icon

Aké máte skúsenosti s MUDr. Katarínou Rašlovou?

dany03
22. okt 2010

Ahojte maminky v BA 🙂
Po osmych rokoch cakame druhe dietatko a momentalne koncim 31tt
Nie som spokojna so svojim sucasnym gynekologom, konci mi u neho 6-mesacna zmluva a tak zvazujem jeho zmenu... v blizkosti bydliska som nasla kontakt na gyn. Mudr. Raslovu, ak s nou mate niektora skusenosti, velmi sa potesim ked sa o ne so mnou podelite 😉 vopred dakujeeem 😎

jana121212
29. nov 2014

@lubinkas super, dakujem. ja som nevedela ci to naozaj vsetko pozera, lebo mi nikdy nic nehovorila a ja som sa nepytala, tak som rada teda, ze to vsetko pozera. chcela som sa jej na to spytat pri posledom ultrazvuku, ale ten mi uz nerobila, lebo nejaky mi robili pri prepustani z nemocnice, kde som nebola v suvislosti s tehotenstvom, takze netusim co vsetko pozerali. mne uz v tom 12. tyzdni vyslo vacsie babo, ale neviem v knizke precitat o kolko a na morfologii mi vyslo o 2 tyzdne dokonca vacsie, ale to mi doktor hovoril, ze nemusi byt uplne presne. nechcem aby to vyzeralo ze sa stazujem alebo som nespokojna, ja som rada ze som odisla k tejto doktorke, ona je velmi mila, len som si nebola ista, ci naozaj vsetko pozera.

lubinkas
29. nov 2014

@jana121212 No ja mam pocit, ze pozera vsetko potrebne🙂. Na zaciatku tthotenstva som mala dost problemy a bola som u nej ako na klaviri, az mi to bolo niekedy blbe ze som zase tam, ale vzdy ma v klude a s usmevom pozrela a upokojila a nikdy sa netvarila, ze by som ju otravovala, aj ked vzdy bolo vsetko v poriadku nastastie. Pozeram ze mas termin o tyzden skor ako ja🙂. Ja idem tento utorok poslednykrat k nej na kultivacie a neviem ci bude robit aj sono, alebo nie, kedze mi robila pred tromi tyzdnami, ae celkom by ma zaujimalo aky velky je uz drobec a najma odhad vahy. Potom ma caka uz porodnica. Tak drzim palce nech vsetko dobre dopadne.

jana121212
29. nov 2014

@lubinkas posledne sono co jej poistovna preplati je v 30. tyzdni (respektive 3 sona za tehotenstvo), takze ak by ti aj v utorok nespravila, tak zevraj jedno robia este v nemocnici. mne robila nejake aj navyse este ked som necitila pohyby a vtedy som bola rada lebo som vedela, ze babo zije. netusim, ci nejake navyse robieva aj po 30. tyzdni, kedze ako som pisala mne den pred poradnou robili v sono v nemocnici a tam mi povedali ze babo je o 18 dni vacsie. aj ja ti drzim palce, nech ti tieto posledne dni utecu rychlo a nech vsetko zvladnes, sa mi ani nechce verit, ze uz sme tak blizko 🙂

margaretka
11. dec 2014

Mne dnes sestricka poplietla vysledky, pred 6 dnami som volala za vysledky pozrela povedala ze je vsetko v poriadku, bola dost rozrusena ze ked mi nevolali tak je vsetko ok, akoze asi preco vobec volam... a dnes mi zavola ze prisli vysledky mam zhorsene mam si prist pre vymenny listok k odbornemu dr. ked som jej to povedala ze ved mi povedala pred 6 dnami vysledky a ze je ok, preco mi to povedala ked ich nemala...BOLA TICHO! ziadne prepacte a pod. ale sila fakt. toto nie su srandy.

margaretka
11. dec 2014

@modrajeok
@petrina82
@liz_lemon
@jana121212
Tiez mi poplietla sestricka vysledky, som z toho dost prekvapena, po 4 mes. co je tam nova toto sa jej nemoze stavat! Uplne som zostala nepokojna predsa len tie poradne v tehu raz za mes. su malo pri vyvoji dietatka ak nieco zanedbaju ...

