icon

Zazmluvniť pôrodníka či nie?

nelynka18
13. júl 2011

baby,mna by zaujimalo aky mate nazor a ake skusenosti....moj prvy mal vyse 4 kil a bojim sa prenasat aby sme opat nemali mozno i vacsie babetko.mozno by nebolo zle naplanovat porod,hm?dakujem za odpovede.... 🙂

Strana
z2
slivka1975
13. nov 2014

mna by zaujimalo, ci tie ktore ste mali zazmluvneneho lekára a pochvalujete si, ci aj vám vyvolával pôrod? zrejme preto aby nemusel ku mne prist v noci. kvoli tomuto si ziadneho nezazmluvnim, ani epiduralka mi potom nezabrala, kontrakcie kazdu minutu od zaciatku, takze urcite to nebolo vsetko v poriadku.

seahorse27
16. nov 2014

Mne nič nevyvolával, ani žiadne medikamenty na urýchlenie nepoužil. Rodila som úplne prirodzene, ani oxytocín som nedostala, absolútne nič. Treba sa s pôrodníkom dopredu dohodnúť, ako si to predstavujete, pripadne spísať pôrodny plán.

miriell
16. nov 2014

Pri prvej dcérke som nemala zazmluvneného lekára - pôrod bol katastrofa a dodnes mám z neho traumu - myslím si, že sa tomu dalo predísť, keby som mala zazmluvneného lekára (v nemocnici "zabudli" na mňa pri toľkých pôrodoch, ktoré boli v tom čase na Kramároch - šlo to tam ako na "páse", nechcem to viacej rozvádzať☹ ). Pri druhom pôrode som mala zazmluvneného lekára, ležala som v nemocnici na udržiavaní tehotenstva a už vtedy som "cítila" zmenu od iných lekárov a sestričiek (nie je to fér voči ostatným pacientkam, ale to tu teraz riešiť nechcem). Pri pôrode mi to síce bolo na nič, lebo môj lekár bol na konferencii mimo SR - pôrod prišiel skôr, na druhej strane sa ma ujal mladý lekár, ktorému dodnes v srdci ďakujem za jeho prístup a profesionalitu. Pôrod bol výrazne lepší a dnes mám naň príjemné spomienky. Takže aj zazmluvnenie neznamená, že to nakoniec vyjde tak, ako ste si to plánovali. Tretie dieťa neplánujeme - ale keby sa niečo zmenilo, kvôli pokoju v duši by som šla cestou "zazmluvnenia" lekára.

karamel
16. nov 2014

Ja odporucam rozhodne ANO

adawada
30. apr 2015
Používateľ adawada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adawada.

Ahojte babule, idete zazmluvňovať pôrodníka? Ja som našla tento článok a neviem neviem. Najskôr som veľmi chcela, ale teraz neviem, či to má význam. Čo poviete?

http://www.sikovnamamina.sk/je-dobre-zazmluvnit-si-porodnika/

dugyna
30. apr 2015

Prveho som zmluvnila nakolko dcerka bola KP a nebola moznost otocenia, raz sa snazila ale skoro mi ostala priecne..bola to neprijmne bolest a skusenost...Nakolko som sa bala ze by ma ako 1.rodicku chceli odrodit KP normalne (v zahranici mozno si viem predstavit ale tu na SK podmienkach by som riskovala zdravie dietata).
Tak som zazmluvnila gynekologa...a nelutujem maximalne spokojna.
Druhe bolo otocene ok, rodila som prirodzena nezmluvnili sme prisli mi to zbytocne vyhodene peniaze. A maximalne spokojna. Platila som len manzela pri porode a nadstadartny porodny box aby sme mali klud a sprchu na porodnej izbe.

T.c. zvazujem porod v Hainburgu

pupendo5
30. apr 2015

ja odporucam tiez rohodne ano..ale takého ktorému doverujes..najlepsie takeho, ku ktoremu chodis pcoas celej poradne, nakolko prax je v zdravotnictve casto krat taka, ze pokial sa dostanes do ruk "takemu, ktorému je to jedno" tak bude vyzerat aj ta starostlivost pri porode. Ja som mala zazmluvneneho, porod mi nevyvolaval, vsetko prebehlo super, ani epi som nevyuzila, teraz pri druhom si budem zazmluvnovat tiez. Samozrejme je ine ak budem dlho prenasat a porod sa nerozbehne, to sa vyvolavaniu nebudem branit...

Strana
z2