icon

Tlačenie na brucho pri pôrode a tragické následky

daniela1983
28. aug 2014

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-r...

eportaz o tragickych nasledkoch Kristellerovej expresie! postupu, ktory sa v porodniciach deje kazdy den pri x zenach hoci je zakazany uz 60 rokov! a este su zan mnohe matky vdacne, lebo ich lekari presvedcia, ze im to pomohlo a bez neho by dieta neporodili! skor by mali byt vdacne ze to prezili napriek tomu ze lekari zasiahli takym barbarskym sposobom! ja stale nechapem zeny co hovoria: Ved lekari predsa vedia lepsie ako porodit dieta, ved matka to nestudovala!

eliaska23
30. aug 2014

@daniela1983 😀 😀 😉

daniela1983
autor
30. aug 2014

@effkaa takze ked niekto nezazil Kristellera tak nema pravo si mysliet ze je zly hoci sami lekari ho povazuju za nebezpecny a je oficialne zakazane ho robit? je zakazane chodit na cervenu cez cestu. takze ked niekto bude obhajovat ze na cervenu chodi, lebo mu to pomaha rychlejsie sa dostat do prace tak je to v poriadku? co na tom ze s casu na cas niekoho na cervnu zabije auto? mne to pomaha, uz tri krat som tak prebehla, nic sa mi nestalo je to ok. a kto nikdy na cervenu nesiel nema co kecat do toho lebo s tym nema skusenost. to ze je to zakazane je irelevantne, to ze je to nebezpecne je irelevantne a to ze obcas pri tom niekto umrie je tiez prkotina, hlavne ze mne sa nic nestalo...asi tak to vyznieva.

slniecko77
30. aug 2014

@effkaa presne tak, uzasna vyhoda..ked chces mozes ostat tri roky doma, ked nie, mozes ist do prace..ale v kazdom pripade na teba zo zakona musia tri roky cakat 😉 tu je zase moznost mat part time uvazok, co je na Slovensku velky problem...dokonca ako dojciaca matka mas rozne vyhody..v praci mas miestnost na dojcenie (ak ti ma kto dieta doniest), alebo si mozes odstriekavat mlieko..tak zakon kaze 😉 takze kto chce moze a nie je to tak ako si pisala 😉 aj ked uznavam, ze v urcitych profesiach je to problem.
Ja som sice na SVK nerodila, ale skusenost mam a nie sprostredkovanu 😉

eliaska23
30. aug 2014

@slniecko77 ale teraz si chcela provokovať 😀 😅 juj, ale brala by som muža dva týždne doma... u nás je plán, že týždeň čo budem v pôrodnici, budú s malým u svokrovcov, aby sa mal kto o malého postarať, kým bude muž v práci (ešte že už sú na dôchodku, že áno 😀) a potom si musím nejako vystačiť sama, ale tak viem, že maminka moja ma nenechá v štichu a príde mi pomôcť, keď sa bude dať 🙂

daniela1983
autor
30. aug 2014

@alex1983 to ma velmi mrzi. ale to co si zazila nebol prirodzeny porod. bol to porod medicinsky vedeny...nasledky si si zazila sama. keby ta neboli hnali na sal, ty by si nebola stverala na kozu...atd...no domysli si sama. skratka by si v tej izbe bola porodila v polohe ktora by ti vyhovovala bez stresu. stres kontrakcie zastavuje. adrenalin tiez...hnad ta na sal v save ed si potrebovala tlacit...no nemam slov... ☹

effkaa
30. aug 2014

@daniela1983 nie, len to vyjadrovanie nazoru by mohlo byt o kus slusnejsie... uz si fakt pripadam jak v kurniku niekedy.

effkaa
30. aug 2014

@slniecko77 vidis a mozem ti napisat, ze ty si chuderka myslis, ze to ze si v praci mozes odstriekat mlieko alebo kojit v nejakej speci miestnosti je nejaka super vyhoda, lebo nevies o co prichadzas, ked dieta mozes kojit v pohode doma. A doma je doma. Doma nie je v praci v kamrliku. Len nemas tolko sebavedomia aby si v praci povedala, ze ich mozes kaslat a ze chces ostat doma napriklad rok a pol so svojim dietatom. Ale nemas odvahu, lebo by si prisla o svoj job. = Teraz sa tu vyjadrujem tak, ako to tu citam z druhej strany.

