icon

Ako sa vyhnúť protivným sestričkám na Kramároch?

ajvetka
6. apr 2011

A ci je mozne mat manzela aj na vzdycharni, nie len ked som uz na sale?

wlladko
6. apr 2011

Ahoj, ja som bol aj pri vzdychani, aj pri porode (15,-€).... úžasné chvíle...odporúčam všetkým otcom.... budú si vážiť svoju ženu ako nikdy predtým......

seagull2404
6. apr 2011

no ja neviem, ci sa tom u da vyhnut, ale musim povedat, ze ja som mala mile a zlate sestricky, uplne uzasne a manzel bol so mnou po cely cas, okrem casu, ked som bola v prijimacej kancelarii

lucia20
6. apr 2011

ahoj, ja osobne som sa s hnusnymi sestrickami pri porode ani na sestonedeli nestretla ani raz na kramaroch. a to som tam rodila vsetky tri deti. tam su uzasne sestricky aj na novorodeneckom. a muza som pri sebe na vzdycharni mala raz, pri prvej dcere, ale len ked nikto iny na vzdycharni nebol, aby to ostatne maminky nerusilo, a pri druhej ma ked muz prisiel a ja som bola uz po priprave, tak ma dali na salu, kedze bola volna a tam bol muz so mnou 4 hodinky. a pri tretej cakal pred porodnicou, lebo isla cisarskym. takze si myslim, ze ak nebudes mat prehnane poziadavky a budes slusna, nebudes mat s nikym problem.

mh68
8. apr 2011

keby ste rodili v Trebišove,tak to by Vam bylo lepsie porodit vklude sami doma, KATASTROFA. Spina zapach,a tie zachody..........na grcanííííí

ani3012
8. apr 2011

tak v prvom rade treba aby sa aj maminka a tatinko správali milo a nie ako som videla -som tehotná,tak skáčte okolo mňa
ale ak natrafíš na fúriu,tak ti nepomôže nič (mna príjmala lekárka,ktorú by som v starostlivosti rozhodne nechela mať 😝 😝 😝 to zas mala ona pocit,že je nenahraditeľná a zosmiešňovala môjho lekára,kvôli banálnemu zápisu do tehotenskej knihy )

no a odpoveď na otázku:
"Ako sa vyhnut protivnym sestrickam pri porode na Kramaroch?" Choď rodiť napr. na Antolskú.... 😀

maca_p
10. apr 2011

musis splnit kazducke zelanie, dokonca aj myslienku takej protivnej sestricky 😀 😀
napr. ked povedia pacientke, vsetko si poupratujte, poschovavajte do tasiek, lebo bude vizita, tak uz to musis mat schovane 😀 dokonca aj po sekcii musis vystrelit z postele rychlostou sipu a upratovat a upratovat 😀 . predsa na stole nemoze byt nic polozene, ten je tam na okrasu ranajsej vizity 😀

syslica
10. apr 2011

Už to tu padlo.... ísť rodiť niekde inde 😀 , napríklad do Ružinova, tam som z Devínskej rodila ja a mala som šťastie na milé a ústretové sestričky 😉 alebo hoci na spomínanú Antolskú...

zivika
10. apr 2011

Ja som optimista, tak verim, ze tam su aj prijemne sestricky, sice ja som ich bohuzial nestretla 🙂 mozno ich len nastvalo, ze otravujem na vianoce 😀 😀 ale mala som take bolesti, ze si tie sestricky ani neviem vybavit 🙂 na sestonedeli to uz bolo fajn 😉 muza som na vzdycharni nemala, poslali ho prec a pustili ho az na salu a to na vzdycharni nebola ziadna ina rodicka...osobne by som tam uz nesla rodit...ale su aj baby s dobrymi skusenostami...je to na tebe...

lucka1987
11. apr 2011

este som nerodila teda ale myslím , že pokial sa rodicka sprava ako ma a nehysterici aj sestricky sa spravaju tak ako maju.. teda aspon u nas v PB. je tam len jedna taka omeranejsia.. ale nepovedala by som ze protivnejsia.... treba si uvedomit ze aj tie sestricky su ludia a maju problemy.. mozno maju doma nieco vazne a do toho im zacne nejaka tehotka vykrikovat :" som tehotna rodim pomooc" tak sa chovaju potom ako sa chovaju... 😕 no niekedy to uz vie presiahnut hranice a vtedy si treba otvorit usta ked nieco nie je v poriadku.. myslim ze nato tam je aj manzel pri porode aby takym veciam zabranil... 😉

ivett1
11. apr 2011

ahoj...myslim, ze k tej ucasti manzela, uz bola podana info 🙂 od wlladko-alebo opytat sa na poradni (ak mate zvoleneho porodnika, tak sa informujte u neho)...a s tymi sestrickami, tak ja som nastastie taku skusenost nemala a to som druhe tehotenstvo stravila v nemocnici -porodnici az dva posledne mesiace (v Ruzinove)...ale, opat, mozno je tam VIP izba a pravdaze, tu si treba tiez zaplatit, takto by sa to mozno dalo minimalizovat 😉 ...skoda, ze si natrafila akurat na tie "protivne" sestricky....drzim palce 🙂

