icon

Bol s vami ubytovaný partner počas celého pobytu v pôrodnici?

ela_26
16. okt 2012

Ahojte, baby! Rada by som chcela vediet vasu skusenost, ci ste mali partnera, pripadne niekoho ineho ubytovaneho s vami na izbe po cely cas, co ste boli v porodnoci. Ja by som rada vyuzila tuto moznost, no nechcem, aby lekari a sestricky na mna pozerali ako na divnu 🙂) Viem, ze to nemocnice ponukaju, ale to nemusi hned znamenat, ze to zeny aj vyuzivaju 🙂 Resp. kolkym z vas sa to podarilo? Citala som na forach, ze nadstandardne izby su malokedy volne a teda mamicky boli rady, ked mali volnu postel aspon pre seba a babo 🙂 Dakujem za vsetky odpovede.

katren
16. okt 2012

@ela_26 pri Dominicke bol so mnou stale 😉 rodila som v TO a divne na nas nepozerali 😉

mocarabia
16. okt 2012

Ja som to chcela pri prvom synovi /pred 4 rokmi/ ale nadštandartka bola obsadená,dali ma na klasickú izbu za čo som dodnes vďačná,lebo ako prvorodičke mi spolu bývajúce mamičky rozhovormi pomohli,hlavne pri rozbehu s kojením.Pri druhom synovi som túto tému vôbec neriešila 🙂

veruska007
16. okt 2012

Po druhem porodu (30h brutalnich bolesti, des) jsem mela nadstandard, ale byla jsem tam sama. Ubytovani s manzelem mi nabizeli sami, ale meli jsme starsi ditko, tak byl s nim. Vedle mne byla na nadstandardu maminka s manzelem, miminkem a tak dvouletym ditkem, tomu to teda zrovna moc nevyhovovalo... ale jinak dobry.

ined77
16. okt 2012

naprosto souhlasím s názorem @mocarabia 😉.
ale pokud by to tak vyhovovalo vám, tak proč ne...je to vaše věc a nemyslím, že by se na to někdo koukal nějak divně 😉 .

dana3262
16. okt 2012

@ela_26 ja jsem pri obou porodech mela zpravu od psychologa (kvuli nadstandardu) a v obou pripadech se mnou muz byl celou dobu. U Apolinare spal chudak v sede v kresle, ale na Melniku (rozhodli jsme se tam rodit az v den porodu) mel normalni rozkladaci postel, tak to bylo v pohode. Sestricky sondovaly, jestli zvladam dite a jak moc jsem šáhlá, ale me to je jedno..

simca06022011
16. okt 2012

my sme boli 10 dni v nadstandarde v BS, spali sme tam vsetci spolu, ale na obycajne izby nedavali oteckov vobec. Ocko mohol prist a tak, ale ked spal v BS tak v ich hotel.izbach. Na obycajne izby sa nepustali asi kvoli sukromiu aj ostatnych mamiciek, predsta tam boli po 3 na izbach. Ale ved tie 2-3 noci sa to da zvladnut... mna chlap viac otravoval tam ako pomahal :P smiesne bolo, ze chrapal na cele oddelenie... 🙂

gubcikova
16. okt 2012

ja som pri dcérke chcela tiež nadštandart v PN no bol obsadený a nakoniec som bola rada.vedľa mňa ležala baba od nás z mesta a na ďalšej baba ktorú som poznala od narodenia 😀

zuzka38
16. okt 2012

@ela_26 ja by som taku moznost brala hned, zial nie vsetky nemocnice toto ponukaju..

vampgirl
16. okt 2012

Ja som manzela mala prvykrat po cely cas so mnou, bolo to super, mali sme sami dvojku izbu a citili sme sa ako v hoteli 🙂 velmi mi to pomohlo. Teraz druhykrat to uz nepojde, lebo bude doma s prvorodenou dcerou 🙂 ale pri prvom dietati ak mas tu moznost tak ja rozhodne odporucam 🙂

liz_lemon
16. okt 2012

na Kramaroch bola mamicka, ktora mala pri sebe aj partnera (ale mala tam znameho doktora), ale je to mozne len vtedy, ak maju volne miesto, akonahle by sa obsadili vsetky postele, a prisla by dalsia mamicka, partner musi odist, a viem ze je to aj drahsie ako nadstandard, tusim cca 35 E/noc pre neho
tiez sme nad tym uvazovali, ale ked som sa na to pytala, neboli velmi ochotni

