Ktorý gynekológ v Martine ma zoberie aj bez karty?
Ahojte maminy alebo tehulky ktoré s týmto máte skusenosti,,,potrebujem akutne poradit,,,som z Martinaa aj rodit sa chystám tu,,,ale mojho gynekologa mam už v Ba lebo sa tam idem stahovat..a dnes mi povedali v nemocke že oni mi poradnu nespravia že to len u mojho gyndoša(/on ma ubezpečoval že vo všetkých nemockach sa poradna robí)a už v takomto vysokom štadiu nechcem cestovat neviete ktorý gynekolog v MT by ma zobral aj bez karty?
poprípade ak na tie poradne nepojdem daju mi vobec ten príspevok(tých 628e)či to ma na to vpliv
dakujem za vaše rady
)
@kvetinqa musim sa zastat @lady511 ani raz nenapisala, ze nechce chodit na poradne..riesi ako ma postupovat ked ju v nemocnici odmietli..peniazky boli len druhotna tema..jej ide v prvom rade o vysetrenie, len ma inde gynekologa ako bude rodit a v nemocke ju odmietaju....tak by bolo dobre nanavazat sa do buducej mamicky ktora sa snazi dostat sa na vysetrenie
Mam pocit, ze na Slovensku sa tehotenstvo povazuje skor za chorobu,ci postihnutie a nie za normalnu prirodzenu vec :/ .. baby hrozne vas obdivujem ja by som tu ich "saskaren" s kontrolami a poradnami asi nezvladla...celkovo rodenie na SK je asi pre zdravotnictvo dobry "obchod" ...je to na zaplakanie, platit doktorom na kazdu stranu, sa ani nedivim,ze vas nastve blby pristup od niekoho komu strkate do vacka a nie malo! ☹ a platit este aj za to,ze chcem mat muza pri porode tak to co uz je?!
ja som rodila pred mesiacom v rakusku a krajsie tehotenstvo a porod si nedokazem ani predstavit,tu to beru uplne ako prirodzenu vec,pokial nemas tazkosti tak ta s nicim neotravuju a nechaju ta aby si si tehotenstvo pekne uzivala...u gynekologa som bola dokopy 5krat na poslednej kontrole v 35tyzdni a ani raz ma nepozeral "zo spodu", v nemocnici som bola 3x a to v 11tt,v 24tt a 37tt na ultrazvuk..a odrodila ma 25rocna porodna asistentka..doktora som videla len ked mi daval vyvolavacku...
Priala by som to zazit kazdej a dufam,ze aj napriek vsetkemu si tehotenstvo pekne uzijete a potom v klude bez stresu porodite krasne,zdrave deticky ;)
kocky vela,vela sil vam prajem!
@ellie13 tak vydno že zdravotníctvo v iných štátoch je na uplne inej urovni...a čo sa týka tie poradní a kontrol ved nemusí ich byt tolko ymslím že aj tvoj lekar zhodnotil tvoj stav aj stav bábetka a nemusel ta kontolovat od hora po spodok...myslím že tvoje kontoli +sona su v primeranom počte..prajem pekný den
@kvetinqa ja som sa vobec na nič nevykašlala,,,,záleží mi na zdraví mojho bábetka tak ako na ničom(inak yb som to asi neriešila nie) chodím aj na CTG vyšetrenia každý týžden takže o zodpovednosti nemože byt ani rečia iného gynekologa si nemoťžem nájst len tak lusknutim prstom ale toty asi nevieš
@strapco13 lady511 tak ale myslím že že aj ked je žena chorá alebo niečo a vynechá poradnu ...tak to nemože znamenat nič zlé...niekto ká tých poradní vaic niekto menej..myslím že nejde ani tak o poradne..(čo sa týka toho príspevku)ale skor ide o tie povinné vyšetrenia ktoré musí žena absolvovat no nie?
