icon

Sekcia verzus prirodzený pôrod

14. okt 2023

Dievcata, tie ktore mate za sebou aj nedno aj druhe a keby sa teraz mozete rozhodnut, sli by ste do sekcie, alebo prirodzeneho porodu.
Ja mam prvu za sebou sekciu, uplne bezproblemovu, rychlo som bola na nohach, vsetko zahojene super, neviem co to je kontrakcia a bolesti pri porode.
Teraz cakam druhe po 7. rokoch, a moja doktorka mi dala na vyber, ze ak by som velmi chcela sekcia nie je problem, na kolko som ju mala prvu.
Ja vsak uvazujem aj nad prirodzenym porodom, vsade citam ako sa telo rychlejsie zotavi, je to pren prirodzenejsie, ale neskutocne sa bojim tych kontrakcii, bolesti, a pri sekcii som mala bolesti len po, a znesitelne, utlmitelne liekmi, rychlo som bola fit.
Dokonca niekto mi raz povedal, ze ked som dogabana na bruchu ze ci sa chcem dogabat este aj tam dolu.
Tak do coho by ste sli vy? Dakujem za rozumne odpovede.

Strana
z2
ailiba
14. okt 2023

Asi je to individualne. Ja som mala prvy prirodzeny porod a maly ma teda roztrhal aj vnutri. Pol roka po porode som plakala, ked som isla na velku potrebu. Druhy porod som uz mala lahsi. Naproti tomu kamoska posekcii isla z nemocnice, akoby nerodila. Nie je vzdy pravda, ze prirodzeny je ľahší. Priznam sa, ze ja keby som nala 2.sekciu, tak asi idem opat do sekcie. Moj nazor.

anonym_eb1e7f
Včera o 18:07
@mamickalisticka

Mam za sebou oboje, prirodzený pôrod trval 12h od odtečenia vody, všetko bolo ok, ale napriek tomu by som si vybrala sekciu 100x radšej. A to som mala dvojičky, na štvrtý deň klasicky domov. Lepšia bola sekcia

@mamickalisticka premňa je sekcia 100% jednoduchsi sposob ako priviest dieta na svet. Bolest po sekcii je pooperacna bolest, bolest pri porode trva v niektorych pripadoch dlhe hodiny a je to bolest existencna pri ktorej mas realne pocit ze zachvilu zomries a v mnohych pripadoch na nu nepomaha abdolutne nic, snazis sa snou pracovat, predychavat , ulavova poloha neexistuje , telo musi spolupracovat a dokazat porodit dieta. Cize mna nikto nepresvedci ze sekcia nieje pre zenu tá schodnejšia cesta “porodenia” dietata.

anonym_d7bc6e
Včera o 20:44
@anonym_eb1e7f

@mamickalisticka premňa je sekcia 100% jednoduchsi sposob ako priviest dieta na svet. Bolest po sekcii je pooperacna bolest, bolest pri porode trva v niektorych pripadoch dlhe hodiny a je to bolest existencna pri ktorej mas realne pocit ze zachvilu zomries a v mnohych pripadoch na nu nepomaha abdolutne nic, snazis sa snou pracovat, predychavat , ulavova poloha neexistuje , telo musi spolupracovat a dokazat porodit dieta. Cize mna nikto nepresvedci ze sekcia nieje pre zenu tá schodnejšia cesta “porodenia” dietata.

@anonym_eb1e7f úplne s tebou súhlasím. Nech si každý hovorí čo chce, pre mňa je sekcia aj bezpečnejšia pre dieťa aj pre ženu. A nikto ma nepresvedčí o opaku.
Ja mám z toho "úžasneho a bezpečneho" prirodzeného pôrodu pokazený zrak, depresiu.

anonym_a31e0b
Včera o 21:53

Za mňa je prirodzený pôrod určite schodnejsia cesta, z toho dôvodu, že po 2h po tom sa človek cíti ako srnka a nemá žiadne obmedzenia. Žiadne ošetrovanie rany a dúfanie, že sa všetko zahojí. Tam dolu je to preto uspôsobené a raz keď sa to zahojí, je to ako predtým, nie ako čo počúvam kamošky, je ich boli, tŕpne im jazva a take veci. Ano, bolesť je existenčná, ale je to len časový úsek v hodinách a to najhoršie trvá tak 2 hodiny. Stojí to istým spôsobom za to, že je potom človek ok.
Ale autorka už porodila 😂 čo si si vybrala?

anonym_a31e0b
Včera o 21:54

Na sekcii vidim výhodu v tom, že človek vie, kedy bude a tehotenstvo sa tým aspoň trochu v tých posledných dňoch skráti…

Strana
z2