Skúsenosti s spinálnou anestéziou pri cisárskom reze
Ahojte. Prosím povedzte uprimne, ako ste znášali spinalnu anestezu počas cisárskeho rezu. Spinal ja vlastne lokálne znecitlivenie. Necítite ako režú, ale ako ťahajú z vás dieťa a manipulujú s vami pri šití áno. Plus ten pocit, že ste pri vedomí a mate rozrezané brucho.
Poprosili ste niektoré anesteziologa aby vás aj tak uspali nakoniec? Že sa ten spinal nedal vydržať...?
Ďakujem za odpoveď, bojím sa toho.
Mala som 2x. A uplne v pohode. Ked uz budes pocut babo ako place zabudnes na vsetko. A hned ho uvidis. Za mna to bolo OK.
Tiež som mala spinal, keď som rodila dvojičky. Necítila som nič, iba také tlaky, keď vyberali deti. Ale nič nepríjemné. Ukázali mi ich nad plachtu, to bolo super, plakali a potom ich vzali preč. Na ruke mi asi každú minútu merali tlak a anestéziológ sa ma stále pýtal ako sa cítim. Neviem prečo, asi sa niečo dialo. Potom som mu povedala, že mi je na vracanie, aj ma natiahlo ale potom mi asi niečo dal, lebo to prestalo. Keď ma šili, tak som to necítila. Potom som sa cítila celkom dobre.
Ja som si dala epiduralku. Neviem ci je to to iste? Ale potom ma brali na akutnu sekciu. Neviem ci mi este nieco ine davali. Nooo citila som ked ma postipali niekde v bedrovej casti-nebolo to ani brucho. Ani noha. A tak ma uspali. Ale ja som sa im aj tak zobudila 😂😂😂 noooo ja si to pamatam len tak... myslela som si ze snivam. Az potom dr ze ano bola som zobudena.
Ahoj, pred 7 mesiacmi som mala spinal, osobne ma to odradilo od dalsieho dietata 😂 pocas toho vsetkeho som zvracala , tahanie som dost citila . Po odzneni anestezie som mala velke bolesti chrbta v mieste vpichu, a samozrejme aj bolesti rany ale myslim si, ze to zalezi od kazdeho cloveka (zeny) ako to znasa. Ostatne mamicky somnou na izbe v pohode no ja ubolena jak … osobne nato nemam velmi dobre spomienky . Nikdy viac 🥲
Ja som citila len tie tahy a tlaky, bolest vobec. Kazda sme ina, pre mna to bola najlepsia volba. Bola som praveze rada, ze som pri porode duchom pritomna, ze citim a ciastocne vidim, ako maly ide na svet. A hned som ho aj videla. Ja tento svoj porod povazujem za dobry zazitok.
Akože ja na to nespominam v dobrom. Ja som vsetko citila, hned som vedela kedy ma rozrezali, a zacala som tam kričať ze to citim a prosit nech ma uspia (neuspali). Zvysili mi ale davku niečoho a bolo to inak rychle, ukazali mi maleho a to sitie si uz veľmi nepamätám. Cas na jiske bol hrozny, som sa tam 2 hodiny klepala z toho soku a stale som citila bolest v teh casti brucha aj ked nohy nie (az neskor). Vraj som mohla citit len ten tlak ale ja prisaham ze to bola bolest, presne taku citim dodnes a to som 6 tyzdnov po sekcii a stale vstavam s bolestami. No ale mna zase nevedlei po 24h ani postavit na nohy lebo som odpadavala a ked som o den neskor konecne vstala, tak zacali vedlajsie ucinky spinalu a to hrozne bolesti hlavy, ktore ustupili len ked som si úplne lahla. Nebyt manzela, ktory bol so mnou ako na sále tak aj na izbe, nevedela vy som sa o maleho postarat 😔 este aj nasledujuci tyzden doma sa plne staral on a este pomáhal aj mne lebo ja som to celkovo zle znášala a popravde este stale som deprimovana z toho ze ma to este boli a neviem sa plne hybat, kedze som na pohyb velmi zvyknuta a zrazu nič...
No nechcem ťa tymto vystrašiť, u teba to tak byť nemusí 😛 vsetky moje zname ktoré tiez presli sekciou na tom boli ovela skor lepšie, uz po 2 tyzdnoch behali jakeby nic..to len ja mam asi nikzy prah bolesti a vela robi aj psychika, lebo ja mam z takych veci panicky strach a celkovo neznasam nemocnice takže to s tym urcite súvisí. U každého je to individuálne. Ja som šla na stôl rozklepana a mozno aj preto mi ten spinal tak uplne nezabral, mozno som mala vela adrenalinu, ktovie :D ale aj tak vidiet to male krásne bábo je na nezaplatenie 🥰 stale tomu nemôžem uveriť ze som mama a neviem sa vynadívať na to krásne malé stvorenie (ktoré nám nedá spať 😂)
Ale bude to dobre 🙂 nic sa neboj
@ika02 so svorkami v bruchu? Jakymi svorkami?
