Lekár priznal, že občas facká rodičky
... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???
@crazy_girl1 to je školský film s názvom " Medzi nami " režisérky Zuzany Límovej, šiel v kinách
http://kinema.sk/recenzia/37787/medzi-nami-medz...
@loginexistuje áno, je to začarovaný kruh, a veľakrát ešte my lekárom sami úplatky ponúkame, lebo sa bojíme, že bez nich bude zle, a teda robíme si to aj sami.
Je mi ľúto, že toto máš s dcérou, snáď to všetko len dobre dopadne, veľa síl želám.
@loginexistuje Ano o tomto to proste je, nejde len o porodnictvo, cele zdravotnictvo funguje cudne, na jednej strane super ludia, kt. robia co mozu aj za zlych podmienok a na druhej strane korupcia, znamosti, uplatky, arogancia, nevsimavost. Ja mam aj take aj take skusenosti. Ked tu citam nazory, ze ak si zena nezaplati porodnika nech sa nestazuje tak ti jednoznacne odporucam ist cez tie znamosti. Taki ludia, si nic ine nezasluzia, az im raz dojdu znamosti a peniaze sa prebudia.
@dai nie si jediná, ja som si namiesto Stokke kočíka a vecí z Baby Prestige zaplatila Koch 😄
Už na neviem ktorej strane som poznamenala, že keby ženy rozmýšlali o lekárovi toľko ako o výbere kočíka, možno by to tiež bolo ľahšie.
@stella333 este raz nik nepise, ze zena, ktora si nezazmluvni sa nema stazovat. Prave naopak, ak sa jej deje krivda nech sa stazuje, nech to riesi. Ale! Tu piseme o tom, ze ak chcem porodnika podla svojich predstav (a tie mame kazda ine, nie je v moznostiach beznej nemocnice ich kazdej plnit, bo jedna chce komunikativneho dr, druha, nech je tichy a nerusi ju, tretia hladkanie po ruke, stvrta nech sa drzi jej porodneho planu, ale ak bude problem nech si nesie zodpovednost dr. atd.), tak si ho musim zazmluvnit (Nie dat uplatok). Je to rovnake ako by som chcela aby mi na narodeninovej party zaspieval Palo Habera, ale ocakavam, ze mi ho zadara posle RTVS bo ved ja mesacne platim necelych 5€ koncesionarske poplatky alebo SOZA bo tam platia poplatky media.
@libawet viem veľmi dobre, aký je to film, ale v kinách určite nešiel. Premietal sa na festivaloch a ešte na ďalších bude mimo SR. Preto sa pýtam, kde ste ho kto videli, pretože sa k nemu nijako neviem dopátrať. Jedine k upútavkam k filmu.
@crazy_girl1 ako som pisala. Pred rokom bol na nejakom talianskom festivale a pocas festivalu bol dostupny online. Tak som ho ja videla. Teraz na nete nie je. Len bolo to premietanie.
@cucoriedka337 ja ked som mala otvaraciu dobu tak tam opravovali okna dvaja robosi v monterkach 😁 najprv ma to soklo ale s dalsou kontrakciou mi to bolo suma fuk este ma to aj pobavilo 😁 celkove tam po tych miestnostiach stale niekto chodil, aj muzi, nejaki sanitari alebo zriadenci, sa mi zdalo ze za mladymi sestrickami, ale mne to pomohlo odputat pozornost od bolestivych kontrakcii takze ok...
@myjusiatko ok, v pohode. Ja len či teraz to niekde nie je, ale keď nie, tak nie. Ďakujem.
@crazy_girl1 neboj... pri tej reklame, co sa mu teraz robi, pojde skor alebo neskor aj v tv😉
@xxxkatka dakujem ze si moje slova prepisala do formy, ktoru uz hadam kazdy pochopi😉 presne ako pises - ja nepisem o uplatku a znamostiach ale o vybere - ten je spoplatneny vsade na svete... detto som nikde nepisala ze sa nema stazovat ten kto si nezaplati, naopak - ja kritizujem,ze zeny maju ocakavania, ale sa nestazuju, neotvoria pusu , ked sa nenaplnia, akurat tu na mk...
