icon

Dá sa pri druhom pôrode odísť s dieťatkom skôr z pôrodnice?

dominika_79
10. feb 2020

Ahojte, zaujímalo by ma ako je to pri druhom pôrode či sa dá odísť napríklad na druhý deň domov aj s dieťatkom alebo či musíme zostať dlhšie.... pokiaľ by neboli komplikácie ak by boli je mi jasné že nepôjdeme hneď 🙂🤔

Strana
z2
lucyluv
10. feb 2020

Ja som tiez mala chut ist domov skor ked som to planovala, ale nakoniec mi to tam padlo dobre, lebo samozrejme prsia sa neskutocne nalievali, ja som cele dni len nahrievala, odsavala, dali mi na to aj oxitocin, nech sa hrce rozpustia. Potom ma chytalo nieco ako seknute krize, tak ma rychlo infuzkou dali dokopy, keby som doma, musim bezat na pohotovost. A aspon dcerke porobili vsetky vysetrenia a aj tak nas pustili o den skor, kvoli vela porodom.

kikus985
10. feb 2020

Keď z novorodeneckého povedali že bábo môže ísť domov, podpísala som si reverz lebo ja som tam mala akože ešte dva dni ostať. S ničím nebol problém

sisaka
10. feb 2020

Nechcem sa Vám tu do toho miešať, keďže na Slovensku som rodila len raz a to už dávno a išla som domov až na piaty deň (ešte jeden deň dlhšie, tak sa tam zbláznim), ale musím sa pridať a tak ako to už bolo spomínané, v zahraničí dokážu dieťa hneď vyšetriť, urobiť potrebný odber a pustiť na druhy deň domov, ja som s druhým dieťaťom bola tiež do 24 hodín doma a so všetkými vyšetreniami, vrátane odberu krvi, vaši lekári Vám z nejakých mne neznámych dôvodov klamú, očividne na odber krvi nie je potrebné čakať 3 dni

dominika_79
autor
10. feb 2020

@malinovka333 tak to hej.... to by bolo na nič

dominika_79
autor
10. feb 2020

@bluka2 a ako to funguje?

dominika_79
autor
10. feb 2020

@ibrunova no uvažovala som aj nad tým

chrummka
23. feb 2020

@dominika_79 ahoj, po pôrode ak si v poriadku aj dieťa môžte ísť domov na reverz. V nemocnici držia ženy koli peniazom z poisťovne. Podľa zákona je doporučené ostať tých 72 hodín. Keďže čakáš druhé, predpokladám že vieš čo a ako, cize kludne sa zariad podľa svojich pocitov, ak budeš chcieť chod. Ja som rodila mimo sr, syn sa narodil štvrtok na obed, piatok som isla domov, dcéra vo štvrtok po polnoci a ešte štvrtok poobede okolo 4tej ma pustili. Vyšetrenie krvi ti urobí pediater, skus mu zavolať moja dr absolútne neriešila, objednala som iba ten papierik na odber a urobila u nás doma na prvej návšteve na 4 deň od pôrodu. Sono brucha, mozgu som sa objednala normálne a išla keď deti mali cca 2 az 3 týždne. Vyšetrenie sluchu a zraku som bola so synom, s dcérou nie, vzhľadom na to že mi dr potvrdili že pri malých deťoch sa aj tak čaká ak by bolo dáke podozrenie. Cize žiadny stres v zahraničí mam aj kamošky, tam je úplne normálne že zdravá žena plus dieťa môžu odísť domov už po 6 hodinách po pôrode cca, presne si nie som istá. Ak by ťa čokoľvek zaujímalo kľudne píš správu 😉

dominika_79
autor
25. feb 2020

@chrummka no tak tri dni asi budem musieť zostať ale tak vydržím 🙂

chrummka
25. feb 2020

@dominika_79 nemusíš, ide iba o doporučenie.

dominika_79
autor
25. feb 2020

@chrummka no možno ma sami pustia skôr a možno nie.... siliť to nebudem

chrummka
25. feb 2020

@dominika_79 ok jasne rozumiem urob si podľa seba, ale skôr nemyslím že by pustili keďže majú za to dosť peňazí od poisťovne.

cool123
25. feb 2020

ja som mala obe deti, ktoré dostali žltačku - podedené z otcovej strany. Prvé som rodila v čadci a tam prepúšťajú na piaty deň, žltačka vystúpila, dávali ju pod modré svetlo a odchádzali sme až na siedmy deň. Druhé som rodila v žiline, kde prepúšťajú na štvtý deň, hodnoty boli pri hranici, ale neriešili. Aj napriek super dojčeniu, kedy pribrala 1,3 kg za prvý mesiac,jej musela pediatrička nasadiť lieky, ktoré brala skoro dva mesiace a hodnoty išli dole veľmi pomaly. Takže radšej byť dlhšie v nemocnici ako ohroziť zdravie dieťaťa a dopovať novorodenca liekmi ...

dominika_79
autor
26. feb 2020

@cool123 no tak to je jasné

Strana
z2