Ja som 6tt po sekcii a mala som spinal a hneď ako mi malú vybrali som to už nevydržala a dali má spať tak už nikdy viac to nechcem zažiť. Zotavenie super hneď som vstala z postele ale ten spinal už nikdy viac...
@alina765 hned z postele? Co znamenahned?
Ja som mala po 18 hodinach kontrakcii akutnu sekciu. Dali mi spinal, pri skusani ci citim, som trochu citila, tak ma este pohupali na tej posteli a potom uz v pohode, citila som len trochu tlak pri vyberani, srandovali sme pri tom, nejako som ani nevnimala ze tam dolu za plachtou nieco robia s mojim telom, rozpravali sme sa, nic o medicinskych veciach. Bolo to nadherne ked som hned maleho videla ako ho holeho vybrali, aj ked za nim bola lampa, tak len obrys, ale na ten pohlad napriek vsetkym tym "drogam" nikdy nezabudnem 🤗 bonding mi bohuzial nedopriali, lebo isla dalsia sekcia po mne, ale nevymenila by som to za celkovu nikdy nikdy. Strasne som bola nahnevana ze dalsich 24hodin na jyske nam deti nedoniesli, zevraj nesmu... Po 24 hodinach ma postavili a potom som mala problem s pohybom asi 5 dni, ale ziadne bolesti hlavy ani vpichu ani nic... synceka som dostala na izbu az po 40 hodinach od porodu 😪 ale to uz nesuvisi s anestezou ale s Kramarenskymi predpismi..
@evelynka86 no buď máš klasické stehy po šití (sekcia), alebo máš také svorky, ktoré držia brucho pokope😉. Podobné, ako keď máš zošívacie spinky, ktorými scvakneš papiere.💡
@evelynka86 Tak že 21:00 som mala sekciu a 10:00 som už vstala a pekne chodila
Akože ja na to nespominam v dobrom. Ja som vsetko citila, hned som vedela kedy ma rozrezali, a zacala som tam kričať ze to citim a prosit nech ma uspia (neuspali). Zvysili mi ale davku niečoho a bolo to inak rychle, ukazali mi maleho a to sitie si uz veľmi nepamätám. Cas na jiske bol hrozny, som sa tam 2 hodiny klepala z toho soku a stale som citila bolest v teh casti brucha aj ked nohy nie (az neskor). Vraj som mohla citit len ten tlak ale ja prisaham ze to bola bolest, presne taku citim dodnes a to som 6 tyzdnov po sekcii a stale vstavam s bolestami. No ale mna zase nevedlei po 24h ani postavit na nohy lebo som odpadavala a ked som o den neskor konecne vstala, tak zacali vedlajsie ucinky spinalu a to hrozne bolesti hlavy, ktore ustupili len ked som si úplne lahla. Nebyt manzela, ktory bol so mnou ako na sále tak aj na izbe, nevedela vy som sa o maleho postarat 😔 este aj nasledujuci tyzden doma sa plne staral on a este pomáhal aj mne lebo ja som to celkovo zle znášala a popravde este stale som deprimovana z toho ze ma to este boli a neviem sa plne hybat, kedze som na pohyb velmi zvyknuta a zrazu nič...
No nechcem ťa tymto vystrašiť, u teba to tak byť nemusí 😛 vsetky moje zname ktoré tiez presli sekciou na tom boli ovela skor lepšie, uz po 2 tyzdnoch behali jakeby nic..to len ja mam asi nikzy prah bolesti a vela robi aj psychika, lebo ja mam z takych veci panicky strach a celkovo neznasam nemocnice takže to s tym urcite súvisí. U každého je to individuálne. Ja som šla na stôl rozklepana a mozno aj preto mi ten spinal tak uplne nezabral, mozno som mala vela adrenalinu, ktovie :D ale aj tak vidiet to male krásne bábo je na nezaplatenie 🥰 stale tomu nemôžem uveriť ze som mama a neviem sa vynadívať na to krásne malé stvorenie (ktoré nám nedá spať 😂)
Ale bude to dobre 🙂 nic sa neboj
@janqa27 kde ste rodili? Nie nahodou v Saci v Ke?
Prvy som mala v celkovej. Druhy som velmi chcela v spinalnej, aby som videla dcerku hned. Pichnutie vobec necitis, mne ale nezabrala, museli ma aj tak uspat a dceru mi, samozrejme, neukazali najblizsich 6 hodin, z coho mam traumu doteraz, lebo som bola nastavena inak. Urcite spinal je lepsi, aj co sa tyka zotavenia...
@hopatko pisete ze pichnutie vobec necitit..chapem ze nejaky ten pich predsa urcite..ale da sa to zniest? Ja mam 2 celkove an. za sebou, a tretiu zvazujem spinal a injekcie sa bojim najviac..
@hopatko pisete ze pichnutie vobec necitit..chapem ze nejaky ten pich predsa urcite..ale da sa to zniest? Ja mam 2 celkove an. za sebou, a tretiu zvazujem spinal a injekcie sa bojim najviac..
@tinuska1202 ja sa bojim injekcie jak certa, ale ten vpich fakt nic nie je.

@ika02 no neboj, nie som prvorodicka :D