Lekár priznal, že občas facká rodičky
... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???
@mrkvicka060 tu nejde o porovnavanie,tu ide o indikaciu. A na fackovdnie jednoducho ziadnu nepoznam.
@willino1 co mali robit ,mas pocit ,ze porodnik na poridnej sale je zodpoveny za to ,ze zena nebola na predporodnej priprave ,ci ma nizky prah citlivosti ...uprimne ,moze byt zena pripravena akokolvek ,nezaruci to ,ze jednoducho prepne ...a bud si ista ,ze sa to deje aj v porodnych domoch ,ludska psych.je velmi nevyspitatelna ....ale nedala si odpoved ako tuto situaciu riesit ,ak sa lekar chce vyhnut zvonu ....
@kakatulik ale prosim ta - ked ma zena/ muz hystericky zachvat tak ti ziadna ludskost nepomoze... ako ja neidem obhajovat fackanie, ale ked vidim ako sa niektore dospele osoby dokazu spravat tak mam fakt pocit ze taka poriadna facka by ich mohla vratit do normalu, ked ju vratia ok - ale nech sa prestanu spravat ako uleteni...
@misinka26 je to len dosledok zle vedeneho porodu a celeho nedostojneho pristupu k porodu. Keby nelezela na chrbte tak s velkou pravdepodobnostou sa nestane tak rizikova situacia. Ani zvierata by takto neodrodili, nie je vobec zvlastne, ze ludia maju problem tak bezproblemovo odrodit.
@kakatulik a ako teda? daj radu😉 aspon budem vediet ako pristupovat k hysterkam😉
a neboj, mna nikto nefacka kedze do tejto skupinky nepatrim, plus mam porodnika ktoreho poznam a plne mu doverujem - pre mna osobne je toto najlepsia a jedina prevencia - tuto moznost ma kazda zena - nemusi za prachy za porod kupit super kocik ale si moze zaplatit porod jej vybranym porodnikom😉
Kopajucich mamiciek by bolo menej ...ved tam sa nehovori o hysterickych osobach ,ale o jednej mamicke ,ktorej ratovali dieta a aj ju ,pretoze porod ci kliestami alebo zvonom ma dopad aj na jej porodne cesty a neblahy...
Súhlasím s tým, že občas treba pri hysterickom záchvate použiť šokovú terapiu, ale keď som počúvala toho lekára s tým "brachiálnym" hmatom, tak problém bude tam - nie v tej facke, ale v jeho prístupe. Vždy šlo o prístup. A ten jeho sa zdá byť nadradený, arogantný, vysmievačský. Keby to povedal normálne s vážnou tvárou, že áno, bohužiaľ niektoré rodičky to psychicky nezvládajú, preto ich treba vrátiť do reality aj týmto spôsobom, tak ok, beriem, ale on ako to posmešne opisuje, tak skutočne ako by tá žena bola len tovar, kus dobytka na preplesknutie, a ešte sa z toho smeje. Áno, facka občas treba, ale aj tak treba byť úctivý, a nie ako henten šašo. Ja som síce facku pri pôrode nedostala, ale pri prvom pôrode som sa naozaj cítila ako dobytok. Nie je to mojou povahou, viem to porovnať, lebo druhý v inej nemocnici bol lepší. Nie som náročná, som skôr introvertný typ človeka, ja nemávam doktorom pred nosom pôrodnými plánmi, ale úctu k človeku vyžadujem. Pri pôrode som sa cítila ako sopľavé nesvojprávne decko, také sprosté poznámky a prístup mali.
Ako to ze dal facku hysterickej rodicke je neprifesionalne Desire je ale to ze povedal ze sa to robi bezne ja som bola na gyn operacii pred par mesiacmi a teda komunikacia nula bodov Muslim is lekarov v podstate som ho stre tal len na sale kde som sa dozvedela ze predchadzajucu noc preflamoval z rozhovoru nez na uspali
Desire je desive
Mne sa na celom tomto vythnutom z kontextu paci ako niektore hysterky uz hystericky reaguju ihned ako bol autorsky prispevok zverejneny. Nech je ako chce,ak by lekari mali zachranit zivot len a len fackou,nech v nasej nemocnici fackaju od rana do vecera. Boze ved kolke si nepamataju od tej hrozy porodu a bolesti,ako sa spravali pri porode (radsej) a tu vystupuju ako hrdinky. No bezdovodne si lekar snad nedovoli na rodiacu zenu stiahnut ruku. A co tema oteckov pri porode? To pred otcami? Asi nie lebo predpokladam ze otec musel odist nakolko sa porod nevyvijal v prospech matky a dietata. Tie co odrodili bez problemov,mozu ruky nohy bozkat lekarom. A tu ide kazda trapne vyskakovat.😨
@dai prepáč ale hysterky čo kričia nie sú na facku... pri pôrode si môžem kričať koľko chcem... hlasno, potichu, pišťať...... hádam nefackajú každú kričiacu rodičku... ak zena "hysteričí" od začiatku tehotenstva, kde je gynekólog? či ten sa tiež stará len o reprodukčné orgány ženy a na hlavu kašle... prečo ju nepošle k psychológovi, psychiatrovi, predpôrodnú prípravu... a keď sa zistí, že to nepomohlo, tak je vždy lepším riešením plánovaný cisársky ako keď zo ženy v amoku nasilu ťahajú dieťa zvonom ...
Ja si teraz len predstavujem ako fackaju rodicky niekde v Nemecku. 😅
@willino1 no ano - cele zdravotnictvo postavit na nohy lebo pani buduca matka sa nedokaze postarat sama o seba... prepac, ale ja nie som tento typ a z duse neznasam dospele osoby ktore nedokazu prevziat zodpovednost same za seba - hadam ked vidim ze mam s niecim problem tak si ho v prvom rade riesim sama, necakam ze vsetci budu ochkat lebo ja som tehotna ... Planovany cisarsky hadam potrebuje zdravotnu indikaciu a nie to ze zena je hysterka... ak ma jasne nejaku psychicku poruchu tak nech si ju riesi...
preco by zena mala jacat pri porode - prepac, ak tak chce tak nech ide rodit niekde sukromne - preco ja by som mala pocuvat nejaku hysterku - tiez chcem vklude porodit svoje dieta☹ okrem toho ak hulaka tak to znamena ze nedycha spravne, neda sa tlacit a zaroven vrieskat - a to by kazda mohla vediet - staci navstevovat predporodny kurz...
prepokladam inak ze ten prispevok bol ucelovy kedze som este nepocula od ziadnej matky zeby ju prepleskli a to som uz pocula vseliake historky z porodnych sal a teda sama par hysteriek zazila... tiez pochybujem ze by otec pri porode dovolil fackovat si zenu - co viem ze lekar zakrocuje len ak zena naozaj nespolupracuje a ohrozuje zivot dietata...
nik nesmie udrieť iného, už vôbec nik nesmie udrieť ženu pri pôrode, ani lekár, ani pôrodná asistentka. Neviem na čom sa tá zdravotná sestra tak smiala, keď sa jej Dr. chválil ako to on "vyriešil". Úbohosť takéto chovanie personálu.Toto si nie , že nemôžu , ale nesmú dovoliť. Absolútne neobhájiteľné chovanie.
@willino1 ja som rodila v humennom,19h a vystriedali sa pri mne 3smeny,vsetci namna boli mili,vysvetlili mi co a ako,sestricka ma drzala za ruku a upokojovala. Ja nemam jedinu vec co im vytknut. Aj po porode,sestricky nam s detmi poradili a pomahali. Snazili sa nam pomoc ci uz s dietatom alebo s tym ako ulavit nam. Ale ked som pocas tehu lezala v michalovskej nemocnici,poviem ti bola to hroza. Nie kvoli personalu ale kvoli zenam. Kazda jedna ciganka tam vrestala nenormalne,utekali,nechali tam deti a potom tam prisla ta mlada. Uz na prijem prisla uvrestana a bila vsetkych naokolo. Sestricky sa jej cely cas snazili pomoct a vysvetlit co ma robit no ona nepocuvala. Nemohli jej ani nic pichnut co sa tak hadzala. Az ju nakoniec priputali a dieta z nej vytlacili,lebo nerobila nic len kopala a kricala.Poviem uprimne,ze nas tam bolo viac co by sme ju prefackali
@dai v zahraničí nepovedia žene nech nekrici, naopak mne s úsmevom hovorili nebojte sa,môžete aj kričať ak potrebujete.. nie každá žena dobre zvláda bolesti a hlavné každá máme iné bolesti..keď potrebuje pri silných kontrakciach kričať, nech kričí a osobne keď mi hocijaký chlap, ktorý nevie ako to bolo samozrejme povie, že nemám kričať aj keď mi to povie milym hlasom, tak ma to naserie, lebo on keby mal také bolesti tak by tiež kričal... a problém je v našich porodniciach zle vybavenie.. rodila som vo Francúzsku a každá žena má svoju pôvodnú sálu a nie ako u nás ze no jednej aj tri. To je hanba
@diana20 tak vidis... mozme platit tolko co vo fr ci de a potom bude mat kazda salu aj vlastneho lekara.. tu polka zien neplati nic aj tak dostane servis... a ked viem ze nie som na tej sale sama tak tiez budem trochu brat ohlad - opakujem, hlavne ked ziadnu bolest nezazivam len som niekde psychicky nedospela ( neviem ako tie zeny nasledne chcu riesit situacie ktore im materstvo pripravi ked ani porodit bez hysterie nevedia ) ja ti hovorim ze som zazila zeny co este rodit nezacali a uz mali afektivny zachvat pomaly, pritom este ziadne kontrakcie...