Ja budem rodit tiez onedlho a teda tu nepisem hypoteticky coby keby, ale realne, co idem robit v podmienkach ake su v zdravotnictve dnes, nie ake si zelam, ci by mohli, ci mali byt☹
Rozmyslala som ci vobec pisat a prosim neobuvajte sa do mna nejdem spochybnovat praktiky v nasom zdravotnictve a verim ze sa stava vsetko co ste napisali ako prvorodicku ma tieto veci vystrasili pred rokom stale som pocuvala straslive temy z porodov az som sa rozhodla na to pripravit. Kedze som z ke moznost rodit v sukromnom sanatoriu nemam a najblizsie za hranice to je ukrajina alebo madarsko...vzhladom na traumaticky zazitok z porodu mojej sestry lekarky v nemeckku som vsak ani o tejto moznosti neuvazovala lebo aj v Nemecku sa deju taketo veci a ocividne nepomoze ze ste z fachu a rodi vas kolega...takze sa treba pripravit na to co vas caka ako sa da ...rodila som v kosickej starej nemocnici a vedela som dopredu do coho idem nie je od veci sa prist pozriet na porodnu salu dopredu a sak viete pripravenym stastie praje..urcite mi pomohlo ze som mala manzela pri sebe garantujem vam ze ak vas muz nie je uplny stressko tak v tom adrenaline nedovoli aby s vami zaobchadzali zle a dopredu som muzovi vysvetlila co si prajem a co nie totiz rodiaca zena je vacsinou povazovana za nesvojpravnu a nema silu sa dohadovat so sestrickami ze si nezela lezat alebo nechce ziadnu infuziu ..takze manzel mi robil gorilu🙂 ale popravde nebolo treba kazdyy jeden clen personalu bol 100% profik vtipkovali snazili sa odlahcit atmosferu a sprijemnit mi to ako to slo a nie som ziadna vipka...zial nikto z nich nemoze za stav nemocnicnych priestorov ze zazili este dobu marie terezie a ze keby som chcela vysiet na rebrine alebo rodit vo vode tak proste nie su vybaveni za to nemozu...ja som si brala do auta aj fit loptu lebo som necakala ze bude😅 takzee buduce mamickyy porod moze byt aj krassny.😘
Ja som rodila teraz v auguste 2017,nastastie ma nerodil tento lekar,ale bol tam pritomny.Mala som dost komplikovany pôrod,ale vsetci okolo boli super.Az na jednu mladu porodnu asistentku a tohoto p.doktora. Ked som chcela dopichnut epiduralku,tak povedala manzelovi, ze musim nieco aj vydrzat,asi nikdy este nerodila,a to vydrzim dost, a p.doktor mal nemiestnu poznamku že ,, ach tie ženy,, ,vobec nic nevydrzia,takze verim tomu,ze tu facku skutocne dal.Myslim si,ze keby islo o zachranu života ,tak ho asi nevyhodia. Ale nevieme ako to skutočne bolo,ja len píšem moju skúsenosť.
@zuziciatko tak ked toto povedal (ze zeny nic nevydrzia) tak by fakt mal prehodnotit svoje posobenie vobec v zdravotnictve...ved bolest je tak individualna zalezitost, a zvlast pri rodeni, kazda ma inak iduce nervy, ulozene organy, inak rotuje babo a vela inych faktorov...
...iný pôrod má žena 20 ročná a iný - 30 a viac, a tam môžu nastať komplikácie, o ktorých nikto ani nechyruje. Je veľmi ťažko nám laikom posúdiť ( napriek tomu, že sme rodili ), čo sa má v takej chvíli robiť a čo nie, od toho je tam lekár-profesionál, ktorý v tej chvíli pôrodu má na starosti dva životy - tej ženy a toho dieťaťa a ak tá žena nespolupracuje, chytí ju záchvat paniky, hystérie, tak ten lekár má čo robiť, aby oba životy úspešne zachránil/zvládol a použije v tej chvíli všetky možné prostriedky na to, aby to tak bolo a ak ešte ide aj o staršiu rodičku. ( "skákanie po bruchu" - nejde o ľahnutie na brucho, ide o pritlačenie na brucho ZA dieťa, takže nie na dieťa a robí sa zároveň so sťahom pre uľahčenie vytlačenia dieťaťa von )
Suhlasim,prah bolesti ma každá iný,taktiež je rozdiel ci rodi 20r.alebo 30r. Podotykam ze som bola ulne kludna,aj kontrakcie som sa snazila rozdychat potichu. Asi by si mali chlapi vyskusat co to všetko obnasa.Zacala ma rodit jedna mlada p.doktorka,bola velmi mila,a profesionalna,este aj po porode pri vizite,ale Kedze som mala privysoky tlak pocas porodu,skonstatovali ze to musi byt rychli porod,tak pomahal aj iny p.doktor. Som im velmi vďačná.Z mojej skusenosti poviem len tolko ,ze pri druhom sa tam opäť vrátim,mozno uz nebudem mat tolko stastia na par milych a dobrych doktorov,ale risknem to.A p.doktor,ktoreho nebudem menovat,by sa mal nad sebou zamysliet. Vsetko je to o ludoch a ked ich ta robota nebavi,tak by mali odísť.
http://zpravy.idnes.cz/slovensky-gynekolog-pry-...
