Široký pošvový vchod mesiac po pôrode
Ahojte, mate niektora problem so sirokym posv. vchodom po porode v suvislosti s nastrihom hradze?
Som mesiac po porode a trapi ma tento problem. Najprv som si pri pohlade do zrkadla myslela, ze je to roztahane porodom a ze sa to casom "scvrkne", lenze ono sa to vobec nezuzuje. Navyse mam pocit prilisnej "otvorenosti", citim, ze tam mam velku dieru a co som sa rozpravala s kamaratkami, ziadna taketo pocity po porode nemala. Zatial su to len moje laicke dohady, ale uz teraz mam velke obavy, co na to povie lekar na kontrole po sestonedeli a ked sa mi to potvrdi, ake to bude mat pre mna nasledky ☹
Navyse, nedalo mi to a zacala som nieco o tom hladat na nete. Na svk strankach som nic take nenasla, ale na zahranicnych strankach ano.
Spominaju to prave v suvislosti s epiziotomiou... pri pohlade do zrkadla sa mi ukaze presne takyto obrazok, ako vidiet tu: http://www.lvratlanta.com/perineoplasty.php#
Mali ste niektora tento problem? Riesili ste to nejako? Dakujem
@ivka_marek ahoj, a ako si to teda riešila ? ja mám dieru jak svet, otras. ☹
@borkavan Ahoj. Urobil mi ju doktor v nemocnici v BB. Určite odporúčam navštíviť svojho doktora , porozprávať sa s ním a nech ťa odporučí do nemocnice. 20.1. bude rok, čo som po pôrode. Konečne chodím, sedím, behám.... ale nebudem ťa klamať, zase na 100% to nie je ( čo som ani nečakala 😒 ). Okrem toho mám teraz úplne opačný problém ( a napr. o sexe môžem len snívať, to tak na okraj) . Ale zase lepší prípad ako pred tým. Jazvy ma stále bolia ( samozrejme hlavne pri "tom" 😝) . URČITE odporúčam viac nečakať a povybavovať si to, lebo ja ti verím, že tak sa žiť nedá.... ☹ . Držím palce a daj nám vedieť , ako si dopadla 😉
@borkavan ahoj, nakoniec sa to upravilo samé nejako 😉
Mna nakoniec sili este raz bo sa mi cela cika rozpadla 😀 takze zazitok. Potom ma asi zosili vnutri dako moc,ze styk nula bodov zakazdym obrovsky rev a casom som chytila taky chtic,ze som naskocila daco vo mne ruplo,krvi neurekom a odvtedy svaty pokoj vsetko funguje ako ma 😀
@kyvetka ouuu no ja som uz 3 roky po ale stale to citim dole kusok sa to zlepsilo,ale nic moc no teda rozpadnute to mam stale a na plastiku ma doktorka tiez doporucila,ale ze ak este planujeme druhe je skoda to riesit no ale priatel druhe neplanuje teda nechce tak stale uvazujem,ale samozrejem ze to je lepsie ale tu gulicku vidim stale vonka ked sa nato kuknem :P
@borkavan
@katkatish
@molly25 glee na konika uz nechodi, teda nevidela som ju tu ak minimálne rok:/
@ivka_marek aha nevedela som malo sem chodim dakujem
@katkatish
@molly25
@ivka_marek
tak zase ja tam guličku nemám žiadnu. ani bolesti. len dieru jak do sveta. styk som ešte nemala a to už je 3 mesiace po pôrode. nič sa neupravilo. u mňa to presne vypapadá ako na tomto obrázku
http://www.lvratlanta.com/perineoplasty.php
mňa to nebolí a nikdy nebolelo, ale je to škaredé a ktovie ako budem na to so sexom. však už by sme mali vyskúšať.
dosť mám rešpekt pred plastikou, lebbo sa to nemusí podariť a môžem mať zad doživotné problémy. tak neviem.
ale ked sa definítivne rozhodneme pre druhé, tak ho rýchlo porodím, ak sa bude dať a zabezpečím si pôrodníka, čo vie kvalitne šiť.
Lebo vám poviem v trenčianskej nemocnici mi hádam všetko dohabali. no č už.
vo februári idem na preventívku, tak sa na to popýtam doktora čo navrhuje
@borkavan no ja hradzu zase ako mam nemam taku "dierku" ale mam ju ako narhnutu proste rozpradnutu no uz som si nato zvykla proste mi sme mali sex asi 5 mesiacov po poriode taky normalny strasne ma to bolelo no tiez sa bojim tej plastiky lebo co ak to budem mat horsie no neviem...
@molly25 nechápem ako rozpadnutú? inak ja nemám "dierku" alebo dierisko 😀 😀
a teraz som sa dočítala, že mi možno padlo panvové dno a preto mi povolila hrádza, lebo som necvičila hneď po pôrode tie cviky na panvové dno. Proste som nestíhala a strašne som bola unavená.
