Zopakoval sa vám predčasný pôrod?

nikusssik
7. jan 2014

dievčatá, ktoré ste zažili prvý predčasný pôrod a mali ste potom detičky, zopakovalo sa to? ja už si nedôverujem, že by som to mohla zvládnuť, dcérka má síce len 10 mesiacov, ale neviem, či sa ešte niekedy odhodlám na tehotenstvo, aj keď nechcem aby bola sama...napíšte svoje skúsenosti

bubu4125
7. jan 2014

Mňa by to tiež zaujímalo! Mne sa malá narodila v 26+5tt! A s priateľom chceme ešte babo! Pred ňou som mala dva potraty! Prvý v 19tt a druhý v 17tt a keby nemám serklaz,tak prídem aj o malú...

mahulenka87
7. jan 2014

Nemyslím si, že by to bolo pravidlo... aspoň čo som pozerala tu na MK veľa mamičiek čo mali predčasniatka, tak druhé normálne v termíne. Iba viac pod kontrolou, viacej kľudu, oddychu... Držím palčeky 😉

darina1952
7. jan 2014

Mne sa nezopakoval....prvého chlapčeka som začala rodiť v 33gtt+2dni a udržali ma do ukončeného 34gtt na deň presne - vtedy sa to spustilo a mala som akútnu sekciu. Druhého synčeka som vynosila do 38gtt+1deň.
Ono určite záleží aj od toho prečo bol ten prvý pôrod predčasný...ja som sa pýtala prečo sa pôrod spustil tak skoro, a vraj som mala nejaký vnútorný zápal, ktorý nebol počas tehu odhalený a liečený...po pôrode som brala ešte 10dní ATB v infuzke a potom v tabletkách.
...skôr sa prikláňam k tomu, že je to individuálne a treba sa poradiť so svojim gynekológom o rizikách a tak... 😉

keziah
7. jan 2014

Nie, prve tehu bolo rizikove, lezala som mesiac v nemocke s nohami hore a babo sa vypytalo na svet este v nemocke v 36+4tt. Druhe tehu bolo identicke s tym, ze som opat lezala mesiac v nemocke, pustili ma a nakoniec som prenasala a porod mi vyvolali.

raduna
7. jan 2014

S prvym som lezala dva mesiace v nemocnici, predcasne som sa zacala otvarat a cerklaz uz nebola mozna. Narodena ukonceny 37tt prirodzene. S druhym som mala cerklaz, lezala som skoro 3 mesiace z toho 2m v nemocnici a narodil sa po odteceni plodovej vody v ukoncenom 31tt sekciou.

Kazde tehu je ine a zalezi pre aky dovod je rizikove. Mne napríklad uz tretie tehu nedoporucili, lebo by som ho nedonosila.
Tiez mi povedali, ze predcasne odtecenie plodovej vody sposobuje infekcia, ktoru ani pobyt v nemocnici nemusi odhalit.

csenibaba
7. jan 2014

Mne dcerka sa narodila len o trosicku skor na 36+1 ,a cakala som ze aj syn sa narodi priblizne tak ale on sa narodil na 40+3 tt.🙂.pritom aj so synom som zacala otvárat v 34 tt.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre