Koľko sa platí u súkromného gynekológa?
Mám na Vás otázku milé mamičky alebo buduce mamičky..Prihlasila som sa ku gynekologovi ktorý je sukromnik teda nieje štátny..ale na dverách má napísané že ma zmluvné poistovne(do ktorých spadá aj moja poistovna) prihlasenie do poistovne ma u neho stálo 20eur+ za každé sono vyšetrenie 10 eur (vraj preto že to sono si kupil z vlastných penazí) a teraz ked som tamk bola druhý krát zase za sono 10 eur + som potrebovala potvrdit papier o materskej a za tu si vipítal 10eur ja už nechápem ..bola som tam 2x a už mám tolko platit? kto má s týmto skusenost..?poprípade mi napíšte kolko ste doplácali za toto potvrdenie dakujem Vám
@lady511 - mna tehotenstvo s dcerkou - nie porod - ale vsetko u lekara - ultrazvuky, vystrenia, potvrdenia, starostlivost po telefone - stala 1400€ 😉
@lady511 pokial ma na dverach vypisany cennik, je to ok. Ja tiez doplacam na kazdom sone, ktore nie je preventivnou prehliadkou a teda hradene zo zakona 15 eur. Je ale pravda, ze u mojej je mozne si priplatit rocny balik sluzieb a tehotnej sa to rozhodne oplati zaplatit, kedze tam chodi ako na beziacom pase.
Spytaj sa, ci aj u tvojho lekara nie je nieco take ako rocny poplatok. Ten by mal obsahovat potom vsetko to, co si uctuje ako nadstandard (teda objednanie na presnu hodinu, sono na kazdej poradni, informovanie o vysledkoch prostr. mailu a podobne.)
@lady511 to je asi individualne podla lekara, nema nejaky cennik aby si sa vedela cim riadit? Napr. ja som chodila k lekarovi a ten si teraz uctuje za kazdu poradnu 50 Eur a tiez ma pritom zmluvne poistovne, ale tych 50 Eur si uctuje za sono ktore robi v kazdej poradni cize je to nadstandardna sluzba, ale napr. za to ze mi beru krv som neplatila nikdy... A za preventivku 70. Pytaj si cennik a nebudes prekvapena, urcite si na teba uplatnuje v poistovni ukony ale tam nespada vsetko co ti mozno robi v ramci poradne.
Môj je tiež súkromník zazmluvnený, ja doplácam za sono mimo prehliadok 3,50€, za to potvrdenie berie 1€, má vypísaný cenník za služby s doplatokom poisťovne, aj za služby na vlastnú žiadosť. Často si ho tam čítam, lebo stále mám pár minút k dobru.
taktiez som pocas tehotenstva platila za kazdy USG a to som chodila na kontrolu kazde 2 tyzdne...nie zeby som bola rizikova, proste to chcel "mat pod kontrolou".....z mojho pohladu zarobit...mne osobne to ale nevadilo, bola som rada, ze mam pravidelne prehliadky a dobre mi padlo vypadnut z roboty 😀 😀 😀 .......a zas ked bol moj porodnik na dovolenke ...ja som bola 37-38tt, venoval mi zvysenu pozornost bez nejakych extra poplatkov...
sice sa to netyka gynekologa ale moja byvala zubarka mala presne toto napisane a platila som si vsetko naplno. darmo mala zmluvu s mojou poistovnou, ukon stal dvojnasobok toho, co poistovna preplaca. teda ak plombu preplati poistovna 45 eur, tak moja zubarka to robila za 90 eur, cize som si to aj tak zaplatila. neviem ako to moze byt legalne.

pozri si cennik nejaky urcite musi mat popripade sa tu opytaj bab konkretne podla mena lekara. asi zavisi ci platis nejaku rocny poplatok alebo nie. ak nie tak si za kazdy ukon vypyta.