icon

Skúsenosti s spinálnou anestéziou pri cisárskom reze

1. apr 2025

Ahojte. Prosím povedzte uprimne, ako ste znášali spinalnu anestezu počas cisárskeho rezu. Spinal ja vlastne lokálne znecitlivenie. Necítite ako režú, ale ako ťahajú z vás dieťa a manipulujú s vami pri šití áno. Plus ten pocit, že ste pri vedomí a mate rozrezané brucho.
Poprosili ste niektoré anesteziologa aby vás aj tak uspali nakoniec? Že sa ten spinal nedal vydržať...?
Ďakujem za odpoveď, bojím sa toho.

Strana
z2
tarra6
1. apr 2025

mala som pred rokmi - necítila som vôbec nič. Pred hrudníkom som mala plachtu, tak nevidela som ani doktorov. Len sestričku, ktorá bola vedľa mňa. Anesteziológ mi bol za hlavou.

ivik4
1. apr 2025

Citila som, vykrikla a uspali ma . Ale nas je malo s takou skusenostou

galganka
1. apr 2025

Oveľa lepšie ako celková anestézia.

fialkafialkovita
1. apr 2025

Nič som necitila, celý čas so mnou doktori srandovali

autor
1. apr 2025

@ivik4 ach.... a aj rezanie či len tie "úkony" a tlak si zacítila?

andovka007
1. apr 2025

Ak máš obavy, ja si myslím ze je lepšie sa uspať. Ja som bola nastavená, že proste chcem byť hore a hotovo..a bolo to fajn...ale kamoška z toho mala tiež obavy a nakoniec to aj oľutovala, že radšej sa mala dat uspať...nie pre každého je fajn byť hore počas toho...🤷‍♀️treba si to ujasniť v hlave😊akomkoľvek sa rozhodneš, bude to fajn 😉 necítila som nič, len tlak keď synov ťahali von. Troska mi klesol tlak vtedy ale dali to do poriadku 😉

jankamiskova
1. apr 2025

@andovka007 presne tak ...ja som si opätovne vybrala celkovú a môžem povedať, že som bola spokojná ...tá predstava, že byť pri vedomí počas zákroku mi bola vzdialená ...ako ani injekcia do chrbta nebola ok s mojou predstavou ...

kiki68
1. apr 2025

Oni to testuju, ci ten spinal zabera. To neni ze hned rezu a neviem co. Pri urgent nom zasahu je mozna iba celkova, neni tam cas cakat totiz. Takto mozu cakat kym zaberie a keby nie tak ides do celkovej. Pouci Ta anesteziolog vopred

belasy_motylik
1. apr 2025

Pokiaľ sa spinálna anestézia dá tak ako má tak necítiš žiadnu bolesť ani vtedy, ani hodiny potom. A pred tebou je oddeľovacia plachta, takže nevidíš vôbec čo sa deje, v tej chvíli ti je úplne jedno či si rozrezaná, alebo nie, ja som cítila len ako so mňou hýbali len vyťahovali bábo, ale len pohyb mojim telom, nie bolesť. Pri mne bola anesteziogička, strašne zlatá, robila mi strážneho anjela a keď som sa pýtala tak nakukla za plachtu že čo sa aktuálne deje. Tesne pred operáciou mi niečo dali vypiť, mala som potom celkom euforickú náladu, viem že som sa tam rozprávala niečo o seriále v televízii 😆. Mala som akútnu sekciu.

biglovemom
1. apr 2025

Akutny cisarsky V spinalnej, ked ju pichal som aj kontrakciu mala 🤣 nic som necitila vsetko bolo ok
Do uplnej by som dobrovolne nesla ,Vsetko zmeskat ? Nieeee

hopatko
1. apr 2025

Prvy som mala v celkovej. Druhy som velmi chcela v spinalnej, aby som videla dcerku hned. Pichnutie vobec necitis, mne ale nezabrala, museli ma aj tak uspat a dceru mi, samozrejme, neukazali najblizsich 6 hodin, z coho mam traumu doteraz, lebo som bola nastavena inak. Urcite spinal je lepsi, aj co sa tyka zotavenia...

