Ako podpísať reverz po pôrode a ísť domov
Ahojte včera nad ranom o 1:30 som porodila, rodila som vaginálne nie cisársky. Zajtra chcem podpísať reverz aby nás so synom pustili domov, viem že mi nemôžu povedať že nás nepustia čítala som všade o tom… nemôžu mi v tom brániť a ani držať nás tu nasilu. Len predsa čo ak? Čo ak mi povedia jednoducho, že nás nepustia čo mám potom robiť mám sa s nimi hádať alebo čo robiť aby ma so synom pustili. Malému robili vyšetrenia ma všetko v poriadku, dnes mu robili aj testy na zltačku tu tiež nemá vôbec a tie ďalšie testy z pätičky čo sa robia a tak, tak tie by mu spravila moja obvodná lekárka po prepustení z nemocnice. Mám doma ďalšieho 3 ročného synčeka, ktorý ma taktiež potrebuje a takto by sme boli už spolu všetci doma. Ja som neskutočne vyčerpaná už, treti deň som nespala a viem že doma by sa to napravilo a bolo by mi lepšie po fyzickej aj psychickej stránke.
@anonym_226ac5 nie, nemala som nic zle, bezne tu zeny chodili na sono ten stvrty den. Vravim, ani sita som nebola. Ake mne je to jedno, ak ju bude treba cistit, tak pojde do nemocnice potom, ved ok.
@anonym_5edf2e Rodila som v BB, a 4 den ma teda nepozerali. Hned rano po porode ma pozreli, povedali, ze som v poriadku a viac ma nepozerali. Takze divne. Ale ocividne, nepozeraju zeny bezne 4 den po porode. Ani som o tom este nepocula. Uz len nase dieta kontrolovali. A na kontrolu som isla az ku gynekologovi.
@abbey1 ano, ak je dieta v poriadku. Moze este dostat tu zltacku doma. Ale ved, ona je matka a musi niest dosledky ak by cokolvek. Ja robim v nemocnici, u nas sa neprepusta a boli prietahy aj so zenami s majority, ktore sa rozhodli odist lebo vsetko super a potom prisli plakat aj za ten prispevok napriklad.
@anonym_274de7 preco preboha robite zenam prietahy a na zle. Urcite sa nebude pytat domov zena, ktora ma problemy. A toboz s dietatom, ktore ma problemy. Pri bezproblemovom porode, ked dieta muselo ostat v nemocnici, som sla po 24 hodinach domov. Po bezproblemovom cisarskom (a aj problemovom prirodzenom porode) po 72 hodinach aj s detmi. Naco je dobre stresovat zeny pred /pocas/po porode- ani sa nedivim, ze niektore zeny nie su ochotne porodit viac ako jedno dieta pri takomto pristupe a spamatavaju sa este roky po porode....🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄
@anonym_274de7 preco preboha robite zenam prietahy a na zle. Urcite sa nebude pytat domov zena, ktora ma problemy. A toboz s dietatom, ktore ma problemy. Pri bezproblemovom porode, ked dieta muselo ostat v nemocnici, som sla po 24 hodinach domov. Po bezproblemovom cisarskom (a aj problemovom prirodzenom porode) po 72 hodinach aj s detmi. Naco je dobre stresovat zeny pred /pocas/po porode- ani sa nedivim, ze niektore zeny nie su ochotne porodit viac ako jedno dieta pri takomto pristupe a spamatavaju sa este roky po porode....🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄
@vevesh To vieš, ego nepusti.
To tam pre dobro babatka nevydrzis tie 3-4 dni?? Radsej ho budes vlacit k pediatricke na vysetrenia, ktore mu tu mozu urobit na jednom mieste? 🤷♀️
@anonym_719cf4 To je skor smutne. Ze doma si mala dieta a muza a ty si si uzivala s cudzimi ludmi v porodnici. Miesto toho, aby si sa tesila domov. Aj ked si mala nadstandard ako ja, tak sestricky mi tam od piatej rano behali, a ked nie sestricky tak upratovacky. Jedno prisla utriet podlahu, druha prebalovaci pultik, dalsia stolik. Skoro ma vykotilo. Ja som tam lezala s rozkrocenymi nohami, aby sa mi rana vetrala, rovno oproti mojim rozkrocenym noham boli dvere do mojej izby nadstandard. Otras. Bola som rada, ked nas pustili domov k mojej rodinke.
@anonym_226ac5 smutne? Preco by to malo byt smutne? Ano, pobyt v porodnici s druhym dietatom som si uzivala. Konecne som mala klud a nikto po mne nic nechcel. Mala som super porod, bola som plna endorfinov. Babatko vacsinu casu spalo, mala som cas aj na filmy. Nerodila som na Slovensku, mala som nadstandard a nikto si nedovolil vojst mi do izby bez toho, aby nezaklopal a nepockal na to, ze ho vpustim dalej. Konecne som sa nemusela starat o to, co budem varit, nosili mi ranajky, obedy, vecere do izby a medzitym som si mohla ist kedykolvek nabrat nejake snacky, ktore boli prichystane v jedalni. Nehovorim, ze som sa netesila domov a ze mi nechybalo starsie dieta a manzel... ale vedela som uz, co ma caka po prichode domov a ze uz nebudem mat sancu zas na dlhsiu dobu si uzivat takyto servis.
