Z akých dôvodov ste mali sekciu?

zuzska1
15. jún 2014

Ahojte, chcem sa vas spytat z akych dovodov ste rodili cisarskym rezom? Mne nepriamo lekar naznacil, ze mozno to bude sekcia. Teda povedal mi, ze uvidime podla velkosti babatka, pretoze som dost uzka. Ale ved panva sa pocas posledneho trimestra este rozsiruje, nie? Stalo sa vam nieco podobne, ze ste mali predpoklad na sekciu, ale nakoniec ste porodili prirodzenym sposobom? Dakujem za odpoved.

briketa
15. jún 2014

@zuzska1 ...a co potom drobne Azijatky? Ved tam by kazda musela rodit sekciou 😅 podla toho
Ja som mala sekciu koli priecnej a este bocnej polohe plodu a zablokovanych porodnych cestach.

lucinka144
15. jún 2014

..ja som rodila sekciou..koli velkosti babetka. prenasala som 11 dni a porod sa ani nerozbehol..maly bol vysoko ja neotvorena. chceli vyvolavat ale ked ma-nas premerali zistili ze nieje fyzicky mozne aby som porodila prirodzene. maly mal 4570 g a 55cm. obvod hlavicky 38 cm. ja som mala panvu ked ma merali myslim 18 cm. Aj ma to hnevalo trosku ale potom som si povedala ze je to jedno ako porodim, hlavne ze je maly v poriadku a zdravy. To bolo najdolezitejsie.

zuzska1
autor
15. jún 2014

@briketa ono to nezavisi velmi od postavy zeny, ale od vnutornych rozmerov panvy. Cize aj drobna zena, ktora nema skoro ziadne boky moze porodit prirodzene a naopak.

zuzska1
autor
15. jún 2014

@lucinka144 No mne merali panvu este na zaciatku tehu a ten posledny rozmer som mala 17,5. Ako lekar mi povedal, ze uvidime este ako sa to vyvinie, ake velke bude babo atd. Len ja som ostala prekvapene, pretoze som myslelam ze budem rodit prirodzene. Ale tak hold, taketo veci sa asi dopredu planovat nedaju.

lucinka144
15. jún 2014

@zuzska1 presne tak... Dopredu sa to neda odhadnut. Ja som sa pred terminom tak nastavila ze to zvladnem ci to bude prirodzene alebo sekciou. Budem doverovat lekarom . Nejako zomna ten strach opadol a odratavala som dni kedy uz bude babo primne. 🙂. Prajem krasny a rychly porod.

andelok
15. jún 2014

@zuzska1 Ja sm mala kvoli nepostupujucemu porodu...cize som sa otvarala cca 12 hodin, aj som mala silne kontrakcie, ale dcerka nezostupovala nizsie v porodnych cestach.

kaktusik007
15. jún 2014

@zuzska1 prvu sekciu som mala akutnu - malemu slo o zivot, zistili ze pocas kontrakcii sa mu neokyslicuje mozog, takze porod prirodzenou cestou okamzite stopli a sla som na sal.
druhu sekciu som mala planovanu - pretoze som rodila na 360ty den po tej sekcii prvej -- tenka stena maternice a realne hrozila jej ruptura - takze ziadne kontrakcie byt ani nesmeli

domi1988
15. jún 2014

@zuzska1 ja kvoli vysokemu tlaku- 190/120 😅 😀 uz mi je teraz do smiechu,ale vtedy mi nebolo ked ma z poradne poslala do nemocky v podstate o mesiac skor..

stellamaris
15. jún 2014

@zuzska1 nech ti panvu zmeria a potom nech uvazuje,ako mozes rodit.Ano,panvove kosti sa rozostupuju do konca tehu,prirodzena priprava tela na porod.Aj drobne a stihle zeny rodia prirodzene..............
Ja som mala sekciu kvoli preeklapsiii,inak by som rodila prirodzene.Mne sa panvove kosti rozostupovali teda pekne a skoda,ze musela byt akutna sekcia.