amadora
16. okt 2012

pred vyše týždňom sa mi narodilo krstniatko a jeho mamička bola po celý čas aj s oteckom na izbe, rodili v BS 🙂

albao
16. okt 2012

Rodila som v BS a cely cas bol muz so mnou, bolo to genialne. Kto iny ma chut pocuvat cele dni vetu "Aka je krasna" 😀 😀 😀

kammka
16. okt 2012

osobně mi přijde lepší být na normálním standardu,je velká šance, že tam chytíš zkušenou maminku, která ti poradí, uklidní, popovídáte si.. manžel ti s kojením a koupáním asi moc nepomůže...já měla partnera u obou porodů, pak se sebral a jel dom venčit psa, v prvním případě jsme stavěli a teď už bydlíme ve svém na vsi a máme zvířata a můj muž krom toho ještě doučuje.. totéž si myslím o tahání otce třeba k lékaři, když je nutnost jet autem a je jen jedno nebo nemá maminka řidičák, tak je to jasné, ale pokud ne, tak na co tam ten chlap je..aby podával vlhčené ubrousky a držel kabelku???? asi tím leckoho pobouřím, ale kdyby si měl můj muž na to brát volno, tak by to bylo dost drahé.. na jeho platu učitele by to bylo fest cítit..

crawler
16. okt 2012

já byla na nadstandardu a byla jsem nadšená - byla jsem po sekci a měla aspoň klid se vyspat - vedle stále plakala miminka, protože se navzájem budila. také na návštěvy má člověk klid a mimo to je fajn, že partner u Tebe může být i přes noc - my jsme to využili - nikdo se na nás divně nedíval 😀 Jinak s kojením apod. by Ti měly radit sestry - ty poradí fundovaně narozdíl od jiné maminky - každá z nás potřebuje individuální přístup, takže za mě - ano nadstandart i přespání muže 😉

halienka
16. okt 2012

Ono je to asi individuálne a treba to zvážiť z viacerých hľadísk, sú ženy, ktorých by chlap za zadkom v takejto situácii iba znervózňoval, sú chlapi, ktorí sú pri takomto niečom aj tak nepoužiteľní a skôr zavadzajú ako pomáhajú. Ale sú aj takí, čo skutočne pomôžu, poprípade to chcú všetko s ženou absolvovať, prežívať všetky tie prvé momenty...Takže myslím, že aj v nemocniciach už sa snažia na to tak pozerať, nepýtajú sa na dôvody, chceš a zaplatíš, tak máš nadštandard (ak je voľný) a keď nie tak nie. Samozrejme, že sa nájdu aj týpky sestričiek, čo im možno nájdeš niečo v pohľade (asi väčšinou staršia generácia) keďže oni rodili bez mužov a ešte ukazovali deti mužom cez sklo, tak nejak si myslia, že to bolo to najsprávnejšie, ale tak na to sa môžeš vykašľať, myslieť si môžu čo chcú, povedať ti nemôžu nič. Ja som rodila v Handlovej a boli sme s mužom na nadštandarde, jednalo sa o 4 noci dokopy. Bol aj pri pôrode. Osobne si to chválim, pomohol mi veľmi, každú jednu somarinu by som si musela podávať sama a to hlavne v tých prvých dňoch s boľavým celým spodkom nebolo bohviečo. A tiež si myslím, že to má tak trochu aj psychologický efekt na personál, sa trošku inak chovajú, keď je pri mamičke niekto, kto si ju môže poprípade aj zastať keby čosi 😉

vendy26
16. okt 2012

Měla jsem nadstandard (Brno Bohunice) a manžel tam byl celou dobu se mnou (vždy jen odběhl do práce, dovču měl, až když jsme byli doma)a super! Vše jsme od začátku prožívali společně, vůbec jsem si nepřipadala jako v porodnici. U druhého to ale určitě bude jinak - bude doma s prvním prckem🙂

amouramour
16. okt 2012

@crawler praveze este tak male babatka sa nebudia na ine, sama som sa tomu cudovala🙂ja by som inak bola za milu sikovnu maminu na izbe, to je velka pomoc, moj manzel nema k nemocniciam kladny vztah, preto by som ho tym netrapila...a navyse v statnych nemocniciach je pravdepodobnost nadbytocnych lozok na nadstandarte velmi mala

adelajda2012
16. okt 2012

Ja som bola v ZA na nadstandarde sama, o spolocnej izbe sme kvoli financiam neuvazovali. Aj tak bola nakoniec obsadena. Ale prvu noc som to trochu lutovala, bolo by super byt tam vsetci traja... Personal vobec nepozeral cudne, prave naopak.Vsetci boli velmi mili, usmievavi a prijemni.

