icon

Široký pošvový vchod mesiac po pôrode

glee
12. jan 2012

Ahojte, mate niektora problem so sirokym posv. vchodom po porode v suvislosti s nastrihom hradze?
Som mesiac po porode a trapi ma tento problem. Najprv som si pri pohlade do zrkadla myslela, ze je to roztahane porodom a ze sa to casom "scvrkne", lenze ono sa to vobec nezuzuje. Navyse mam pocit prilisnej "otvorenosti", citim, ze tam mam velku dieru a co som sa rozpravala s kamaratkami, ziadna taketo pocity po porode nemala. Zatial su to len moje laicke dohady, ale uz teraz mam velke obavy, co na to povie lekar na kontrole po sestonedeli a ked sa mi to potvrdi, ake to bude mat pre mna nasledky ☹
Navyse, nedalo mi to a zacala som nieco o tom hladat na nete. Na svk strankach som nic take nenasla, ale na zahranicnych strankach ano.
Spominaju to prave v suvislosti s epiziotomiou... pri pohlade do zrkadla sa mi ukaze presne takyto obrazok, ako vidiet tu: http://www.lvratlanta.com/perineoplasty.php#

Mali ste niektora tento problem? Riesili ste to nejako? Dakujem

cicusmicus30
21. apr 2015

@glee tak ako si na tom, zahojilo sa ti to??

shmoulinka1
6. okt 2015

ahojte, vidim, ze starsia tema, mne dr na kontrole po sestonedeli povedal, ze ma mali viac zasit a ze sa s tym neda nic robit... som z toho nestastna, pomoze mi plastika?

sensen12
5. jún 2016

chcem sa opytat,ze co sa da robit,ze ci by ste menili radsej cisarsky kvoli tomu mat vaginu a vsetko uplne krasne ako 14 rocne,alebo co,kebyze si mozete vybrat,viem,ze zeny su z toho na nervy,ale kebyze si mozete vybrat mat cisarsky alebo normal,aj tak by ste chceli mat normal,aj keby ste vedeli,ze to bude tak vyzerat ako su na nete foto? moj je z toho hotovy,ze jak budem vyzerat a po pravde,ja tiez,predstava,ako mi vsetko z plaviek trci von alebo predstava,ze jak moja matka tam ma,ma desi,kedze som to videla nazivo,je to strasaaaasneeee

zuz02
5. jún 2016

@sensen12 tak ja radsej prirodzene. Cisarsky je operacia a tiez prinasa rizika. Nie som sice odbornik, ale myslim si, ze zmeny tam uz budu, kedze zmeny sa deju uz v tehotenstve. Ja som rodila prirodzene trikrat, som sita, ale nepocitujem problem. Po porodoch som vzdy nejaky cas mala problemy s uvolnenym panv.dnom, ale cvicenim na panv.dno sa to spravilo.

sensen12
5. jún 2016

@zuz02 ja som si mrkla tisice foto vagin po poride a zacina ma to dost desit,ved to vyzera hrozne,a zatial nepoznam nikoho,resp malo zuen ktore by neboli pod narkozou este aj po normal porode,co ich cistili a sili im konecnik,dokonca jedna noja znama vrieskala,xe bude mat nornal porod,nikdy nezabudla povedal vaginalny a nakoniec sa potrhala az po zadok a viem ,ze nikto mi nebude vravet kolko x mesuavov to tam ma vytahane,bolesti uniky,ale musi to byt strasneee,teraz neviem coo si vybrat

emilia25
5. jún 2016

No mna tiez sili 3 krat a 4 vobec ani jeden.tiez uz pysky mam uz take polovicne ale vzdy som bola po hodine na nohach a behala jak fretka sestricky sa na mna len kukali ze by ani nepovedali ze som po porode.ale tie cisarske musia potom fest boliet aj pri zmene pocasia po x rokoch.

sensen12
5. jún 2016

no jazva mna osobne bolela dva roky po,pri zmene,ale potom uz uplne ok,ja len ze ci sedet potom na takych pyskoch,aaachhh pomooocc

sanninka
5. jún 2016

Kegelove cviky vobec nepomozu ,mam tu odskusane...
@sensen12
@emilia25

emilia25
5. jún 2016

@sensen12 ja som to nepocitovala vobec mala som tam 3 stichy.a ako horim behala sedela nebol vobec ziadny problem.

