Tehotná v 16. rokoch
Ahojte viem, že som ešte mladá no otehotnela som a mam 16 rokou, termín mam 8februara 2021 a 17 budem mat až v máji, vie niekto co treba spraviť do pôrodu či nie sú nejaké zákony alebo niečo také pre maloletých keďže mam len 16.. Ďakujem
Rodičia ťa určite pochválili 🙈
požiadal ťa o ruku? potom by bolo treba vybaviť myslím na súde,že môže byť sobáš,lebo nie si plnoletá...
@ikaros332 všetko súdne buď ten sobáš alebo určenie rodičovských práv
No stalo sa. Nie si prva ani posledna. Trochu skoro, ale teraz sa treba postavit k tomu zodpovedne. Kedze mas viac ako 15, tak zakony to nejak neriesia. Treba si vybavit v skole, aby si mohla dokoncit studium, ak sa chcete s priatelom vziat tak vybavit na sude, treba chodit pravidelne na gynekologicke prehliadky, pred porodom treba zajst na matriku ohladom otcovstva a mena dietata ak nebudete zobrati.
je sice starsi, ale rozum nema v hlave ale dole
@sunny8 a co podla teba by mali spravit normalni rodicia? Pokial je uz tehotna - zostava sa len radovat 😀
@kittykat22 nehovorím že ju musí poslať na potrat alebo čo veď jasné že pomôžu sa postarať ale tak žeby to brali v pohode len tak sa mi nechce veriť .. 🙄😁
@kittykat22 - @sunny8 ma pravdu... nie su normalny ked su v pohode, ze ich decko ma decko... (neznasam slovo "decko" ale tu nieje ina moznost)
@sunny8
@yipsylonka9742 V pohode v tomto prípade rozumiem tomu tak že to rozdýchali a zmierili sa s tým.Od šťastia asi neskákali,ale v zdraví to prežili, infarkt nechytilo ani jedno a sú pripravení pomôcť s čím treba.Toto by som chápala pod pojmom "v pohode"
@yipsylonka9742 tak ked ma dieta 16 rokov a ma vztah s 24 rocnym muzom, tak je asi jasne ze rodicia vedia, ze spolu maju sex. Takze ked pride s tym, ze je tehotna, tak to je asi nieco co sa da ocakavat. To tak proste chodi - sex medzi muzom a zenou moze skoncit mimcom. A neviem ako ty, ale ja by som nechcela, aby sa raz moje vnuca dozvedelo, ze som nepricetne vrieskala, ze jeho prichod na svet znamenal skazeny zivot mojho dietata a ukazoval jeho hlupost 🤷♀️ Povzdychnes, povies ze to nebola prave tvoja predstava a ide sa dalej.
@ikaros332 asi budem prva 😀 Blahozelam! Dufam, ze budes v poriadku, mimco bude v poriadku a vztah bude ok. Je fajn, ze to rodicia prijali v pohode 🙂 Myslim ze je tu niekde na konikovi aj skupina mlade maminky alebo tak - skus nieco najst 🙂
@yipsylonka9742 Nerýp do nej,nejde sa chváliť chce vedieť čo treba po právnej stránke.Je to síce fakt blbé v 16 tehotná,nechcela by som byť na mieste jej rodičov,ale z napísaného je jasné že veci majú poriešené, starostlivosti o malé aj o ňu,chce jednoducho vedieť čo papierovo doriešiť.
@yipsylonka9742 mas uz deti? Pride mi ze reagujes prehnane 😀 V 16 rokoch maju uz mladi ludia pohlavny styk. A kedz maju 16 tak sa mozes na hlavu postavit ked sa ti nebude pacit ze je s chlapcom/muzom ktory ti nevyhovuje, a aj tak ti to nepomoze 🙂 Nebudes mi verit, ale od 15 rokov veku dietata, mas pramale pravomoci nad svojim vlatnym dietatom 😀 z pohladu zakona. Je to desive, ale je to tak.
Do pôrodu by bolo fajn zvážiť sobáš ( žiadosť na súd). Vtedy v podstate pripadnu rodičovské práva po narodení tebe a priateľovi, (to ťa vlastne budú brať už ako keby si bola plnoletá.)inak si o ne bude treba súdne žiadať. Bude to jednoduchšie aj skrz príspevky ktoré sa neskôr dostávajú na dieťatko Žila som istý čas medzi dievčatami, ktoré rodili ako 14,15,16 ročné, tam sa to riešilo takto pokiaľ bol partner k dispozícií. Ak sa teda nebrali a mali záujem starať sa o dieťa, podávala sa na súd žiadosť o určenie rodičovstva alebo také niečo. Píšem dosť chaoticky ale presne si na to nepamätám. Môžem sa skúsiť opýtať kamošiek ako sa to presne riešilo.
@yipsylonka9742 len aby sa ti to nestalo 🤦🏻♀️
@lussyl5 uz ju necham ..mas pravdu...dobre dobre...
@kittykat22 mam dceru

@ikaros332 gratulujem, co rodicia nato?