Samozrejme, som si vedoma toho, ze nie vzdy to takto vyjde a dokazem pochopit zeny, pre ktore je pobyt v porodnici ako za trest (prvy porod som mala hrozny, hrozny bol aj pobyt v porodnici a celkovo sestonedelie). Preto som sa tentokrat snazila uzit si to.
Kludne chod, oznam, ze odchadzas, podpises a pojdes, nemozu ta drzat. A teraz ren vtip, ak odides, pada ti prispevok pri narodeni dietata. To ti uz ziadna nenapisala.
@anonym_274de7 presne na toto som si spomenula ked ja som bola v porodnici, ucastnicka tmavsej pleti odisla a sestricka povedala, ze prisla o rodicak tym padom, ze oni to nahlasia, ale neviem ako to funguje teraz
@anonym_226ac5 smutne? Preco by to malo byt smutne? Ano, pobyt v porodnici s druhym dietatom som si uzivala. Konecne som mala klud a nikto po mne nic nechcel. Mala som super porod, bola som plna endorfinov. Babatko vacsinu casu spalo, mala som cas aj na filmy. Nerodila som na Slovensku, mala som nadstandard a nikto si nedovolil vojst mi do izby bez toho, aby nezaklopal a nepockal na to, ze ho vpustim dalej. Konecne som sa nemusela starat o to, co budem varit, nosili mi ranajky, obedy, vecere do izby a medzitym som si mohla ist kedykolvek nabrat nejake snacky, ktore boli prichystane v jedalni. Nehovorim, ze som sa netesila domov a ze mi nechybalo starsie dieta a manzel... ale vedela som uz, co ma caka po prichode domov a ze uz nebudem mat sancu zas na dlhsiu dobu si uzivat takyto servis.
Samozrejme, som si vedoma toho, ze nie vzdy to takto vyjde a dokazem pochopit zeny, pre ktore je pobyt v porodnici ako za trest (prvy porod som mala hrozny, hrozny bol aj pobyt v porodnici a celkovo sestonedelie). Preto som sa tentokrat snazila uzit si to.
@anonym_719cf4 ja som tiež bola vďačná za čas v pôrodnici, a s každým dieťaťom viac a viac. Mám tri a všetky išli sekciou, a pustili má na tretí deň čo ma odpálilo, pri prvom dieťati ok, ale ďalšie a ďalšie....rez cez pol brucha a ty pod domov a staršie nedajú kľud, su radi že ťa vidia a tak som si ani neoddychla..a ten servis....už len pre to som sa tešila...nevarím, neperiem, starám sa len o seba a drobca čo moc nepotrebuje....naozaj luxus.
Ale k @autor
Teba pustia dieťa nie, alebo s tým že si musis s novorodencom dorobiť všetky prvotne vyšetrenia čo sa majú urobiť do 72 hodín od narodenia u svojej pediatričky či inde. Ide o vyšetrenie sluchu, zraku, klbikov, obličiek a odber z päty( na metabolické poruchy, posiela sa do BB)...preto za ženy držia tri dni aby nemuseli behať a pár dňovym bábom kade tade ...odber z päty sa robí najskôr po 72 hodín od pôrodu, čiže deň prepustenia. Robila som tam viem to.
Ale ved zajtra by ta uz mali pustit, najneskor piatok doobeda, na vikend ta tam uz nenechaju, ak nie su komplikacie...
Ale ved ja nechapem, si v nemocnici, na vsetko pindas - dvihni sa , vyziadaj si papiere a kludne aj za 20min odid.
Nemocnica je velke zlo - clovek tam neoddychne, vsetci su neprijemni. Liecte sa vsetci doma, rodte doma, natahujte si infuzky doma, a diagnostikujte sa cez chatgpt. Kazdy ma predsa moznost vyberu 💪😊
@anonym_23cefe po koľkých hodinách od pôrodu ste išla domov so synom
@moni554 na štvrtý deň. Vyšlo to na sobotu a celý weekend mala službu lekárka, ktorá sa rozhodla, že syna musí vidieť ešte iná lekárka a, že ona nás neprepustí. Zhodou okolností som ale na izbe bola s inou lekárkou, ktorá tiež rodila. Tá syna pozrela a povedala, že je úplne v poriadku. Odmietla som byť v nemocnici do pondelka len preto, že sa niekto rozhodol.
@anonym_719cf4 ja som tiež bola vďačná za čas v pôrodnici, a s každým dieťaťom viac a viac. Mám tri a všetky išli sekciou, a pustili má na tretí deň čo ma odpálilo, pri prvom dieťati ok, ale ďalšie a ďalšie....rez cez pol brucha a ty pod domov a staršie nedajú kľud, su radi že ťa vidia a tak som si ani neoddychla..a ten servis....už len pre to som sa tešila...nevarím, neperiem, starám sa len o seba a drobca čo moc nepotrebuje....naozaj luxus.
