icon

Aké máte skúsenosti s pôrodnicou Bojnice?

minina16
28. apr 2008

ahojte rodila som v Bojnickej porodnici aj som sa trochu bala ,,lebo vela ludi ma od tejto nemocnice odhovaralo ale predsa som isla rodit tam a nestazujem si lekari boli vyborny sestricky tiez,nemala som ani najmensiu zlu skusenost ,aj ked som mala trosku zdrav.problemy po porode ale pri tom uzasnom pristupe som to zvladla. 🙂 chcem sa opytat ake mate vy skusenosti s porodnicou v Bojniciach?

drnduliak
17. jún 2011

@kkatrina jj, ved keszegy je tiez z handlovskej partie.... 😉 ja som rodila u durkecha v oktobri, bol fajn. ostatnych som videla len na vizite, ale v pohode...
v bojniciach nechcu davat epidural, lebo su v strese, ze to skonci cisarakom....klieste im vraj pan primar ako "predpotopnu metodu" nepovoluje...takze vsetko co nejde, konci sekciou. ja som tiez rodila forcepsom s epiduralom a som teda sakra rada, ze mi po tych hodinach bolesti nemuseli este aj brucho parat 😝 v bojniciach by som isto skoncila sekciou...

kkatrina
17. jún 2011

@drnduliak ja som mala forceps s Handlovej - prvý pôrod, našťastie tiež s epi, inak asi umriem. Rodil a zachraňoval ma nebohý dr. Borko. Ale to nebolo tým že som bola prvorodička alebo kvôli epi, proste malý sa narodil v 36.tt, bol nedozretý a pri pôrode mu začali odchádzať ozvi srdiečka - takže ho rýchlo museli vytiahnuť a zachrániť. ☹
a viem že v Bojniciach to riešia vákuovou pumpou 😝

drnduliak
17. jún 2011

@kkatrina no pri epi musis vzdy trochu ratat s instrumentami....no extraktor, diky moc, to uz radsej tie klieste. len ich treba vediet spravne pouzit, ze ano...a na to si tiez hockto netrufne.
juuuj, dr. Borko, to su casy davno minule... ☹ zial

monulik0209
17. jún 2011

@dobromila mne sa napriklad v bojniciach nepacilom ze mi malu vobec po porode neprilozili na prsnik a doniesli mi ju ukazat uz ked bola oblecena a aj to na par sekund....ako pisaala majamat, to zariadenie je tam predpotopne a to nehovorim ake je tam plne oddellenie,vela mamiciek...nas bolo dost na vzdycharni...na doktorov nemozem povedat ani kriveho slova,boli perfektný,rodil ma mlady gaman a aj mifkova bola pri porode...proste boli jednicka,ani neviem ako som porodila 🙂 len sa mi nepacilo,ze nas tam bolo vela a pri merani kontrakcii a ozvie babatka,som musela stat a pridrzat si sama pristroj,ktory dost casto vynechaval... a tiez som neni spokojna,ze sa sestricky malo venuju prvorodickam hlavne ohladom kojenia,doterz mame problemy s kojenim,lepsie povedane nekojim,ale odsavam mliecko...

kkatrina
17. jún 2011

@drnduliak na dr. Borku mám len dobré spomienky, škoda ho, tak ako je škoda handlovskej pôrodnice.....ale veď práve to zatvorenie ho vlastne zabilo, bol to jeho život................ 😔

drnduliak
17. jún 2011

@kkatrina co uz, ked politika je viac ako celozivotne dielo...tak to proste na svk chodi 😖

majamat
17. jún 2011

@monulik0209 vsak ja tiez odsavam. bolo by fajn, keby tam aspon v porodnici bola laktacna poradkyna. doma uz si to musime zabezpecit same, ale tam by mohla byt. vsak ale nikoho v tomto state to netrapi. naco by platili silu navyse, vsak mamicka poodsava, alebo koli problemom prejde na UM, ktore si plati zo svojho. a s tym prikladanim po porode mas pravdu. to by mohli zaviest. ja som to ani nevnimala, bola som trochu mimo z porodu, ale keby mi malu chceli prilozit, nebranila by som sa a bola by som rada. tiez mi ju len na chvilu ukazali.

vlcicaa
17. jún 2011

@kkatrina ahoj ja som pred 2 rokmi rodila Handlovej precasne cisarskym a personal aj lekari super, pred 10 mes, Bojniciach sestricky uzasne vela znich z Handlovej a pri porode mi bola dr.vanova a dr.hudec uzasne odporucam .Nakolko sa nevedelo ci to bude cisarskym alebo spontalne bolo to premna stresujuce 😢 ale dr.hudec ma upokojil ze to bude ok 🙂 narodil sa mi chlapec spontalne rychlo .vsetko somnou kolzultovali 😵 Drzim palceky

dobromila
17. jún 2011

@kkatrina Wow, super, srdečne gratulujem k dievčatku! A meno? 😉

kkatrina
18. jún 2011

@dobromila ďakujem 😵 no zatial to vyhráva Karolínka 🙂

@vlcicaa ďakujem za povzbudenie 😉 verím že to dobre dopadne. Aj keď baby ja mám väčší strach ako keď som išla rodiť prvý krát 😖

majamat
18. jún 2011

@kkatrina asi preto, ze vies, co ta asi caka. neboj, zvladnes, tak ako predtym. a pekne meno. mne sa tiez paci.

