icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

silverrko
14. okt 2017
sasa1983
14. okt 2017

@ukulela zdravotníctvo skôr či neskôr bude súkromné. Štat to finančne neutiahne, nemôže. Navyše stúpa dĺžka života, chorobnosť. .čísla nepustia.

jankalukasova
14. okt 2017

jojha... ale je to nafúknuté... celá tá reportáž je pekne nastrihaná aby to vyzeralo ako totálny des... nepoviem, že sa mi to páči... ale zas akú facku jej dal?? mohol jej struhnuť takú, že jej hlava uletí alebo jej ťapnúť aby sa spamätala... kým som porodila, pozerala som si rôzne videá a čítala články.. youtube mi ponúkol video ako rodička prestala tlačiť a vyvádzala tak, že skoro spadla zo stola... no žiadna sranda poviem Vám, bábo si pridusila, museli ho oživovať, dávala nohy k sebe a ublížili tomu malému nie len pridusením.
So mnou bol na sále manžel.. sme spolu 10 rokov a okrem toho, že ma z čistej lásky pleskne po holej, keď ju zbadá... ma nikdy neudrel ani nijak fyzicky neublížil... ALE .. keby som hysterčila tak, že tým môžem ohroziť naše dieťa, tak by mi možno jednu struhol sám, v záujme toho dieťaťa aj mňa (a bola by som za to vďačná).
To video je postavené tak aby naháňalo hrôzu. Rodila som v Ružinove a nič také hrozné sa tam teda nedialo, nikto na nikoho nekričal, nikto nič zbytočne nestrihal, všetci sa snažili a boli slušní. A áno... na sono po pôrode sme stáli na chodbe a čakali. Na pacientku, ktorá bola vo vnútri ale nikto nevidel... Ako to majú inak urobiť, keď je tam jedna vyšetrovňa. To majú volať postupne? Keď jedna skončí, zavolajú druhú? Veď by to sono robili celý deň, nehovoriac o tom, že výsledky z toho musia byť zapísané do vizity aby v prípade potreby bolo možné rodičky prepustiť domov a ubytovať na šestonedelí nové maminky a deti aby nedochádzalo k tzv. separácií...

malasandrika
14. okt 2017

@sivypegas neodborníci? Rodila si tam? Alebo iba šíriš reči?

ebi88
14. okt 2017

@perzefona ale zasa predstav si ja som robila fitnes, a nemohla som dieta vytlacit, lekar sa ma pytal ci cvicim, lebo som dole tvrda a tuha, tento problem maju sportovkyne, musel ma aj strihnut hoci nechcel. Takze to je tiez otazne co je lepsie, ci neposediet na gauciku .D . Tlacila som sice so silou, ale dole tvrde svalstvo nechcelo sa poddat.

silverrko
14. okt 2017

@sasa1983 dufam ze stupnu aj platy😎

aristka
14. okt 2017

@domak2 vies ako sa bude postupovat ,ze ju udpia a decko vytiahnu zvonom ,ty netusis co to znamena ,dieta to vo vysokom percente podkodi na centralnom nerv.systeme ,krvacanie ,edem ....fakt mas pocit ,ze doslovne v tychto krizovych situaciach ,ktore si dovolim povedat su vzacne ,je treba hnes skusat ci uplatnit ak zlyha psychologia,tento ukon....ved ani netusis a com hovoris ,bud si ista ,ze by si sama radsej prijala prefackanie ,ak by zabralo ,kedze staci aby zena zacala vnimat ,ako mat kvoli svojmu psych.stavu ,nahlemu ,poskodene dozivotne dieta .

elissa_1
14. okt 2017
aristka
14. okt 2017

@elissa_1 tu hovorime o uplne inej situacii ,by som bola zvedava ,ze ci tie damy sa niekde stazovali ,ak mali pocit ,ze sa k nim zle spravali ,kludne primarovi ,ci vrchnej sestre ....

silverrko
14. okt 2017

@aristka 🙂

charlie1980
14. okt 2017

Ja vam neviem, baby, ale toto je tak strasne diskutabilna tema o SK zdravotnictve. Mala by som co porovnat so zahranicim (kde som aj rodila prveho- CH) v negativnom zmysle, ale aj v pozitivne, no momentalne nemam tolko casu sa rozpisovat. Snad spomeniem len taky najjednoduchsi priklad na porovnanie: v CH, ja v 7.mesiaci, pichli mi adrenalinovu injekciu u zubara, co sa vobec nesmie. Prislo sa na to pri opakovanom osetreni zuba (ani ja som to nevedela), len viem, ze dieta mi div z brucha nevyskocilo.