mila19
1. apr 2025

Ja som pravy opak.
Prvy cisarsky rez akutne spinal, bolesti tazke a to som mala 30. Absolvovane v BA na Antolskej.
Druhy napriek ziadosti celkova anestezia tiez v hodine dvanastej.
Dopadlo to tak, ze som zacala vykasliavat krv. Dusila som sa vo vlastnej krvi. Mam z toho traumu.
Brali ma na vysetrenia ci mi neprepichli pluca.
Zotavenie z rezu lahucke. Nic ma nebolelo.
Tak si vyber. …
Ani jedno ani druhe nemusi byt dobre.

abbies
1. apr 2025

ja neviem, prvý cisársky mi robili akútne po 12 hodinovom rodení klasicky.. takže som ho prespala, občas som sa zobudila, keď sa ma niekto niečo pýtal. Druhý plánovaný bol v pohode, cítila som, ako manipulujú, ale nič viac. Oba v spinále

kavasmliekom
1. apr 2025

Bola som operovana, uspali ma a nevedeli zobudiť 🙄
A mala som 3x spinalnu pri cisárskych. Nezabudnuteľný zážitok.
Ja mam zase takú spomienku asi pre niekoho otrasnu, pre mňa vtipnú. Jak mi dali plachtu predo mňa, tak asi blbo, lebo keď som mala otvorené oči, videla som hore v tom svetle rovno na brucho 🤣🤣 až anesteziolog si všimol ze sa nejak uprene pozerám hore 🫢 tak mi nahli tu plachtu viac nad hlavu 😄
Pri treťom ma prispali lebo mi prišlo zle, tak asi potrebovali urýchliť šitie. Ale môžem povedať, že vsrtky tri cisárske som si užila a plakala spolu s deťmi 🥰 dali mi ich hneď na hrudník.

snowflakenel
1. apr 2025

Ja som sa dala uspat. Ja by som nezniesla, ze viem, ze ma.dole rezu. Plis by som pozerala.okolo seba kade tade, pocula.o com sa.rozpravaju a pocula strnganie operacnycj nastrojov. Uz,len,led som prisla na salu, bolo mo zle z toho..takze som bola.rada, ked som sa dala uspat. Zotavovanie v pohode po aneatezii. Ani ostatnym babam,,ktore boli v celkovej noc potom nebolo. Po spinale segru tyzden neznesitelne bolela.hlava. miseli jej dat krvnu zatku. Ale kazda to mame inak,,hlavne sa neboj 🙂 anesteziologovia su veeelmi prijemni , vedia pekne uklidnoit pred opkou. Aspon ja mam teke skusenosti. V anestezii som bola viackrat. Drzim palce 🙂

snowflakenel
1. apr 2025

@kavasmliekom presne,,to,s tou plachtou a.svetlom 🙂 🙂 🙂 ja kym som zaspala, pocitala.som tie mriezky na svetlach..🙂 dosla som po 8

nikyy
1. apr 2025

Ja som rodila síce pred 11 rokmi,ale bolo to v pohode. Spinal som ani necítila a cely čas som vnímala všetko,ale necítila som vôbec nič. Ani šitie,ani rezanie vôbec nič. Akurát trosku má napinalo na vracanie si pamätám,keď už vybrali malú.

tim23
1. apr 2025

Ja som mala spinal, to nebolo ako vo filmoch že lekári sa rozprávajú ohľadom operácie.. Podajte nožničky, odsávanie atď 😁 mali zapnuté rádio /hudbu a pletkovali.. Rodila som na meniny takže mi ešte aj gratulovali aaa počas sekcie nabehla sestrička, že si mám ísť dať dokopy muža na chodbe lebo odpadáva z nervov 😁 tak vravím jaaa? Veď mám rozrezane brucho

kiki68
1. apr 2025

@tim23 u nas moze byt muz ked mas spinal pri Tebe nastastie 😂 Ale moj by tam hned isiel pletkovat s nimi a pozrel si moje vnutornosti ako ho poznam. Tak pre nich rutina podla mna

