členov rodiny. A myslíš si, že z tejto vzorky sa dá spraviť štatistický priemer 😅 ?
Ja som nastavená nejak - a to, že ty máš zo mňa taký pocit, je Tvoj pocit, Tvoja subjektívna dedukcia a nakoľko zjavne nemáš patetnt na objektívne zhodnotenia rovnako tak budem brať aj tvoje vyjadrenia na moju strane - akože nijak.
Tiež Ti prajem krásne a pokojné prežitie Vianoc 🌷
@monilik NIKTO tu nepovedal, že cakumprásk komplet všetci pôrodnicí Slovenska su šlendriáni, ktorí nevedia čo robia !
Ja som rodila na Antolskej v BA, a teda príjemný zážitok to nebol a ? môžem mať takúto skúsenosť ? Môže ju mať viacero žien ? Asi áno však.
A keby som si myslela to, čo sa nám tu s iným názor snažíte podsúvať, iste by som si nevybrala slovenskú pôrodnicu. Takže už by aj stačilo tých tendenčných príspevkov. Ja chápem, že sa človek dá ľahko stiahnuť akýmsi stádovým pudom a ide sa realizovať emocionálne podfarbenými komentármi nech je väčšia prča, ale toto už začína byť od veci. Prečo máš pocit, že musíš za rodenie v nemocnici ďakovať, veď po tebe a po NIKOM nikto nechce aby rodil inak, ako jemu vyhovuje.
@monilik moje kamaratky tak rodili 😉 jednej som bola pri porode. normalne stala, drzala sa kresla z boku, nebolo treba nic rozkladat ziadne pristroje atd. co lekarka potrebovala boli rukavice. a PA prenosny monitor. a ked sa dieta narodilo tak sa aj s dietatkom este s pupocnikom polozila na lozko aby ich lekari osetrili. nic narocne.
@tutu_1 suhlasi so mnou väčšina zien v tom čo som ti napisala , ze je to len v tvojej hlavičke take nastavenie ake je, negativne, dopredu očakavajuce zle, zasahy a horory a ako zdravotníci len čakaju koho rozrežu....to si ty napisala, ze zeny nechcu normalne rodit ak sa nemylim. Pre kazdeho je ta norma niekde inde. Ak si prezila stres z čoho mas zrejme posttraumaticku stresovu poruchu z porodnice kombinovanu s depresiou, alebo si mala, ved si to pisala par stran dozadu, tak to dalej rieš s odbornikom čo si aj robila nie? a nefrustuj tu ine zeny svojimi neobjektívnymi a hlavne neodbornými tvrdeniami. A tendenčne tu pišeš aj ty...len to nevidiš.
@tutu_1 😀 to bolo akoze co???
ad. 1 nikde som nenapísala ze by to niekto povedal
ad. 2 bavim sa o niecom uplne inom s niekym uplne inym, teba som tu ani nezaregistrovala 😉
ad. 3 ja si mozem dakovat komu chcem kedy chcem a za co chcem a rovnako mozem mat vlastny nazor, tak ako ho ma kazdy svojpravny ci nesvojpravny clovek.
A nikomu nebranim nech si rodi kde chce ako chce pre mna za mna aj v Betleheme na sene 😁 to uz je kazdeho rozhodnutie... len pevne verim, ako som tu uz raz pisala, ze ho nikdy nebude musiet ľutovať.
NIKTO tu nepovedal, že cakumprásk komplet všetci pôrodnicí Slovenska su šlendriáni, ktorí nevedia čo robia !
Nepovedal? ale povedal mozno v ruzovom ale povedal....vid kata gazdikova...
Pokial jeden zly pripad definuhe karieru kazdeho zdravotnika potom mame nemocnice plne neschopakov...
🙂 takze typicka slovenska porodnica... 😁
@tutu_1 ty si úplne mimo....tak zo spokojných sa nedá urobiť priemer, zato z tých nespokojných áno?:DDDDD stále je viac spokojných žien v pôrodniciach, tak tu nerob z nemocníc miesto, kde sa týra....ty a aj ostatné,čo máte takýto názor máte problém v hlave!!!! ja by som len chcela vidieť manželov tých divožienok, čo sa rozhodli rodiť doma, však keď už matke hrabe, aspoň chlap by mal mať rozum, no obávam sa, že sú to tiež nejakí marťania....naštudovaných vecí z googlu teda máte, celé dni sa len hrabať na nete a čítať o domácih pôrodoch, to dá námahu :D
@sardinka336 príspevkov je tu veľa, nevšimla som si, že by niečo také napísala. Ale pravdou je, že sú dobrí lekári a potom aj tí menej dobrí. A iste sa to netýka len pôrodníctva, ale zdravotníctva vôbec. O tom sa snáď nemusíme baviť.