sensen12
5. jún 2016

@emilia25 zacinam mat z toho nocnu moru,pomooc

emilia25
5. jún 2016

@sensen12 nemas coho je to normalne.ale ak by ti to moc vadilo co mne vobec ani muzovy tak su plastiky co ti ju zase zuzia.

sensen12
5. jún 2016

@emilia25 no poviem ti,hotova som,teraz ked to vyzera jak 10 rocna buchticka a ma byt z nej citujem chlapa,chces mat usianky z nej alebo langose z mileticky??? to je jeho cierny humor,tak ma prechadza nalada na vag porod

emilia25
5. jún 2016

@sensen12 a preco sa viac nebojis bolesti ale tohoto.

sensen12
5. jún 2016

@emilia25 co myslis,ako viac? ze viac vag porodu? co ha viem,vag porod trva chvilu,den,ale mat citujem chlapa,ze budes mat usianky,tak to je zalezitost xxx mesiacov,aaachhh

emilia25
5. jún 2016

@sensen12 tak nech ti nehovori sice to hovori zo srandy prave preto ze sa bojis takychto veci.ved sexi budes prenho tak ci tak.a vymienat ho hadam nebudes tak preco ta trapia take nepodstatne veci.

candii
5. jún 2016

@sensen12 ja keby som mala druhy krat rodit tiez by som chcela ist prirodzene. Tetaz mi kamoska rodila sekciou a ked som ju videla mala.som dost. 3 dni je po porode a ledva vstane a ma strasne bolesti a to nehovorim o mliecku ktore sa jej este nedostavilo. Co som ja mala mliecko hned a 3hodky po porode som isla do sprchy. A 2 tyzdne po porode som nevedela ze som rodila a zasita som bola po konecnik. Ziadne komplikacie som nebala a uprimne po tehotenstve a po porode uz nikdy nebudes vizerat ako 14 rocna ci uz pojdes sekciou alebo prirodzene..

evittam
5. jún 2016

@sensen12 Poradím ti menej pozeraj podobné veci na internete a máš po probléme. Ja mám za sebou aj prirodzený pôrod aj pôrod CR - za mňa radšej 100x prirodzene. Z vonku mám len jeden štich zvnútra cca 30. A predstav si, že všetko tam dole mám normálne - tak ako aj pred pôrodom.....A teda čo viem aj všetky moje kamarátky čo majú jedno-dve-tri deti......Ja fakt neviem kde chodíte, ženy, na niektoré takéto hovädiny a že vás to vôbec baví hľadať niečo také na nete - to by ma fakt ani vo sne nenapadlo. 😉 😀 😀 😀

saurian
5. jún 2016

baby mat vase problemy, vsetky tu riesite blbosti. sustredte sa na to, aby bol porod co najmenej rizikovy pre vas a pre vase dietatko, podla odporucania lekara - ci uz vaginalny alebo cisarskym. ano, nejaky cas po porode je to narocne po oboch typoch porodu... ale za nejaky cas sa to spravi, a komu to extremne vadi ci zostanu zmeny, nie je problem riesit plastiku

hanelka1
5. jún 2016

Senses 12,,,, no tak ti poviem podľa mňa,,,, ak to chceš mať dole pekne tak ako teraz, daj si urobiť CR,, asi tak,,,, ale,,, občas niekomu po cisárskom ostane hoodne škaredá jazva,plus kadejaké komplikácie,, nespustí sa mliečko, nevieš sa postaviť,,,, tak neviem čomu das prednosť,,,, ci eventualnej diere v bruchu, či zasitej suske,,, btw,,, nič nie je také zlé, aby to nemohlo byť ešte horšie,,, teš sa z dieťatka!

