icon

Strihali vás pri pôrode?

kucerkaa
6. okt 2013

Ahojte sú tu aj mamičky ktoré nastrihli pri pôrode?je to nutné?ako dlho vás to po pôrode bolelo či už ste boli nastrihnuté alebo nie.ďakujem

cerez
6. okt 2013

Ja som bola a už na druhý deň som sedela v tureckom sede. Mňa osobne to nejak nebolelo, skôr som mala bolesti v šestonedelí ako pocit tlaku ako pri menzese. Ale hojenie rany som nepociťovala ako bolesť. Skôr svrbenie.

zuzao
6. okt 2013

mňa nestrihali, kaderníčku som si vybavila ešte pred pôrodmi 😉

ewulenya
6. okt 2013

Ja som bola tiez nastrihnnuta. Mala bola drobná 2850g, 46 cm ale ja som bola uzka. Preventivne ma nastrihli aby som sa nepotrhala. Ani som nevedela kedy ma nastrihol. Najhorsie bolo sitie ktore som citila. 13.35 sa narodila mala a 16.30 som uz normalne sedela a chodila. Lekar mi na sitie odporucil na vonkajsie pouzitie ROSALGIN EASY. Velmi mi to pomohlo v nemocnici a aj rýchlo sa mi to zahojilo. a hlavne treba jazvu vetrat!

bobi3
6. okt 2013

mňa nenastrihli, aspoň si to nepamätám 😖 malá sa dosť ponáhľala, mala 3180g, ja som však drobná, v deň pôrodu som vážila 59kg... no mala som nakoniec až 16 vnútorných stehov 😖

bmagdalena
6. okt 2013

Prvý pôrod som podstúpila v UK bez nástrihu a nepotrebovala som ani zošívanie. Synček mal 3140g a 50cm. Druhý pôrod som absolvovala tu na SK a veľmi som sa bála nástrihu....všeobecne sa kolovalo, že radi nastrihujú aj keď netreba. Do nemocnice som teda išla, keď som mala kontrakcie každé 4min a pri hlásení sa v nemocnici už každé 3min. Lekár ma vyšetril a odišiel na izbu, že ešte je čas a než stihol dobehnúť späť na sálu, drobec bol už polovicou telíčka vonka. Takže ani pri druhom pôrode žiadne strihanie a ani zošívanie. Synček mal 3880g a 53cm. Ani počas jedného tehotenstva som nerobila žiadne špec. cviky ani masírovanie skrátka nič 🙂 . Patrím medzi tie šťastné 😀

miku1
6. okt 2013

Nastrihnutá som bola pri oboch pôrodoch. Zahojilo sa to do 2 týždňov. Používala som rosalgin, ten mi veľmi pomohol. A hlavne som veľa veľa veľa vetrala , ešte šťastie, že som rodila v máji, keď boli horúčavy 🙂 Vetranie je pri hojení asi to najdôležitejšie 🙂

awalancha3
6. okt 2013

........porodnik vidi, kedy je a ci je nutne nastrihnutie..........natrhnutie, resp. poriadne roztrhanie je neprijemna komplikacia, hrozia infekcie a straty krvi, niekedy je potrhanie naozaj rozsiahle, ci vnutorne, ci vonkajsie.... nastrih je nebolestivy a posobi preventivne, aj ked nie vzdy (ale dost casto ano) dokaze zabranit potrhaniu........sitie je obvykle neprijemné a je citit prevliekanie nite, kazdy vpich.....ale to uz ma clovek dietatko na svete a mysli na ine veci....Ja som urcite za nastrih....... a vydrzat šitie, nech si tam lekar pekne v klude a precizne povysiva

luci137
7. okt 2013

ano mna tiež nastrihli,čo mi už pri tých všetkých bolestiach bolo jedno, a som tiež toho nazoru že doktor vidi kedy je to nutné a lepšie,ani som to neriešila,pred porodom som sa toho ale strašne bala vyzeralo to hrôzostrašne na videu 🙂 odporúčam nepozerať videa porodov ako ja 🙂 no a šitie bolo dlhééé lebo ma šili zvnútra aj zvonku a dost to bolelo,ako keby mi to ani neumrtvil....dosť dlho sa mi to hojilo ale da sa povedat ze tak do cca dvoch mesiacov som bola ok ze ma to nebolelo netahalo 🙂

althejka
7. okt 2013

Popri tlaceni maleho bol nastrih to posledne co ma trapilo v tej chvili, kedze to nebolo citit. sitie sa dalo vydrzat so zatatymi zubami, hojenie bolave,ale to ze som mamca a mam to cele za sebou a pri sebe zdrave babo mi za to cele nastrihnutie stalo. 🙂

kacena4
7. okt 2013

mna nestrihali ale potrhala som sa skaredo, vela stichov a pri druhom mi musel robit plastiku co som bola tak dokalicena + vytvorila sa mi tam cysta a poviem nastrihnutie boli po porode menej ako dotrhanie je to malicky strih a kym ides z porodnice behas ako srnka. ja som behala uz na druhy den v porodnici, kdesto pri potrhani sa som vyse tyzna nevedela chodit ani sediet poriadne. nechaj to na lekarov oni vedia co robia predsa pozeraju priamo tam kam maju 😀 😀 a nie je pravda ze strihaju kazdeho v dnesnej dobe uz nie

adelakralova
7. okt 2013

Ahojte ja mam za sebou dva porody a pri oboch ma nastrihli. Keby ze to neurobia tak neviem. Ked ma nastrihovali vobec som to necitila.Pri prvom nechceli ale zacala som sa trhat tak museli.Sili ma vyse hodiny. Som chudulinka a velke deticky som porodila.po prvom som sa mesiac hojila,bolesti straane.nemohla som sediet. Bola som zufala ☹ Po druhom porode bolest mensia ale drobec este vacsi. Opytal sa ma lekar ci moze,ze nechce aby ma potrhal. Sitie bolelo ale hojila som sa lepsie ako pri prvom. A asi do dvoch tyzdnov bolo uz dobre.