nice202
16. okt 2012

@ela_26 ja som rodila a toto ma strasne stvalo, ze nemohol byt muz so mnou a s malou na izbe! mali sme nadstandard v Saci-KE, ale tam sa to neda. Kd budem rodit druhy krat, urcite chcem, aby bol muz pri mne, ale to sa v KE asi neda. Ja som mala poporodnu depku, chytila som ju v nemocnici a cely cas som revala. Ked prisiel muz, vzdy bolo lepsie. Velka skoda

ela_26
autor
16. okt 2012

Dakujem Vam za nazory (aj slovenske, aj ceske 🙂), trochu ste ma upokojili. Vela som googlila, ale vo forach sa mamicky velmi nezmienovali, zeby boli vsetci traja na izbe. Iba o tom, ze manzel bol pri porode a tam to skoncilo 🙂
@albao @simca06022011 Ak sa mozem este opytat, pisali, ze ste rodili v BS. Boli ste spokojne s tamojsou porodnicou? Bolo dostatok nadstandardnych izieb? Zijem nedaleko BA, zvazujem teda Antolsku a Kramare, ale kedze nasa vytuzena babulka by mala prist na svet zaciatkom bud. roka, este stale to mozem zmenit 🙂 V bratislavskych nemocniciach (okrem Kocha, ale tam to stoji majland) je vraj mala sanca, ze dostanem nadstandard, kedze takych izieb je vsade malo :( Nie som fajnovka, ale ked mam moznost vybrat si, doplatit par desat eur, tak preco nie 🙂 Dakujem

albao
16. okt 2012

@ela_26 tiez som z BA a rodila som v BS. Izieb s nadstandardom je tam 6, takze je podstatne vacsia sanca, ze izbu dostanes. Ak by sa aj stalo, ze izba nie je, tak ti partnera ubytuju priamo v budove, o 3 poschodia vyssie, kym sa izba neuvolni. Ono sa totiz dost casto rodi tak vo vlnach, ze maju bud volno alebo plno ... ale zase 6 nadstandardnych izieb je tak akurat an ten pocet porodov myslim. Mas velku sancu ze nadstandardnu izbu za 16 eur/den dostanesm alebo teda ked nie nahodou ihned, tak o den/dva. 😉 Ale nikdo ti to nikde nemoze slubit, lebo ide to systemom "kto prvy porodi", ten ma prednost.
Ja teraz tam idem uz druhy raz a aj ked som malinko vahala nad Kochom, tak ma muz presvedcil, ze v BS nam bolo uzasne, preco spekulovat 🙂

simca06022011
17. okt 2012

@ela_26 ja som v BS nebola spokojna, takze nebudem komentovat. Co sa tyka izieb, tak apartmanov je dost, stane sa ze zacnu rodit vsetci naraz a potom apt. proste nie je...(vtedy uz nie su ani standardne postele - ale uz to tam maju nacvicene, takze na chodbe neostanete🙂 ), ale viete si to dohodnut aj dopredu.

amouramour
17. okt 2012

@ela_26 to nie je je celkom v pravda, v okoli co poznam a rodili sme - asi 5 mamiciek v roznych casoch vsetky sme boli na kramaroch na nadstandarte....ako sa vyskytne za rok obdobie ked je plny ale stndartne mas vysoku sancu sa tam dostat, maju dost izieb

biancarv
17. okt 2012

Pri prvom bol partner celý čas na izbe, aj tam spal, mala som nadštandard. Teraz pri druhom takéto neriesim. Praveže budem rada s nejakou inou mamickou na izbe.

nykushka6
17. okt 2012

ja som mala nadstandard izbu u nas v PE a bola som spokojna, navsety chodili, kedy chceli - nemusela som vybiehat v zupane s malickou na chodbu a pod., sestricky mi klopali na dvere a priatel bol s nami na izbe cely den - mal nocne, ale keby nemal nocne, tak by spal s nami na izbe ... ja som bola po sekcii, tak mi padla vhod takato izba bo som mala sama aj socialne zariadenie a svoje sukromie ... nikto sa na mna nepozeral ako na divnu bo su na to sestricky zvyknute, ked si priplacas, tak mas za to aj dostat to, co ti patri, to je moj nazor 🙂