Dnes o 13:22 • čaká bábätko, termín má v novembri 2011 (36. tt) • Odpovedz • Páči sa mi to • •
nie je toto o tom, ze uvazuje, ze do poradne nepojde? a co je navazanie sa? to ze poviem, ze podla mna to je lahkovazne? Ano, je. Povedala som svoj nazor, ja nie som ta, ktora reagovala neadekvatne. Diskusia nie je o tom, ze jej mam napisat, ze ano, nechod do poradne, co je na tom. Moje dieta by mozno neprezilo, keby som poradne zanedbala, tak si myslim, ze je na mieste uprimnost a najma zodpovednost....
@lady511 ani raz som nepovedala, ze si sa vykaslala. Interpretujes si moje prispevky po svojom a si vztahovacna. Uvazujes o tom, ze sa na poradne vykasles a podla mna to v poslednom mesiaci ok nie je. Aj ten iny gynekolog sa da najst lusknutim prsta, len by si musela ist k sukromnemu... Nejdem ti uz nic hovorit, lebo ocividne chces pocut jedno a ked niekto napise nieco ine, tak je zle. Drzim palce.
@kvetinqa ani raz autorka nenapisala, ze sa na to chce vykaslat, ani raz nenapisala ze chce poradnu vynechat..cize povedat jej ze je lahkovazna je naozaj navazanie sa
a ten citovany odstavec je takto vytrhnuty z kontextu to nepisala o sebe ale vseobecne k podotazke pridavky
ale v jednom mas pravdu tato diskusia naozaj nie je o tom citujem ta: Diskusia nie je o tom, ze jej mam napisat, ze ano, nechod do poradne, co je na tom
ale je o tom, ako ma dalej postupovat, ked ju sestricka v nemocke odbila
@kvetinqa to nie..to bola spravna reakcia 😉 to ostatne napr hned prva veta..ze mas pocit, ze ide o peniaze, potom ta lahkovaznodst a pod
ja som zasiahla hlavne preto, aby sa debata nezvrtla nevhodnym sposobom ako sa v poslednej dobe bohuzial casto stava ☹ /tym nemyslim teba 😉 /
ale odbocujeme od temy 😉 nech totu nezamknu
v kazdom pripade si myslim, ze tie poradne asi nebudu pre srandu kralikov a maju urcite vyznam... a co sa tyka prispevku, ano je to pravda, ze ak nemas absolvovane tie povinne v kazdom trimestri, prispevok nedostanes. v zaujme zdravia dietatka sa do nemocky v martine vrat a vydup si poradnu, pretoze tam budes rodit...
Samozrejme že yb som sa na nu nevykašlala a nechápem ako si to mohla vobec z toho čo som napísala vydedukovat...niesom niaka histerka aby som tam vykrikovala po sestričkách a niečo si vydupala budem to riešit cez doktorov alebo rovno cez primára...nechápem prečo by som mala íst cez urgent?keby to bola posledná poradna tak ano...ale mna čakaju ešte 4..a to si mám stále niečo vymyšlat že ma akože bolí?to je teda logika
@kvetinqa ale ak som to ja správne pochopila, @lady511 to myslela tak, že nemusí mať každá žena rovnaký počet poradní, že sa môže stať, že pre chorobu môže jedna poradňa niekomu chýbať, nie že konkrétne ona sa chystá vymyslieť si chorobu, aby nemusela do poradne...ste sa tuším vôbec nepochopili....a to že myslí aj na peniaze som tiež pochopila ako druhotnú vec, či ešte stihne tie 4 poradne do konca, keď ju v Martine odmietajú vyšetriť a či potom jej to nebude chýbať pri tom odsúhlasovaní príspevku...jednoducho chcela len informáciu, tiež na tom nevidím nič zlé...
@halienka Dakujem,každé slovo čo si napísala bolo presne tak ako som to myslela každé jedno slovíčko...preboha ktorá buduca matka by chcela naschval vynechávat poradne?ved to by asi nebol zdravý rozum a to že mi záleží aj na peniazoch je síce druhotná vec ale ja sa za to nehambím pretože z tých peniažkov pojde všetko bábetku a nie že by som chcela íst niekam na dovolenku k moru,,možno som to ja len zle napísala ale myslím že to dost vela rozumných žienok pochopilo...