Pediatra na SK mam velmi naladoveho, bohaca, pokazdom premyslam, co mu dnes na nos sadlo. No precizny, nic nezamedba a nepodceni (v mojom pripade zvlast)
Zubarku mam asi 1m 40 vysoku. Jedovita je, az to mozne nie je. A cuduj sa svete, vsetci na nu nadavaju kvoli spravaniu a ja som s nou nikdy problem nemala, precizna, aj ked prchka, vo svojom obore top lekar, uz pred 10 rokmi mala najlepsie vybavenu ordinaciu. No mna nezaujimaju jej nalady, mna zaujima vysledny efekt a ten bol vzdy top !
Moja obvodna ma 1500 ludi na starost. Babky z dedin vysedavaju u nej od 05.00hod. No ked som prisla so salmonelou, stacil pohlad na mna v cakarni a okamzite vypisovala papiere do nemocnice.

O svajciarskych lekaroch by som tu mohla napisat xy negativnych nazorov ako aj o slovenskych a naopak.

vevesh
14. okt 2017

@aristka mna zaraza, ze sa treba stazovat, aby sa ludia normalne/kulturne/empaticky spravali k pacientom 😨😠🙄 vsak to je povinny predmet na medicine (aspon v zahranici...)

xxxkatka
14. okt 2017

@vevesh je uplne normalne, ze ak sa mi nieco nepaci (druhej sa naopak moze), tak sa stazujem a ziadam napravu. A plati to rovnako pre sluzby, zdravotnictvo, skolstvo...atd. A vies co? Mna nezaraza, ze sa treba stazovat, aby sa niekto spraval empaticky, prave naopak, vyselektuju sa ludia, ktorych spravanie je uz naozaj za hranicou (uplatky, agresivne spravanie (sem facku pri hysterickej rodicke neradim) atd.) Mna zaraza fakt, ze ludia maju negativnu skusenost (kdekolvek) a jedine co spravia je vypisovanie na MK a FB. Preco nejdu dalej? Preco nedavaju staznosti ked su tak velmi nespokojni? Ci radsej zbabelo taku neprijemnu skusenost dopraju aj inym a dufaju, ze niekto staznost poda?

somavi
14. okt 2017

K tej facke ... neverím , ze lekár facka ženy zaradom ako blázon , len preto , ze kričia alebo co . Myslím , ze žena bola natoľko hystericka , ze ohrozila vážne život svojho dieťaťa a ked sa nedalo inak , tak to asi skúsil takto . Veď tam išlo o život . Namiesto sťahovania si , by mu mala poďakovať za záchranu dieťaťa , ktoré sama skoro svojim hysterickým konaním prizabila . Na facku sa vykašľať ..

somavi
14. okt 2017

@misinka26 ty si uplne mimo alebo co ? Co tu stále splietas fackanie manželom a fackanie deti a porovnávaš to s fackou , kde išlo o život dieťaťa ??? Veď trosku aj mysli preboha a neohradzuj sa stále nejakými právami . Na tie sa ti môže každý vysrat ked ide o život !! Veď jej nedal facku len tak , zo samopase. Zachraňoval jej dieta !! Ked ona vyvadzala a odmietala tlačiť ! Preboha tak to uz pochop . Išlo o život dieťaťa !

sivypegas
14. okt 2017

@vroni ale no,podanie narkozy zaberie viacej ako par sekund,pri klasickom porode zvatsa anestiziolog nie je a ake modernejsie metody si mala na mysli,? Ved napis.

sasa1983
14. okt 2017

Iste lepšie sa ozvať nahlas v nemocnici. Než to dávať do bulváru. Ľudia si schopní sa sťažovať, že sú otvorené len 2 pokladne v bille, ale toto sa zväčša rieši anonymne na sociálnych sieťach. Gro pôrodnikov, ktorí sa zazmluvnuju majú hodnotenia (ak to tak môžem nazvat), tak nie je problém sa aspoň orientačné poobhliadnut vopred. Akútne výkony sa nerátaju samozrejme. .

vroni
14. okt 2017

@sivypegas, napisala som, staci citat. Nemocnica bez anesteziologa je zaujimava predstava, nastastie nerealna.

dai
14. okt 2017

@kalkulacka111 akoze nemoze? Kazda dostabe porodne cez 800 euro - zazmluvnrnie v ba stoji 200 euro tak mi nepis ze v mensich mestach je to viac... ale chapem, treba kocik stokke a pod. Aby zeny na dedine nepovedali ( ja najviac tych 1000 eurovych kocikov na dedinach vidim postavajucich pred rizpadajucimi sa domami☹)
Ale chapem - lahsie sa hovori ako sa co neda ako hladat riesenie - pani dokonala😉

ukulela
14. okt 2017

@xxxkatka ok, ale to sa mam stazovat aj na to, ze sa lekar nepozdravi? a komu? ved je to elementarna slusnost!

ukulela
14. okt 2017

@dai ani zazmluvnenie vzdy nepomoze ... poznam pripady, ked zazmluvnila doktora s dobrymi referenciami a ten sup - vyvolavacku pocas svojej sluzby, len aby nemusel v noci vstavat ... ja som premyslala nad zazmluvnenim. nedalsa kazdy lekar, osobne som nepoznala, odporucali primara, ale mala som ho raz na vysetreni a teda necitlivy chlap. tak potom babo rad ....
... jo, a kamoka rodila u chlapa, ku ktoremu chodi pol susedneho mesta - ale tiez sa ku nej spraval ako k handre, kym mu nespomenula, ze robi v mediach a mozno sa zlakol ... ine baby ho vynachvalia do neba, on jej bez upozornenia na silu urobil Hamiltonov hmat ... tak a vyber si ho a ZAPLAT

aristka
14. okt 2017

@vroni pozor anesteziolog nesedi na gynekologii ,aj ked stolik je nachystany,ci stroj staci zapojit ,ale pri hypoxickom dietati sa 5 a viac minut rovna postihnuty mozog ...plus invazivne vybratie dietata ...

aristka
14. okt 2017

Inak neviem preco si myslite ,ze niekto rodicke surovo pleskne ,ved to by mali flaky na tvari ....

aristka
14. okt 2017

@ukulela lekar nepozdravi ...uprimne to som este nezazila ,skor pac.su jak telata .

evittam
14. okt 2017

@dai Len pre tvoju info u nas stojí zazmluvnenie 300Eur😉. A dokonca existujú chrapuni,ktorym zaplatili dopredu, nestihli prist k pôrodu a ani peniaze nevrátili-ale toto je uz o blbosri tych co si to zaplatili.

evittam
14. okt 2017

*blbosti

misinka0611
14. okt 2017

Mne v Ružinove ťahali dieta zvonom mesiac dozadu pre hypoxiu plodu. Maly ma hematóm na hlave ale ináč je úplne zdravý. Nemam im to za zle, mali dovod to urobiť. Skor ma mrzí to, ze ma neinformovali ze to idu robit. Len matne si spomínam ze tam došlo veľa lekárov a jedna dr. stala predomnou tak trosku dalej. Ďalšia vec. Vôbec mi nepovedali hneď ze ma hematóm dozvedela som sa to az na 5ti den kedy mi to na vizite spomenuli, skoro ma kleplo vtedy. Dalej maly chudol , schudol viac ako je bežne , ak by som sa neopytala po kúpaní na váhu tiez nepovedia a to som si myslela ze mam dost mlieka - no ako som to mala vedieť, prvorodička neskúsená az potom ho začali prikrmovať. Ja som obstála s nechutným dlhým šitím a veľkým hemeroidom. Sadnúť som si nevedela dost dlhu dobu - nesťažujem sa. Jediny zlý človek s kt. som sa tam stretla bola sestrička na pôrodnom boxe. Ja vystrašená prvorodička a to som velmi slušný človek sa ku mne správala ako k decku. Vadilo jej ked som si vyberala dokumenty na 2x z tašky. Taka banalita. Po pôrode som v eufórii jej úprimne poďakovala a chytila ju za ruku ostala ako obarená. Zrejme si uvedomila aká bola ku mne. Priateľ ked sme boli sami mi vraví , poďakovala si tej ktorá bola k tebe najhoršia. No dobre som spravila kedže sa potom musela dost blbo cítiť 🙂 Takze zhrnutie co sa týka Ružinova. Podstúpila som Hamiltona ( ani mi to nepovedali ze mi ho idu robit ) zvonovy porod, maly hematóm na hlave, ja hemeroid ( dozvedela som sa o ňom az na 3ti den ) nemam im nic za zle, problém bol v neinformovanosti a ked informovali tak dost neskoro. Napriek všetkému išla by som uz pouceni tam rodiť opäť. Verím, ze vsetko bolo robené v dobrej viere.

