icon

Starší súrodenec pri pôrode

lostris1
31. okt 2014

holky myslíte že by to niekde na slovensku islo?

http://dulyservis.webnode.cz/news/fotopribeh-kl...

niki101988
1. nov 2014

@daniela1983 Lenže Ty si stále pacient a spadáš pod nejaké pravidlá

daniela1983
1. nov 2014

@niki101988 ale nemusela som sa ako pacient citit ked som bola oblecena ako doma. to bol moj vnutorny pocit. ved hadam nikde nie je napisane co ma mat mamicka oblecene pri porode, alebo na sestonedeli?

daniela1983
1. nov 2014

@moni244 tak mne kratasy a tricko nevadili, lebo som sa po porode citila uplne normalne a nic ma nebolelo, takze som nemala problem si ich ani obliect ani dojst na zachod. skratka som sa citila ako bezne, a nocna kosela by mi prisla hrozne nepohodlna, nikdy som ju nenosila a citila by som sa v nej divne. a ja som sa chcela citit pohodlne

molka
1. nov 2014

@daniela1983 bola by si prekvapená, čo všetko musí žena dodržiavať. My sme ani nohavičky nesmeli mať oblečené... 😝 Fakt mám niekedy pocit, akoby žena v pôrodnici musela ticho strpieť všetko, inak ju personál zaradí do kategórie "problémová".

daniela1983
1. nov 2014

@molka no snad by som si nenechapa hovorit do toho ci mam alebo nemam mat nohavicky? to hadam nie? a co ste mali akoze nostit? a ako vam mala drzat vlozka? a vobec ako taku stupiditu vysvetlili?

klya
1. nov 2014

@daniela1983 Bohužiaľ, nie každá izba v pôrodnici je plná ružových a modrých vankusikov, usmiatych mamičiek a spinkajucich babatiek. Dvere často pootvarane, napríklad na izbe po sekcii... Aj na nadštandard treba prejsť po chodbe okolo vselicoho. Nikdy, v žiadnom prípade nesúhlasím s prítomnosťou staršieho dieťaťa na oddelení. Predsa keď si holim nohy, nestrcim ziletku do ruky aj dcére, len aby sme mali spoločný zážitok a boli si bližšie 😀

molka
1. nov 2014

@daniela1983 teraz sa to už asi nemusí, ale keď som rodila prvú dcéru, nesmeli sme používať nohavičky! Úplne vážne. Mali sme čo robiť, aby sme dokázali prejsť po chodbe, bol to otras. Niektoré "problémové" pacientky na to kašlali a dali si nohavičky, za čo ich sestričky hrešili, ja som si to nedovolila.
Vysvetľovali nám to tým, že rana musí dýchať a keď máme nohavičky, tak sa nám to tam parí.

lauricka
1. nov 2014

@niki101988 a ja som, kurnik, na toto prisla az predposledny den, ze cez navstevne hodiny mozem nechat dieta v miestnosti u sestriciek a si pospat alebo trkotat s navstevou. A to som tam bola 11 dni! 😀 😀 a s dvojcatami.

daniela1983
1. nov 2014

@klya ja teda neviem, ale v tej porodnici dvere pootvaranne neboli a teda som nikdy nic nechtiac nezahliadla. a na chodbe nebolo tiez nic zavadne co by dieta nemalo vidiet.

daniela1983
1. nov 2014

@molka aha, takze tri hrube vlozky nevadia, ale tenka latka ano, zaujimave.... 🙂 aspon bysom bola mala argument ze nemam ranu, tak sa mi nema co parit 🙂

molka
1. nov 2014

@daniela1983 obávam sa, že by ich tvoj argument nezaujímal, musia to mať všetci a snáď nebudeš výnimka. 😝 Ja som bola po sekcii a tiež som nesmela mať nohavičky. Ku koncu pobytu som si ich už dávala, ale pred vizitou museli ísť rýchlo dole.

daniela1983
1. nov 2014

@molka potom sa personal nemocnice niekde divi za mamicky si presadzuju svoje poziadavky,,,no tak ked sa chovaju tak dehonestujuco....

