icon

Dá sa pri druhom pôrode odísť s dieťatkom skôr z pôrodnice?

dominika_79
10. feb 2020

Ahojte, zaujímalo by ma ako je to pri druhom pôrode či sa dá odísť napríklad na druhý deň domov aj s dieťatkom alebo či musíme zostať dlhšie.... pokiaľ by neboli komplikácie ak by boli je mi jasné že nepôjdeme hneď 🙂🤔

Strana
z2
terezia1477
10. feb 2020

Odísť na reverz môžeš rovnakom s prvým, druhým.... osemnástym...
A rovnako aj znášať následky reverzu. (vybavovať všetky vyšetrenia s babom po vlastnej línii, čo trvá niekedy aj mesiace, čiže ak by bol nejaký problém, môzu ho zistiť dosť neskoro, čo môže skomplikovať liečbu. A plus samozrejme nedostaneš pôrodné od štátu

amelia000
10. feb 2020

@terezia1477 porodne od statu suvisi s dlzkou pobytu v nemocnici?

terezia1477
10. feb 2020

@amelia000 áno musíš ako tehotná absolvovať všetky vyšetrenia, chodiť na prehliadky a absolvovať v pôrodnici režim doporučený lekárom

amelia000
10. feb 2020

@terezia1477 aha vdaka, to som nevedela

marcelatje
10. feb 2020

Závisí od mnohých veci. Keď som rodila druhé, bolo veľa rodiciek a posielali ich domov skôr ako je zvykom. Najmä druhorodicky, ktoré už vedeli čo s babom treba.

dominika_79
autor
10. feb 2020

@terezia1477 aha no a napríklad len o niaky deň skôr hadam nie je také zlé.... či áno?

dominika_79
autor
Autor odpoveď zmazal
dominika_79
autor
10. feb 2020

@marcelatje no lebo ja by som kvôli prvému chcela byť doma skôr z pôrodnice.... ale zas to nechcem na úkor toho že by sa stalo niečo tomu druhému 🙂

majusska202
10. feb 2020

@dominika_79 mne povedali ze kľudne môžem ísť tiež som riešila že starší nemá byť s kým ale každý deň by som tam musela ísť na tie vysetenia. A to sa podľa mňa neoplatí

dominika_79
autor
10. feb 2020

@majusska202 a ako to vlastne je? minimálne 4 dni treba zostať?

malinovka333
10. feb 2020

@dominika_79 na tvoju zodpovednost ist mozes, nikto ta tam nemoze drzat nasilu, ale musis chodit kazde rano s babom lebo sa im berie krv z nozicky a to treba 4dni brat, preto treba 4 ranne vizity, a zas trepat sa niekam kazde rano s dvo troj dnovym babom

fridi96
10. feb 2020

Ono ta tam držia kvôli vyšetreniam bábätka po 72hod berú krv z päty skôr nemôžu lebo že by boli iné výsledky ja som rodila štvrtok a nedeľu sme išli dom 🙂

deti95060810
10. feb 2020

m%na nepustili...jednoducho mi nedali papiere. Samozrejme všetko bolo OK...

veronikaszabova
10. feb 2020

@terezia1477 ale dostane porodne, nezavadzaj. Tiez som sla z porodnice na reverz.

veronikaszabova
10. feb 2020

@amelia000 moja, nie nesuvisi to spolu

jaroe
10. feb 2020

@dominika_79 nijaký alebo nejaký prosíííím......slovo neaky, niaky neexistuje. Prepac, mne to tu v diskusiach strasne vypichuje oci🙂

zarao
10. feb 2020

Ja som tretie dieťa rodila v stredu o pol 7 večer a v piatok rani sme šli domov. Odber z päty mi urobili v deň odchodu, žiadne ďalšie vyšetrenia som nemusela absolvovať, ani lietať bábätkom, tiež by mi ho kľudne spravila obvodná lekárka. Tiež som povedala, že chcem odísť na vlastnú zodpovednosť, jedna sestrička na mňa chcela volať policiu, ale sama doktorka povedala, že nie je dôvod zostávať v nemocnici. Pôrodné som normálne dostala a dostala by som ho aj keby odchádzam na druhý deň.

lenka2710
10. feb 2020

@dominika_79 áno, ide hlavne o tie vysetrenia bábätka! Švagrinu pustili hneď na druhý deň po pôrode, ale len preto, že babo hneď prevážali do inej nemocnice! A áno, chodiť každý deň s práve narodeným babom nieje bohviečo 🙄

veroniq85
10. feb 2020

ja som rodila u Kocha tiez druhe bez komplikacii a bolo mi povedane ze najskor mozem opustit porodnicu s babatkom po 72hod. kedy sa berie krv babatka. Ja som rodila okolo 13 naobed a prepustaciu spravu mi po spominanom vysetreni doniesli presne na treti den okolo 14. Ale to len vdaka tomu ze to bola v sukromnej porodnici. V statnej by sa asi somnou nikdo poobede nazaoberal a urcite by ma nechali do nasledujuceho rana kedy prebehne rannna vizita.

eliska13
10. feb 2020

@dominika_79 prečo to chces urýchľovať?nemôžeš vedieť či bábo nebude mať žltačku, alebo ty nejaký problém napríklad mne sa spravila zrazenina v maternici dostávala som injekcie najprv bolo sono v poriadku a po pár dňoch už nie vyšla zo mňa hráča ako dlaň.Potom malý žltačku a zostala som tam veľa dní.Radsej nič neplánuj, ale ak veľmi chces môžeš odísť nikto Ťa tam nebude držať na silu

bluka2
10. feb 2020

Pouvazovala by som nad hainburgom - ambulantny porod. Tam vsetko potrebne vybavia rychlo a mozes ist ako kopec inych zien na druhy den domov, bez toho, aby nejaka sestricka volala policiu :D a porodne dostanes...

zuzka0605
10. feb 2020

ahoj..mne to neumoznili.pytala som sa skor ale povedali mi ze dieta tam mudia byt 4krat 24hodin, od porodu..na jednej strane dobre ze spravia vysetrenia pretoze inak budes musiet si to sama pobehat a vycakavat s novorodencom nic moc..islo o zdrave dieta aj ja som bola ok..vydrzala som tie 4dni nakoniec, nebolo moc na vyber..samozrejme mna nikto nedrzal, ale tak bez dietata to pre mna nemalo vyznam pochopitelne

bodkolienka81
10. feb 2020

@veroniq85 tiez koch, po 72h. Ale vsetko bolo v poriadku a mali sme obaja porobene potrebne vysetrenia

leuchtturm
10. feb 2020

Tak najprv si zisti, ktore vysetrenia sa robia v porodnici a ci ich urobia aj u tvojho detskeho. Ja som sa nechala poslat na druhy den domov. Este chybalo vysetrenie sluchu, ale ze to urobi detsky lekar. Ten mi povedal, ze on to nerobi a mam si spravit Termin u usneho. Kym sme ten Termin dostali, zu Bola dcera vacsia a sluch jej nevedeli poriadne zmerat. Zbytocne stresy...mohla som trvat na svojom, mat svoj servis, jedlo, upratovacku v nemocnici a namiesto toho som mala zbytocne stresy.

veroniq85
10. feb 2020

@bodkolienka81 ja som s prvym bola na antolskej klasika 4 noci ale tak to som sa domov neponahlala. Teraz pri druhom u Kocha som isla po 72h a detska lekarka na prvej navsteve ze to nejako "rychlo" vas poslali domov. Ale nemam pocit ze to bolo rychlo a sama som sa pytala domov kvolo prvemu synovi. Inac zle tam nebolo. Vydrzala by som aj tyzden😊

kikulienkadd
10. feb 2020

Ahoj,pokiaľ viem,bábo musí byť v nemocnici prvých 72hod po narodení kvôli vyšetreniam. Sú to nejaké sono,ušká, krv z pätičky... po tomto čase ak ste ok a nie sú iné ťažkosti ako napr.silna žltačka vás radi pustia domov. Posledný pôrod v 2018 v Ružinove (sekciu) som mala v utorok a v piatok sme šli domov.

majusska202
10. feb 2020

@dominika_79 podľa toho keď sa dieťa narodí musí tam byt dieťa 3krat po 24 hodín. Ráta sa to ze do cca 12 na obed ak s anarodi tak sa už ráta ten deň

uhnakova
10. feb 2020

Druhe dieta - dcerka sa narodila v utorok na obed a v piatok na obed nas pustali domov, teda treti den po porode. Vsetky vysetrenia stihli urobit este v porodnici. Rodila som u Kocha.

ibrunova
10. feb 2020

@dominika_79 Ja by som neriskovala, a aj oddýchnuť si trochu treba, prípadne dospať, keď prídeš domov, nebude moc šanca, ak máš aj ďalšie dieťa doma.

zuzanockamt
10. feb 2020

@malinovka333 krv z päty sa berie až v deň odchodu, inak nie, treba byť 3*24 hod. ... a po 48 hod. sa robí skríning hlavy a obličiek, plus samozrejme vstupné vyšetrenia po pôrode

Strana
z2