Agresívny prístup lekára v poradni pre tehotné
Ahojte,
Ide o to, že mi povedal, ze ako tehotná nemám vela jesť, že budem mať ťažký pôrod potom. Ale ja cele tehotenstvo prvé mesiace som úplne malo jedla, pretože mi nechutilo ani nič a z každej strany som len počúvala ako moje dieťa hladuje a neviem čo (pritom som jedla len nie vela) a už som v ôsmom mesiaci a vážim o 15 kilo viac než som mala pôvodnú váhu pred tehotenstvom. Pan doktor chcel len aby som pribrala 12kg. Ok , priznám sa, teraz som sa rozjedla trošku, keď mam na niečo chuť, ale nemyslím si, že sa prezieram… dnes som mala dva hotdogy pred poradňou, a to ho naštvalo, začal po mne kričať a nervovať sa, a vyhodil ma z poradne. Ako ok , chápem , že mi nechce zle, ale som tehotná a citlivá možno až príliš 😂 ale toto sa ozaj nerobí. Mali ste aj vy takéto niečo? No vely deň to mam v hlave, bolo mi aj do plaču z toho ako ma vyhodil. Celú poradňu vždy srandujeme (pozná sa s mojim otcom, pracovali spolu voľakedy) a mne to prišlo smiešne, ale nie v takom zmysle, že sa vysmievam a neberem to vážne , že nemám toľko jesť. Ale doktor dostal fakt že brutal nervy a začal byt fakt že neprijemny. No meviem čo týmto chcem povedať, možno by som chcela utešiť a možno date za pravdu doktorovi 😂
Toto urobil prvýkrát , ja som myslela, že sranduje 😃
Bola by som šťastná že k takému debilovi už nemusim chodiť a ešte by som napísala veľmi peknú recenziu naňho.
Necitala som komentare, ale prosim??? Ako ti moze doktor nieco take vobec povedat? To nie je doktor pre mna. Kazde telo je ine, kazde tehotenstvo je ine, metabolizmus... toto mi pride chore, aby sa niekto takto vyjadroval a choval.
To je uplne uplne ze mimo.
Prve teho som pribrala 17 a druhe 20 kg a nikto si nedovolil povedat pol slova.
To je doslova nechutne taketo chovanie:(
A ludia sa cuduju, ze zeny utekaju rodit za hranice.
15 kg určite nie je dôvod na takú scénu 🙄 ja som celé tehotenstvo cvičila, veľa chodila, jedla som ako inokedy (teda v 1. trimestri menej, v 2. a 3. normálne, žiadne prejedanie) a tiež som pribrala 15 kg, len teda za celé tehotenstvo. Mesiac pred termínom som mala +13. A keby mal k tomu niekto blbé komentáre, určite by som k nemu rodiť nešla.
PS: ja som mala v 3. trimestri vkuse chuť na párky s horčicou (a to ich inokedy jem tak raz za rok), takže úplne chápem tie tvoje hotdogy 🤣
@dixitka ja som ich chcela 4 🤣🤣🤣🤣🤣 strasne som mala chuť na kečup s parkom 🤣🤣🤣🤣
Jezis to je ten primitiv Janac z Antolskej??? On si mysli o sebe ze je slovensky Dr.House a ze je vtipny. Akoze ja mam vysoky prah zmyslu pre humor,ale pri tehotnych a rodiacich su jeho vyjadrenia absolutne nemiestne. Vies aku scenu predomnou vyrobil???
Na poradni mi povedal,ze kedze som uz po jednej sekcii a velmi ma picha v jazve,mam prist dalsie rano na prijem. Tak som prisla. Nikto tam o mne nevedel. 🙄 Sluzbukonajuci stary primar Redecha bol na mna absolutne protivny,odmerany, nechcel ma vysetrit, ani mi povedat ako postupil nalez od predosleho dna,kedze som bola v termine. Doslova na mna zvreskol,ci teda chcem cisarsky. Naco som povedala,ze neviem, zalezi od nalezu, tak mi povedal Janac. Tak ma naveliko vysetril a zvreskol znova,ze on nikoho nutit nebude a teda mam povedat,ci tu sekciu chcem. Sme sa tam dotahovali ako na trhu o paradajky a pritom islo o dieta!!😪 A potom to este len prislo. Suhlasila som zo slzami v ociach,ze teda radsej nech mi spravia sekciu,ked ma ta jazva den predtym tak bolela. Tak ma nachystali. Lezim tam v pripravovni na stole,uz zacievkovana, bolela ma ta hadicka velmi,lebo ma zacievkoval asi nejaky masiar. Od bolesti mi slzy tiekli a v tom pridu na scenu tito dvaja R a J a zacne dovadlo. Redecha hovori Janacovi: "Budes ju operovat ty,ked si jej povedal,ze ma prist."
