icon

Zjedli by ste placentu?

30. mar 2023

Kamarátka porodila doma a po porode si zo svojej placenty robila smoothie. Zaludok sa mi obracia len ked o tom pisem. Jej argument bol, ze placentu jedia aj zvierata, aby doplnili po porode ziviny. Priznam, ze ja mam od porodu anemiu, tak sme sa dostali na tuto temu. Vraj ak by som ju zjedla, nepotrebovala by som ziadne lieky na doplnenie zeleza. Rozmyslam, ze po druhom porode by som si z nej dala urobit tabletky.To sa mi nezda az take hrozne ako ju jest za surova. Aky je vas nazor na tuto zvlastnu praktiku?

zuzulka558
30. mar 2023

Tak na toto som ja není fuj,,,,, ja sa poznám ani hneď po pôrode som si nedala malú na seba ani jednu ani druhu až keď boli umyté vidieť som ich videla, proste nemám na to žalúdok ale milujem ich najviac na svete

aaadkaaa
30. mar 2023

Chystas sa na domaci porod? Lebo inak sa k svojej placente nedostanes... a k otazke, nie, nezjedla by som ju. Zvierata olizuju mladata, ja svoje deti umyvam.... ja nenechavam placentu zjest ani nasej krave, nepotrebuje to a nikdy po porode nestradala, takze kvoli zivinam to az tak nebude...

nnnuuunnn
30. mar 2023

Moja svokra pila svoj moč. Že proti rakovine 😂 Tvoja kamoška ma na to nábeh tiež.

luccija
30. mar 2023

@nnnuuunnn urinoterapia je dosť rozsirena
Kamarátka rodila v AT a placentu brala domov, aby ju zakopala pri strom je inej národnosti s u nich to znamená, aby dieťa vedelo kde je domov a kde sa môže vždy vratit

luccija
30. mar 2023

Ale nie nikdy by som ju nezjedla stačilo mi, že som ju videla

mandzula
30. mar 2023

Tak moj pes prave zjedol jeleni bobok, ktovie, ci by mi nechutil a nepomohol s mikroflorou, mozno je plny probiotik a isto vlakniny. Tolko k tomu, co robia zvierata, ked to tu niekto porovnava.

autor
30. mar 2023

Tieto komentare 🤣 Strasne sa smejem. Musim si to zapamatat, aby som mala argumenty pre buducnost 😅

denkatn
30. mar 2023

@mandzula ja som to porovnavala preto, lebo niektore zvierata su "mudre! ale my uz to nevieme rozoznat co je mudre. napriklad srna ked ma zranenie, zevraj vyhlada mach, ktory obsahuje penicilin a tam si lahne a ine veci. tak preto ked zvierata nieco robia, mozme sa nad tym zamyslat. no ale kto si mysli o sebe ze vie vsetko, tak nemusi sa nad nicim zamyslat.

mandzula
30. mar 2023

@denkatn myslim, ze doba pokrocila a uz mame k dispozicii ine moznosti, ako napriklad pri tej anemii jest placentu a porovnavat nas v tom so zvieratami.

katkami123
30. mar 2023

V prírode sa aj zvieratá požierajú navzájom, bývajú na čistinkách a v norách, vylučujú exkrementy kade-zase, keď to na nich príde, matky zabíjajú mláďatá, to vážne takýto argument? Ideme žiť teraz ako prelúdiá, lebo tak fungujú aj zvieratá…?

denkatn
30. mar 2023

@mandzula mozno, ale v niektorych veciach sme bohuzial horsi ako tie zvierata, tak si zase nenamyslajme ze doba pokrocila.

mandzula
30. mar 2023

@denkatn neporovnavajme charaktery, pointa je o moznostiach liecby a suplementacie napriklad toho chybajuceho zeleza.

denkatn
30. mar 2023

@mandzula ano , preto som pisala ze v niektorych pripadoch by to mozno kazda spravila. lebo otazka je vseobecna.. ci by niekto zjedol..

heln
30. mar 2023

nemam skusenost, ale na anemiu velmi chvalia cucoriedkovy narosan. a potom je rozdiel medzi anemiou a anemiou. moze ist o docasny ubytok hemoglobinu v dosledku tehotenstva alebo moze ist o zlozitejsiu anemiu ktoru riesi hematolog. este si treba davat pozor na potraviny ktore znizuju vstrebavabie zeleza, tie v tom case nekonzumovat.
a nie, placentu by som nejedla, niekto si ju pripravuje ako gulas. ja mam problem zjest aj jaternicu alebo kuraciu pecen.