Možno sa aj pán pôrodník "sympaťák" rozhodne so svojou obľúbenou "brachiálnou" metódou skúsiť šťastie v u protinožcov, teda skôr u protinožkýň. Jeho slovenský kolega tam s naším tradičným folklórom šitia po pôrode bez anestetík v uplynulom desaťročí neprerazil, tak tam možno treba poslať niekoho ešte horkokrvnejšieho - keď môže byť facka nasledovaniahodným medicínskym zákrokom na "Skrotenie zlej ženy" - a áno dokonca i samotný názov známej Shakespearovej komédie jednoznačne potvrdzuje, že aj onen chladnokrvný anglický dramatik, by facku pre slovenské hysterky (rozumej tie nezodpovedné pitocínom (synetickým oxytocínom)slabo nadopované, dýchavičné, Googlom a ba čo horšie -Modrým koníkom zmátožené, nespolupracujúce, na časté rečnícke otázky typu "Chcete si zabiť dieťa?" neodpovedajúce ženštiny jednoznačne schvaľoval. Nuž a potom po nástrihu, ktorý síce v tých ďalekýýýých zápaďních krajinách nepatrí do kategórie povinných jázd, ako na našej hrude rodnej,čo sa môže však v dohľadnej dobe zmeniť - ako pí ár stačí motto našich obetavých slovenských pôrodníkov "BUDE AKO NOVÁ"...a facka potom aj ako bezplatná anestéza pri "štopkaní" slúžiť môže, či?
👏👏👏
👏
@balkolenka mozeme mu prispiet na letenku.
@balkolenka to znie celkom šialene, dá sa dohľadať aj nejaký domáci (austrálsky) zdroj?
@zrn daj do google roman hasil australia. Najde ti.
Tak kauzička to je trochu staršia, ale dosť výpovedná, no. Kontrolné mechanizmy zlyhávajú aj v zahraničí. Doktorek si možno myslel, že urobí na západe revolúciu.
@vejula v Cadci je to tak stale, rodila som pred troma tyzdnami. Ja som ju mala sice v noci pri sebe, lebo som.uprosila sestry, ale o puayej ju brali na kupanie, a o siestej na trojhodinovu vizitu, bez matky. Takze nemam ponatia, co malej robili za vysrtrenia, spravu z porodnice 4x zasponkovali, aby som si ju nahodou neprecitala. Novorodenecky lekar nebol za mnou ani raz. A to je jedina porodnica na SR s platbym BFH certifikatom...
@zuziciatko ale tato veta co povedal dr. ,, ach tie ženy,, ,vobec nic nevydrzia, moze mat dva vyznamy- ked ju povie s usmevom, tak ju mozeme chapat ako vtip/ pokus o vtip/ odlahcenie situacie atd. Ak ju dr. povie, ze na zenu vrieska, zas ma iny vyznam. Mna by takato veta (ani pocas porodu) ak by bola myslena ako pokus o vtip vobec neurazila, nemyslela by som si o dr. nic negativne. Mna tiez rodil muz a bavili sme sa o vine pocas porodu a ze ked budeme mat urodu, mam priniest rizling 😀 Tato veta sa tiez da u uzkostnejsej osoby brat ako pytanie si uplatku alebo co ja viem co. Nie, bolo to len na odlahcenie situacie pri porode, aby som sa uvolnila, nebola v krci, predychavala atd. Samozrejme, dr. odomna nikdy nic nepytal a na rizling si nikdy nenarokoval a ani ho nikdy odomna nedostal 😀
@nastasyk to je neuveritelne. Prirom dieta ma narok na neustalu priromnost matky. Je treba sirit medzi zenami povedomie o ich pravach a pravach dietata.

@libawet presne tak vela veci a najma v zdravotnictve je u nas o korupcii a znamostiach ja mam teraz dceru hospitalizovanu na jednom detskom oddeleni nadstandardna izba sa neda zaplatit dnes ju presunuli na inu izbu ta predtym bola s dohladom sestier a museli tam dat ine dieta a ta izba bola v pohode dali ju na inu pubertiacku k mentalne postihnutym detom plienky zvuky atd ona musi lezat je po lumbalke ja som mala problem v tej izbe vydrzat pol hodinu pocas navstevy mam moznost zatlacit aby ju presunuli cez znamosti dnes mi kolega ponukol sa dozvedel ze mi tam lezi dcera a jeho manzelka je prorektorka a prave s dosahom na tuto oblast mam ci nemam to riesit cez znamosti ? Toto je proste u nas tak a neni moznost ist bez korupcie