Ktorý gynekológ v Martine ma zoberie aj bez karty?
Ahojte maminy alebo tehulky ktoré s týmto máte skusenosti,,,potrebujem akutne poradit,,,som z Martinaa aj rodit sa chystám tu,,,ale mojho gynekologa mam už v Ba lebo sa tam idem stahovat..a dnes mi povedali v nemocke že oni mi poradnu nespravia že to len u mojho gyndoša(/on ma ubezpečoval že vo všetkých nemockach sa poradna robí)a už v takomto vysokom štadiu nechcem cestovat neviete ktorý gynekolog v MT by ma zobral aj bez karty?
poprípade ak na tie poradne nepojdem daju mi vobec ten príspevok(tých 628e)či to ma na to vpliv
dakujem za vaše rady
)
@lady511 neviem. precitaj si uvodny prispevok. mne z toho vyplynulo to, co som napisala. lebo si to tak podala.
@kvetinqa poznam. je to moc fajn baba a urcite by sa nepustala do teba, teda nevyjadrovala by sa ostrejsie ked by tvoj prispevok takto nevyznieval... o hadky nejde... zial to vyznelo tak ako vyznelo
No neviem, či je to presne charakterizované v zákone, koľko presne musí byť poradní( ale neverím tomu), ale mne len lekárka do toho potvrdenia napísala, že som absolvovala poradne v tehotenstve. Nikde sa nepísal počet a myslím, že nikoho ani nezaujíma. Ak navštevuješ lekára pravidelne po dohode sním, a to sa odhodnete podľa potreby, tak nemá dôvod napísať tam niečo iné. Ja som tiež ku koncu už chodila k svojmu pôrodníkobvi a nie do poradne a nikto neriešil počet poradní.
baby klud...odklonili sme sa od temy 🙄
a @pici..ona nechce cestovat do BA nie lebo nechce ale ze sa boji vo vysokom stadou cestovat Martin a Blava su dost daleko, tak sa pyta, ze kedze ju v nemocke nezobrali, ktory gynekolog by ju zobral
citujem autorku :dnes mi povedali v nemocke že oni mi poradnu nespravia že to len u mojho gyndoša(/on ma ubezpečoval že vo všetkých nemockach sa poradna robí)a už v takomto vysokom štadiu nechcem cestovat neviete ktorý gynekolog v MT by ma zobral aj bez karty?
takze drzme sa otazky ...OK
podotykam..nie som rozvracacka ani obhajkyna....teda obhajkina pokojnych diskusii som 😉
@strapco13 ahoj ale nemusíš im to yvsvetlovat ...snažila somsa to ukončit tuto debatu ale akosi sa to určitým ludom zapačilo neriešme to...mna sa nemusí nikto zastavat ved každý si napíše svoj názor a za to že strapco bola na mojej strane nevidím v tom že by bola niaka obhajkina...vie sa sama rozhodovat..na nikoho netlačím aby sa ma zastával....
@lady511 Ahoj, mne moj gynekolog hovoril v 36tt ze uz mam ist do nemocnice, ale ze keby ma nezobrali, tak mozem nadalej chodit k nemu. V nemocnici ma nakoniec zobrali v pohode, ale on mi teda vopred povedal, ze uz castokrat v nemocniciach nechcu robit tieto poradne a ze nemusia ma zobrat. Tak neviem kde sa s tym stretol lebo v BA to podla mna nie je problem (zatial) ale podla vsetkeho inde sa to stava. Co vtedy urobit neviem. 😒
@lady511 😉
zelena voda je ked sa babatko vykaka este v brusku..smolka sfarbi vodu do zelena ..normalne babatko kaka az po porode
je to rizikovy faktor pre vznik koznych ochoreni, pokial sa babtko vody nadychne tak hrozi silny zapal pluc, ktory este stale v dnesnej dobe je tazko zvladnutelny...ale nemusi sa stat nic..len uz je to riziko
a bohuzila sa to naozaj stale neda zistit pred oddtecenim plodovej vody
je to castejsie pri prenasani babatka
@lady511 na tvojom mieste by som tam isla zajtra ci teda buduci tyzden ked ti to tak vychadza ze teda ci ta zoberu a ked nie kam mas ist. ci si to teda zoberu na zodpovednost ked nebudes sledovana posledny mesiac. ja viem ze im sa na city velmi hrat neda ale vyskusala by som to a neodisla pokial by mi nepovedali kam mam teda ist ak ma nevezmu. ak mas trvaly pobyt tam obvodny gynekolog by ta mal vziat
@feb13 tak poviem ti to tak 50percent žien tvrdí že sa má chodit aj od 36 stáel k svojmu doktorovia ta druha polka tvrdí že do nemocnice,,a kde je pravda?to nik nevie pretože moj gyndoš tvrdí a stojí si za tým že má chodit tamkde budem rodit...a nemocnica mi povedala že oni mi to nespravia ...takže ani jeden ani druhý....
dakujem ale stále na to myslím bojím sa o maličké že tak dlho nebdue sledovana...každý sa na každého vyhovára a nikto ma nechce pozriet.,.,.netuším čo robit....a preto sa nemožem ani upokojit,,(nechcem tým maličkej ublížit)
@lady511 asi to tu uz bolo, ale poradne do 36tt su u tvojho gynekologa tak ako ti on povie a od toho 36tt chodis do poradne do nemocnice az do porodu, cize ak ta tam odmietli skus sa zajst opytat priamo na oddelenie a vysvetlit im situaciu a ak by ta odmietlii opat skus zavolat svojmu lekarovi a poprosit ho o ziadanku kde bude napisane nieco ako prosim o prebratie do starostlivosti od 36tt do porodu-mne dala sestricka takyto vymenny listok automaticky v poslednej poradni(v tom 36tt) a papier na ten prispevok ti potvrdzuje obvodny gynekolog ku ktoremu si chodila do poradne do toho 36tt, a neboj sa, keby si mala pocit ze nieco nie je v poriadku tak ta urcite vysetria-trvaj na tom, mas na to pravo.
@lady511 preto je tam napisana aj nemocka...chod tam za nejakym lekarom alebo primarom oddelenia /zisti si v teme o MT porodnici referencie na lekarov, nemusis si nikoho zazmluvnit, len aby si vedela, kto je aky komunikativny/..s tym, ze taka a taka situacia je, ze budes rodit u nich, ze lekara mas daleko, ze na tu cestu si proste netrufas /ze nechces rodit v aute/, ze ta lekar nasmeroval takto /nemusis mu spominat telefonat so setrickou, proste zacni odznova/ a ze neodides, kym ta nevysetria, lebo mas na to pravo 😉
zazmluvneni lekara je cisto osobna volba...nie je nikde napisane, ze musis byt s niektorym Dr dohodnuta..ked to na teba pride, ides a pri porode bude sluzbukonajuci Dr.
kto ti vlastne doteraz robil CTG?

Dobre baby nehajme to tak ja radšej ustupim aby sa tu zbytočne (aj ked podla mna to nieje zbytočne) neriešili konflikty ved sme buduce maminy alebo čerstve maminy tak máme držat spolu,,,predsa všetky chceme pre bábetká to najlepšie