zuzska1
autor
15. jún 2014

@stellamaris Doktor mi meral panvu na zaciatku tehu, teraz nie. Tu debatu o porode som iniciovala ja, len som chcela zhruba vediet ktoru porodnicu odporuca atd. Naznacil mi, ze to este nemam riesit, este je cas, a ze bude zalezat od velkosti babatka, pretoze mam uzku panvu. Tak uvidime.

stellamaris
15. jún 2014

@zuzska1 ano,to som pochopila.Nech ti ju zmeria este neskor,tu v DE to robia,ked vidia stihlu zienku.Niektore maju fakt uzke panvy.Aj mojej kamaratke merali v Cechach ku koncu tehu panvu a zistili,ze nou dieta rozhodne neprejde a naplanovali jej sekciu.Syn mal skutocne väcsiu hlavku,takze to meranie sa jej vyplatilo. 😉 Na vyber porodnice sa popytaj skor kamaratok,co maju deti.Mne skoro vsetci odporucili tu istu a naozaj som bola s odporucenim spokojna.Pred porodom sme ju dvakrat pozreli s manzelom.

cobhan
15. jún 2014

mala bola ulozena priecne/bocne a navyse zistili, ze je kardiak, tak naplanovali sekciu. Akurat nikto netusil, ze malej sa do planovanej sekcie v 37tt nebude chciet cakat, tak nakoniec som to mala s porodnymi bolestami kazde 2 minuty a akutnou sekciou

mammaroma
15. jún 2014

Kvôli nepostupujúcemu pôrodu. Prišla som do pôrodnice otvorená na 3cm, po 10 hod. to bolo sotva 6 cm, hlavička nezostupovala nižšie. Podľa monitoru bábätko už začínalo vykazovať nedostatok kyslíka, tak robili urgentnú sekciu. Ale dopadlo všetko dobre 🙂

reluska
15. jún 2014

1. nepokračujúci pôrod - dcéra mala 4300g, druhá - veľkosť plodu - syn 5430g a teraz ma čaká tretia nakoľko sa ukazuje opäť väčšie dieťatko a po 2 sekciách + cukrovka k tomu .

vejula
15. jún 2014

@zuzska1 panva sa rozostupuje este pocas porodu. Tiez mam uzsiu panvu a dcerka mala 4.26kg , navyse som bola po prvom cisarskom. Rodila som sice cca 24 hodin ale porodila som. Pocas porodu som riadne citila panvu ako sanrozosrupuje. Az take palenie v oblasri panvovych kosti. Takze ja by som so sekciou asi nesuhlasila. Ale je to v setko na tebe a tvojom rozhodnuti, tvojej intuicii. Drzim palce, nech uz sa rozhodnes akokolvek, nech to dopadne k tvojej sppokojnosti

apollo13
15. jún 2014

@zuzska1 presne ako pise vejula panva sa rozsiruje aj pocas porodu. mne dula dopredu hovorila ze panva sa tak rozsiri, ze zena potom vyzera ako tie na obrazkoch ked sa kedysi nosil korzet a tie sireke sukne s krinolinami. no a ked som rodila, tak mi hovori...no teraz uz vyzeras ako princezna panva sa ti pred ocami rozsiruje. nemali tam zdrkadlo tak som to vidiet nemohla. ale povedala ze by to normalne fotku chcelo.

