icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

helenus
17. okt 2017

@myjusiatko Myslím si, že keby bol prítomný manžel, resp. iná osoba mimo zdravotnícky personál, tak by si dotyčný nedovolil fackať rodičku.

chrummka
17. okt 2017

@redlola presne si to vystihla.

katka1981
17. okt 2017

@lavieenrose, to bola skryta kamera, ci normalne? Inak obdivujem zeny kt. sa dali natacat ppocas porodu.

katka1981
17. okt 2017

Na tej vizite je krasne, ked si mate dat prec krvavu vlozku a ukazat... to ani vlastnemu muzovi neukazujete, nieto este delegacii. Alebo ze nemate nosit nohavicky ale navolno vlozku. No musela by som byt sibnuta, aby som ju potom zo zeme na chodbe dvihala ked mi padne. Inak mam jeden neprijemny zazitok z druheho porodu, ked ma uz isli odvazat zo saly, tak sestricka ma kontrolovala a ja som z toho dna bola strasne vystresovana a pytam sa jej, nieco v zmysle, ze ci je to v poriadku. Tlacila mi na maternicu a kontrolovala krvacanie. A ona na mna tak neprijemne, ze a preco by nemalo byt, ze ci som ina ako ostatne. Ako dovidenia. Potom som isla do sprchy a tam zas bola velmi zlata sestricka z Ruzinova Zelka sa volala, ta bola uzasna, ta aj spinavu vlozku zobrala vyhodila, ze nech necham tak, ta bola taka uzasna, mali sme ju ta vsetky velmi rady. No clovek tak nekrvaca kazdy den a ani som si nepamatala spred 7 rokov ake to bolo. Nastastie sme si baby na izbe povedali a tie co rodili 2 dni predo mnou, my presne povedali, ze ake to bude na druhy den atd. Mala som super spolubyvajuce.

myjusiatko
17. okt 2017

@redlola neviem ci poznas lovcov sarlatanov. Tiez mladi chalani a arogancia z nich uplne tryska. Je to skoda. Musia to mat zo skoly.

myjusiatko
17. okt 2017

@helenus tiez pravda. :/

lavieenrose
17. okt 2017

ja som rodila v ružinovskej nemocnici..aj ma tam operovali koli mimomaternicovemu...vzdy mi vsetko vysvetlili..takze ano myslim si ze je dokument zostrihany v neprospech nemocnice...videla som na vlastne oci frmol aky tam zazivaju...ked som rodila, bola som 10 .cisarsky rez co mali v ten den...a co sa tyka babatiek to nam hned priniesli ked sa dalo...kedze sme boli po spinale nemohli sme sa hybat a na dalsi den sme museli kmitat okolo deti...co vobec nebolo jednoduche a ked si ich vzali vecer na novorodenecke tak sme boli aj stastne ze si mozeme pospat(a zeny co rodili prirodzene tiez boli velmi nadsene ked na striedacku plakali cely cas)..potom nam uz odmietli pomoc..bola som cela napuchnuta nevladala som sa ani o seba postarat..potom som zdupkala na nadstandard a tam by nam zniesli aj modre z neba keby mohli...

lavieenrose
17. okt 2017

@katka1981 nie normalny stab asi traja ludia..ja si nepametam ze by som im musela vyberat vlozku ..ked tak sa samy pozreli...a v tom nevidim problem ze to kontroluju..oni vedia preco to robia...niekto tu ospevoval anglicky porod ale moja sestra mala tiez sc v anglicku a teda ...aj infekciu mala jazva hrozna ciste masiarstvo

ada274
17. okt 2017

Holan je jedno veľké hovado, mala som s ním tu česť. Každá jedna čo tu schvaľujete fackovanie pri pôrode ... nemám slov, čo to vypovedá o vašej sebaucte. A trepať o záchrane života? Ľudia ved ten človek si to fackovanie uziva, on nehovori o zachrane zivota. On subjektivne hodnoti a robi mu to dobre, je to presne ten typ ktorý zneužíva svoje postavenie a zranitelnost rodiacej zeny. Kym sa budete zastavat takychto individui, nečakajte v porodniciach elementárnu slušnosť ako že vám lekár odzdravi alebo že sa predstaví nieto ešte že vám vysvetlí čo sa s vami a vašim dieťaťom deje. Aj ja som rodila na Kramároch, cítila som sa ako krava keď ma vyšetrovali oproti otvoreným dverám. 10 doktorov pri mne na otázky ŽIADNA odpoveď, totálna ignoracia ale že totálna. Buri sa vo mne všetko keď si na to spomeniem. Ale viac ako ti ignoranti v bielych plastoch ma dávajú dole ich podporovatelky ktoré bluznia cosi o záchrane života. Proste fuj.

katka1981
17. okt 2017

@lavieenrose, no Anglicko ach skoda reci. Ja som presne pisala, nejdem sa zastavat nasho zdravotnictva, ale su krajiny kde je to este horsie a to nepisem o rozvojovych krajinach.

myjusiatko
17. okt 2017

@katka1981 a to preto, ze je to niekde aj horsie, mame byt radi za facku? Ale no tak...

kalkulacka111
17. okt 2017

@ada274 dennik n piše že dostal vypoved.

ada274
17. okt 2017

@kalkulacka111 áno čítala som. Nechcem vedieť čo robí doma svojej žene ak nejakú ma, keď si dovolí fackat rodiace ženy.

zuzka102
17. okt 2017

Ja som rodila tento rok v statnej porodnici v BA, k porodu ako takemu nebudem pisat, ale co sa tyka inych veci, kt. spominate :
- na velkej vizite, ked sa nahrnulo xy lekarov do izby sa nik medzi nohy nekukal! Ked byvala mala vizita s jednym lekarom, ten sa samozrejme kukol kratko medzi nohy a na vlozku/krv, no nejak som to neriesila. Keby kazda zena chodila na ten 5-sekundovy omrk do nejakej osobitnej ambulancie, tak su tam zas zastupy pred dverami, co tiez nie je bohvieco
- babo po porode vzali, pomerali, poutierali a doniesli mi prilozit na prsnik
- co by som uvitala a fakt nestoji peniaze ani cas, je aby sa lekar pred vysetrenim aspon predstavil (a povedal v kratkosti co ide robit alebo kvoli comu - toto sa niekedy udialo, ale povedanie svojho mena nikdy).
- sestricky na sestonedeli boli ako ktore, niektore nemastne-neslane, niektore zlate
- musim fakt pochvalit pediatricky, kazda jedna (boli 3) s ktorou som prisla kontaktu mala uzasny pristup, nielen k babatku, ale aj k rodicke.. Som si hovorila, ze keby porodnicky personal mal taky pristup k rodickam ako pediatricky k babatkam, hned by bol den krajsi.. a zena sa citila lepsie.

kalkulacka111
17. okt 2017

@ada274 snad sa neobjavi v niektorej z nemocnic v inom meste

malasandrika
17. okt 2017

@kalkulacka111 doprajem ho dámam, ktoré facku na prebratie schvaľujú pri ,,záchrane života", snáď tu o pol roka nebude podobná téma 😄

kalkulacka111
17. okt 2017

@malasandrika ano osobna skusenosť je na nezaplatenie možno by sa potom poniektore zobudili.

ada274
17. okt 2017

@kalkulacka111 myslím si že ho urcite zamestnaju. Na mesiac na dva sa stiahne, oddýchne si od humbuku a potom sa oňho pobijú iné nemocnice lebo ved odborník je dobrý. V civilizovanej spoločnosti by si neskrtol, na Slovensku je záchranca života.

kalkulacka111
17. okt 2017

@ada274 ved to, aj tu sa ho niektori zdravotnici zubami nechtami zastavaju. Kolegu predsa "musia podržat" čo tam po pacientkach.

extempore
17. okt 2017

Ja som premýšľala nad jednou vecou a keď sa mýlim, tak ma vyveďte z omylu. Prečo sa vlastne chlap - lekár rozhodne robiť gynekológiu? Nie je to nejaká forma úchylky? Osobne si to naozaj neviem vysvetliť. Lebo napr. v arabských krajinách môže byť gynekológom len žena, v zahraničí, čo som si zisťovala tak tiež poväčšine preferujú ženy.. Čo vy na to?

vevesh
17. okt 2017

@extempore no preto, lebo sa na inu specializaciu nedostal😝 chlapi sa na gynekologiu/ porodnictvo zo zasady nehlasia...

katka1981
17. okt 2017

@myjusiatko, pisala som niekde ze mame byt radi za facku? Skopiruj mi to prosim. Este akym sposobom to podal... len mu naplut do ksichtu.

beton
17. okt 2017

@extempore toto som uz zistovala. Gynekologia sa z nepochopitelnych pricin radi medzi chirurgicke odbory (ved to aj tak potom vyzera). Teda, ked sa chlap baziaci po prestizi nedostane na iny chirurgicky smer, tak ta gynekologia je este take uspokojujuce miesto, lebo je to tiez chirurgia. Takto mi to vysvetlili samotni gynekológovia/cky. Ked kompetentni pochopia, ze gynekologia nie je chirurgia, tak sa hadam dockame aj normálneho pristupu k pôrodom a rodickam.

monika15
18. okt 2017

to co za somarinu 👏😅

lavieenrose
18. okt 2017

@beton z velkej casti je gynekologia chirurgia..prirodzeny porod je o inom...ja neviem vy mate asi klapky na ociach...myomy,cisty,nadory, mimomaternicove tehotenstva, aborty to vsetko vyberaju gynekologovia...

loginexistuje
18. okt 2017

@lavieenrose presne a na porod kde aa neocakavaju kmplikacie staci kvalitna PA a lekar len na zavolanie

lavieenrose
18. okt 2017

@extempore ja sa stretavam s nazorom ze muzi su vacsi profesionali...a prosim pliest sem moslimske krajiny...tam zeny su podradne bytosti co ani soferovat nemozu...a tam kde su nejaky ortodoxny zidia su tiez zeny odpad ktory je necisty hlavne ked maju menstruaciu....tak po takom svete tuzite?

extempore
18. okt 2017

@beton no a čo keby to aj bola chirurgia? Čo by ženy nezvládli chirurgiu? Či o čom to celé je?

extempore
18. okt 2017

@lavieenrose a na základe čoho sú väčší profesionáli? Ako ti, dopekla, pri pôrode môže radiť niekto, kto ho nikdy nezažil a ani len nemá orgány aby ho mohol zažiť? Chcela by si pri pôrode dulu, ktorá ešte nerodila alebo učiteľa v autoškole, ktorý nikdy v aute nesedel?Poznanie na základe vlastnej skúsenosti je to najvyššie poznanie..

annniicka
18. okt 2017

Ja som rodila u tohto doktora,čo sa takto vyjadril a bola som snim strašne spokojná (bol veľký srandista)..a nebyť internetu,filmu tak keby toto povedal niekde v bare,tak to nikto nerieši ale keď to je už na všetkých sociálnych sieťach,vo filme tak už je z toho katastrofa..môže si sám za to,že také niečo povedal(musel čakať následky skrz toho),ale v mojich očiach neklesol ,odrodil ma super a za to som vďačná.