lostris1
autor
1. nov 2014

@chovancova27 ja si neviem predstavit ze by som tam partnera nemala

sue
1. nov 2014

Myslím si,že pravda je niekde uprostred 🙂 Chápem zdravotníkov,ako napr.Niki,chce len dobre rodičkám i ich bábätkám a má pravdu v tom,že ak na oddelení leží 20rodičiek a za každou by chodilo 5-10ľudí,na oddelení je to 100-200ľudí navyše :O takže to chce súdnosť...tiež je pravda,že oni ako zdravotníci sú viazaní 1000mi pravidiel,príkazov a zákazov a my v momente ich pochybenia okamžite žalujeme lekára,sestru,nemocnicu - vtedy je to zrazu tak,že "veď pacient je výlučne v rukách lekára".... Nuž rozhodnime sa teda...či sa zveríme 100% do rúk personálu (a ten potom prevezme zodpovednosť) alebo im do toho kecajme a správajme sa ako platiaci klienti,ale potom nežiadajme,aby prevzali zodpovednosť aj za to čo nemohli ovplyvniť,lebo MY sme sa rozhodli inak.... Osobne si myslím,že pôrodnica je špecifické oddelenie nemocnice,pretože sa tam v prípade fyzilogických tehotenstiev a pôrodov nelieči,len vzhľadom k výhode ušetrenia času sme už v nemocnici,ak by niečo...preto si myslím,že do zdravého pôrodu by lekár ani sestra nijak zasahovať nemali (okrem vyšetrenia či je všetko ok) a ani rodička ani novorodenec nie sú pacientmi...a teda áno,žena je platiaci klient a mali by byť rešpektované jej požiadavky a ona by mala byť podporovaná a vyzývaná k čo najväčšej samostatnosti a "prirodzenosti". Bohužiaľ ALE väčšiana tehotenstiev je rizikových kvôli UO,udržiavaniam tehotenstiev,alergiám atď a v tom prípade už žena pacientkou je a mala by rešpektovať pokyny zdrabotníkov,nepriečiť sa im a nepoučovať svojimi modrokoníkovskými vedomosťami 🙂 ....ale tí na oplátku by sa mali tiež správať ľudsky 🙂

moni244
1. nov 2014

@niki101988 asi tak, proste je to raz pôrod, zásah do organizmu a telo potrebuje čas na zregenerovanie a to, čo si niektorí z toho robia príjemnú spoločenskú udalosť je divné

moni244
1. nov 2014

@daniela1983 takže ty si nemusela byť na izbe prichystaná s pokrčenými nohami, keď chodili 3 krát za deň kontrolovať, či sa šitie hojí a či nekrvácaš? lebo u nás nesmeli byť kraťasy, žena ani tie nohavičky nemohla mať, keď bola v posteli, len pokrčené nohy a nech sa vetrá, nech sa nechytí zápal, keby som mala kraťasy, tak to by bol oheň na streche, proste si raz v nemocnici, si pacient a treba si to uvedomovať a nerobiť tam z toho holubník, otec, dieťa a neviem kto ešte na izbe spolu, fakt úžasná doba

daniela1983
1. nov 2014

@sue suhlasim, len teda hadam to nebude take zle ze vacsina tehotenstiev je rizikovych.

daniela1983
1. nov 2014

@moni244 nie, nikto ma kontrolovat nechodil. nemala som ziadne poranenie nebolo co kontrolovat. prisla vizita od dveri sa ma opytali ako sa mam, ja som povedala, vsetko ok a isli dalej, nikto ma nepozeral, takze rozhodne nebol dovod aby im vadili kratase 🙂

moni244
1. nov 2014

@daniela1983 tak to si mala fajn, nám najprv prišiel doktor, skontroloval a až potom bola vizita

eeffka
1. nov 2014

@moni244 samozrejem ze nohavicky sme mali, to som si mala akoze vlozku ako nalepit ??? na kožu? 😀
Kkso zeny majte zdravy rozum, co ste nesvojpravne?
V nemocnici som bola 2x, porody oba prirodzene a vizita byvala 1x denne rano... ako naco by miu tam mali nakukat 3x denne
chodila som 1.dcera v kratasoch, 2.dcera teplaky ( bola zima)