matula1981
12. apr 2011

ja sa tiez pripajam,mam iba velmi dobru skusenost. Rodila som na Kramaroch a sestricky na oddeleni sestonedelia, ale aj na novorodeneckom som mala velmi mile. Dokonca aj pri porode boli velmi mile a to som doktora nemala vobec zazmluvneneho. Ja som bola na 100% spokojna 🙂

jana776
12. apr 2011

ja som tiez rodila na Kramaroch a nemala som ziadne negativne skusenosti so sestrickami. Nemala som na ne viacmenej ziadne poziadavky a oni na mna tiez nie 🙂 A celkovo vobec netusim ci pri porode nejake vobec boli, mala som ine starosti.
Co sa tyka manzela - ja som po uvodnom vysetreni isla rovno na salu, tam som bola asi 6 hodin az do porodu, cely cas s manzelom. A po cely cas bola vzdycharen prazdna, takze asi vsetky co prisli isli rovno na salu.

beruska.zuzanka
12. apr 2011

Ono je to asi o tom, aký má ktorá sestra deň....
na pôrodnicu som z oddelenia dotiahla svoj kufor s vecami o polnoci, porodila som 14:50 nasledujúci deň, mm bol pri mne na sále od 7:30cca, bola znenazdania voľná, tak nás tam šupli a bolo to super 😉

Suma sumárum, nočná smena otras, denná na pôrodni i skveláááááááááááá, na šestonedelí ako ktorá sestrička a na novorodeneckom okrem primárky supeeeeeeer 😵 😵

care
13. apr 2011

Jedina cesta ako zmenit neprijemne zazitky s porodnymi asistentkami je, ci chcete alebo nie: stazovat si, stazovat, stazovat..... Bez toho to nepojde.....pisat priamo na riaditelstvo...kym si kazdy povie, ze len zatne zuby a nejak to prezije, aby sa na nom niekto potom nevyburil, nikdy sa nic k lepsiemu nezmeni. Ak niekto chodi do prace na to, aby si nieco dokazoval na niekom, kto sa v danej chvili len velmi tazko moze branit, nema v takej praci co hladat. A inteligentny clovek toto do svojho zamestanania robit nechodi..takze asi aj tam je pes zakopany...nase spravanie voci ostatnym je zrkadlom nasej inteligencie.

bellugia
13. apr 2011

Ja som rodila pred týždnom a nemôžem sa osobne vôbec sťažovať... ale, čo lekár, to iná starostlivosť, prístup. Na 8C aj na nadštandarde sa správali vzorovo, alee tie vizity, to bolo ako na vojne 😕 v utotok i piatok ráno je veľká vizita a vtedy som mohla na pôrodnej sále ochkať do zbláznenia... 😔 našťastie som vyfasovala vynikajúceho pôrodníka a tak to všetko dopadlo super.

janinah
16. apr 2011

ako sa vyhnúť protivným pacientkám 😀 inak povedané -prečo by mala byť sestra protivná,ak je pacientka normálna?

stvura
Odpoveď bola odstránená
mery.maja
17. apr 2011

No ja som sa stretla s jednou protivnou sestrickou a to konkretne pri porode a otrasne na mna zazerala a na mojho manzela tiez ale bolo to preto lebo manzelova ex ju poznala a nakecala zrejme nejake kraviny 😠 ale potom som ju uz pocas "pobytu" nevidela 😉 A manzel bol so mnou vsade dokonca aj na zachode,aj ked ma prijimali a vypisovali sme tie papiere...skratka stale 😵

stut
26. apr 2011

Zdravotnícky pracovník si vo vzťahu k pacientovi plní svoje profesionálne povinnosti.
Zdravotnícky pracovník sa k pacientovi správa korektne, s pochopením, s rešpektovaním intimity a trpezlivosťou a nezníži sa k hrubému alebo nemravnému konaniu. Zdravotnícky pracovník rešpektuje pacienta ako rovnocenného partnera so všetkými občianskymi právami i povinnosťami vrátane zodpovednosti za svoje zdravie.
Zdravotnícky pracovník nesmie pomáhať porušovaniu cti a dôstojnosti človeka alebo sa na ňom zúčastňovať. Každý zdravotnícky pracovník je povinný oznámiť príslušným orgánom podozrenie z hrubého alebo krutého zaobchádzania a týrania pacienta, a to najmä maloletej osoby a osoby zbavenej spôsobilosti na právne úkony.

zajo79
26. apr 2011

ked nebudes protivna ty, nebude ani personal.

a paneboze...nestraste maminy, ze v porodniciach su vsetci nachystany robit im napriek a zle....