xxxkatka
14. okt 2017

@ukulela ak ti to robi psychicku ujmu 😀 😀 Mne osobne by to bolo jedno, ak by okrem pozdravu fungovalo vsetko ostatne, tak si poviem (blby den, zahundral si-nepocula som, bol myslienkami inde atd.). Ano, je to elementarna slusost, ale bude horsie neboj, podla toho ako vidim, ze matky vychovavaju svoje deti najnovsie, tak za chvilu budeme radi, ze nas niekto nebdue zalovat za slaby ocny kontakt 😉 btw k tej vyvolavacke, zazmluvnim doktora, dohodneme si co ano co nie, zaplatim a on mi da vyvolavacku pocas sluzby? A co ju priviazal k radiatoru a pichol nasilim? Ked vyvolavacku nechcem, nik mi ju nepichne pokial nie som v ohrozeni ja alebo dieta. Inak ja som prave vcera podala staznost (vedenie nemocnice) a pripla hodnotenie na nete na jednu dr., ktora bola na mna tak arogantna, neprijemna a vrieskala po mne, ze mna nevezme a nakoniec mi zatresla tak dvere pred nosom v polke vety, ze keby sa neuhnem privrie mi tam asi hlavu. Dr. ordinovala do 10.00, prisla som o 8.15, vnutri jeden pacient uz na odchode a okrem mna prazdna cakaren a chcela som len recept. Dr. mala nejake skolenie ci co, ale pracovat mala skratene do 10.00 ako bolo napisane na listku na dverach a ona uz cca 8.20 nebrala nikoho a este na mna navrieskala, ze mam prist bud. tyzden alebo si najst inu lekarku. Toto vsetko na chodbe, pred ocami pacientov z inych ambulancii. Tak som si jej slova vzala k srdcu a pana riaditela laskavo pisomne poprosila, aby zrusil moju registraciu u nich v zdr. zariadeni na zaklade odporucania pani dr. s popisom jej spravania. Takze, za mna ak sa niekto sprava agresivne a neadekvatne situacii (nedala som najmensiu zamienku, aby takto hystericky reagovala, bo som jej stihla podat akurat kartu poistenca), tak nebudem ticho suchat nohami a nadavat na neho na nete, ale podniknem prislusne, (mozno) napravne kroky. Ak by ma vsak len neodzdravila od stola, tak nebudem zalovat ako soplave decko v skolke a bud prehloiadnem alebo si nieco pomyslim. Takto to rozlisujem ja 😉

tinaa64
14. okt 2017

Baby inac ja som mala tu cest pocut hystericku rodicku...porodila som vevecer o 18:30 0 20:30 om bola na izbe...a vtedy to zacalo.... ta vrieskala asi do poldruhej rana..zo saly az ku nam na izbu ju bolo pocut...este sme s ostatnymi zenami hovorili ze v hida ae bolesti ma...ale ho..no..to bola taka hysterka..sme sa pytali rano sestricky ze co to s noum bolo..a aoni zetaka hystericka bola..odmietala tlacit..nohy stahovala k sebe zo stola im utekala..nakoniec to s nou vzdali a dali ju na sekciu...to daco strasne jak ta vrestala..absolutne nespolupracovala..chuda to babo...takej nieze jednu ale aspon tri facky dat..nech si zapamäta aj do buducna....(rodila som v juni)

tinaa64
14. okt 2017

@tinaa64
estesom zabudla hadzsla sa aj o zem..ciste psycho