monulik0209
18. jún 2011

@majamat no ja som bola aj za aktacnou poradkynou v pd,ale uz to nemalo vyznam malu stresovat a odnaucat od flase
@kkatrina krasne meno,moju mm sa velmi paci a ze ked bude druhe tak sa bude volat....uvidime 🙂

drnduliak
18. jún 2011

@kkatrina faaakt? a ja som myslela ze kazdym dalsim porodom je to lepsie a lepsie... 😉

bezaz
19. jún 2011

@drnduliak no ja mam skusenost, ze druhy bol horsi ako prvy 😝

lenadka
19. jún 2011

@kkatrina super, dievcatkoooo, tesim sa s vami 😀 😉 😵

kkatrina
19. jún 2011

@lenadka dík Leni 😵

lenadka
Odpoveď bola odstránená
rosaria
30. jún 2011

ahojte ja sa už teraz bojím ako to dopadne(pôrod)...mám super doktorku Sonogovú, býv. riaditeľku handl. nemocnice, tak dúfam že ma nasmeruje a upokojí, zmenila som ju z mihálovej kôli sonu a vybaveniu, ale tiež to bola príjemná a zlatá doktorka.
Bola som si obzrieť aj ZH pôrodnicu keď som bola na 3D sone, ale to bolo hrozné, lekári sú tam vraj fayn, ale to ako to tam vyzerá a to že 90% obsadenia izieb bolo rómskej menšiny, neviem asi ostanú Bojnice...

kkatrina
1. júl 2011

tak my sme sa dnes definitívne rozhodli pre Bojnice 😅 v utorok sme boli v Martine v nemocnici na vyšetrení so synom a stopovali sme cestu. Ako v pôrodných bolestiach nemám šancu a rozhodla som sa že vyvolávať pôrod skôr si nedám 🙄
bola som dnes za dr. Lánym sa dohodnúť - oficiálne cez zmluvu 😅 je veľmi zlatý a verím mu, tak dúfam že všetko dopadne dobre 🙂

slniecko_z
13. júl 2011

@kkatrina Lany je velmi dobry doktor dobre si si vybrala keby nebolo jeho neviem ako skoncim pri malom ked som ho rodila.velmi mi pomohol

slniecko_z
13. júl 2011

@bezaz no aj pre mna bol druhy horsi rychlejsi ale hrozny 😒

lenadka
13. júl 2011

@slniecko_z kde sa ti stratila foto a profil? 😕

slniecko_z
14. júl 2011

@lenadka ale bol tu taky konflikt a chcela som uplne z konika sa zmazat ale nakoniec som len vsetko zablokovala

mataharyy
14. júl 2011

ahojte 🙂
@monulik0209 Mě malého dali na chvíli, pak ho odnesli a když byl oblečenej tak mi ho přinesli jestli ho chci přiložit... Být po mém tak si ho u sebe nechám hned... Když jsem rodila v čechách, tak malej byl semnou ještě ty dvě hodiny po porodu, pak nás převezli na šestinedělí, mě na pokoj a jeho pryč a po snídani a vizitě mi ho nenesli a už byl celou dobu u mě. Když jsem chtěla toto v Bojnicích tak mě lehce ignorovali, což mi trochu vadilo (ale jinak byli naprosto bezvadné). Pak byli oni trochu mimo když mi ho ráno přivezli a večer ho chtěli zas odnést a sešli se s nesouhlasem 😀 a pač stejně jako u prvního byla potíž s jídlem, tak jsem zahlásila že si ho budu krmit sama a bylo... Pokud tam budu ještě rodit a budu stejně v pohodě jako u prvních dvou porodů, tak si prosadím i to že si mimčo nechám rovnou u sebe 😎

mataharyy
15. júl 2011

@lenadka třeba tam taky půjdeš zas a neříkej že by jsi nebyla o něco smělejší? 😀 Já jsem s každým porodem "drzejší" 😎

lenadka
15. júl 2011

@mataharyy 😀 ja ti neviem, nejak neviem dospat tohoto prcka, ma uz takmer rok a spi horsie ako novorodenec, su noci ked som hocikedy 20x hore, ako nezvladam vazne 😝 , citim ze som chronicky unavena to musi este nejaky cas ubehnut aby som zabudla, vyspala sa par noci a potom ma mm mozno zas poblazni 😀 on vravi na malu ake je to krasne babatko 😵 ze ci este jedno take necheeem 😀 😅 😀

mataharyy
15. júl 2011

@lenadka No je fakt že dosud jsem tyto potíže neměla z 90% mi obě děti spí dobře 😵 Já bych klidně ještě dvě měla, jen teda nechce tvůj manžel jít ukecávat toho mého, nějak ho ne a ne ukecat 😀 A ty i pracuješ, nebo plně užíváš rodičovskou dovolenou?

lenadka
15. júl 2011

@mataharyy zatial nepracujem a ked budeme takto spavat ani sa nechystam 😝 😅

mataharyy
15. júl 2011

@lenadka Jo to chápem, kdybych se rok pořádně nevyspala, tak jsem asi dost protivná 😀 Já jsem se vrhla do internetového obchodu, už rok to připravuju (spíš jsem teda nic moc nedělala 😅 ), tak chci do konce léta to nějak spáchat a uvidím, ještě že mám dost času než mi bude končit mateřská 😀

kkatrina
15. júl 2011

@lenadka s tým spánkom si mi nahnala normál strach 😅 mne Dávidko spával ukážkovo, neviem čo sú to nevyspaté noci (7 rokov dozadu čo som nespávala pri Kubkovi je už ďaleko 😀 ) a teraz sa už s Peťkom rozprávame že ako to zvládneme??? tak sa len modlím za ďalšie dobré bábätko ako bol Dadko 🙂
a baby prečo ste druhé pôrody mali horšie ako prvý? ja práve naopak, aj rýchlejšie aj lepšie 😕