Tehotná v 16. rokoch
Ahojte viem, že som ešte mladá no otehotnela som a mam 16 rokou, termín mam 8februara 2021 a 17 budem mat až v máji, vie niekto co treba spraviť do pôrodu či nie sú nejaké zákony alebo niečo také pre maloletých keďže mam len 16.. Ďakujem
@yipsylonka9742 v akom veku? Ak je mladá, môže sa to stať aj tebe. Komukoľvek.
@ikaros332 prosim ta neries tie komentare. Budes mat dieta, je fajn, ze sa partner postara o vas a rodicia to zvladli. Hlavne dokonci skolu a uzivaj si rodinku. Chod na urad prace socialnych veci a rodiny, popytaj sa co a ako a sucasne aj na ake prispevky budes mat pravo. Vsetko ti vystvetlia, tu by to bolo na dlho. Ale ako sa tu pisalo, mali by ste sa zobrat k comu potrebujes suhlas sudu. Ako 16 rocna nemas sposobilost na pravne ukony.
@lenqua_12325 skoro 3 roky
@yipsylonka9742 dement, dementa len nazýva však? Ja sa pýtam na niečo iné.. Nie na to aby ma niekto súdil je to moja vec a môj život, nepýtam sa na vás názor a nie ešte urážať niekoho koho nepoznáte
Sorry ženy,ale niekedy mi je z vašich komentárov zle,aké ste poniektoré hnusne a protivné 🥵 "dokonalé,bezchybné, najmúdrejšie"
Áno, otehotnela troška skoro a čo? Ako to už tu bolo spomínané nie je prvá ani posledná. Tiež to neznamená,že ona,jej priateľ, jej rodičia sú zlý ľudia.
@yipsylonka9742 ty musíš byť hrozne obmedzená ženská... Tvoje správanie je ok? No nie.. prečo by mala byť soplana blbá... Sa nauč správať primerane veku keď si taka super..
@ikaros332 jaaj dievča no už sa stalo trosku skôr ale dobre treba sa k tomu postaviť.. Najlepšie sa vziať.. A veriť ze to ten chlapec dá.. Dieťa zmení vzťah na to sa priprav príde stres a placuce babo no nie každý pár to ustoji.. Ja som otehotnela v 18 viem co ta čaká.. Ale neboj zvládneš aj keď to bude občas blbé stojí zato.. dnes má moje babo 😁 10 rokov.. A super ze si sa rozhodla dat mu šancu aj keď si mladá. Držím palce
@laurica1232 Ďakujem💖
@laurica1232 ty si kde studovala hodnotenie obmedzenosti??? Daj Typ - dam sa otestovat a uvidime - a musela si sa dobre ucit, ked uz aj hodnotit mozes!!!
@yipsylonka9742 a vy ako môžete hodnotiť druhých?
@yipsylonka9742 a hlavne starať sa do druhých a ani jeden múdry komentár 🤲 samé výčitky nadávky a somariny koho nikoho nezaujímaju
@ikaros332 a inak tiež čakám babo vo februári tak ak chceš pod do skupiny februároviek tam ti nikto nadávať nebude 😉 a určite ti ochotne poradia ak budeš niečo chcieť vedieť
@yipsylonka9742 pekný večer
@yipsylonka9742 zdá sa mi,že vy tu na MK chodíte len rýpať do ľudí. Ste nepríjemná...
@yipsylonka9742
Ani sa nedivím,ak ste takáto "milá" aj v skutočnosti...
@marcella6 a teraz co??? Za tuto spraviicicku som dostala kopec ❤ , ktore teraz mozem posielat dalej a niekoho potesia ...co je max. Efekt pre mna!... tak tak...
@yipsylonka9742 nič, len troška skludniť hormón... Áno môžte sa vyjadriť,ako ste už spomínala -je to verejné fórum atď... Ale prosím vás,aspoň nepíšte na niekoho,že je dement,ak ho nepoznáte...
@marcella6 ja uz nenapisem vobec!!! A nezabudni si to odfotit.. keby nahodou ma ta myslienka opustila...noo...
@ikaros332 nevsimaj si ju (yipsylonku), ona malokedy napise nieco pozitivne. Aj take zeny chodia medzi nami.
Moja kamoska otehotnela v 17 ale v 16 sa vydavala, takze to dokonca bolo planovane a tu je. Teraz ma 4 deti a stastnu rodinu. Som hrda na dievcata, ktore maju seriozny pristup k zivotu a daju sa na taku cestu, (no stalo sa a co) to nie je pre slaboduchych. Si mlada, dieta raz dva vyrastie a ty stihnes este aj ine veci ako pracu a pod. Prajem hlavne vela sil a aby partner (verim ze coskoro aj manzel) stal pri tebe a boli ste vsetci zdravi.
@yipsylonka9742 už mám...
Pekný večer 😊
@marcella6 mas to s chybami ... a chyba! odpisala som..
@yipsylonka9742 ale choď už kukať TV
@ikaros332 nerob si s takých ľudí nič zachovala si sa správne a k veci postavila zodpovedne veď v tejto dobe sú strašne veľa mladých mamičiek a v mojom meste aj 15 17 ročne
@ikaros332 co sa tyka svadby, musis podat ziadost na sud o povolenie skorsieho sobasu, kusia to povolit aj tvoji rodicia. Osobne by som sa ale do sobasu nehrnula, super ze sa chce chalan postarat, ale si este velmi mlada, nepredpokladam ze ste spolu zili a pod. Kľudne si vyskusajte spolu zit a ak to bude fungovať a budete obaja spokojni, v 18 sa vezmete. Opatrovnikov dietata urci sud, tymi budu tvoji rodicia, v 18 poziadas o zverenie dietata do tvojej starostlivosti a ak bude vsetko ok, problem s tym nebude. Zaloz si ucet v banke, kde ti bude chodit rodicak a ine prispevky a aby si sa naucila hospodarit. Tak isto dokonci skolu, vybav si individualny plán, ktori ti vzhladom na tehotenstvo daju. Ja osobne by som sa sobasom este neviazala a dokonci si skolu!! Tu v zivote budes potrebovat viac ako sobasny list.
Niekedy je mať lepšie deti skôr ako neskoro. Nie v 16, ale keď sa stalo tak sa treba k tomu zodpovedne postaviť. 😉
Ja som mala naplánovane dieťa, "vyrobené" až po svadbe v 18 rokoch a narodila sa pred 19 tkou. Potom sme chceli ďalšie.
Takže v 20 tke som otehotnela a mesiac pre 21 narodeninami sa narodil maličký.
Teraz mam 24 a som úplne spokojná.
Staršia už má 5 a mladší mal 2 roky.
Rychlo rastu a za chvíľku budeme cestovať a užívať si dovolenky. Doteraz to boli dovolenky viac o plienkach, teraz to už bude iné.
Aspoň nebudem ako ich stará mama keď budu maturovať a neskôr mlada babka. 😃
Na izbe somnou ležala prvorodicka po 40 tke a teda to bolo na plač. Keď bude dieťa maturovať, ona už bude 60 ročná babička.
Treba myslieť aj do budúcna.
Lepšie mať dieťa v mladšom veku.
Síce nie 15,16,17 ale od tej 18 tky pokojne.
Pokiaľ je mladá žena na to dostatočne pripravená.

@lenqua_12325 neplas ... nestane