Pozri, zhodnime sa ze na toto mame iny nazor - ja proste nemusim dospelych co sa spravaju ako decka a tato skupina rodiciek pre mna medzi ne patri ...
Ja zas nechápem tie príspevky, že "no a čo že fackujú, veď zachraňujú životy" - to je ako povedať "no a čo, že predavačka v lidli je drzá a nepríjemná, veď robí, čo sa od nej očakáva- blokuje tovar" alebo "no a čo že učiteľka v škôlke vrieska na deti a bije ich, veď robí, čo sa od nej očakáva-má disciplínu". KAŽDÉ povolanie sa musí robiť s úctou. Problém u toho lekára nie je facka, ale jeho arogantný a vysmievačský prístup.
Aj tá hystéria ženy pri pôrode sa musí brať zo strany lekára profesionálne. Áno, prefackať, aby sa spamätala, ale aj to sa dá s určitou úctivosťou. Nebudem sa potom do kamery škeriť, že aká hysterka to bola a musel som jej to naznačiť "brachiálne".. Hahaha. Zasmiali sme sa. Podľa mňa žiadna žena nejde na pôrod s úmyslom: budem hysterická. Sú jednoducho ženy, ktoré tú bolesť psychicky nezvládnu. Henten chrapúň keď hovoril o tom brachiálnom hmate, tak som mu mala chuť jednu vraziť.
@trisp presne arogantý neľudský prístup aj Dr. aj tej sestry čo sa tam s ním rehoce. Ak nezvládajú svoju robotu, nech idú robiť na patológiu.
Rozum sa mi takisto zastavuje nad niektorými príspevkami, zvláštne že im to príde normálne, niekomu dať facku lebo podľa nich je to O.K. - chorý zvrátený prístup k iným.
@aristka tiež by ma zaujímalo , kde pracuješ ak dokážeš toto obhajovať. Či zastať sa kolegov treba v každej situácii ? Ako by sa tebe páčilo, ak by Ti učiteľka vyfackala tvoje dieťa v škôlke.
@dai jasné, keď nerodi a kričí tak je to divné.. k tomu plateniu ale musím povedať, všetko je tu preplacane tak ako u nás a aj epiduralka, nie ako u nás, kde treba 100€ zaplatiť... a mala som svoju sálu a potom svoju izbu aj so sprchou a zachodom.. neplatila som nič.. takže tak.. a nemusela som si platiť zš to, aby sa ku mne správali ako sa má..
@kakatulik chlapik moze vyzerat samolubo, ale zeby bol taky blby a rovno sa do tv chvalil vecami na jasnu zalobu - snad nie 😀
no tak sa mi zda, ze lekar mozno aj myslel tlapnutie po tvari - akurat, ze terminus technicus pre toto je facka. nemyslim, zeby myslel facku v pravom slova zmysle ako ranu po papuli pri bitke v zlosti. to by na tvari zostala stopa a este len vtedy by si zavaril.
samozrejme, bolo by nanajvys vhodne, keby sa take daco absolutne nemuselo pouzivat!
Čudujem sa, ako niektoré ženy prístup tohoto doktora obhajujú. Mne vyvolávali pôrod 3 dni, na konci som už prestala spolupracovať, malá bola obmotaná pupočnou šnúrou a nikto mi facku nedal. By som bol zvedavá, keby ste tú facku dostali Vy, ako by sa Vám to páčilo, internetové hrdinky

@willino1 nehnevaj sa na mna ale niektore zeny hysterky su - citaj si tu temy - hystericia uz pomaly od zaciatku tehotenstva ohladom porodu... nic sa nedeje a totalny nervovy zachvat - co ich maju lekary vsetky rodit cisarskym? ci podla teba napichat nejakymi sedativami, vybavit im pocas porodu sedenie s psychologickou? ako ja som tiez zazila pocas mojich porodov taketo hysterky - lekar milo hovori, dychajte do brucha, nekricte, pomaly dychajte - a zenska vrieskala ako najata - pritom porod este ani nerozbehnuty, kontrakcie slabe...