Janac: "Ja? No urcite,to nie je moja pacientka (rozumej nezaplatila si ma),nech ju operuje niekto iny."
Redecha:"Som ti povedal,ze ju budes operovat ty,tak chod".
Janac urazeny: "Musim vas operovat ja,aj ked nie ste moja pacientka🤬".
Ja som myslela,ze sa tam zosypem,nielen od bolesti,ale aj od zufalstva a bezmocnosti.
Aj ma operoval a tak aj ta jazva vyzera,ze nemal zaplatene.
Ked som lezala na JIS, moje 2 spoluleziace ho mali zaplateneho,tak ich prisiel skontrolovat, milo sa s nimi rozpraval, pogratuloval im, mna len obisiel. V den,ked som odchadzala a prepustal ma,som sa ho pytala,ci mozem uz pouzivat stahovaci pas na tu jazvu. Jeho odpoved: "Je to Vasa jazva, robte si s nou,co chcete" 🤦♀️🤮
Takyto je on profesional. V zivote by som nechcela aby ma tento clovek este raz rodil.
@iwesska Toto je sila, akoze hnus, zaplat , alebo to odflaknem. Asi by som sa zdvihla, vytiahla cievku a isla k susedom do inej nemocky. Tito ludia robia hanbu inym kolegom, co to s medicinou myslia vazne. Ja som na nich pocula zle veci, konkretne na tychto dvoch uz pred par rokmi. Ja som o tom rozpravala na rizikovej poradni vo Viedni, ked videli, ze mam par total divnych otazok, tak sa jedna z lekarok spytala, ze preco ma to vobec napadlo. No pozeral este aj ten primar, co tam stal v kute, ze co toto je za hovada, se ako mozu takto robit zle zenam
@kiki68 Asi ich bavi ten pocit moci nad zenami,ktore su casto fyzicky aj emocne na pokraji sil a nevladzu sa branit. Pre nich idealna prilezitost ako si pohonkat svoje ego. Som sa zaprisahala,ze v zivote tam uz nevkrocim. Som si citala tu temu, v ktorej sa o nom rozprava a bola som prekvapena,kolke ho tam chvalia. Ale zrejme su to prave tie,co mu dobre zaplatili.
Určite nie. Možno je taký že sa poznáte a záleží mu na tebe. Ja som v tehu ani moc naviac nejedla a ani mi nechutilo dlho mi bolo zle a pribrala som 18 kg ale to len vďaka tomu že som bola extrémne zavodnena. Keď som porodila behom pár dni som bola na hmotnosti ako pred tehotenstvom.
@iwesska to je hrozne, veľmi ma mrzi tvoja skusenost
@elzu Fuuha, vôbec ho nerieš. Vie odhadnúť koľko váži plodová voda? Mne v Ružinove tri týždne pred pôrodom odhadli že že dvojičky majú cez 3500g. Rodila som tri týždne pred termínom, mali 3030 a 3140, pribrala som 18 na druhý deň po pôrode 15 dole. Mala som veľa plodovej vody. Nezmysel takto hodnotiť a jedz na čo máš chuť.
Dakujem, uz je to nastastie par rokov za mnou,ale na takyto krasny zazitok z porodu sa teda zabudnut neda.
Keď som prvýkrát rodila vedľa pôrodník ktorý tej mamicke hovoril ,,to ste takto kričala aj keď ste ho robila?" Môže byť rád že nebol pri mne, lebo všetku zostávajúcu energiu by som venovala do kopanca .
Áno zažila v Košiciach na mňa vrieskal a obmedzil na pred východom do dverí .lebo mi cerklaz urobili na pohotovosti ( skoro som po jeho poradni potratila)
A nadával mi do svíň .