daniela1983
1. nov 2014

@moni244 doktorka bola prvy den po porode, ano to dokonca prsla az ku mne k posteli :D opytala sa ako sa mam, ci som bola na velkej a akurat mi prehmatla brucho ci sa dobre zavinuje maternica. dokonca som sa jej na to po dvoch dnoch pytala, ci ma nebudu kontrolovat zospodu tak povedala, ze naco. po porode ma zospodu nikto nekontroloval, ziaden doktor. ako to mali ostatne mamicky neviem, lebo som bola sama na izbe

trgypadl
1. nov 2014

@daniela1983 tak potom by som chcela vidiet ako do lekrskej spravy napisal to,co zistil pohladom z dveri,subjektivne a objektivne hodnotenie,hmmm.hmm.hmmm 😉

moni244
1. nov 2014

@eeffka v posteli som mala len pod sebou, keď som išla na záchod, tak som si dala tie priedušné, určené po pôrode a vieš čo? radšej nech poučovali a kontrolovali a možno aj pre niekoho buzerovali, ale mám kamošky, ktorím to nekontrolovali, nechali ich, čo si robia a im sa to hojilo strašne dlho, zápaly, sedavé kúpele a ja? po 2 týždňoch fit, ako keby som ani nerodila 😉

sosanna88
1. nov 2014

@niki101988 niektora tu pise ,,preco si to nezariadite na oddeleniach inak?,, No ja byt primar, alebo kto vlastne za toto zodpoveda tak tam spravim poriadok...
ale co ja, uboha sestra, co ja mozem...ked sa ozvem este som za kravu, dotycny na mna pozera ze co chces a ide dalej. hluchy,slepy. alebo si mysli, ze donese kavu,bonbonieru a sa pototo. neviem, vzdy sa da normalne dohodnut a ja co som aj zdravotnik, aj mama je zdravotnicka by som si NIKDY nedovolila ist na oddelenie mimo navstevnych hodin a bez toho aby som zastavila u sestriciek a povedala, za kym idem a ci vobec mozem..cest vynimkam ak by islo o zivot-vtedy by som aj dvere rozrazila pochopitelne, ale to je uz extrem.
no ale vies ako to je, ked dostane pan doktor, pani vrchna atd do vacku...tak mozu vsetko.
a ty akurat utierat zadky a obsluhovat mamicky jedna radost a nepocujes od nich ani jedno posrate dakujem..co dakujem, ale este ,,podajte mi hento, podajte mi tamto, preco nemame wc papier-ako to je mozne?, to jedlo sa neda jest,odneste to...interhotel suvix.
ale to uz sme sa dostali do inej temy 🙂

daniela1983
1. nov 2014

@trgypadl neviem co mali podla teba zistovat? ja neviem co sa zistuje normalne. celkom ma to zaujima, napis

daniela1983
1. nov 2014

@sosanna88 to ma mrzi, ze mas taky pocit z mamiciek. ja som nastastie nic nepotrebovala. teda iba rza v noci som zazvonila, lebo mi nejako blbol tlak, ale to som sa podakovala ze prisli. inak o mne 4 dni ani nevedeli, ze som tam, aspon som nemala pocit ze otravujem.

trgypadl
1. nov 2014

@daniela1983 podla Teba je normalne,ze ak aj porodis bez poranenia,ze Ta nikto neskontroluje?perineum,ocistky,zavinovanie maternice,pripadne opuchy.ako uprimne ak Ta nepozreli,tak do spravy napisal podla Teba co?

trgypadl
1. nov 2014

@daniela1983 alebo,ked Ta prepustali,v sprave bolo co??znovu len opytanie z dveri,ze ako?a do spravy napisali,ze dobre?

cenculinka
1. nov 2014

@daniela1983 existuju nohavicky priamo.po porode,su cele sietkovane a vlozka poporodna original he cela akoby z gazy a nema ziaden lepiaci pasik...to aby nevznikali zapareniny,zdola je zaklad "vetranie"😉 podla mba to nue je stupidne...ja som bola asi 100x za den v sprche prvy den po porode,si neviem.predstavit zakazdym si vyzliekat a obliekat nohavicky...a keby som.mala klasicku allwaysku tak to si tiez neviem predstavit

lauricka
1. nov 2014

ale ten fotopribeh je inak krasny, paci sa mi 🙂