Ale ja takuto diskusiu odmietam viest, takze sa tu majte 🙂 Radsej sa vyspim a zajtra sa cerstva a spokojna mozem venovat svojim detom.

slniecko77
30. aug 2014

@effkaa 😀 😀 😀 😀 taaak som sa pobavila 😀 😀 😀 😀 😀 do prace nastupit nemusis, k tomu ta nikto neprinuti 😉 to len na margo....

slniecko77
30. aug 2014

@effkaa btw este ma napadlo, kolko mamiciek na Slovensku dojci svoje dieta po roku? kedze to dojcenie uvadzas ako velky problem 😉

svetllana
30. aug 2014

@daniela1983 Áno, vraj aby "to" dýchalo. 😀

svetllana
30. aug 2014

Baby, tak mi napadlo....robí sa na Slovensku ešte klystír?

daniela1983
autor
30. aug 2014

@svetllana "to" potrebuje dychat? uff to je naozaj novinka budem musiet dostudovat viac odbornej literatury na temu dychania "toho" 😀

btw sietovane nohavicky im nic nehovorili ci? to by inak mohla byt dalsia kapitola pri vycvicku hypno porodu. zhypntozovat vlozku aby sa udrzala na mieste aj bez nohaviciek, ale v spravnom odstupe aby "to" dychalo 😝

mirusa36
30. aug 2014

@svetllana jop ... robí 😝

daniela1983
autor
30. aug 2014

@svetllana ale tak odmietnut sa da urcite...

drama_queen
30. aug 2014

@svetllana robi..mne ale dost pomohol 'zrychlit' porod..

zitaje
30. aug 2014

@svetllana ked sa stihne, standardne sa robi.
Ale napr. pri tretom sa ma ani nepytali, nenavrhli, teda nerobili. Ale porodila som cca. do hodiny a pol od prichodu do porodky.

hermiona368
30. aug 2014

@daniela1983 neviem či je lepšie spraviť cisarsky rez, predsa len sa jedna uz o operaciu cez viacero vrstiev a taktiez sa po urcitych rokoch vyskytuju komplikácie, ktoré ti nikto nepovie. Ja som mala vyvolavany porod v 41/1. Malo plodovej vody a placenta uz prestala vyživvať. Najskor tabletka, pustenie plodovej vody, a stale nic, otvorena na par. Vzdy som chcela spontanny porod. Napichany oxitocín a malému už išli dole ozvy, lekar že ide robiť cisarsky a ja som začala tlačiť. Povedala som si, že to zvládneme spolu...tlačila som a tlačila, malý sa zasekol, ani neviem pri ktorej kontrakciii mi sestricka zatlačila na brucho ale viem, že som už mlela z posledného. A malý bol vonku, priduseny s hematómom na hlavičke ale zdravučký a snami. A priznam sa ze som bola radšej, lebo doktor už siahal na kliešte.

zitaje
30. aug 2014

@daniela1983 inak moja osobna skusenost je taka, ze sa "to" 😅 naozaj lepsie hoji, ked to dycha...

svetllana
30. aug 2014

@daniela1983 Ja som tiež vtedy nechyrovala o sieťovaných gaťkách, pritom dnes už viem, že aj bavlnené sú úplne v poriadku 😀...ale tak poslúchla som, lebo som "tomu" chcela dať vzduch, nech sa "to" čím skôr zahojí 😀 😀 😀 😀. Mala som to šťastie, že som "tam" tú vložku nosila jak profíčka..iste vďaka veľkým stehnám 😀 😝
Mne klystír na Slovensku síce nedali, ale tak jak som už písala, som vyfasovala vymakanú zmenu, tie boli rady, keď sme držali hubu a krok všetky..ale som rada, že som nedostala klystír, to je pravda...A vlastne neviem, na čo by mi bol, keďže som sa pred pôrodom prečistila sama - dostala som hnačku. A pri každom ďalšom detto 🙂.
@mirusa36
@drama_queen

daniela1983
autor
30. aug 2014

@zitaje tak asi sa "to" lepsie hoji. ufff som rada, ze sa mi na "tom" nemalo co hojit. predstava, ze si tie tri vlozky prvy den drzim stehnami mi pride ako artisticky kusok, to by som asi fakt nedala. som bola rada ze som si nimi tie gatky vycpala vsade mozne. 😅

zuzka_puska
30. aug 2014

@daniela1983 tak neviem,ako ste rodili vy,v akej nemocnici ze vam vsetko zakazali??? ja ked som rodila,pred porodom som mala k dispozicii loptu, rozne naradie na cvicenie...tiez nonstop sprchu v ktorej som stala a sprchovala sa ked som mala bolesti.....jest aj pit som mohla podla potreby, nik mi nezakazoval. tiez som mohla chodit po celej chodbe, nikto ma nenutil lezat na boku ako tu mamicky spominali,ani sediet,ani nic take. robila som co som chcela. a napriek tomu som nevladala malu vytlacit. museli mi ju lekari doslova vytllacit rukami. preto som chcela pocut ten akoze nazor,ako by mala podla vas porodit rodicka ktora fakt nevladze. rodila som v noci, bola som unavena,nevyspata, keby mi dieta nevytlacili,zadusilo by sa. mozno by len stacilo niekedy ubrat z osobnej mudrosti a informacii ziskanych z kdejakych clankov,a nechat to na lekarov....ktori uz vedia ako na to. popripade vybrat si porodnicu,kde neplatia nejake nezmyselne zakazy, ktore sa vam nepacia.