tamarka9
11. dec 2014

no teda som sokovana z tej sestricky, dufam ze pri mne nic nepoplietla 😖 ale inak co sa tyka lekarky, podla mna je dobra, niekto moze mat pocit ze je sebavedoma, je taka razna,ale mne osobne to nevadi, jedna so mnou ako s kamoskou, sice hovori len nevyhnutne veci,ale ked sa spyta, nema problem odpovedat, co vela inych lekarov ma. Takze najprv som bola trochu sklamana,ale potom ked som zistila, ze sa mam pytat a ona s usmevom odpoveda, tak otvedy uz uplne super. A tiez sa mi paci ze nevysetruje odspodu stale, raz skusala krcok, inak ho pozera sonom, mne ho robi skoro zakazdym, mala som predtym 2x potrat a jedine vtedy ked ma pozerala odspodu, nerobila sono,ale to som potom isla o 4 dni na morfo. A pri vysetreni bola velmi jemna...

janci27
16. dec 2014

@margaretka
@tamarka9
Ahojte, neviete, na co konktetne sa robia krvne testy "papp."? (to je skratka, ktoru oni pouzivaju a pisu na tu objednavacu karticku). Robia sa v prvom trimestri, su dva s dvojtyzdnovym odstupom. Mne dnes sestricka volala kvoli vysledkom druheho a vraj mam prist este na jeden odber, lebo to bolo uvedene na tych vysledkoch, co prisli. No popravde som z toho dost znepokojena, idem tam v piatok.

ontaria
14. jan 2015

@janci27 Ahoj, ako si dopadla? Mne PAPP-B robili minuly stvrtok a ak budu nejake nezrovnalosti, maju sa mi ozvat. Pls nemate info ako dlho trva kym, pridu vysledky po odbere? Aby som vedela dokedy sa mam obavat. Dakujem

janci27
15. jan 2015

@ontaria robila som opakovanie testu a ten vyssiel v poriadku, vraj ten predtym bol na hrane, tak preto chceli odo mna opakovat. Doktorka mi vsak vravela, ze tieto krvne testy su nepresne. Buduci tyzden idem na morfo, tak sa dozviem viac, ci je naozaj vsetko v poriadku.
Inak tie vysledky odberu trvaju tak do tyzdna.

diuska86
22. jan 2015

Ahojte, chcela by som sa Vás spýtať (viem, že táto otázka tu už padla a bola aj zodpovedaná, ale v roku 2012), či pani doktorka robí v 12. týždni NT (Nuchal Translucency) - šijové prejasnenie, nakoľko viem, že to nerobí každý lekár, avšak keď som sa pri odbere krvi pýtala na to sestričky, tak nevedela o čom hovorím.

81katy
22. jan 2015

@diuska86 mne to robila, jedine na morfologiu a cukor posiela inde.

janci27
2. feb 2015

@81katy ahoj, pises, ze na cukor posiela inde. V ktorom tyzdni posiela na tieto testy a kam posiela? myslela som, ze sa to robi u nej? Vdaka 🙂

janci27
2. feb 2015

A este by ma zaujimalo, ci doktorka aj odporuca niektoru konkretnu porodnicu, kam ist rodit. Lebo doteraz, ked ma niekam posielala na vysetrenie, vzdy mi aj odporucila konkretneho doktora, ktory bol naozaj dobry, co sa mi na nej paci, aj ked som vlastne mohla hociktoremu, ona mi vsak poradila dobreho.

81katy
2. feb 2015

@janci27 prave som to pozerala v tehu knizke a vidim ze mi dala vymenny listok ked som bola v 24 tyzdni na poradni s tym ze do dalsej poradne by bolo dobre si to vybavit a poslala ma do ruzinovskej nemocnice. Co sa tyka porodu, este som sa jej nepytala na konkretknu porodnicu, ale ked som lezala v ruzinove tak viem ze na oddeleni bola lekarka ktora s nou pracovala, cize predpokladam ze robila aj v ruzinovskej nemocnici, lebo mi este vravela ze to mam dobru gyn. lekarku - mali sme totiz na zaciatku tehu dost velke problemy a na pohotovost sme chodili ako na klavir

janci27
2. feb 2015

@81katy Vdaka za info, no ja idem v 24. tyzdni na poradnu a mam prist nalacno hned rano, tak som nevedela, ci mam cakat tie glukozove testy, aj ked mi o nich naposledy nevravela nic, len ked tak sledujem, baby uz chodievaju okolo tohto terminu. Takze asi mi len teda da vymenny listok ako ty pises. Inak aj celkom rozmyslam o Ruzinovskej porodnici, nemam ju tak daleko.

janci27
2. feb 2015

@81katy Este som sa chcela spyatat, ako prebieha ten glukozovy test v Ruz. nemocnici. Musela si sa dopredu objednat, brali ti krv na viackrat, dlho to trvalo cely ten priebeh testov?