že s tebou súhlasí pár aktívnych členiek z druhého tábora na skle ešte vôbc nič nemusí znamenať. Veľa ľudí sa tu na sklo ani nevyjadruje. Vyjadria svoju podporu inak, správou a podobne. Takže asi tak.
@marlenka0 ty si ešte nedostala ban ? No veď ak budeš pokračovať ako minule tak ho iste dostaneš. Najmenší problém ťa nahlásiť.
@monilik
1. naznačila si, že berieme paušálne slovenské pôrodnice za hrozné (tým si pravdepodobne myslela aj personál, nie len priestory) a na to som narážala
2. sme na VEREJNOM fóre, kde každý môže reagovať na každého. Na súkromnú diskusiu slúžia súkromné správy
3.nech sa ti páči ďakuj nikto ti to nezakazuje
4. Je krásne čítať, že máš pochopenie aj pre iný ako sebe vlastný názor 🌷
@tutu_1 a čo tym chcel spisovatel povedat? si myslíš ze len tebe pisu IPky...no ha ha...jasne ze sa vela ludi nevyjadruje lebo by povedali take veci ze by to tu admin asi zamkol.
A to ze si si nevšimla nič to ...ja som ti to citovala takze vieš ze to tu bolo povedane, resp. padlo to tu. Dotyčna by bez lekarov ani to dieta nemala, kedze prirodzene nevie otehotniet, tam jej boli lekari dobrí ked nohy roztahovala ako chceli oni a pocuvala na kazde slovo, pachala sa liekmi atd......a tu hla zrazu všetci šuflikanti a kazdy zasah je zlo. Na to nemyslela, ked bola v reprodukčáku. Asi tolko k tej objektivite v zdravotníctve.
@sardinka336 presne tak :D
@monilik no ja som rodila v cr, a miesta tam bolo dost aj na tri matky na zemi. no ale dobre. to na akych salach si rodila prosim ta? to mali rozmer 2x2m? lebo co som videla fotky rozlicnych sal zo slovenska tak rozhodne cupiaca rodicka s lekarom by sa na zem vosli. a presuvat zenu pocas kontrakcii ked predtym drepela a na posledne zatlacenie ma liezt pocas kontrakcii na kozu to ti pride lahsie a normalnejsie ako keby to mala urobit az po tom ako vytkaci dieta? mne teda naopak. prosim ta v ktorej porodnici si rodila ze tam maju take miniaturne saly ze sa tam jedna zena a jeden lekar nezmestia do drepu na zem? hmm iny kraj iny mrav. v cr hlavna porodna asistentka nemocnice na prehliadke salov ukazovala nazorne ze si k nam aj lahne na dlazku ak to bude situacia vyzadovat a budeme to tak potrebovat...holt kde je vola tam je cesta.... ale niekde zrejeme radsej zenu pocas najsilnejsich kontrakcii tahaju na kozu lebo by is museli ohnut chrbat pani doktori...
@sardinka336 stretli sa tu panie všemúdre, čo celé tehotenstvo cupitajú ku gynekológovi, niektoré by bez lekárov ani to decko nemali a príde na pôrod a zrazu hop...lekári sú hovädá a ja musím porodiť doma vo svojej spálni, ja v pohode vytlačím decko a svet bude krajší.....ale potom dieťa zakašle a ja zas cupitám k doktorke....potom otehotnie zas a zas ide len k lekárovi....dobrovoľne ohroziť svoje dieťa tým, že doma pri mne je len nejaká PA mi príde choré, sebecké....a tváriť sa, že keď dieťa nebude nacapené na mne hneď po pôrode minimálne 5 hodín, tak bude mať menejhodnotný vzťah s matkou, resp. že si s ním matka nevytvorí dlho žiadny vzťah.....bohužiaľ nie je to problém lekárov....a takéto hipsterky tu strašia bežné ženy, prvorodičky, kvôli svojim osobným komplexom....príde do pôrodnice ako majsterka sveta s milion nesplniteľnými požiadavkami, s informáciami samozrejme z googlu, no ja by som taku hneď na päte otočila
ktora z poziadaviek tychto matiek je pre podonikov neriesitelna a neprijatelna? nechat mame dieta ked si to zela? nechat ju porodit v lubovolnej polohe? nechat ju rodit bez oxytocinu? neviem ale mne to vsetko pride uplne lahko splnitelne, ked sa chce...len to by sa muselo chciet. zato ze ty nestojis o nonstop kontakt s dietatom to je tvoj problem tak sa tu nenavazaj do zien co o ten nonstop kontakt stoja!
@tutu_1 prosim precitaj si co si mi napisala prvýkrát a nasledne co pises teraz, potom v bode 2. v prvej casti prvej vety svojho druheho prispevku najdes zaroven moju odpoved a odporucam ti zamysliet sa nad bodom 4. svojho druheho prispevku, bolo by krasne, keby si aj ty akceptovala ine nazory.

@laurika1517 a kde su tie slovenske videá o ťahani za hlavu? Predpokladam nikde...