icon

Už sa mi to blíži

saska2208
23. júl 2012

Mamicky poradte mi, blizi sa to uz na mna? Som v 36tt, otvorena na 1cm,vcera mi asi podla vsetkeho odtiekla hlienova zatka, bol to zltkasto biely tahavy hlien podobny sopliku... Normalne som citila ako to so mna vyslo a dnes ma boli cely cas brusko ako na kramy.. brusko mi posledne dva alebo tri dni tvrdne dost dost casto a najma aj v kludovej polohe,mam dojem ze mi nepomaha ani mg ktore jem 3x za den. Som na rizikovom takze ani nic nerobim. Mate skusenost?? Prosim poradte mi, aj tasku uz mam pre istotu zbalenu...

Strana
z3
jolie13
4. sep 2012

@cestovatelkaandrea tak to už asi nepotrvá dlho a pôjde sa do pôrodnice!! ;) držím pršteky,aby všetko dobre dopadlo...u mňa je to stále OK...občas potrápia kríže a bolesti v podbrušku a to je všetko...takže asi ešte tak skoro nič...:/ aj keď ja by som už tak chcelaaaaa...🙂 lebo každý pohyb je už pre mňa tak ťažký...:( ale neostáva mi nič iné len čakať...

cestovatelkaandrea
5. sep 2012

@jolie13 vcera mi povedala porodna asistentka, ze drobec je tak zosunuty nizko, ze by to mohlo prist uz aj tento tyzden. no a ked si k tomu zoberem, ze uz nevladzem ani chodit normalne, o spani nie je ani reci tak sa hadam drobcek vypyta na svet uz tento tyzden. uz mam rebra a panvu ubolene dost. a zajtra ma prvy drobec narodeniny, tak by to bolo zaujimave keby mali narodeniny v jeden den 🙂 🙂

jolie13
14. sep 2012

@cestovatelkaandrea tááák? už vás je viac? 🙂 nás už áno...týždeň a aj jeden deň...a je to fakt náročné byť maminou...narodil sa nám našťastie krásny zdravý chlapček..na svet prišiel 5.9. o 14.10hod. ..🙂 ale prvý týždeň bol fakt náročný...ja som totiž rodila v Nórsku...tu je žena v nemocnici dva dni aj s miminkom -ak je všetko OK tak idú po dvoch dňoch domov...nás prepustili v piatok aj napriek tomu,že malý mal žltačku...tak sme museli chodiť každý deň s ním na krv...ráno ho budiť...veľmi sa mu to nepáčilo...a má to aj následky...malý je uplakaný,nevie či má jesť,spať...nechce mi poriadne papať...na prsníku mi zaspáva-aj keď mám veľmi veľa mliečka...už som z toho zúfalá...poriadne sa nenapapá,zaspí na prsníku,potom trošku podrieme a začne plakať...:( neviem čo už mám robiť...pokúšam sa ho budiť na prsníku ,ale nedarí sa...:(((( mamina je z toho v strese...:(((

cestovatelkaandrea
14. sep 2012

@jolie13 gratulujem k Lucasovi. Nam sa nas drobec Kilian narodil 9.9. rano presne o 9.00 😉 zatial ma len 5 dni ale je to viac menej len o krmeni a prebalovani. Kilian je velmi kludne babatko vela spinka a teraz sa aj rozjeda. Takze uz nemam take naliate a ubolene prsia. Pred dvoma dnami to bolo najhorsie. My sme rodili v Holandsku v nemocnici a nakolko porod dopadol dobre aj napriek tomu, ze Kilian mal pri porode 55cm a 4350g a ja velmi uzku panvu, tak sme isli po 4 hodinach domov. My sme zltacku zatial nedostali a vyzera to tak, ze ani asi mat nebudeme.
To cim momentalne prechadzas ti vobec nezavidim, ja som bola takato vystresovana pri Damianovi (prvom drobcovi)
Mne ked Kilian zaspava na prsniku a este toho moc vela nenapil, tak mu pretieram tvaricku malickym uteracikom namocenym v studenej vode. To ho vzdy prebere a potom pije dalsich 5 minut. Je to nanic, ze si musela chodit s drobcom stale mimo dom. Mali chodit zdravotne sestry na krv ku vam aby sa Lucasovi nenarusil rezim a nebol aj on v strese. U nas bola dnes sestra brat Kilianovi krv z paty na vsetky mozne choroby. Takze som rada, ze som s nim nemusela ist kvoli tomu do nemocnice.
Aj si odstrekujes mliecko aby sa ti trocha vyprazdnili prsniky? Nemas problemy s tym, ze su moc naliate?

jolie13
15. sep 2012

@cestovatelkaandrea aj ja vám gratulujem k vášmu synčekovi!!! vybral si krásny dátum a aj hodinu...🙂 nech ste hlavne zdraví...a tíško závidím,že sa Ti všetko krúti len okolo kojenia a prebalovania...🙂 u nás to také kľudné nie je..ale dnešná noc bola skvelá...zobudil sa sám každé tri hodky-nakojila som ho a spinkal ďalej...🙂 teraz sa zase trošku vyplakal ale zabuval...dúfam,že sa to bude pomaličky zlepšovať...v pondelok ideme s ním zase na krv...lebo nám povedali,že ten bilirubín môže zase stúpnuť...tu máme veľmi málo slnka tak ho dávam aspoň na denné svetlo...neviem či to pomôže keďže je stále zamračené a prší..no uvidíme v pondelok...veru bolo by to fajn keby aj k nám domov prišla sestrička alebo lekárka a nemuseli by sme sa my s ním chudáčikom motať kade-tade...ale tu to tak nefunguje...:( čo už...dúfame a veríme,že sa to bude každým dňom zlepšovať...😉 prsia našťastie nemám až tak veľmi naliate lebo on bol na mne zavesení každú hodinu...pocopkal 10min. a dosť...teraz sa snažím kojiť ho každé tri hodky...teraz v noci papal veľmi pekne...dosť vytiahol...tak uvidíme ako to pôjde ďalej...🙂

janano
15. sep 2012

@jolie13 to ze ho davas na denne svetlo je dobre. A stale mu treba ponukat prsnik. Tym, ze mal, resp. este ma zltacku, tak prave ta sposobuje, ze je stale spavy. Preto kazdu chvilku ponukaj prsnik, zltacka sama ustupi. Ono je to trosku taky zacarovany kruh. Ale casom bude lepsie, neboj. To, ze ho dojcis je super, tym ze papa mlieko, tak aj kaka a stolicou sa odburava bilirubin. Ale casom bude lepsie, neboj.

cestovatelkaandrea
15. sep 2012

@jolie13 tak to je super, ze si si mohla tuto noc viacej pospat. Davas Lucasa spavat do postielky alebo spinka vedla teba. Ja si zatial berem Kiliana k sebe a on potom zaspi velmi rychlo po kojeni. Teraz som ho tuto noc kojila kazde 3.5 - 4 hodiny, takze som si relativne dobre pospala. Super, ze nemas problemy s prsiami. O mne sa to povedat neda. Mne sa strasne vela naliali mliekom a musim fakt davat pozor aby mi moc netvrdli. Pri Damianovi som z toho dostala zapal a musela som brat potom antibiotika. Teraz sa tomu chcem vyhnut. Tisko ti zavidim, ze ta prsia nebolia 😅 To ze davas Lucasa na denne svetlo je dobre. Aj ja som tak robilia pri Damianovi. Len tak dalej. NEboj zltacka ustupi.

Strana
z3