zitaje
30. aug 2014

@daniela1983 😀
Inak ja som to potom riesila tak, ze ked som lezala, bola som bez gatiek (na podlozke), a ked som isla na wc, na nejake vysetrenie a pod, dala som si gatky 😅 . Ale celkom som nepochopila, preco takou intenzitou cele sestonedelie bojovalo proti gatkam 😎 ako keby sa "to" v gatkach nemalo sancu zahojit vobec 😝

daniela1983
autor
30. aug 2014

@zuzka_puska no mnohym mamickam co poznam to zakazovali, takze aj su porodnice kde nezakazuju tak je to len dobre. neviem co bolo pricinou u vas takej velkej unavy, nebola som vo vasej kozi. a neviem v akej polohe ste rodili. ale mozno v klasickej nie? v takej by som mozno nemala silu tlacit ja. neviem si to totiz prakticky predstavit ako sa tak tlaci.

to ma zena cely svoj porod od zaciatku do konca nechat na lekarov? ma s takym vedomim uz ist do porodnice?

daniela1983
autor
30. aug 2014

@zitaje mozno si niekedy nejaka mamicka doniesla gatky igelitove 😝 😅 😀 no si to neviem predstavit bez gatiek, lebo ked som napriklad celu noc kojila tak ze som pri tom babo nosila hore dole po izbe tak to by bolo fakt bez gatiek drsne...ufff namaha.

effkaa
31. aug 2014

@slniecko77 mne slo o formu komunikacie, ale to je jedno... Pekny den vsetkym 🙂

ajana1
31. aug 2014

@eliaska23 to ze aspon v Holandsku nezostavas dlho v nemocnici preto ti pridu domov vypomoct. Toto nie je lekar ale iba nieco ako sestricka ktora ti vypomoze s babatkom a domacnostou. Niekto ti predsa musi ukazat ako prezliekat babatko, merat mu teplotu, kupkat ho a tak. Ale inak chodi aj lekar na kontrolu a taktiez na odber krvy z nozky babatka aby sa mohli pripadne podchytit najhorsie geneticke choroby.

ajana1
31. aug 2014

@effkaa to je len otazka pohladu. Ja idem po pol roku do prace a uz sa velmi tesim. S tym ja aj manzel budeme robit po 4 dni. A kupodivu kojit mozem tiez. Za komancov aj slovenske zeny chodili po pol roku do prace a nikomu to nevadilo. Skus sa opytat svojej mami ako dlho bola s tebou doma.

bettynka222
31. aug 2014

@ajana1 raz som čítala, ze pri týchto pomockach sa ale musi robiť obrovský nástrih. A ona fakt vobec netlacila. Teda ano, ale len do hlavy. Deti mávajú podobne problémy pri kakani-a fakt to z nich nejde, vsetko zadržia. Tak ktovie ako by to bolo...

effkaa
31. aug 2014

@ajana1 presne. to je uhol pohladu. Niektore mamicky su vdacne za to, ze im pomohli vytlacit v nemocnici babo a ty si vdacna za to, ze mozes ist napriklad po roku do prace. Nikto nema pravo robit z teba chuderku a neuvedomelu zienku, co si nevie povedat svoj nazor. Takisto ako to nema nik pravo robit z tej mamicky, ktorej babatko vytlacila sestricka.
Proste mi tu cely cas ide o to, ako sa niektore diskutujuce stavaju k zene, ktorej pomohli to dieta vytlacit. Bud je to submisivna chuderka, ktora si nevie povedat svoj nazor. Alebo je neuvedomela a nevie, aky krasny porod moze byt alebo je to ta, co zije vo vychodnej Europe a este sa jej aj Cesi smeju. Toto mi prekaza. Daju sa veci podat aj inak ako takymto stylom. (Preto som sa bohuzial uchylila k vyjadrovaniu, ake som vcera mala. Aby ste to videli z druhej strany.)
No nic, kto pochopil co som tym chcela povedat, pochopil. Kto nie, nevadi, ved to je zase len nazor jednej diskutujucej, nic viac.

ajana1
31. aug 2014

@bettynka222 mozno len nemala vypudzovacie kontrakcie. oni totizto nie vzdy pridu hned pri plnom otvoreni.