Váham nad možnosťou epidurálu
Budem prvýkrát rodiť a stále váham nad možnosťou epi. V blizkom okolí mam 3 pripady ktoré mali veľké ťažkosti po epidurálke, som skôr pripravená rodiť bez. Ale čo ak v ten moment budem rozhodnutá že chcem? Pichnú mi ho? Pytajú sa nato priamo už pri pôrode alebo skôr?
@anonym_autor Ak mas poucenie, tak ano. Ale mozno nebude cas, budes viac otvorena, proste nemusis ho vobec dostat. 2x som ho nedostala, lebo vraj pri 1cm nedavaju a po hodine pri 8cm tiez nie, lebo to uz je zase vela cm 😂🙈 Tiez poznam vela zien a maju problemy dlhodobe po, bolesti z toho, migreny.
Urob si poucenie, a ak sa rozhodnes, mozes ho mat.
Ja som mala 2x a spokojnost. A o nikom v okoli co mali realne tazkosti spojene prave s epi, som nepocula. (Vela tazkosti ktore zeny pripisuju prave epi vobec nie su z epi, ale to uz je tema o inom).
Drzim palce, akokolvek, zvladnes to.
A lepsie mat poucenie a moznost. V niektorych nemocniciach bez poucenia nedaju, ak sa rozhodnes v ten moment.
@anonym_autor Ak mas poucenie, tak ano. Ale mozno nebude cas, budes viac otvorena, proste nemusis ho vobec dostat. 2x som ho nedostala, lebo vraj pri 1cm nedavaju a po hodine pri 8cm tiez nie, lebo to uz je zase vela cm 😂🙈 Tiez poznam vela zien a maju problemy dlhodobe po, bolesti z toho, migreny.
@kiki68 a suhlasim s kiki, ked som nebola otvorena aspon na 5 cm,... nedaju proste skor. A ked si tesne pred samotnym tlacenim, tiez Ti uz nedaju, jednak ti nestihne ucinkovat, jednak sa boja, ze niektore zeny uz potom nespolupracuju pri tlaceni, ale za mna som to tak nezazila, pretoze vsetko kontrakcie aj tlaky som citila a tlacit som vedela kedy. Len tie "hnusne silne krce" v bruchu mi to vyblokovalo. Nebolo to ze by som nic necitila.
Ako prvorodička som sa na to dala nemala som žiadne problémy.Pred pôrodom poučenie, podpísané papiere a v deň pôrodu sa ma opýtali či teda chcem povedala som áno a neľutovala som absolútne.Pri druhom som už tu možnosť nemala a vytrpela som si extrémne keďže som mala ešte k tomu vyvolavany pôrod.Je to na tebe ale zamna načo trpieť keď nemusíš
@anonym_autor urcie chod do epi naozaj je ten porod krajsi a znesitelnejsi ako bez. Rodila som aj s aj bez a veru tie bolesti bez neho boli naozaj strasne.
@anonym_autor ťažkosti som nemala ziadne, ale mne zas nepomohol vôbec 🥺
@anonym_autor ťažkosti som nemala ziadne, ale mne zas nepomohol vôbec 🥺
@anonym_85ed05 podobne. Tazkosti ziadne ale nezabral. Skor naopak. Ako mi ho pichli tak sa porod "zastavil". Potom len povedali ze malo kedy ale ze aj to sa stava.
Pri dalsich 3som uz nedavala a bolo to ok. A to som mala porody vyvolavane.
Ja som epidurál chcela a keď už som ho mala dostať, tak mi sestrička vraví že už som dosť otvorená a že či nechcem skúsiť bez. No tak som na to kývla🙂)) Ale zvládla som to, myslela som že to bude horšie.
Aj ja som mala velke plany s epidural. Utesovala som sa, ze nebude ma boliet porod. Aj papier so suhlasom s epidural som hrdo nosila pri sebe, ze ked nahodou uz pojdem rodit 😀. A, ked som prisla do porodnice uz mi len bolo oznamene, ze uz som velmi otvorena, a ze um mi epidural nepichnu. V takom soku som bola. A miesto toho mi oznamili, ze mi pichnu oxyocin. Vraj aby to islo rychlejsie, lebo maju este 4 zeny co idu rodit. Ja blba som teda suhlasila. No tak taku bolest co som zazila pri porode na tu nikdy nezabudnem. Oxytocin to urychlil, cela som bola dotrhana. Doktor pri siti vravel, ze teda riadne vela stehov mi musi dat.
Takze plany su jedna vec a realita druha vec. Keby sa dal vratit cas, zakazem im oxytocin. Ja som netusila ze to este zintenzivnuje bolesti pri porode.
Aj ja som mala velke plany s epidural. Utesovala som sa, ze nebude ma boliet porod. Aj papier so suhlasom s epidural som hrdo nosila pri sebe, ze ked nahodou uz pojdem rodit 😀. A, ked som prisla do porodnice uz mi len bolo oznamene, ze uz som velmi otvorena, a ze um mi epidural nepichnu. V takom soku som bola. A miesto toho mi oznamili, ze mi pichnu oxyocin. Vraj aby to islo rychlejsie, lebo maju este 4 zeny co idu rodit. Ja blba som teda suhlasila. No tak taku bolest co som zazila pri porode na tu nikdy nezabudnem. Oxytocin to urychlil, cela som bola dotrhana. Doktor pri siti vravel, ze teda riadne vela stehov mi musi dat.
Takze plany su jedna vec a realita druha vec. Keby sa dal vratit cas, zakazem im oxytocin. Ja som netusila ze to este zintenzivnuje bolesti pri porode.
@anonym_25ff3c A ako sa ti to zahojilo keď si bola tak veľmi dotrhaná? A je to tam iné ako pred pôrodom? Aké to je po sexuálnej stránke? Prepáč za sprostú otázku ale mám z toho des a hrôzu že ma pri pôrode dotrhá a ako to bude potom v posteli
@anonym_autor poučenie som mala vopred, nevyužila som túto možnosť. Keď som prišla do pôrodnice bola som na 3cn, prvorodička, mysleli si že mám kopu času 😁 po 2 hodinách som bola na 8 cm a to už sa nedalo samozrejme. Porodila som dosť rýchlo, výhoda bola že som fungovala po príchode na izbu akoby sa nič nestalo. Sama som doteraz prekvapená ako to šlo, nestíhala som si to cele uvedomovať… pri druhom dieťati si tiež vybavím papaiere o epi, ale pravdepodobne nevyžijem, možno budeme pri nemocnici bývať, aby sme to stihli 😂
@anonym_25ff3c A ako sa ti to zahojilo keď si bola tak veľmi dotrhaná? A je to tam iné ako pred pôrodom? Aké to je po sexuálnej stránke? Prepáč za sprostú otázku ale mám z toho des a hrôzu že ma pri pôrode dotrhá a ako to bude potom v posteli
@anonym_9c45ae Hojilo sa to velmi dlho. Chodit ma bolelo. Pri kazdom kroku prve tyzdne po porode som mala pocit, ze ma nieco reze do vaginy. Strasne spomienky. Ale po pol roku uz bolo vsetko ok aj sex. Ale zabudnut sa na tu hrozu porod, a tie bolesti po porode veru neda.
@anonym_9c45ae Hojilo sa to velmi dlho. Chodit ma bolelo. Pri kazdom kroku prve tyzdne po porode som mala pocit, ze ma nieco reze do vaginy. Strasne spomienky. Ale po pol roku uz bolo vsetko ok aj sex. Ale zabudnut sa na tu hrozu porod, a tie bolesti po porode veru neda.
@anonym_25ff3c To mi je veľmi ľúto čím si si prešla, a ďakujem za odpoveď🙏

ved podpis papiere a pri porode sa rozhodnes, ci si ju das alebo nie. hlane aby si mala poucenie. ja zas v mojom okoli nepoznam nikoho, kto by mal nejaky problem. a trom nam kamoskam pomohla pri porode sa aj rychlejsie otvorit, za mna uplne super