icon

Sekcia v lokálnej aneztéze - skúsenosti

artemiss1
1. mar 2018

Dobrý deň
Budem mať plánovaný cisársky (aj keď do pôrodu ešte necele 4 mesiace) ja a dnes som bola u anezteziologa pretože prvé tehotenstvo bolo rizikove aj toto a v celkovej anezteze som malá cisársky. Dnes mi Dr oznamil že odporucuje spinal. Prosím vaše skúsenosti ako vám bolo nebolo vam zle a pod. Ďakujem pekne

Strana
z2
katulienkax
3. mar 2018

Ja už by som do spinalu nesla. Strasne. Ma hlava bolela asi tyzden. A pocas zákroku príšerná zima. A ležanie mi absolútne nevadilo, ja by som aj tyzden ležala. Neviem preco prave s ležaním majú ženy problemy.

artemiss1
autor
6. mar 2018

Keďže prvá sekcia prva bola plná narkoza teraz bude spinal a možno epidural neviem čo ma ťažká okrem strachu a ďakujem za každú odpoveď

lenqua_12325
24. mar 2018

@zuzik307 o tomto mi hovorila suseda že mala epidural ale cítila ako jej rezu brucho že ju to stipalo a ako jej vyberali dcerku.

petrofka
24. mar 2018

Spinal a bolo to super, nic som necitila, akurat tie prve postavenia sa z postele boli strasne, ale ja som sa cele dni prechadzala s malym po chodbe. Pomohlo to velmi.

noname26
24. mar 2018

Ja som mala prvu akutnou sekciou v celkovej a teraz druhu planovana sekcia.vybrala som skusit spinal.a bolo to super.pri vedomi cize ziadne obudzacky.a krasny zazitok z narodenia.bala som sa tiez vedlajsich ucinkov, ale anestezilog vravel, ze mi da tenucku ihlu a zarucene nebudu.a ani neboli.bola to tusim c.27 ihla.

dadulkaf
24. mar 2018

Ja som rodila v celkovej anestéze. Neviem ako v iných mestách, aké v našom si vyberať nemôžete, či chcete spinal alebo celkovú. U nás len v celkovej, až na výnimky. Po sekcii sme vôbec nemuseli a nemali nariadené ležať. Už po 4 hodinách nás stavali na nohy. S babami, čo sme boli na izbe ani jednu hlava nebolela.

charleight
25. mar 2018

Mala som dve sekcie so spinálom a boli úplne v pohode, pri prvej ma trošku bolelo rameno počas sekcie, pri druhej zas pri podaní spinálnej anestézy mi klesol tlak tak mi prišlo zle ale inak všetko prebehlo dobre a mám z toho dobrý zážitok. Na sále hrala hudba, doktori hovorili čo aktuálne robia, mala som tam muža ktorý fotil dieťa od prvého okamihu, nemenila by som to za žiadnu cenu za celkovú anestézu. Tých 24 hodín bez dvíhania hlavy mi nevadilo nakoľko som bola rada že hlavu dvíhať ani nemusím a môžem oddychovať / v rámci možnosti pri tých bolestiach po ústupe anestézy /.

charleight
25. mar 2018

@dadulkaf U nás naopak, preferuje sa spinál lebo je to šetrnejšie voči dieťaťu, doktori majú viac času na všetko nakoľko nehrozí uspatie dieťaťa a pre matku je to iná úroveň prežívania pôrodu ako v celkovej anestéze.

charleight
25. mar 2018

@artemiss1 epidurál sa podáva pri klasických pôrodoch na tlmenie bolestí ale ženadokáže tlačiť a rodí prirodzene, akurát necíti také silné bolesti, spinálna anestéza sa dáva pri sekcii keď okrem vyradenia vnímania bolesti sa umrtví aj celá spodná časť tela ktorou žena nedokáže hýbať.

simonaf
25. mar 2018

Ja som mala pri dvojickach...tiez dobre,ale sranda,ze tiez mi bola velka zima,ako tu ktosi pisal..ani som si to s tym nedala dokopy..nic som necitila,len tahy a tlaky,na co som aj bola upozornena..ale to vstavanie po 24hod je fakt o drzku...ale to mozno aj po celkovej anesteze,to neviem

mirien22
25. mar 2018

Mam za sebou dva cisárske a oba v spinalnej anestéze. Po prvom ma strašne bolela hlava asi 4 dni, bola som úplne mimo, ale iba doobeda, poobede už bolo dobre a tiež ta zima na stole, to som sa triasla aj pri prvom, aj pri druhom, ale po operácii hneď to prešlo. Ja som skôr mala problém s bolesťou chrbta po vpichnutí, ale aj to sa dalo prežiť. Inak na operačnom stole som necítila nič, iba ťahanie, keď ti rozťahujú brušné svaly a potom keď vyberajú krpca von. Ale videla som malých hneď, mala som ich aj na operačnej sále chvíľku, ja by som si celkovú anestezu dobrovoľne nevybrala, pretože pri spinali ti nemusia zabezpečovať dýchacie cesty, nemusia sa ponáhľať, pretože pri celkovej majú len pár minút na to, aby vybrali bábätko, inak začne klesať tepova frekvencia a celkovo dieťatko nie je také oťapené anestezou. Po spinali musíš ležať 12 hodin, ale mňa by nikto skôr na nohy nedostal 🙈 A osobne si myslím, že je lepšie postupne prechádzať do bolesti, keď odznieva anesteza ako sa zobudiť a mat bolesti. Toľko moje skúsenosti 🙂

Strana
z2