@kvetinqa ja som to ale nemyslela tak ako to mozno vyznelo. Len mi prijde uz i len myslienka na to, ze sa na poradnu vykasle alebo nejaku vynecha lahkovazne... ale to uz je len a len na nej..
toto si napísala: neviem kto tu hovorí že chce (umyselne )vynechávat poradne,dost ma rozčuluje ked ludia niečo prikrašluju čo človek ani nepovie
@kvetinqa ja som kludna uplna,,,,len dnes som mala dost tažký den koli tomu aký prístup mali v nemocnici,,vyhupla mi z toho teplotaa nečakala som že aj tu na MK nájdem ludí(podotýkam velmi zriedka) ktorý takto prekrutia a doslova znevažuju druhého človeka pretože neviem ako inak by som to mohla nazvat,,,teda ak si si to prečítala vaic krát(ako vravíš) tak si to prečítaj ešte aspon 10x,pretože mne išlo o to,,,,že podla mna su najpodstatnejšie tie nahlavnejšie odbery+sona ale samozrejme že aj poradne su doležité...ALE TY SI TO POCHOPILA TAK ZE NA NE NETREBA CHODIT NO ALE KAZDY SME rozny
@lady511 nič si z toho nerob, tu na MK je viac takých , čo síce poradiť nevedia ale odsúdiť vedia rýchlosťou blesku 😉 🙂 asi tak rýchlo ako aj čítajú 😀 potom im nejako unikne pointa, ale veď čo, hlavné že si rypli 😉 🙂 ignoruj, veď ty vieš čo si chcela a tie čo chceli poradiť tak poradili 😉
Tu je to celkom dobre rozpísané http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi... 🙂
@mimuska2 to je nejake chore, nemala si za to platit. Pozri si niekedy ich cennik. Kto si od teba pytal peniaze sestricka alebo lekar? Toto urcite nie je v poriadku. Viem, ze za sono platis jedine vtedy, ak si ho sama vyziadas mimo urcene terminy ultrazvukov v ramci poradne, proste ked ty chces.
@kvetinqa a na tej fotke vyzeras byt celkom rozumna prijemna sympaticka baba. Sa ti cudujem ze mas cas na taketo vyslovene hadky cez internet. Toto je trapne, niekto si tu chce nieco precitat a niecomu sa priucit, pripadne poucit a ty co tu pises, to je proste nonsens, pise tu viac bab a kazda to pochopila presne tak, ako to autorka myslela, lahkovazna zena si ani nesadne k internetu a nepolozi otazku. Lahkovazna zena sa nedozaduje vysetrenia v nemocnici. ??? sa zobud dievca!!
v poslednej dobe ak sa snazim nieco najst na nete na tejto stranke tak tu najdem len hadky a konflikty medzi babami na fore. Som myslela ze to je o tom pomahat si navzajom 😠
@pici tak asi preto lebo mam pravdu nie?mne šlo o to aby mi mamičky napísali svoju skusenost aj takuto maju že ich odmietli vyšetrit a ako sa potom postupuje ak nemám všetky poradne...pretože niekto píšu že treba chodit do nemocky a niekde že k svojmu gynekologovi...nejde mi o peniaze

@lady511 reagujes trosku neadekvatne, nemyslis? Nechapem kde si prisla na to, ze som prispevky necitala, ja citam poriadne, nemaj obavy. A tak isto neries to, kolko kontrol som mala ja. Pytala si sa na to co mas robit. Ja som povedala, ze vykaslat sa na poradne v poslednom mesiaci tehotenstva je lahkovazne a stojim si za tym. Ak ti v nemocnici poradnu neurobia (co je uplne divne a urcite by som sa nenechala tak rychlo odbit), tak bud chod za svojim gyn do BA alebo si najdi ineho v MT, ktory ti poradnu urobi.