Teraz bude mať malý 3 mesiace a už si viem lepšie zadeliť čas, tak idem skúsiť cvičiť to panvové dno. Ale pochybujem, že sa mi tá hrádza zrastie. hm
Ešte uvidím čo pri sexe. Len akosi nie je času alebo chuti. 😀
@borkavan no hradza je riadne spojena ja ju ako mam ale potrhala som sa zasili lenze mne to zahnisalo stichy sa rozisli cize som dole stale ako "nastrihnuta" neviem ako to inak popisat a to dierisko neboj ja som tiez mala to sa este zmensi teda mne sa ano ale pekne to nevyzera no ked sa roztiahnem vodim dnuka taku gulicku ci co to je vobec uz sa radsej nekukam a to ja som 3 roky po a stale ma to taha no ale mi zeny vsetko zvladneme nie? 😀
ja si myslim, ze mesiac po porode je prilis skoro, skus este par tyzdnov vydrzat, ci sa to nezacne lepsit, ale malo by sa. Konzultuj s gynekologom, aj tak tam po sestonedeli treba ist na kontrolu 😉
jejda, az teraz pozeram, ze to je velmi stary prispevok 😉 tak nic teda
@borkavan
@zarabono baby urcite nemate padnute panvove dno,pokial vam to Dr nepotvrdi,aj ja som si teda po prvom porode poplakala,ked som to uvidela,a hned som na kontrole povedala Dr ,ci nemam padnute panvove dno,tak sa mi vysmial,ja viem ze to nevyzera dobre,je to preto,lebo sa proste uplne stratila ta blanka okolo vchodu a odhalili sa steny posvy.aj ked budete posilovat,robit tie kegelove cviky,tak vchod sa aj tak nezmensi.Ale svaly v posve ano,teda sa posilnia,co je aj tak najpodstatnejsie,ak vam ide aj o kvalitu sexu.
Druha vec je ta operacia,co ja osobne povazujem za uplne zbytocnu vec.Nema to vplyv na sex ani na nic,ovsem pokial neaspirujete na pormoherecku 🙂
A ja som to mala po druhom este horsie a po tretom este horsie,ale len co sa týka výzoru,sex je super,bolesti ani ine problemy nemam,tak neriesim.
@diusik tak ja dúfam, že to nie je prolaps. na kontrolu idem až na konci februára, tak sa ho opýtam, či to náhodou nemám. Lebo sa mi stále chce cikať, ked sa prechádzam vonku s kočíkom. Neviem, či je to tým počasím alebo tým, že vela pijem vody... alebo tým prolapsom.
vnútro mám dobre spravené. Lebo sex bol v pohode. Akurát to mám trošku uvolnené. Kedže som dlhé roky pred pôrodom cvičila kagelove cviky a teraz sa mi akosi stále nechce, tak to cítim, že tie svaly by mohli byť ešte pevnejšie.
no ale si ma nepotešila, že sa to po druhom pôrode ešte zhorší. lebo vážne to nevyzerá pekne. A tiež sa chcem vyhnúť tej operácii, lebo sex je v pohode.
@borkavan ja som to po prvom mala tak,ze som mala dost velky nastrih,posilo sa to a rana sa zahojila tak,ze som vyzerala skoro uplne jak predtym.vsetko v poho.Lenze,pri druhom porode som uz nemala nastrih,a diera teda ostala jak hrom.Moj gyn. mi to vysvetlil tak,ze pri prvom,kedze bol nastrih,hlavicka hned vyhupla a neposobil tam tak dlho tlak,a ked sa nerobi nastrih,Tak hlavicka ide pomalsie a tlak na tkaniva je vyssi a vraj preto to tam ostane take.Neviem mozno sa odporkyne nastrihu osopia,ale ja mu verim ze to tak je, ze on to hned vidi,ked pride zena po porode bez nastrihu a roztahane to ma vsetko.Mi rozpraval,ze davno preto bolo tak vela tych prolapsov,lebo sa nerobili nastrihy ...
Borkavan a nemyslis, ze to mas dole roztiahnute kvoli aniballu? Ja idem o mesiac rodit, pri prvom porode som mala nastrih a dost som sa potrhala zvnutra, ale sitie bolo ok. Dost uvazujem, ci kupovat aniball prip. Epino, bojim sa, ze prave po tom ostanem roztiahnuta.
@kkarolkaaa aha, to ma nenapadlo. A pravdu poviem, dole som si cez brucho nevidela, tak veru neviem ako mi to tam ostalo. ale ja nacvičila len 26 cm, vaic som nestihla.
@diusik dr, sa tak divne vyjadril. Najprv povedal, že mi to treba prešiť, ak budem chcieť, lebo na funkčnosti to nestráca význam, ale esteticky je to škaredé.
Na druhej kontrole sa ma pýtal, či mi to zašili potom alebo či sa mi to samo zrástlo. A nikto mi nič po pôrode nešil. Takže som tam mala asi ešte väčšiu dieru 😀 a časť sa mi zrástla.
Ja som sa pozrela na seba až potom, ako to ten druhýkrát skonštatoval.
A teraz idem na konci februára znova k nemu, tak sa ho narovinu spýtam, že čo on na to. Ale keď povie, že je to len estetický problém, tak kašlem na to. Lebo nič ma nebolí, neťahá a vnútro mám dobré.

Ja mám po opôrode s týmto veľké problémy. Šitie sa mi rozpadlo hneď o týdeň, zašili ma na pohotovosti... veľmi zle a zase sa to otvorilo. Moj doktor bol zhrozený a tak ma "rozpáral" a nechal, aby sa to samo zrástlo. Skrátim to... skoro 4 mes. po pôrode som bola s otvorenou veľkou ranou, ktorá sa nie a nie zrásť. Sadnúť si- nehrozí. A samozrejme som bola- tam dole- neskutočne veľká. Des. Skončila som na plastike. Dnes sú to 4 dni po a hoci sa nehýbem, chodia sa o mňa a maličkú starať nemám pocit, že sa to hojí síce úplne najlepšie ☹ , ale asi to chce čas... V každom prípade ja odporúčam plastiku (hoci tá bolesť po prebudení...strašne 😖 !), lebo ten pohľad je zatiaľ o 100% lepší ako pred tým. Ak sa mi to zahojí, tak by som mohla vyzerať SKORO tak ako pred tým 😀