Som v 40. týždni a neotváram sa
Zeny ked ste uplne zavrete v 40plus 5 ajtak ste porodili rychlejsie druhe dieta ? Za aky cas
A ako to bolo vidno ze je prenasane. A bola si uplne zavreta
dieťa malo ručičky aj nožičky celé vymágané od vody. ako keď dlho perieš, alebo sa plačkáš vo vode....hádam si ma pochopila....pýtali sme sa lekára, že čo to je a on že je to prvý príznak prenášania dieťaťa....inak v pohode, slečna chodí už do školy....
ja som ani nevedela že prenášam....termín bol len taký od brucha....🙂
Prvy porod 4,5 hodiny v 38tt...Druhy porod - dva dni po termine uplne zatvorena -- po vyvolavacke 10 hodin brutal kontrakcie, nakoniec cisarak
@veronikaszabova och to hadam nie
@deti95060810 a bola si uplne zavreta a do hodiny si porodila
@roni2209 to ja neviem, pretože s lekárkou som o tom nekomunikovala v akom som stave... do hodiny som porodila v nemocnici - ako ma dotrepala záchranka. ale prvé kontrakcie som pocítila niekedy nadránom, rýchlo som išla niečo nahádzať do tašky, aby som nešla ako na výlet....môj to komentoval slovami "to sa na teba podobáááá"
@roni2209 prvorodena 40+3 vecer zavreta na sto zapadov, rano spravime cisarak, babo prilis velke. V noci rupla voda a prirodzene sa narodila dcerka... podotykam nalez "na sto zapadov" bol o piatej poobede... voda rupla o jednej rano... o druhej zacali kontrakcie... o siestej uz kricala...druhorodeny nalez neviem, ale narodil sa za 2,5h od prvej kontrakcie na lehatku na prijme v porodnici.
@roni2209 mne kazdy tvrdil, ze druhy porod je lahsi, rychlejsi.... prd! Po tomto zazitku uz tretie 100% uz nebude
Ja mam za sebou len 1 porod . V 38,5tt mi odtiekla voda a jauplne zatvorena . Od rana vyvolavacky ..dokonca ma dr otvarala ,,rucne,, neviem ci to nebol ten Hamilton . Porodila som 12h od odtecenia vody ale bolesti boli brutalne
Takze dokopy sa mam naco tesit
Len vsetko nasvedcuje tomu ze ked si uplne zavreta tak mas tazky porod
@deti95060810 Ja som prenášala 8 dní a tiez telíčko od vody vymazane, neskôr bol suchý ako sušienka. Dr. detská ma v pôrodnici este obvinila ze ja som cez tehotenstvo fajčila ( cigaretu som v ústach nikdy nemala ) ked videla aký je vymacany. Normalne sa ma to po tom pôrode dotklo. Hlavná vec ze papiere pred sebou 🤦🏻♀️
Hm no uz bude ako bude
@roni2209 Tuto teóriu vyvraciam. Otvorená na 5-6 cm. a porod ťažký, dieta sa dusilo. Vytiahnutý zvon. Ďakujem Bohu ze mal “ len “ kefalhemton na hlave.. Môžeš sa otvoarat rýchlo môžeš sa otvárať velmi pomaly. Vsetko je prudko individuálne. Zbytočne si tym zaťažovať hlavu.
@roni2209 ja som sa pri druhom modlila nech porodim, v utorok na poradni mi lekar hovoril ze na porod to zial este nevyzera a vo stvrtok rano 1:23 bol maly ma svete, porod trval 4 hod od prvej kontrakcie. Pri prvom mi odisla voda a nebola som otvorena, ostala som na sledovani a do 8 hod bol maly na svete. Takze nezufaj a dufaj, pokecaj s babom nech uz sa narodi
Ved mu vravim stale ze spolu to zvaldneme kazdy ho caka kedy ho uvidi
@roni2209 otvorenie krčka môže nastať aj za hodinu. Veľa závisí od uvoľnenia a psychickej pohody. Od tvojho nastavenia (!!!) Ja som posledný mesiac začala trochu študovať hypnopôrod (pozitívne vizualizácie mi veľmi pomohli 🙂 Keď ma pri vyšetrení, asi hodinu po prvých kontrakciách doktor kontroloval, boli to slabé 3 cm... Do pol hodiny som rodila... A porodila 😉
@montemotherone tak to je super tak.nebyt nervozna nerozculovat sa. No tak ked zena prenasa neviem ako sa to da uz by to anjradsej mala zasebou tak.jedine je nervozna ze co bude
Ja som prenášala obe týždeň. Prvé mi vyvolali, druhé sa po týždni vybralo von samé 😀
@roni2209 hmm, ja viem, ale fyziologia nepustí. Čím sa viac stresuješ, si napätá, tonizovaná, "stiahnutá" a "zatvorená"... Bohužiaľ, tento fakt väčšinou neberú do úvahy ani odborníci. Dostať ženu do pohody, (a nie ju ešte stresovať často zbytočnými úkonmi), by uľahčilo priebeh pôrodu, im prácu a ešte by sa ušetrilo na liečivách, či operačných úkonoch pri komplikáciách... 😕
Pozri si "masážne oleje k pôrodu"... na podporu kontrakcií, uvoľnenie... 😉 Hľadaj spôsob ako sa uvoľniť, nie ako "rýchlo porodiť"... O ostatné sa už postará bábätko. Ak si o.k., ono vie kedy má prísť 😉
@roni2209 ozaj, daj si kúpeľ... Ja som si týždeň pred termínom tak užila kúpanie 😍 keďže som bola na rizikovom, jaaaj... Ja som sa posledné týždne uvoľnila až veľmi 🙂 Už som vedela, že je dobre a užívala si to...
Ja som prišla do pôrodnice, že kontrakcie o ničom,bábo je vysoko,a do hodiny bol na svete, ale to bol druhý pôrod,a koľko som bola otvorená,neviem, bolesti som mala niekoľko dní,a v ten deň od rána, ale som si myslela, že je to zas planý poplach, nakoniec sa ukázalo že sme ledva dobehli🤔
@montemotherone ale ani to nemotes sediet dlho vo vani len chvilku neviem kolko
@montemotherone presne, mentalna pohoda, presvedcenie o tom ze porod bude ok a rychly je to najdolezitejsie. Ja som sa na porod tesila neslutocne, boli sme s detmi dohodnuti ze budu dobre a pridu rychlo 😉. Neako som sa nastavila ze porod bude krasny a tesila som sa na to strernutie. Mozno aj to dopomohlo k tomu porodu a tomu ako sa obaja super narodili, rychlo bez pomoci a pod.
Keď som bola posledne v pôrodnici bola so mnou na izbe jedna mamina ktorá porodila 3. babo. Vraví,že bola ráno u dr. a ten ju poslal domov, že ešte nie. Tak prišli domov a vraví manželovi: "Ocino poď ideme do postele nech to urýchlime."
No a o piatej poobede mi už o tom rozprávala na izbe 😉
S tým,že porodila skoro v aute lebo stáli 20 min. v kolóne.
Ja som tiež prežila tri porody a nebudem ti nahovárať naozaj to nieje ľahké ale každý bol iný dokonca jeden aj 42 tt. A deti mali od 4,6 -4,9kg
Babo ale vie najlepšie kedy von asi naozaj sa treba dať do pohody ono to príde....
bola som otvorena na 2cm od 30tt a rodila som 41+3 🙂 maly nemal žiadne známky prenasania 🙂

ja tretia som prenášala, čo som pôvodne ani nevedela, len potom to bolo vidieť na dieťatku že je prenášané....Ale porodila som rýchlo, do hodiny.