zuzi0911
7. okt 2013

zacni si masirovat hradzu ak sa chces tomu vyhnut aj ked niekedy sa naozaj nevyhnes...mam dva porody za sebou aj s nastrihmy...nastrih vobwc necitis nakolko sa robi pri tlaceni ...potom to uz trochu boli ale iba niekolko dni a nie to nic hrozne

danula1238
7. okt 2013

Ja mám troch synov, všetky pôrody bez nástrihu.

elian
7. okt 2013

ano pri oboch, vôbec som to necítila, a bolelo to asi dva týžne......🙂

katia7
7. okt 2013

prve dieta nastrih a dlhe hojenie, druhe nastrih hojilo sa lepsie, obe som rodila na chrbte samozrejme, tretie 4,65kg bez nastrihu bez poranenia ale v inej polohe doma v klude, podla mna je to vacsinou zbytocna rutina a poloha to dost ovplyvni, inak prve dve deti nemali ani 4kg

jedina30
7. okt 2013

..mna nastrihli 2 krat a vobec som to necitila..strihaju vtedy ked ma zena bolesti alebo tlaky,ale az tesne v case "finale"...niekto porodi male klbecko,ale ak niekto rodi maleho obrika ako ja(4 kg),tak som bola mojmu doktorovi vdacna za nastrih..radsej to,ako potrhana az po konecnik a vacsie trapenie a.....prezila som to...4hod po porode som uz cupitala ako srnka po izbe a aj s nastrihom a za 1-2 tyzdne som bola fit 😀

sandrika1986
7. okt 2013

Mám za sebou dva pôrody a pôrody dopadli tak, že mi nástrih a ani zašívanie nemuseli robiť našťastie 🙂

martina1305
7. okt 2013

mnam nastrihli, ani som nezacitila, ze kedy. ale potom to vnutorne sitie ma dost dlho bolelo

velkacica
7. okt 2013

každá má iný prístup k pokladíku medzi nohami 😉 mm by nezniesol, ak by niekto siahal na moju devastačným spôsobom!

andreasiskova3
7. okt 2013

Mňa tiež nastrihli dva krát, prvý raz sa to hrozne dlho hojilo, lebo ma nejako zle primár zašil a pichali ma stehy, takže dva mesiace som si nemohla poriadne sadnúť. No a pri druhom raze som zas mala hrozné bolesti pri šití, ale za týždeň som bola v pohode. Neviem čo je lepšie , či sa dať nastrihnúť alebo riskovať, že sa roztrhnem.... 😒

zuvinka102
7. okt 2013

ja som mala tiez nastrih a som vdacna, ze som ho mala.. stehou som mala iba tri a citila som sa hned ok ani ako keby som nerodila a hojilo sa to uplne super... dufam, ze aj tento druhy porod co ma caka bude taky fajn a nastrihu sa nebranim ani teraz

sense
7. okt 2013

nenastihli ma, sice som sa natrhla napriek masirovaniu hradze, ale mala som len jeden vonkajsi a jeden vnutorny stih,...a keby som nevedela o tom ze ma siju ani neviem.....

kata13
7. okt 2013

nestrihalli a ani som sa nenatrhla, cvicila som s epinom a urcite odporucam

diusik
7. okt 2013

@kucerkaa ja som pri prvom bola nastrihnuta a vobec som to necitila,pri druhom som nebola nastrihnuta,no pritom som sa pekne trhla smetom hore k mocovej rure a poviem ti bolelo to poriadne,bola som potom zaplatana jak stare vreco.Podla mna sa nastrihu netreba ...ja osobne sa bojim natrhnutiiu viac jak nastrihu....

kristinafifi
8. okt 2013

nastrih a samotne sitie vnimam ako najbolestivejsiu cas porodu, ani 15 cm jazva po cisarskom reze nebolela tak velmi...

bohumila21
8. okt 2013

mna nastrihovali aj tak to nepomohlo lebo mala ma este k tomu natrhla viac.. musela sa tlacit aj hlavou aj rukou naraz... mna zasivali nejak hodinu co som bola ze taka dotrhana.. ja som nemohla asi 2 tyzdne sediet...

manzelka123
8. okt 2013

ja som tiez nemala nastrih,ale mala som tri stehy len male trhlinky..cize nutne to nie je vacsinou ked sa nic nezkomplikuje... 🙂 po porode ma uz tam dole nic nebolelo,uz po 6tich hodinach som v pohode sedela na celom zadku 😀

zigzag
8. okt 2013

nie, ani nastrih, ani steh, ani jedna ranka, nic 🙂

veronikaayse
8. okt 2013

ahoj.mna nenastrihli len som sa trosicku natrhla.tych par stehov si ani nepamatam, pretoze som nic ine okolo nevnimala len moju malicku v naruci...pomohla mi to prezit...

monkovec
8. okt 2013

Ja som človek ktorý mal z toho úplnú hrôzu a poviem ti bola to úplná pohodička.Z pôrodu som bola taká vyčerpaná že som ani nevnímala kedy ma nastrihli, šitie bolo tiež v pohode.Podľa toho čo som počula od niektorých žien som si to predstavovala 100 krát horšie, ale každá máme asi iný prah bolesti.Ja som bola šitá aj vo vnútri aj von až po zadok a nič to nebolo, trošku mi to bolo nepríjemné tak mi to potom opichala a bol pokoj.