Strihali vás pri pôrode?
Ahojte sú tu aj mamičky ktoré nastrihli pri pôrode?je to nutné?ako dlho vás to po pôrode bolelo či už ste boli nastrihnuté alebo nie.ďakujem
Ahoj aj ja patrim k tym co ich nastrihovali kedze som bola "mlada" nemala som sajnu o tom co to je🙂 rodila som mesiac skor a o syna som sa tak bala ze som nestihla registrovat kedy ma nastrihli takze neviem ci to bolelo🙂 a sitie tak to uz si pamatam kedze som vedela ze maly je v poriadku a zdravy vsetok stres opadol tak som citila kazdy vpich ihli a to aj z vnutra aj z vonka ale nemozem povedat ze je to neznesitelna bolest dalo sa to vydrzat ono to ani tak nebolelo ako stipalo🙂
Ahojte,mňa nastrihli to som vôbec necítila.Mala som dosť ťažký pôrod,ale zato iba 4stehy,ktoré keď šili som ani necítila.Hrozne som sa bála ísť na WC,ale nič hrozné sa nekonalo.A veľká potreba?Vraj druhý pôrod!!!Haha u mňa úplný normál.A sadnúť si?Najväčší strach!ale nič také.Pravda,každá sme iná.Mňa nič nebolelo,dala som sa dokopy do týždňa....... 🙂 Z toho by som si nerobila vrásky.
Jasné dva krát a nelutujem ,,vobec som to jednak necítila a hojenie bolo super 😉
Nastrihli ma, to som necitila, sitie ano, bolo to dost neprijemne. A hojenie potom dost na nic..jeden steh vypadol, jeden sa zapalil, sice v porodnici to bolo ako tak dobre ale doma som sa trapila este vyse 3tyzdnov...
ahoj, neviem ci je to nutne alebo nie ale mna nastihovali a ver tomu, ze pri tych kontrakciach a tlaceni to voooobec nebudes vnimat, mne to prislo ako take stipnutie iba, horsie bolo zasivanie, u mna straaaasne dlhe, zvnutra a zvonka a na hojenie ti mozem len odporucit Dermochlorophyl na rychlejsie hojenie, prestalo ma boliet tak po 2-3 tyzdnoch, citila som uz len take akoby tahanie, nie bolest
Mne nerobili nástrih,mala som lekára ktorý nenastrihava a mala som 3stehy
ano , nastrihli , ale nic som necitila pri tych kontrakciach , dva vnutorne a dva vonkajsie stehy , dost zle sa mi sedelo , teda sedela som na pol zadku , najhorsie boli prve dva dni po porode , musela som dat tbl. od bolesti ale potom to bolo super , inak len cista voda pekne a stichy vypadli presne za dva tyzdne od porodu 😉 , nemala som ziadne komplikacie a hojilo sa vsetko pekne
To bol jeden z dôvodov, prečo som išla rodiť do ČR... žiaľ na Slovensku je nástrih takmer rutinný ☹ a to aj keď nie je treba (malé bábo, dobre postupujúci pôrod a pružná hrádza...). Ak ho nechceš, treba si napísať pôrodné priania a skonzultovať ich s pôrodníkom a hlavne si trvať na svojom 😉
Môj synček mal iba 2,5kg a 45cm... ale nemala som žiaden nástrih a ani žiadnu ranku. A 3 hod po pôrode som ani nevedela, že som rodila.
Pred pôrodom som cvičila s epi-no (ale iba týždeň, viac som nestihla) a manžel masíroval hrádzu 🙂
Ja som prišla do pôrodnici už na 8 cm otvorená. Boli len stupňujúce kontrakcie, vodu mi prepichli tam, no pôrod bol aj s nástrihom, nakoľko bol malý dosť veľký,nato aká som útla. Ale ani som necítila, dokonca ani šitie, ani umrtvenie a to mi šili aj krčok. Sústredila som sa na tlačenie a potom na malého v náručí. Kamošku nenastrihli a skončilo to potrhaním. Nikdy som nebola šťastnejšia 🙂 takže žiadne obavy, pre to dieťatko je mamička v tom memente ( a vlastne aj po celý jeho život ) ochotná vydržať a spraviť čokoľvek. A tehotenstvo, pôrod, pobyt v pôrodnici a všetky chvíle s malým sú to najúžasnejšie, čím si žena môže prejsť. teším sa , keď si to budem môcť znovu celé zopakovať 🙂
Mna nastrihli,ani som nevedela kedy.Maly mal 4,5kg,takze si to neviem predstavit bez nastrihu 😒
áno strihali pri oboch pôrodoch---dôvod bola vraj valka hlavička...a aj som sa potrhala,,1 pôrod 32 stehov...2 pôrod 28,,hojilo sa dobre do 4 mesiacov
Strihali, ale pri tých všetkých komplikáciách mi to bolo srdečne jedno a absolútne som to necítila........ No další mesiac som to kvalitne pociťovala🙂 prezijes!
