Som v 38 týždni a bojím sa pôrodu
ahojte zienky, potrebujem radu som prvorodicka v 37 t idem do 38 t a straaasne sa bojiiim porodu 😢 😢 😢 neviem na to prestat mysliet ☹ Ceez den je to ok ale ako nahle pride vecer a noc, tak je to hrozne...citim slabe bolesti asi poslickovia co je normalne, ine pocity nemam, krize ma nebolia, moj gyn.mi povedal ze krcok sa neskracuje ale uz je nizsie ako bol minuly týzden??? tomu som velmi nepochopila 😒 ....ze je vsetko ok, vseobecne sa bojim porodu ako to na mna pride, ako to zvladnem, bojim sa bolesti a natrhnutia a vsetkeho 😒 som prvorodicka doteraz som strach vobec nepocitovala, ale ked uz sa to blizi tak neviem v noci spat a stale rozmyslam ci mi neoodtiekla plodova voda a tak preventivne sa budim v noci...je to ok? mali ste aj vy tieto pocity? ako ste to prekonali, neviem na to prestat mysliet, chcem to mat uz za sebou no strasne sa bojim!
@anjelicek26 aha...jasne :D ja som si od dr. pytala nieco od bolesti a on mi povedal ze ako chcem rodit bez bolesti 😀 😀 😀 ale na to vsetko aj na tu bolest to bolo celkom ok, chlap by nevydrzal taku bolest 😀 😀 😀
@nannushka áno, epidurálku som nemala, pretože nebolo treba. Kontrakcie som dokázala rozdýchať (nepociťovala som potrebu epi), ale to aj vzhľadom k tomu, že to išlo rýchlo... veľmi rýchlo som sa otvárala, takže som nebola ani unavená, ani spotená (ako to vidno vo všetkých amerických filmoch 😅 ), ale poučenie som pre istotu mala 😉
@matinka87 - pravdu cim rychlejsie porod postupuje, je bolest intenzivnejsia, ale clovek to ma rychlejsie za sebou ;( Druhy porod bol proti prvemu hodne lepsi, uz som vedela, do coho idem, nebala som sa. Bolest to nezmensilo, ale psychika to brala uplne inak. Mna viacej veru bolelo zavinovanie maternice prve dva dni pri kojeni, to som veru plakala od bolesti 😖 Ale zavinula sa krasne, ocistky boli len 7 dni...
Porod je tazka zalezitost, ale ked Ti babo podaju, je to neskutocna euforia. Uz len pre ten pocit tesne po porode s dietatkom prvykrat v naruci to stoji za to. Neboj, bude dobre 🙂. Pre mna boli tazsie nez porod prve tyzdne po porode, clovek skoro nic nenaspi 🙂
@nannushka Moja keď to na teba príde nebudeš mať čas na strach. Každá žena sa bojí veď nevie čo ju čaká. Ja som si povedala že už sa nedá nič robiť a niet cesty späť a vydržali iné, vydržím aj ja a teda na moje prekvapenie to bolo veľmi rýchle s prvým som bola v nemocke 45 min a už bol na svete a s druhým 15 min .To len tak na povzbudenie 😉
Tvoje obavy a strach sú prirodzené. Všetci sa asi obávame toho, čo nepoznáme a ak sme počuli množstvo hrôzostrašných príbehov, to nám nepridá k pokoju. Upokoj sa a snaž sa vyspať, aby si načerpala sily na pôrod. Daj si kúpeľ, dopraj si masáž, pusti si hudbu a relaxuj. Ak nič nepomáha a nevieš sa uvoľniť, existujú homeopatiká na upokojenie-sedatif, môžu to aj tehotné ženy. Neboj sa, odtečenie plodovej vody, prípadne začiatok pôrodu si všimneš, neprespíš to. Bolesti sa nemusíš báť. Je to silná bolesť, niektoré ženy zaskočí jej intenzita, ale príroda je múdra. Nenaloží žene viac, ako unesie. Mysli na dieťatko, ktoré je tiež v strese, bojí sa, lebo nevie, čo sa s ním deje. Nezabudni dýchať, aby malo dosť kyslíka. Uvidíš, že to v pohode zvládneš a budeš na seba hrdá. Bolo by super, ak by si mala pri sebe partnera, aby si sa cítila bezpečnejšie a uvolnila sa. Ak budeš v krči a strese, pôrod nebude postupovať. Drž sa.
Som v 38 týždni a chcem už to mat za sebou čo mám urobiť aby to na mna prišlo ?

@matinka87 - epidural sa picha, ked si na 3cm otvorena idealne, takze jasne nie pred tym, nez ides tlacit 😀 Pri tlaceni by si uz mala kontrakcie citit, ak je dobre nastavene davkovanie. V podstate epidural ma zmiernit bolesti pocas otvarania - medzi 3-9cm...