apollo13
15. jún 2014

@mammaroma no aj som prisla do porodnice tvorena na 2cm a po 12tich hodinach som bola len na 4cm. inde y mi urobili cisar. hlavne potom ked padli ozvy dole, ale tam to ustali a stacilo pichnut buscopan a rupnut vodu a rozbehlo sa to

wera.g
15. jún 2014

ja som rodila kvôli úzkej panve sekciou.. mali mi pôrod vyvolávať, no dr usúdil a odporučil mi, vzhľadom na komplikácie ktoré by mohli nastať /malý mal mať cca 4kg/, že by bola vhodnejšia, nuž tak som na ˇnho dala, predsa len vedia čo robia, nechcela som riskovať, že by sa s drobčekom nedajbože niečo stalo :-/ teraz čakáme druhé, pýtala som sa môjho dr čo on na to a povedal, že by som mohla skúsiť prirodzene ak by som chcela, tak uvidíme ako to dopadne 🙂))

trulinka
15. jún 2014

Mna caka cisarsky 24.6., pretoze maly je stale dole ritkou otoceny, cize KP. Doktori nepredpokladaju, ze sa este otoci, nakolko som uz v 38 tt. Uz sa neviem dockat, odratavam dni kedy uz uvidim nase babatko 🙂 .

mammaroma
15. jún 2014

@apollo13
Mne ešte večer pustili vodu, čiže cca 2 hod. po prijatí, aj oxytocín som mala, ale nepomohlo to ☹

yuuki
15. jún 2014

ja som rodila sekciou v 35 týždni pre abrupciu placenty... všetko to ubehlo strašne rýchlo ešte teraz mám zimomriavky keď si na to spomeniem ..

apollo13
15. jún 2014

@mammaroma no nasedokom podania pitocni sa pravdepodobnost sekcie zvysuje o 60%, babo to casto enzvladne a ma problem s ozvami a kyslikom....zda sa typicky scenar... 😖

natuska87
15. jún 2014

@briketa asi dane anatomicky...ony moc velke deti nerodia,tu je to bezne...

katkabg
15. jún 2014

Mne robili sekciu lebo som masivne krvacala do brucha ku malej po om co sa mi predcasne oddelila placenta a trombocity sim mala uz len na 30 hodnote a nezrazala sa m krv.Nastastue som im neumrela ani mala ale davali ma 10 dni dokopy 😨

lenka268
15. jún 2014

ja kvoli tomu ze maly bol velky mal 4430 a 54 cm. Bola som tyzden po termine a este sa mu veru nechcelo ist von.

juranka
15. jún 2014

ja z neurologickych problemov, nemohla som tlacit kvoli hroziacer ruptute ciev v hlave 😒

elise
15. jún 2014

mala som 38, a som bola po IFV, cievnej mozgovej porážke, tromboza, stratila som sluch, pľucny mi neodporučal normálne rodiť , takže diagnoz viacero. pri prvom som rodila normálne ale tiež som mala mať sekciu malý bol KP a mal 3950 g a 53 cm ale den pred sekciou sa otočil dole hlavkou a rodila som normálne. inak po sekcii sa mi mliečko pustilo skôr ako po normálnom pôrode a bola som do 3 dni doma a rýchlejšie som sa pozbierala ako pri normálnom pôrode. jazva po nástrihu normálneho pôrodu svrbi pri každej zmene počasia na bruchu uplne v pohode ako keby nebola.

0silvia0
15. jún 2014

@zuzska1 neprepadaj panike dopredu, môžem ťa utešiť 🙂 Ja som tiež z tých žien, ktoré majú úzke boky, úzku panvu. Keď som chodila na rizikovú poradňu (kvôli rh faktorom), lekár sa na mňa pozrel a povedal: "nechápem ako také ženy ako vy môžu porodiť" - mal na mysli moju úzkobokú postavu. Nikdy som na sekciu ani nepomyslela a nikdy mi to napriek tomu nenavrhol. Syn sa narodil s váhou 3660 kg, mal síce chúďa postláčanú hlavičku, ale vytlačila som ho. Paradox bol, že o 2 roky dcéra s hmotnosťou 3300 kg sa rodila oveľa ťažšie a dlhšie 🙂

havana_frost
15. jún 2014

primipara vetus - vysoky vek prvorodicky (u nas sa povazuje nad 35 rokov)

martasz
15. jún 2014

nezrelé pôrodné cesty. Brucho som mala vysoko aj keď už boli prvé kontrakcie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre