icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

biba12
13. okt 2017

@misinka26 toho lekára poznám od detstva. A je to dobrý doktor. Ver tomu, že sa musia pasovať občas takými ľuďmi o akých sa Ti ani nesnívalo. A okrem toho, osobne si myslím, že keď mamičku prešla hystéria, tak sa mu poďakovala. Ak nie, riešil by to už Úrad pre dohľad.... A podnet mohla mamina podať. Radsej mal nechať umrieť dieťa, keď mamička robí cirkus a mláti a kope okolo seba? Oni sú lekári, nie krotitelia divej zvery.. Zas nerobme hon na čarodejnice...

cucoriedka337
13. okt 2017

mna skor zaujali tie otvorene dvere...tiez som nieco podobne zazila akurat ze na chodbe sa prechadzali sestricky a zeny rodicky...ale v tej istej miestnosti bola jedna rodicka ktorej vysetrovali nieco ine a teda nebolo mi to prijemne

mrkvicka060
13. okt 2017

@silverrko vies co. Este sa mi o zem nehadzalo, ale zazila som deti, co si isli v zachvate trieskat hlavu o radiator!!! Nevies o com hovoris. Ano, takemu by som radsej dala facku, akoby si malo roztrieskat hlavu. Toto nie je detsky vzdor. Vy co uz sem pletiete zeny???

ebi88
13. okt 2017

@vroni hulvatstvo je opit sa a strieskat manzelku; nie snaha pomoct. Myslis ze ked sa dieta dusi a matka ma zachvat ze ma cas na "novodobe" prostriedky... ale darmo s vami, robte jak chcete, ja teda strajkovat nepojdem..

lavieenrose
13. okt 2017

@cucoriedka337 a mna po operacii a aj po cisarskom umyvali v rozkroku na izbe pri inych pacientkach a teraz co ako ? kazda mame mat all inclusive vlastnu izbu ?

vroni
13. okt 2017

@oskvarka, ved to moze byt, ze sa len lekar nevhodne vyjadril. Aj lekar moze spanikarit a urobit nevhodne (spolocensky nevhodne) rozhodnutie. Ale tie ody na neho tuna, ako normalne a fajn to vlastne urobil - tak tie nechapem. Zlepsovat je vzdy co, o tom potom...

mrkvicka060
13. okt 2017

@vroni ake sposoby mal lekar podla teba pouzit, aby mamicka nadalej dokazala vytlacit dieta a nebola uplne mimo?

misinka0611
13. okt 2017

Aj 3 facky keby mi to malo zachrániť dieťa. Mozno je to tvrdšie ale účinne. Ci ako by si navrhovala ukľudniť rodičku ked nespolupracuje a hrozí smrť jej dietata? Veď ju nezmlátil a išlo o život. Ver tomu ze keby to dieta umrelo a jednou fackou by sa mu mohol život zachrániť mamička by ju prijala velmi rada.

ebi88
13. okt 2017

@misinka26 ani by som nepovedala xD "podla vole" heh. Tam ti napisala vyssie mamicka ze ho pozna a je dobry, tak mas odpoved, nakolko su informacie skreslene..

misinka26
autor
13. okt 2017

@mrkvicka060 prestan ma laskavo urazat... ked si myslis ze fackat pri porode je normalne je to tvoj nazor... fackaj si deti aj teba nech ten tvoj obcas prepleskne mozno sa peberies a pohnes mozgom... ludske prava ti nic nehovoria???
Jasne ze nie s takymto primitivnym nazorom ani netusis o com hovorim... takze zalez do jaskyne a nevyjadruj sa...

silverrko
13. okt 2017

@mrkvicka060 pocuvaj ma sem dobre. Vytocila si ma. Za A- NEVERIM NEVERIM keby lekar povie pozrite sa sem mamicka rodide ste v ohrozeni zivota vy aj dieta prestante-ze by to nezabralo.B- ked su komplikacie zdravotne-mali zvolit OPERACIU. C- nie nenecham ho trieskat si hlavu o radiator vezmem ho na ruky a ochranim ho ale facku mu nestrelim😨

mrkvicka060
13. okt 2017

@misinka26 vidim, ze ty proste stale budes splietat dve rozne veci... skoda reci s tebou. Fakt si zadubena a mas klapky na ociach. Prajem ti pekny den.

lavieenrose
13. okt 2017

@misinka26 niekomu nehovoria nic ludske prava ale evidentne ty si nezachranovala zivot nikomu v minute dvanastej....

nevesta
13. okt 2017

Toto som zazila. Aj facku, aj tlacenie brucha, aj dieta mi zobrali na 2 hodiny prec. Zial vtedy som po 13 hodinach bolesti fakt nevladala riesit. Pri druhej dcere som si uz ustrayzila vsetko. A facku mi dala sestricka preto, bo som vykrikla od laku, ked mi zaryla lakte do brucha... Na Antolskej 2007.

ebi88
13. okt 2017

@lavieenrose tak ona jedine s ustavou v ruke ;D

lavieenrose
13. okt 2017

@silverrko ak je uz dieta hlavou v porodnych cestach si myslis ze je cas na holenie , anesteziolog aby pichal uspavacku? ved to dieta by tym nezachranili

misinka26
autor
13. okt 2017

@lavieenrose ale tu nik nehovori o zachranovani zivota... tu pan doktor hovori o beznej praxi...

jana_eyre
13. okt 2017

Tak mam troska viac casu.. Urcite nezastavam ziadne fackanie rodiciek, ale verim, ze su vypate situacie, ked si ani lekar nevie dat inej rady.. Totiz, vy si tu zvacsa predstavujete rodicku, ktora sa tesi na dieta, bez pripadnych psychickych problemov, nastavenu na porod vytuzeneho dietata.. Verte ale ze sa to nedeje vzdy.. Nie kazda zena je psychicky vyrovnana natolko aby takuto zataz zvladala a moze sa statze dostane naozajstny amok a ako som pisala raz som taky zazila.. Moja sestra ho dostala z mojho otca, ani si sama nepamatala co robila.. Jednoducho psychicke velke vypatie ju dostalo do nepricetnosti.. Predstavte si tu nepricetnost v situacii, ze dieta je v porodnych cestach a zena netlaci, len vrieska a kope.. Co sa da robit v takej situacii? Uspat a dieta vybrat pumpou? Alebo skusit rodicku prebrat fackou, resp.sokom aby sa dieta narodilo zdrave? Neviem, tym ze som zazila naozajstny amok cloveka, viem si predstavit ake tazke je toho cloveka prebrat o to viac ak ide o dalsi zivot..

silverrko
13. okt 2017

@lavieenrose a ta facka ho akoze zachrani . Co nema lekar usta iba ruky?

charlie1980
13. okt 2017

@misinka26 Vidim, ze "facka", "prava", "fackanie deti" rezonuje v tvojej mysli...
Takze si to zhrnme. Ty si zrejme uz rodila. Neviem, aky si mala porod ty, mozno trval 12h, mozno 36, mozno 3hod. Ale ked sa zacne dieta pridusat, lebo rodicka zacne okolo seba kopat a chyti hysteriu, amok, nespolupracuje, lebo aj ona je vycerpana, ubolena, je PRAVOM tohto dietata, aby mu bola poskytnuta adekvatna lekarska starostlivost tym, ze matku vratia do reality, hoc aj jednou fackou, je lekarova POVINNOST poskytnut tomuto dietatu porod taky, aby ho neposkodil natrvalo.
Ci....? Mal vziat v tej chvili skalpel a rozparat zenu, ked je dieta v porodnych cestach ? Ci...? Mal brat zvon do ruky a tahat ho von ? Ci ako si to predstavujes v realite ? Kedze porod vyzaduje spolupracu niekolkych ludi sucasne vratane novorodenca ???

mrkvicka060
13. okt 2017

@silverrko cim som ta vytocila? 😀 ked to zazijes pochopis... ste tu mudre teoreticky. V praxi by vam tieto veci boli niekedy naprd. Lebo keby si zazila take dieta, o ktorom hovorim, tak ta dohryzie do krvi, doskriabe a vysklbe ti vlasy v mihu oka v tom amoku, ked ho "obijmes a ochranis". Ale to je zbytocne vysvetlovat cloveku co to nezazil (a to nemyslim v zlom), lebo ten si to ani nedokaze predstavit... tak ako som nevedela ja, kym som to nezazila...

vroni
13. okt 2017

@ebi88, ja strajkovat nepojdem tiez. Rodit uz nepojdem a tu je na 99% pritomny otec dietata, takze facka od doktora dost nehrozi. Ziadne novodobe prostriedky netreba. Ucelom facky je odviest pozornost. Ten isty ucel splni voda, zvuk (napriklad vykrik. Idealne nieco uplne od veci. Alebo tleskut pred tvarou - vlastnymi rukami), nemusi hned pustit rajsky plyn...

ebi88
13. okt 2017

@misinka26 bezna prax je ale naozaj je zachranovanie zivota pri porode.. si nikdy nepocula ze pri porode si jednou nohou v hrobe? Ty si mozno porodila ok, ale to neplati na kazdeho ze bude vsetko ako cez kopirak...

mrkvicka060
13. okt 2017

@jana_eyre presne tak. Ja som si vela veci nevedela predstavit, kym som ich sama nezazila... tiez som hovorila stylom "neverim, ze toto by nezabralo, ze vysvetlenie by nezabralo".. no nezabralo by, bohuzial...

misinka26
autor
13. okt 2017

@charlie1980 nie ma jej drbnut po papuli vsak to je take slovenske...

silverrko
13. okt 2017

@mrkvicka060 ty tu splietas dve na tri prepac akoze cisto moj nazor bez urazky....najprv je v ohrozeni dieta(radiator) a teraz ty...no nic pekny den

charlie1980
13. okt 2017

@misinka26 Este raz....silno si si to vytrhla z kontextu a vobec si pri porode nebola, nevies ako prebiehal, nevies co vsetko hrozilo, neviem to ani ja, ale okolnosti mozu byt vselijake.

ebi88
13. okt 2017

@vroni ja som si ista ze skuseny porodnik vie najlepsie, Co mu zabralo-zabera. Iste su aj magori, ako pisem vyssie; ale tomu my nezabranime, je to tak v kazdej oblasti. Samotnu facku vo vhodnej chvili ja osobne akceptujem. Asi tak. Vsak vidim potom aky je ten lekar, ako sa vyjadri k veci, ako sa spraval dovtedy/potom.. Predsa posudim ho komplexne, ci je len debil ci fakt munmozno doverovat ze chcel len najlepsie..

oskvarka
13. okt 2017

@vroni no ako ja si tiez myslim ze je vela co zlepsovat na slovenskom zdravotnictve ja osobne mam aj par zlych skusenosti nastastie ktore nemali neg. vplyv na moje zdravie skorej s tym osobnym pristupom niektorych lekarov a praktikami (co nieje dobre ale na druhej strane mi to aspon dava moznost doverovat vo vyslednu zdravotnu starostilvost slovenskeho zdravotnictva co povazujem za zaklad uspechu placebo efektu na akukolvek liecbu :D).
S tym nevhodnym vyjadrenim si to viem lahko predstavit ak ho niekto kameruje cely den v tych pracovnych stresoch... tak zase .. ale tak musel s tym ocividne suhlasit .. mne to fakt pride skorej ze v tomto pripade to chcel tak zlahcit no teda moc mu to nevyslo a podla mna skorej islo o nejaky taky amok lebo stava sa to dost casto... ale ved baby nepisu odi na doktora iba ze podla nich je niekedy facka v pohode pri hysterii v pohode....okrem bab par co napisalo ze ho poznaju a ze je to dobry doktor- niekedy je mozno fakt lepsie spolahnut sa ako mily doktor ale vysledok nic moc..... inak aj ja som mala na prime vraj dobreho doktora (pravdepodobne myslene ako ze podava kvalitne lekarske pracovne vysledky) ktory velmi pravdepodobne ani pacienky nefackuje ale tak sa so mnou bavil ze keby mi da facku asi by urobil lepsie, lebo som bola z jeho priistupu na grcanie este dve hodiny a dakovala som Bohu ze som rodila az o dva dni kedy uz sa dva krat vymenila sluzba...ale tak vidis potom som mala pri porode samich mylich ludi ktory sa so mnou bavili slusne (az na jednu sestricku ktora si zo mna celu dobru robila prdel za to ze prvorodicka neviem ako ma tlacit je naramne vtipne asi) ale vysledok bol ze som nevedela kedy tlacit a rebra som mala ktovie ci nie aj zlomene .... a ten hrozny doktor este prvu noc odrodil jednu babu v noci uplne sam (som bola na porodnici 2 dni v kontrakciach tak som si vypocula par porodov) a aj ked nebol cukrikovy iba vecny a kedze porod prebiehal podla komunikacie s pacientkov podla neho tak ako mal tak boli obaja slusny a pacientka stastna ze tam nemala vela ludi a dakovala panovi doktorovi za pekny a vecny pristu cela stastna - no ved po porode hormony tak to je kazdy taky rozliaty asi 🙂(ano presne ten doktor ktory mna zdrbal jak syrotu lebo som bola nestandardny pripad ktory mal problem uz len so samotnym vystrenim nie to este s porodom... a to som od vela ludi na toho pana doktora pocula same chvali... ja osomne stale verim ze ani pr 3tom porode ho neschytam aj ked po referenciach viem ze po zdravotnej stranke sa mozem spolahnut ze vsetko dobre dopadne a to je lepsie ako nic... no)

misinka26
autor
13. okt 2017

@charlie1980 ale on tam nehovori o jednom porode!!! Hovori o tom, ze je bezna prax usmernovat rodicky fackou!!! Co sme v stredoveku???