m_
30. mar 2023

Keď mala moja malá anémiu tak sme jej dávali železo vitamíny c,d,b, a aj kyselinu listovú kvôli lepšiemu vstrebávaniu a využitiu železa. Možno tam bude pes zakopaný🙂 placenta by ťa asi z biedy anemie nevytrhla...🙂

elmivelmi
30. mar 2023

a co si myslis,ze ked zjes placentu budes mat vybornykrvny obraz?No to ny si ju asi musela jest kazdy den.Ja tomu neverim.Skus radsje Narosan od Justu je vyborny.A dopln jedalnik o hovadzie maso,kazdy den si daj rezen z hovadzieho a na ranajky,poriadny vyvar namiesto kavy.

katkami123
30. mar 2023

@denkatn
V akých?

katkami123
30. mar 2023

@denkatn
Jest staré rozkladajúce sa mäso? Tepelne neupravené? A co infekcie? Podľa mna ľudia hlupnú z generácie na generáciu. To akoby som si mixovala na anémiu pečienku. Pritom stačí kúpiť v lekarni železo.

paciko9
30. mar 2023

Aj si sa opytala,ze kolko si do toho dala. Co viem ja,tak v zahranici to praktizuju. Placenta musi byt zdrava, aby sa mohla jest. A necaj,ze ti daju pred teba velky rezen placenty😀. Odstiknu kusok placenty a daju ti ju zjest. Nemam skusenost osobnu ale moja znama to absolvovala 2krat.

nyusika
30. mar 2023

@paciko9 a z toho kustika placenty sa upravi komplet krvny obraz ? ci ako ?

20erika07
30. mar 2023

Toto mi pripomenulo, co mi minule vravela dr o transplantacii stolice pri ochoreni čriev.
Ale nie som odborník, iba ako posluchacovi mi to pride velmi nechutne, ci placenta ci ine podobne kúsky

svetlonos
30. mar 2023

Ahoj,
povedz dr a trvaj na infuzii zeleza a vitaminu C. Predpisal mi 3x a uz len po infuziiCcka som bola ako znovuzrodena. Hlavne to doplnis takto rychlejsie ako liekmi.
Ked jes, nekonbinuj bielkoviny ani kavu s potravinami obsahujucimi zelezo. Zle sa vstrebava. Aj zapaly v tele sposobuju zle vstrebavanie sa zeleza.
Teraz beriem Oleovital Forte. Je to v prasku ako sumienka na priamu konzumaciu. Tehotnej mi infuzku dat nechceli, inak by som to riesila urcite znova nou.
Drzim ti palce, nech si skoro fit.

paciko9
30. mar 2023

@nyusika netusim na co to je dobre . Ja by som do toho nesla

martinka13
30. mar 2023

Kamarátka je psychopat. Placentu žerú zvieratá. Nie, nikdy by som to neurobila

ankare
30. mar 2023

Nejedla by som to.

anavixy
30. mar 2023

Tabletky z placenty robi (na sk neviem) napriklad porodna asitentka z Prahy, na ig ju najdete ako mojeporodniasistentka . Kusok placenty v smoothie je podla mna uz vysoky level hnusu, napriek tomu asi kazda dula vam ho po domacom porode spravi a neviem aky vyznam ma ten zjedeny kusticek tkaniva… kapsle podla mna nie su nic priserne, koniec koncov spracovanu placnetu roznych zivocichov si natierame kade tade 🤷🏻‍♀️ V praci som zatial zazila len ze si pani vypytala placentu ze ju chcu zasadit pod strom, manzel o tom asi velmi nevedel, lebo ked ju dostal do ruk v priesvitnom vrecku, netvaril sa dvakrat nadsene 🤣 Podla mna nech si robi kto chce co chce, pokial niekto nechce jest moju placentu, ale svoju vlastnu, tak dobru chut 😄

tykat
30. mar 2023

Tak nase morcata zjedli, aj ked inak maso nejedia. Ale co som morca aby som po nich opakovala?

tykat
30. mar 2023

@paciko9 ze rezen z placenty 😁 predstavujem si svieckovu so 6 knedlikami 😂

moonlight1210
30. mar 2023

Keby som netusila, co to je, asi by som to zjedla. A keby mi to potom povedali, asi by som nevracala. Len by som z toho mala divny pocit.
Taky autokanibalizmus. Zjest kusok zo seba.

kiwi3
30. mar 2023

zjedla by som, keby na tom zavisel moj zivot, ale robit si z toho smoothie? akoze nech mi nikto nehovori, ze je to nebeska mana s vlastnostami ako nic ine a hlavne nenahraditelne spravnou stravou alebo doplnkami vyzivy. inak predpokladam, ze to zeru zvierata, ktore su masozrave alebo vsezrave, lebo im to dobre voni.

terry658
30. mar 2023

Zjedla som a nebolo to nič hrozné. Rozmixoval mi to manžel so smothie. Popravde ja som ju brala preto, lebo vraj zmierňuje krvné straty po pôrode. A asi to zabralo lebo som mala šestonedelie len 2,5 týždňa a potom už nič.