Tretie dieťa - skúsenosti s pôrodom

caesy
18. nov 2020

Ahojte chcela by som sa opýtať ci sú tu ženy ktoré rodili tri krát a skúsenosti. Ci rodili prirodzene ci nie ci s epiduralom ci nie m ďakujem vopred za každú odpoveď.

anjelicek26
18. nov 2020

Kazdy porod je uplne iny... nie je to ze prvy druhe treti je taky, ale proste kazdy je iny. Mame styri deti, styri krat bez epiduralu, treti bol najhorsi - ale kvoli tomu, ze sa maly zamotal do pupocnej snury a mal aj uzol, teda sa skrtil a nepostupoval porod... nakoniec sa narodil prirodzene, po 18 hodinach silnych kontrakcii, bez oziev, dlho ho rozdychavali... pritom prve dieta sa narodilo za 4h, druhe za 2,5 h a stvrte tiez za 4 hodiny od prvej kontrakcie uplne ukazkovo... ale tuto sa to proste skomplikovalo.

caesy
autor
18. nov 2020

@anjelicek26 to ma veľmi mrzí ale som veľmi rada ze to dobre dopadlo. Hlavne zdravie želám

anjelicek26
18. nov 2020

@caesy urcite budes mat ukazkovy porod, ine si ani nepripustaj. Navyse mas okolo seba lekarov, ktori, keby sa nieco ma pokazit, pomozu. Aj u mna to tak bolo.

deti95060810
18. nov 2020

ja som rodila vždy len prirodzene...všetky štyri deti...Po 3 pôrode som mohla rovno vstať a odísť domov... Vôbec nič mi nebolo. Do nemocnice ma doviezla záchranka a dieťa sa narodilo do hodiny...Aj lekár to na mne videl že som úplne Ok, len mi povedal že ma nemôže pustiť domov, pretože mu to nedovoľuje zákon...Dcéru som kojila, takže len kvôli tomu som ostala v nemocnici - vlastne som to tam nejak pretrpela tie 3 dni....🙄 Bol horúci jún a ja som každé ráno počúvala ako nadránom vozia na krkotajúcich vozíkoch nŕtvoly do pitevne....

sara07
18. nov 2020

tretí pôrod uplne najlepši, najlahšie skoro žiadne hojenie, bez nastrihu, na tretí den som bola v stave že ako keby som ani nerodila, nechápala som

caesy
autor
18. nov 2020

@sara07 no super to sa teším a už mi polepšilo náladu

sonia.
18. nov 2020

@caesy U mna boli napriklad vsetky porody bez sitia. Prvy porod bol rychly a uplne v pohode. Epiduralku som ani nepytala, ale moja dr. zavelila, ze mi maju dat. Tak mi pichli, ale nestihla zaucinkovat a mala sa narodila. Druhy porod bol vyvolany a strasne silne a bolestive kontrakcie som mala. Prisla som bez kontrakcii, na chodbe uz asi 4-5 mamiciek predychavalo a ja nic. Nakoniec som vsetky predbehla a porodila z nich prva. Epiduralku som mala, pytala som si ju. Maly sa velmi tlacil a pytal na svet. Skoro som porodila na chodbe, keby ma muz nedovliekol na salu.
Pri tretom to bolo tiez pomerne rychle. Epidrualku som nestihla. Bola som prijata, kedze uz som mala pravidelne kontrakcie a 6 dni po termine. Dali ma na monitor a odisli, ze pridu o 40 min, lebo to je este na dlho. Lenze mne sa to po tych 40 minutach spustilo, muzovi som kazala nech niekoho vola, lebo ja rodim. Porodna asistentka ma chcela presvedcit, ze nerodim, ale ja som uz musela tlacit. Tak som porodila vo vysetrovni za asistencie porodnej asistentky a mojho muza. Tentokrat mi nestal za hlavou, ale bol moj porodnik a plne asistoval pri prichode dcerky na svet.
Ja velmi rada spominam na vsetky 3 porody. Nevravim, ze neboli bolestive, ale boli naozaj krasne.

caesy
autor
18. nov 2020

@anjelicek26 jaka zlata ďakujem vážne moc si to vážim

sasha07
21. nov 2020

@caesy ja som mala prvý cisárskym kvôli prezretej placente. Druhý spontánny, a tretí vyvolávaní - ale ku podivu najlepsi, najrýchlejší.. za mna urcite prirodzený porod je naj. Po pôrode som fungovala normálne pri bábätku. Žiadne obmedzujúce bolesti ako pri cisarasku.. teraz čakáme štvrte dieťatko, dúfam, že i teraz sa mi podarí porodiť prirodzenou cestou.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre