Katastrofálny pôrod v Grécku
Ahojte zienky, citam tu vselijake nazory na porody u nas doma, ale musim vam povedat, ze mam 2 deti rodene na Slovensku a jedno v Grecku. Ak by som to mohla porovnat, tak je to nebo a peklo. Od zaaciatku porodu, az po poporodnu starostlivost. Navstevovala som sukromnu kliniku , kde bolo vsetko ok, ale nakolko porod na nej stal az 3000e, tak som sa v 9 mesiaci rozhodla pre statnu nemocnicu. Jedneho pekneho dna som sa vybrala na vysetrenie, ktore prebiehalo asi tak, ze mi zmerali tlak a odvazili a vzapati mi oznamili , ze sa mam dostavit na prijem , lebo bude cisarak. tak som pekne naklusala 25 v stredu do nemocnice na predoperacne, kde mi bolo oznamene rukami a nohami ze ostavam uz v nemocnici a ze mi 26 rano urobia zakrok. Grectinu ovladam tak 50 na 50 takze hruza.Bez ultrazvuku a oziev za mnou stale chodil doktor a pytal sa ci mam bolesti. Bola som v soku, ved ake bolesti ??? Ja mam is na cisarak. v ten isty vecer ma zavolali k sestricke a ta mi nieco pichla, strasne to stipalo a az z odstupom casu som si uvedomila, ze take nieco mi pichli aj pri mojich detoch na vyvolanie porodu. Po injekcii cuduj sa svete som dostala bolesti do 15 min.Tieto mi vsak do rana postupneslabli, aj ked som s uz tesila ze nemusim ist na cisarak. Este za mnou prisla jedna doktorka z ruska a povedala ze ziaden cisarak, ideme rodit normalne. Takze bolesti kolo 4 ustali uplne a uz som bola aj sklamana. asi o 5 rano vo mne nieco puklo a ked som sa postavila tiekla zo mna voda. Nechali ma sa trapit v izbe asi do 7, kedy ma previezli na salu. Porod asi tak , ze lekar sa ma pytal ci nechcem ist na wecko a ja furt ze nie. Sak v takych bolestiach komu sa chce. Nakoniec dosla ta ruska a pytala sa ci chcem tlacit. takze som zatlacila a babo bolo na svete. Potom asi hodinu sme cakali kedy vylezie placenta. A teraz baby pride goool. ked placenta nesla, tak sa lekar pytal, ze kto mi robil ultrazvuk pri prijati a oni ze nikto. Tomu studovanemu doktorovi sa zdalo, ze mam deti dve, tak mi narychlo robili ozvy. Samozrejme ziadne tam nebolo. ked ma prevazali na izbu, tak mi plesli malu na hrudnik, lebo tu neexistuje novorodenecke. O hygiene ani radsej nepisem. Cely den a noc na izbe s druhou zenou pri ktorej den a noc niekto je, takze ak je to manzel, mozem len zavriet hubu a cakat na prepustenie.nasledovalo dlhych 8 dni v nemocnici, podotykam, ze som bola stale napojena na infuziu a stym som musela chodit s malou vsade, n kupnie, na vazenie atd...v jednej ruke mala v druhej stojan s infuziou.....takze babky uz mame 3 mesiace a sa tomu len smejem, lenze vtedy to bol horor. Slovenske porodnice aj tie najhorsie , su urcite luxus oproti porodu v Grecku. Porodom zdar
@zeriempizzu mila pizzo zrutka, ja som z uk neodisla domov riesit porod...ked som odtial odchadzala, este som netusila ci vobec nejake deti budem mat...predstav si, ze moje neblahe skusenosti nesuvisia s porodom ci tehotenstvom...ja aj moji znamy sme riesili zavazne zdravotne problemy a ci sa ti to paci alebo nie , neboli sme s ich vysetrovacimi postupmi a liecbou spokojni...problemy so srdcom, epilepsia ci astma mi ako lahke diagnozy neprijdu...co sa tyka zdravotnej turistiky, skor je pre Anglicanov, Americanov cielovou stanicou Slovensko, hlavne co sa chrupu a plast.operacii tyka...tak si dalej papkaj svoju pizzu, evidentne prospieva tvojim mozgovym zavitom 😵
@ladywitch26 ja som opozicia s tvojim pohladom na vec nesuhlasim ale akceptujem ho. Len by som sa nestavala k veci tak radikalne ako ty, ze by som kazdeho, kto sa nevopchal do tvojej normy odsudzovvla...
Neviem, ktoru konkretnu pani myslis, citala so z tajto diskuse len prvych par stran a dnes asi 4 posledne a tvrde tvoje vyjadrenia na tych poslednych ma dost "zaujali" absolutnou jednofarebnostou pohladu a odsudzovanim, tych ktoere sme svoje dieta nedrzali pri sebe od prvej sekundy po cele dni, noci a rozhodli sme sa ho zverit personalu porodnice a akychkolvek dovodov, ktore ty nepoznas, ale s takou vervou odsudzujes a povazujes za sebecke. Napriklau u mna to boli organizacne. Pozri sa na moj profil a zistis, ze takto neludsky zaobchadzali aj s tebou. A prezila si.
@ladywitch26 ja si nepotrebujem ulavovat svojmu svedomiu, mam ho ciste 😎 tym si ma fakt pobavila 😀
A co sa tyka , ze niekto tu spominal chudence deti, tak to som si u nikoho nevsimla, len U TEBA
@ladywitch26 a nedosli tie argumenty Tebe? ... nejako som ziaden poriadny v Tvojich prispevkoch uz davno nevidela 😉
@natas4 bud trosku kriticka a prejdi si komentare kto zacal s chudencami detmi..
Ja nadobudam pocit, ze za chvilu ladywitch26 obvinite aj zo zacatia a hroz 2.svetovej vojny 😅
@zita19 vid koment nad tvojim poslednym....je tiez ok? neodsudzujem matky, ktore z urcitych pricin nemohli mat svoje dieta pri sebe, ak su to zdravotne, alebo organizacne dovody, ale budem VZDY odsudzovat matky, ktore sa zbavili dietata pre unavu. ktore ani len neskusili mat to dieta pri sebe, ci to naozaj nezvladnu. proste je to pre mna sebecky dovod a ten nikdy neprijmem.
@zuzkaanicka v tvojich okrem urazok uz tiez dlho nic nebolo...
@slniecko77 kto zacal? To mi fakt uniklo..na ktoru stranu mam mrknut? Nechce sa mi citat celu diskusiu...mne utkvel v pamati len vyrok od witch
@natas4 hej, vidim,ze sa bavis. deti sa celkovo radi zabavaju 😉
@ladywitch26 a kto si Ty, ze si dovolis niekoho odsudzovat, ze kvoli unave da dieta sestricke? ... nechces hadzat kamenmi? 😝
@ladywitch26 mohla by si odcitovat jedinu moju urazku? ... pohladaj 😉
@ladywitch26 unava je pre mna relevantny dovod a nie je sebecky.. To je moj nazor, tvoj akceptujem ale vonkoncom s nim nesuhlasim.
Kazdy robi to co uzna za najlepsie za danych okolnosti.
@zuzkaanicka ak to dieta slahne sestricke a ani sa neskusi on postarat, tak to je pre mna uz cista lenivost....a nie je lenivost nahodou smrtelny hriech? nie som veriaca, ale oprav ma,ak sa mylim. ano, lenivost uz odsudzujem, s tym najmensi problem nemam
@ladywitch26 ak narazas na moj koment pre pizzo zrutku, tak si najskor precitaj , co napisala ona mne ...ja sa prisposobim urovni komunikacie lahko 😎
@ladywitch26 dieta uz nie som davno, ale priznam cestne, ze modry kon je studnica zabavy 😀
@ladywitch26 a co je Teba do cudzej lenivosti? ... Ty sa tak dokonale staras o svoje deti, ze by nikto nenasiel ani smietku? ... hriechmi sa neohanaj, kazdy ich ma 😝
@natas4 si velmi hruba a zla osoba. Urazas a nevies argumentovat. Na Sk chodia amici ( ???) ci anglicania ak tak na esteticke ogmentacie a pod, ale urcite nie ked maju akutny zdravotny problem - ten maju doma vyrieseny zdarma u top odbornika doma!
Zaujimalo by ma ale ake liecebne postupy pri ochoreni srdca ci epilepsii sa ti nezdali. Lebo bez vysvetlenie je to iba tepla voda. Len si treba uvedomit ze postupy su vsade ine a ci veris alebo nie, zisk predukujuce zdravotne poistovne na Sk ich uz tiez z dob socializmu pomenili, tak aby si nebola nabuduce prekvapena.
@ladywitch26 ja to nevnimam ako lenivost...viem pochopit, ze zenu dokaze porod "unavit" tak, ze v zaujme bezpecnosti svojho dietata ho zveri v starostlivost inej osoby, kym sa neda do poriadku
@natas4 nenarazam na tvoj koment na @zeriempizzu ale tak ak sa mam prisposobit tiez sposobu komunikacie, spravim to velmi rada, satan na stvrtu 😉
@ladywitch26 a uz si nasla, kde som Ta urazila? ... Tebe fakt dosli uz davno argumenty, si v klude precitaj, co si tu popisala a skus sa zamysliet 😉
@ladywitch26 dam si "skaredy" nick a uz som zla. Vlastne i ty si striga takze nemozes byt pozitivna postava 😀
@ladywitch26 no toto nam tu este chybalo...7 smrtelnych hriechov... O lenivosti si, zacala ty. Bolo tu hovorene o unave.
Ja to vzdavam, s tebou sa neda rozumne diskutovat, ty ked vidis dieta na novorodeneckej izbe zacinas sa rozpalovat na kovaciu teplotu.. Som dost stara na to aby som vedela posudit veci co maju zmysel a kedy ten zmysel stracaju. Tato diskusia zmysel stratila pred 15 minutami.
@zita19 unava, lenivost-vsetko jedno, hlavne, ze je to hriech 😅
@zeriempizzu ano chodia, chodia radi a lacno... cele rodiny. Vyrobit nove zuby, vymenit koleno ci bedrovy klb. Ver mi chodia. Dokonca viem, ze tu chodia rodit manzelky americkych manzerov.
@ushuaia moc by ma zaujimalo co take to bolo s cim ti v UK lekari nemohli pomoc.
@zeriempizzu dakujem za poklonu 😎 pozri sa v prvom rade na seba a svoje prispevky, ktorymi si vstupila do diskusie ...to, ze ty nevies o ziadnych americanoch, co sa nechali osetrit na Slovensku, neznamena, ze taki neexistuju...co sa tyka anglicanov a ich vlastenectva, tak ten aj keby skapinal, tak si bude mysliet, ze vsade inde je to horsie ako u nich doma...ja som nikde nenapisala, ze nase zdravotnictvo je bez chyby...je ich a dost...ale porovnala som uk a sk zdravotnictvo (nie sukromnu sferu, tam je to naozaj o inom) a ked mam moznost vyberu,tak sa radsej necham osetrit tu...nepotrebujem k tomu falosny usmev, potrebujem odbornika...tebe sa zda v poriadku, ze mi anglicky lekar nedal lieky na astmu a poslal ma poprechadzat sa von?!?
@zeriempizzu mne sa praveze vase nicky pacia ...fakt 😉 @ladywitch26
@zita19 ved nasne, v amerike bedrovy klb za 500 tisic us a maloktora poistka kryje. Na SK stoji i s pobytom 50 tisic. Ale to neznamena ze na Sk je lepsie zdravotnictvo - lebo je lacnejsie

@zita19 ano pre samoplatcu u sukromnika je to fakt lacny spas. Ale vascina ludi na Sk na sukromnika nema. Platia si povinne odvody, cely zivot a potom i tak zdochnu v spinavej nemocnici utopeni vo vlastnom pote (ziadna klima) na 40 rocnej posteli a zatuchnutom matraci. Lebo lekar mal vikend a sestra neni na to aby podala napit z flase vody ktoru doniesli pribuzny - lebo na Sk sa ani pitna voda v nemocniciach nevyskytuje.
Uzasne zdravotnictvo, uzasne!