ika02
1. apr 2025

Ahoj, ja som mala 1. pôrod spinal. Rezanie som necítila, nič ma nebolelo, ale v určitom memente som cítila strašné štípania, pálenie, ako keby mi niekto do brucha dal horúcu žehličku. Povedala som im to a počula som: ´Môže to cítiť?” Hneď ma uspali. 2. pôrod bola tiež sekcia, ale už som chcela celkovú anestéziu. Konečne som sa poriadne vyspala. Zotavenie muselo byť rýchle, išla som ešte zo svorkami v bruchu domov, o 3 dni som dobehla vytiahnuť. Asi by som sa opäť rozhodla pre celkovú.

tim23
1. apr 2025

@kiki68 aj môjho volali dnu ale že on nejde lebo mu je zle a potí sa 😁

mimikarol
1. apr 2025

Nič som necítila, žiadne ťahanie ani tlaky. Proste nič. A to prebúdzanie sa z anestézy teda tiež neni ktovie čo.

siska53
1. apr 2025

Nie, neziadala, obe deti som mala v ciastocnej, prve v spinalnej - tu som horsie znasala, ale nie pocas sekcie,no tie hodiny a dni po nej. Epiduralnu som znasala o dost lepsie. Za mna to takto bolo super!

beata_k
1. apr 2025

Poziadaj o rajsky plyn. Bude ti veselo. Mne pri druhej dali a bolo to celkom prijmne. Naprv tma a potom uz len babatko.

janinah
1. apr 2025

Moj zivotný zažitok v pozitivnom zmysle.Ale ja som človek z oper.sály.Vidiet maleho 2 sekundy po vybrati super zazitok.Vidiet mazela a slzy sťastia dalsie super.
Najhorsie bolo to odtrpňovanie,ale nič nezvladnutelne.

domak2
1. apr 2025

Ja som mala spinal 2x a som veľmi spokojná. Trochu som cítila ťahanie keď vyberali dieťa, ale to je tak všetko. Pri druhom boli komplikácie ale nebolo to spinalom.

autor
1. apr 2025

@belasy_motylik mne dali spinal pri serklazi - zasiti krčka maternice. Doktor ten krcok ťahal aby sa mu to lepšie šilo a bolelo ma z toho celé brucho, necitila som ihlu ako šije ale iné bolesti a tak ma uspali. Ale vraj spinal účinkoval dobre. Tak neviem.
@mila19 pre Boha...to ta nejak agresívne intubovali ci čo
@kavasmliekom tak super ze si taka silnejšia povaha asi

@snowflakenel asi tak. Už len keď to vidím.

@ika02 to je nočná mora... A nevieš čo tam také robili keď toto si cítila? To je strašné....

@mimikarol to si mala super...

Ďakujem za odpovede. Oni vraj potrebujú aj čas na to rozrezanie tých vrstiev, to chvíľu trvá. A potom aby sa hneď nedostala celková anestéza k dieťaťu cez pupocnik. O to viac keď ja čakám dvojičky, to asi nestihnú obe deti v kľude vybrať aby neboli "omámené" z celkovej anestezy. Ach jaj. Prečo chlapi nemôžu trpieť ale ženy musia keď chce mať pár rodinu? My si čo všetko akože musíme prežiť.

Asi skúsim spinal ale poviem im že aj tak ma budú musieť uspať potom, nech sú pripravení haha.

kiki68
1. apr 2025

@tim23 no nie kazdy je na toto, mojho aj porod tak sklamal, ze malo krvi vsade, neviem ci cakal Tarantinovku 😂🙈🙈

kavasmliekom
1. apr 2025

@kiki68 🤣🤣🤣

ika02
1. apr 2025

Držím prsty, nech všetko dobre dopadne. Užívaj si ešte chvíle bez drobcov, lebo už si tak skoro neodýchneš. Len potom sa začneš sťažovať na všetko, čo ženy musia. Prajem veeeeeľa sily😉

Strana
z2