81katy
2. feb 2015

@janci27, dostala som od lekarky listok na glukozu, tu som si vybrala hned vedla v lekarni, tusim ze utorky alebo stredy, ale nie som si ista sa chodi na ten glukozovy test - ale to ti povie aj lekarka v ktory den to robia, ides tam do tej nemocnicno-poliklinickej casti, najlepsie tam byt rano este pred osmou, mozes si donies citron - potom to chuti znesitelnejsie - aj ked musim povedat ze nebolo to az take zle a to ja sladke nejem skoro vobec, prid nalacno, vezmu ti krv z prsta, daju vypit glukozu, na 2-3 hodiny si pojdes sadnut na chodbu alebo sa mozes ist prejst von - pit mozes vodu, a potom zase vezmu krv a vysledky poslu priamo jej. pol dnova zalezitost. Inak ak mozem poradit ked ti to daju vypit chvilu tam posed mne asi po 20 minutach prislo trosku zle - taka malatnost tak som vypila asi pol litra vody a potom bolo dobre a sla som sa prejst k jazeru.

81katy
2. feb 2015

@janci27, ja som tiez rozhodnuta pre tu porodnicu, tiez to mam najblizsie a pocula som ze su tam dobri lekari, a zas uprimne neviem ci sa mi chce tento posledny mesiac kazdy tyzden "trepat" rano cez pol mesta do inej nemocnice, hlavne ked tam musi byt clovek rano, kedze si nejdem zazmluvnit lekara ku porodu.

81katy
2. feb 2015

@janci27, kazala ti prist na lacno, lebo robia dalsi screening. cize beru krv ako okolo 12 tt. dalsi je potom v 32tt a nakoniec ,v 36, sa robia stery, teda tak to mam aspon ja . Potom uz len poradna v nemocnici kde budes rodit.

janci27
2. feb 2015

@81katy ani ja si neplanujem zazmluvnovat lekara a tiez som pocula, ze su tam dobri lekari pri porodoch. A ked si sa rozhodla pre tuto nemocnicu, kedy asi sa tam treba ist nahlasit, ze tam chcem rodit? Ako toto vlastne funguje?

81katy
2. feb 2015

@janci27, pokial ja viem tak to nie je potrebne, staci ked potom mesiac pred porodom zacnes chodit na poradne tam. Nie je tam specialne nejake prihlasovanie.Len tam musi clovek ist skoro rano, aby tam nesedel pol dna, a poradne su utorok a stvrtok, aspon to tak maju na ich stranke.

janci27
2. feb 2015

@81katy o.k, vdaka za vsetky info 🙂 ohladne tej nemocnice mi snad aj viac povie doktorka potom, ked sa ma to uz bude tykat.

81katy
2. feb 2015

@janci27, nie je za co, rado sa stalo 😉 Urcite, mne vela veci objasnila aj porodna asistentka, ku ktorej chodim cvicit.

janci27
2. feb 2015

@81katy no ja som na predporodne cvicenie aj take akoby "skolenie" chodila pri prvom dietati, teraz uz bohuzial asi na to nebude cas, kedze by som sa musela s manzelom nejak casovo zladit kto bude pri dcerke.

81katy
2. feb 2015

@janci27 kedze toto je nase prve babo tak ja som rada ze som sa k nej dostala, mas pravdu keby som doma mala uz jedno, asi by to bolo dost komplikovane to nejak vsetko zladit. Ale drzim palce, nech drobec rastie 😉

motylik21
4. feb 2015

žienky.... pár mesiacov dozadu sa tu riešila jej nová sestrička, že viacerým pomýlila výsledky a boli nejaké problémy s objednávaním..... tak sa Vás chcem spýtať, ktoré ste tam boli v novom roku, či sa tam už zabehla....chystám sa objednať na preventívku, tak nech viem, čo mám čakať 🙂

ivanya
13. feb 2015

Baby, ktore chodite chodili ste k Mudr. Raslovej. Bez problemov vas vypisala na pn pocas tehu?

janci27
16. feb 2015

@motylik21 so sestrickou som zatial spokojna 🙂

@ivanya ja k nej chodim, ale nemam skusenost s PN zatial

ivanya
20. feb 2015

@janci27 Ahoj, mam otazocku ohladom screeningu nt v 12 tt. Robila ti ho dok u seba v ambulancii alebo posiela niekam? dakujem 🙂

janci27
21. feb 2015

@ivanya ahoj, nikam ma neposielala, robila ho u seba..ja som si vtedy ani vlastne neuvedomila ze sa nejaky screening robi v 12tt 🙂