icon

Tlačenie na brucho pri pôrode a tragické následky

daniela1983
28. aug 2014

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-r...

eportaz o tragickych nasledkoch Kristellerovej expresie! postupu, ktory sa v porodniciach deje kazdy den pri x zenach hoci je zakazany uz 60 rokov! a este su zan mnohe matky vdacne, lebo ich lekari presvedcia, ze im to pomohlo a bez neho by dieta neporodili! skor by mali byt vdacne ze to prezili napriek tomu ze lekari zasiahli takym barbarskym sposobom! ja stale nechapem zeny co hovoria: Ved lekari predsa vedia lepsie ako porodit dieta, ved matka to nestudovala!

Strana
z18
denybalogova
24. okt 2014

aj mne zatlacili na brucho pri porode, a hned ako sa to stalo, tak sa cely porod pokazil....:( na porodnu salu som isla s umevom, ale vdaka tlaceniu na bruchu, (o ktorom mi nepovedalli len zrazu zatlacili a ja som sa ani nestihla nadychnut) sa vsetko pokazilo...zaliala ma krv po celej tvari, mala som pocit ze mam jej plne usta, moje oci ste nastastie nevideli po porode, skoro mesiac som vyzerala ako upir...malu som nevladala vytlacit, museli mi ju ozivovat,....no mam strasne zle spomienky a neviem kedy a ci sa opat odhodlam ist znovu rodit.
Je to smutne, ze si zena nemoze urcit ako bude porod vyzerat, ze rozhodnu za nu lekari...inak ked mi tie sestricky zatlacili na brucho tak to som tlacila len 2hy krat a otvorena som bola len na 6 cm, takze to kludne mohlo pockat este chvilu, kedze kontrakcie som zvladala...

daniela1983
autor
24. okt 2014

@denybalogova jemine a preco ti tlacili na brucho a nutili tlacit pri 6cm??? ved to je barbarske a obludne pocinanie, kde to bolo??? fuj

nikush
24. okt 2014

@daniela1983 a milujem ked kricia este netlacte a dieta sa doslova ryje von. To sa mi stalo pri grtom. Nic nic a zrazu som dostala tlaky a slo to. Vsetci v prdeli a este sa pricbystat chceli... No netlacila som, lebo maly sa tlacil aj bezo mna. Pri prvom mi zatlacili na brucho, druhy bol skvely a treti mal najskvelejsiu vypudzovaciu fazu

daniela1983
autor
24. okt 2014

@nikush hahah no to teda si neviem predstavit akoby som tak asi zastavovala tlacenie... ved to sa ani neda snad. inak oni nemaju cas pripravit sa predtym? sak predpokladam ze uz si bola na sale tak mali byt nachystane. keby si rodila vo vytahu smerom na porodne oddelenie tak pochopim ze y kricali aby si vydrzala. ale ked uz im zena lezi na stole tak uz snad maju byt nachystani, nie??? nechapem. a na co sa maju chystat? ved chytit dieta snad nie je taky problem pre nich

denybalogova
25. okt 2014

daniela1983 ja ti sama neviem,...velmi som nahnevana na tie sestricky, lekar povedal ze len mam vyskusat zatlacit ci sa to nerozbehne rychlejsie, a ony mi v tom pritlacili brucho...bolo to v starej

andrejta
25. okt 2014

@brokolica1986 môžeš napísať, v ktorej nemocnici si v čechách rodila? ďakujem

brokolica1986
27. okt 2014

Nemocnica Breclav.

Strana
z18