Autorka muž si s ním mal pohovoriť a povedať mu co si o jeho chovani myslí. Takého hoveda netreba kryt. Zasnem že ženy si nechajú takto ublizovat a ešte aj chces pri ňom rodiť. Nechapem. Tu nejde o jedlo a hmotnost. Ten chlap sa chová ako psychopat. Viac by som k nemu neprisla. A ak povedal že nechce byť pri porode keď budeš takto žrať by som povedala tak to ani ja vás tam nechcem keď sa chovate ako hulvát buchla dverami a koniec. Bez vysvetlenia. Potom sa čudujeme že si lekári dovoľujú a k ženám sa chýbajú ako k dobytku. Keby mu takto buchli dverami viaceré a by mu tam prestali ženy chodiť mozno by to správanie prehodnotil. A možno nie. Ale mám rodinu zdravotnú sestru v Rakúsku. Keby sa tam takto správal doktor k pacientke tak skončil. Nie u nej ale celkom ako doktor. A možno aj na súde. Ten chlap môže byť odborník. Ale očividne nenávidí ženy a nemá co robiť v takom citlivom odbore. Si zodpovedna za seba a dieta. Nie za to čo si pomyslí doktor. A kľudne ho môžeš zmeniť ohľad by som na neho nebrala potrebuješ byť v pohode nie sa obavat čo urobí a ako sa bude chovať pri porode on je v pohode a ty budeš mať problémy. Ja som zmenila doktora len preto že mi povedal že tie lieciky môžem kľudne papat. No prosím? Nedoverujem niekomu kto so mnou hovorí ako s malým deckom. Našla som si iného lekára
@sova7 ďakujem. ❤️
Úprimne to bol pre mna šok, ako sa zachoval. Vždy keď som ku nemu chodila, tak vždy s úsmevom, fakt bol milý, vtipný, no proste úplná pohodička. Presne pre to, som ani v tej danej situácii nevedela zareagovať, možno ako by som mala. Ani ma nenechal pustiť ku slovu proste dovidenia a otvoril dvere on, a v tom prišla už druhá pacientka. Mužovi som to nepovedala, pretože ten by mu tam dobre vynadal, a to som nechcela, kedze tam bolo dosť vela mamičiek s deťmi, fakt by to nedopadlo dobre v ten moment. Povedala som mu to až potom, no a mal nervy ako hovado. A čo by nie.. keby to nie je známy môjho otca, tak by som mala na háku a nechala nech mu niečo povie na to. Ale už nebudem brať ohľad na nič.
Vidíš čo si dovolil a je známy. Vieš asi čo si dovoľuje k úplne cudzím ženám. Zareagovala si v tom šoku naj ako sa dalo to je jasné a určite potrebuješ byť v pohode. Preto by bolo fajn nájsť si doktora pri ktorom budeš v pohode a nebrat ohľad že je to známi. A naozaj nemusíš nikomu nič vysvetľovať. Už teraz si mama a jedine za koho sa treba postaviť si ty a tvoje dieťa. A mrzí ma ten blbý zážitok. Nemalo by sa to stávať netreba to dovoliť aj tým že to nebudeme tolerovať a pôjdeme tam kde sa k nám správajú ľudsky
Fuha tak to je sila ja by som v momente zobrala kartu a išla k inému.Urcite tam viac nechoď a zmeň lekára
Ak to s odstupom casu hodnotis naozaj tak, ze sa k tebe sprava ako hovado napriek tomu ze je znamy, tak pri porode urcite nebude profesional. Mas cast najst noveho lekara a zmenit porodnicu.
Paradoxne mna prijimal do porodnice pan doktor ktory v istom dokumente povedal ze zenu treba prefackat pri porode a vdaka jeho nemiestnemu vtipkovaniu som bola v pohode, lebo som sla na prijem 10 dni po termine na vyvolavanie a vedela ze to bude tazke pre mna.
A to naozaj chces rodit s takymto doktorom? Okamzite by som zmenila gynekologa a radsej by som isla rodit k niekomu, kto bude mat zrovna sluzbu. Nenechaj sa zhadzovat, je to tvoje telo, tvoje dieta a tvoj zivot.
Nemame spolocneho doktora? Mojho tiez cele tehotenstvo nic ine nezaujimalo, iba moja vaha...zmenila som ho
Zobrala by som kartu a isla k inemu. Ja som tiez menila dr pocas tehotenstva, lebo na mna vybehla a odmietla ma zobrat. Porod nezalezi od toho kolko priberies. Ja som pribrala 20kg a nikto ani nekecol.
Akoze sorry...ty chces tohoto dr pri porode? Ty si robis srandu? Vidis ako sa k tebe chova v tehotenstve...myslis, ze pri porode bude k tebe prijemny? Sak ked sa ti narodi babo ktore bude mat 3500 g, tak na teba nahuci, ze co si tolko jedla, ze mas velke dieta - a to pred ostatnym personalom...a tebe zase ostanu oci pre palc.Hned by som brala kartu od neho, zrusila aj porod u neho a ako podakovanie mu poslala 2 hotdogy...

@iwesska ale kto vedel že taký je ??????