icon

Vytláčanie krvi po cisárskom reze

garajova01
24. aug 2023

Ahojte dievčatá, taká otázka pre tie co poznajú sekciu. Robili vám po cisárskom reze nejaké tlačenie na brucho? Teda na ranu? Bolo mi to opísané ako najhorší zážitok z celého pôrodu a všimla som si ,že nie v každej pôrodnici to praktizujú...Ze aký tam je vlastné dôvod toho stláčania, či je to také "potrebné " Ďakujem za každú rozumnú odpoveď

Strana
z2
janko77
24. aug 2023

Áno robili a bolo to veľmi nepríjemné 😏

barboraalexej
24. aug 2023

Mam za sebou 2 sekcia a nič také mi nerobili

anjelikdianka
24. aug 2023

@garajova01 Ja som rodila sekciou dvojičky a velmi som po porode začala krvácať,skoro my vybrali maternicu ale naštastie lekar to zahranil.Ale aj na jiske som mala vrece na bruchu a aj lekar keď ma prišiel skontrolovať vždy postláčal aj brucho,skoro som sa tam po.akala od bolesti ale mne pomali sa stahovala maternica.

maribell
24. aug 2023

Mne tak tlačili po prirodzenom pôrode a už to bol "zážitok" 🫣. Som myslela, že tú doktorku odkopnem. Po cisárskom to musí byť lahôdka 🙈.

mila19
24. aug 2023

@anjelikdianka dobry vecer, oxytocin ste v infuzii nedostala? Lebo tu o tom nikto nepise. Lebo mne sa z neho robili take krce, ze som umierala. Na brucho mi nikto nesiahal. Ja som mala dren, no ten ked vytiahli po troch dnoch z rany tak mi slzy vysli..
Nechcem si predstavovat stlacanie cerstvej rany.

mila19
24. aug 2023

@garajova01 stlacanie sa nekonalo, ale vraj na zavinovanie maternice 2 infuzie oxytocinu. Velmi bolestive hodiny nasledovali. Keby som vtedy vedela vstat z postele tak tu sestricku zabijem.

garajova01
autor
24. aug 2023

@mia_von_prag myslím, že sa to nedá odmietnut

veronikaszabova
24. aug 2023

@garajova01 sekcia 2x - ani raz mi to nerobili

henka123123
24. aug 2023

Ja som dostala aj oxytoxin.aj piesok aj past na brucho a vsetko sa dalo prezit uplne nornalne..dali lieky na bolest jak odznel spinal a bolo to ok..potom ma po 9 hodinach postavili.presla som sa po izbe.dali mi lieky na bolest na noc.vyspala sa a na druhy den som uz krpca mala pri sebe na cely den..netreba sa bat dopredu..za mna uplna pohodicka..treba po postaveni vela vela chodit aj cez bolest

ropucha6
24. aug 2023

Esteze ja som nic dopredu nezistovala o priebehu porodu 🙂 ale teda nic mi rucne nestlacali po sekcii, akurat tusim chvilu som tam mala take vrecko na zatazenie a plus dren som mala, to bolo pri vyberani trochu neprijemne.

majki_ki
24. aug 2023

Ako čítam, tak ja som mala asi šťastie. Mala som ak cisársky aj prirodzený a okrem vrecka piesku po sekcii ma nič iné nečakalo. Ak nerátam teda oxytocín, ktorý vyvolal umelé kontrakcie, aby sa maternica lepšie a rýchlejšie zavinula. Vždy s oxytocínom mi ale dali aj niečo od bolesti, takže to bolo úplne znesitelne.

graft
24. aug 2023

@garajova01 ahoj, mám za sebou 4 sekcie, toto stláčanie mi robili len jeden krát a to z dôvodu, že v maternici sa nahromadili krv, bolo mi povedané, že skúsia ju vytlačiť, ak to nepôjde, znova má otvoria...bolelo to, ale bolo to krátke, dalo sa to vydržať. Chvála Bohu, že zrazeniny vyšli a nebolo treba opäť rezať. Ver tomu, že lekári vedia, čo a prečo robia.

1mata
24. aug 2023

@garajova01 Považská Bystrica. Neodporúčam, mám zlé skúsenosti so starostlivosťou po pôrode, aj počas. Novordenecké je super, ale zvyšok je otras

cakanka22
26. aug 2023

Ja som rodila v HE a ano, tlacili na brucho. Často a silno. Myslela som že odpadnem, ale trvalo to len par sekund.

fok
30. aug 2023

@garajova01 vôbec nie
Nič take 🙂

lorin29
3. okt 2023

@garajova01 áno a je to otras myslela som ze primára kdesi kopnem🤦🏻‍♀️ešteže to trvalo len zhruba 20sekund

Strana
z2