sensen12
5. jún 2016

mne stacilo cely zivot videt matkinu onu,denne sedava aj dnes v 60 s onou holou pred tv a ako dieta som xxxkrar videla fialovociernu onu a veeelku a flajtre,tak tomu hovori moj chlap,hotovy je z toho,ze nech idem na cisarsky a nebudem mat langose z mileticky,a to mi dnes povedal 20krst asi

evittam
5. jún 2016

@sensen12 Tak to je potom ten tvoj pekný .......- prepáč. Mali by ste sa tešiť z toho, že budete mať dieťatko a nie riešiť tvoju onú ako bude vyzerať. Ja sa fakt nestíham diviť čo majú ľudia v dnešnej dobe za problémy - a to som si fakt myslela, že už ma na MK nič neprekvapí - ale som sa teda sekla. A fakt mať tvoje problémy....ako som ti napísala ja mám svoju parádnu takú ako pred pôrodom......A ak máš mať ako ty píšeš langoše - tak to nebude len pôrodom-mi ale aj potom vekom a všeličím iným - to si uvedom. 😅

sensen12
5. jún 2016

@candii no po prvej sekcii jazva ani neviem kde je,v zahranici tsk spravili,ze uzasne,a buchta fest jak 14 rocna,no uzasne,kamoska velice hucala slovo ona bude mat vaginalny a mala aj analny porod,ze pomaly pol roka s pamperskami chodila,co des a hroza a to kricala doslova,ze ona bude mat vaginalny a jak jej chlap masiruje hrazdicku

barny
5. jún 2016

@sensen12 naj budes mat, ked si adoptujes, alebo dospejes a uvidite, ja som mala sekciu 2x ale tiez mam nasledky, zotavenie bolo super, ale previs nad jauvou zostal, treba opku ak ho nechcem mat, takze to mas bud alebo 🙂 ale hlavne prajem zdrave deti a hlavne aby si ich aj mala v tejto dobe aj to je uspech

evittam
5. jún 2016

@sensen12 Mne takú spravili na SVK 😉

sensen12
5. jún 2016

@evittam no po prvom porode,vsetko jak rozpravka a mam ju jak miminko,lenze dnes mi povedal xxxkrat,ze naco chcem skusat normal a mat,citujem usianky,nato som sa uraxila a povedal,ze vsak to je humor,ze nepoznam vtipy

evittam
5. jún 2016

@sensen12 Tak mu povedz, že moc čučí do netu a pozerá sci-fi, neviem prečo by si ju mala takú mať, keď ju takú nemá xy žien.......A ak mu tak záleží iba na tom, tak je to povrchný človek -nehnevaj sa.....

sensen12
5. jún 2016

a d rana sa smeje,ze usianky,langosr a ze neeboj,vsak ty budes mat len dolky a ze co nepoznam humor,uz som.bola rozhodnuta ist na vaginalny porod po cisarskom,xe to skusim a teraz mozem povedat len jedno taak diiik

sue
5. jún 2016

@sensen12 ale ty asi nie si skutocna, vsak?
...neverim, ze zije matka dospelej dcery, ktora jej ukazuje pred Tv vaginu a rovnako neverim, ze zije zena co by googlila tisice zenskych vonkajsich pohlavnych organov po porode 😐
...keby si mala problem otehotniet, donosit, porodit...alebo ak by si prezila svoje dieta...zvacsene pysky ohanbia by boli posledne, co by ta trapilo 😔

Ja som po dvoch prirodzenych porodoch a okrem jednej jazvy zo sitia (dlhej cca 1cm) nemam ziadne zmeny..........

Ach boze, kam to spejeme.

sensen12
5. jún 2016

@sue no tak ti poviem,ze ano,moja mati,ked jej je teplo a je doma je vyzlecena,lebo ze jej sa chce tsk byt a ze je doma a ver,ci never,cely zivot to robila a robi a aj noji surodenci a foter by ti to potvrdili a ver,ze ano,videli sme jej onu xxxxkrat a ver,ze aj sestra ma z toho hystericky zachvat,vcera mi volala a vravi,ze ona v zivote neporodi inac ako cisarskym a ze nebude sa o tom s nikym bavit!!!! a ze som si pozerala xxx vagin,ano labiaplasty vaginoplasty a vyhodi ti gooogle tolko obrazkv befor surgery and after,ze az,a zazila som kadeco a zivot bez normalneho sexu si nedokazek predstavit
o

sue
5. jún 2016

@sensen12 no v takej podarenej rodinke sa stratis aj ak by ti tam somarske usi po porode narastli 😜 sorry, nedalo mi...ale predstava ako sa dospelaci po dome premavaju nahi pred svojimi dospelymi detmi a tie deti im cumia na priridzenie...fakt divne hobby...