Ale k @autor
Teba pustia dieťa nie, alebo s tým že si musis s novorodencom dorobiť všetky prvotne vyšetrenia čo sa majú urobiť do 72 hodín od narodenia u svojej pediatričky či inde. Ide o vyšetrenie sluchu, zraku, klbikov, obličiek a odber z päty( na metabolické poruchy, posiela sa do BB)...preto za ženy držia tri dni aby nemuseli behať a pár dňovym bábom kade tade ...odber z päty sa robí najskôr po 72 hodín od pôrodu, čiže deň prepustenia. Robila som tam viem to.
@elisebah91 Dieťa pustia tiež. Len si vyšetrenia dorobia.
normalne podpises a odchadzate domov obaja. dieta nie je majetok nemocnice, nemozu si ho tam nechat paneboze.
porodila som 13:10 a na dalsi den rano okolo 9:00 som odchadzala domov
@anonym_274de7 presne na toto som si spomenula ked ja som bola v porodnici, ucastnicka tmavsej pleti odisla a sestricka povedala, ze prisla o rodicak tym padom, ze oni to nahlasia, ale neviem ako to funguje teraz
@anonym_48af66 Vždy to fungovalo a funguje tak, že rodička, ktorá odíde z nemocnice i s dieťatkom na reverz, o nič nepríde. Vy tu neustále miešate 2 úplne odlišné prípady. Ty píšeš o riduvke, ktorá z nemocnice utiekla a dieťa tam nechala. Tu sa rieši prípad, že zrna i z dieťatkom odíde legitímne na reverz.
Každý sa z nemocnice samozrejme teší domov. Ale z nejakého dôvodu je určený počet dní, koľko treba pobudnúť v pôrodnici po pôrode. Ale samozrejme nik Ťa tam k stolu nepriviaže.
Prečo by mala obskakovať. Práveže manžel sa o všetko postará.
@zmrzlinka2021 To určite. Poznáme. Dovalí sa celá rodina len kuknúť, pokočíkovať, pomôcť... Manžel oslávi, naleje... Jasné, všetci sa budú starať. Nech len ide domov si pospať. Komu niet rady... Teraz je už vynervovaná a podráždená, doma ju čaká všetka práca, ktorú nespravila kým bola v nemocnici.
@moni554 prepáč, ale aby 3 rocne dieta nevydržalo bez teba 4 dní???
Sa trosku vzchop. Vsak je doma s osobou, ktorá sa o neho postara. Teraz mas novorodenca, tak sa staraj v prvom rade o neho.
Píšeš, že si tri dni nespala. Povedz sestričkam, že potrebuješ spať. Dieťa zoberú a vyspíš sa. Keď sa nevyspíš v pôrodnici, doma ani toľko. Uži si ešte čas, že nemáš na krku domácnosť, detí a pod.
Určite bude pre bábätko komfortnejšie tie vyšetrenia robiť v nemocnici ako sa tralalákať k detskej a behať kade tade po sone a pod.
@majasimon keby nespala 3 dni, tak by vyzerala inak. Iba dramatizuje.
@moni554
V každej civilizovanej krajine umožňujú ambulantný pôrod. Čuduj sa svete, v takom Rakúsku nemajú vyššiu perinatalnu úmrtnosť ako na Slovensku, kde ženy držia po pôrode v nemocnici dlhšie.
Reverz môžeš podpísať kedykoľvek. Čo sa týka dieťaťa, si jeho zákonný zástupca a podpisuješ informovaný súhlas s akýmkoľvek vyšetrením, ktoré v pôrodnici absolvuje. Nie sú to žiadne život zachraňujúce úkony, ak dieťa nie je v ohrození, nikto ti nemôže brániť v tom, aby si ho vzala so sebou. Aj keď by bolo dieťa v ohrození života, nie je vôbec jednoduché získať lekársku "prevahu" nad rozhodnutím rodiča.
Ako lekárka a matka úplne rozumiem tvojmu rozhodnutiu. Kto by už len dobrovoľne zostával v infekčnom prostredí plnom stresu?
Plus to, že ti vezmú akýkoľvek príspevok, ak opustíš nemocnicu so zdravým novorodencom...to je až smiesne.
Držím palce a užívaj bábätko!
Teba pustia ale dieťa nie pokiaľ nemá všetke vyšetrenia spravené. Moj bol doma s 3 ročným tiež a v pohode zvládli. A to som sa bála ako bude malý spat bezomna

@anonym_5edf2e Vysetrenie zene po porode robia iba dalsi den, a ak je to ok, viac zenu nepozeraju. Uz sa ma zena hlasit az u svojho gynekologa. Mozno ty si mala nieco zle, tak ta pozerali aj neskor. Ale bezne len raz po porode pozru- dalsie rano.
@anonym_226ac5 nie, nemala som nic zle, bezne tu zeny chodili na sono ten stvrty den. Vravim, ani sita som nebola. Ake mne je to jedno, ak ju bude treba cistit, tak pojde do nemocnice potom, ved ok.