ano, aj mna nastrihli, bola som prvorodicka, takze som s tym ratala, vraj prvorodicky nastrihnu vzdy..necitila som to, ani som si nevsimla, kedy k tomu doslo, ale manzel bol pri porode a ten zaregistroval noznice..rana nebola velka, ale stehov som mala asi 7, sitie nebolo velmi bolestive..najprv sa to super hojilo, ked som odchadzala z porodnice, vraveli, ze to mam pekne. bolelo to, ale dalo sa to zniest, no po tyzdni to zacalo hnisat -tie vonkajsie stehy, a hnisalo 3tyzdne, to uz bolelo velmi a ku koncu uz neznesitelne, nemohla som stat dlhsie ako minutu, ani sediet som dlho nevydrzala..musela som brat antibiotika napriek kojeniu, no tie hned zabrali do 3 dni to prestalo hnisat a potom sa to uz do tyzdna zahojilo..ale vnutorne stehy som pri styku citila este 6ty tyzden po porode, nie bolest, ale take tahanie, akoby mi to velmi stiahli..pre mna bola bolest tej hnisajucej rany horsia omnoho ako cely porod..vraj velmi pomaha oplachovat preventivne ranu repikom, ja som o tom nevedela a ked to uz bolo zapalene, tak to nestacilo..drzim palce🙂
ahoj ja som tiez prvorodicka a nenastrihovali ma... sice som sa pri porode trocha natrhla nebolo to viac ako 5 stehov..sice som par dni po porode nemohla riadne sediet nebolo to az take hrozne a trhanie a zasivanie som vobec necitila..
Ahoj, ano, nastrihli ma aj napriek tomu, ze som si to vyslovene nezelala (nikoho moj nazor nezaujimal). V porodnici, kde som rodila, je nastrih rutinou (bohuzial) a ja som pevne presvedcena o tom, ze v mojom pripade nebol nevyhnutny.. Sitie sa sice dalo prezit, avsak tie bolesti a komplikacie, ktore pretrvavali este 2 tyzdne po porode by som nikomu nepriala ☹
Nie
nestrihali, nesili, mala som uzasnu porodnicku
Nástrih som necítila vôbec, a to som zašitá po samú riť 🙂 pri šití som cítila asi 2 štichy, nič hrozné... a pri hojení mi najviac pomohlo sprchovať, sprchovať, sprchovať a vetrať, vetrať, vetrať... celý čas v pôrodnici som nenosila nohavičky (aj nám to kázali) sprchovala som to aj 20-krát denne, po každom wc, aj ked malá spala. Najviac to bolelo asi prvý týždeň, potom už v pohode..teraz niekedy cítim šitie, keď je zmena počasia 😀
áno nastrihávali, vôbec to nebolelo, rodila som s oxytocínom a mala silné kontrakcie, takže som to ani necítila. 😉
Ahoj..ano nastrihovali zamotny nastrih ani tak nebolel ako samotne zasivanie...to bol brutal sice menej a kontrakcie najviac potom pomaha horuca sprcha..a den ked si rodila velmi tazko zides s postele
@bmagdalena Len idem doplniť, že i tretí pôrod išiel ako prvé dva. Dcérka mala 4200g a 54cm...opäť bez nástrihu a šitia🙂
Ahoj. Nenastrihli ma, ani sa mi hradza nenatrhla. Syn mal 4110g. Po porode ziadna bolest, ani obmedzeny pohyb.
Nastrihnutie jw minimalna bolest oproti sitiu...prvom nemuseli lebo ma natrhol a pri druhom na nastrihli...sitie trvalo aj tak dlho (aj ked povedal ze maly nastrih) ze som mala pocit ze vysiva obrazok :D
Nie, mala som to v porodnom priani zakazane. Porodila som bez poranenia.
Ahoj necitala som vsetky komentaare mozno to tu uz bolo radene...mna nastrihli pri oboch porodoch a teraz by som sa uz nedala...ani da sa to vydrzat ale naco ked sa tomu mozeme vyhnut?? Skus pozriet aniball a cvicit s nim a pred porodom oznam ze si cvicila s aniballom a vtedy nenastrihnu...ale stoj si za svojim...ani v nemocnici si chcu vsetko zjednodusovat ale rodis ty tak ty si urcuj podmienky...drzim palce

Ahoj, mna roztrihli cakom-prask poriadne vela. Ale vooobec som to necitila, ani sitie.. len potom stehy ma ominali.. (moj maly bol velmi velky a mal obrovsku hlavicku, nedalo sa zrejme inac ako nastrihnut.... 5 kil)