icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

sasa1983
10. nov 2017

@redlola tak pokiaľ si bola "mucena", a aj napriek tomu si oficiálnu sťažnosť nechávas na niekedy do budúcna, tak si pacifistka neskutočných rozmerov. Alebo to také nebolo.

elysiacik
10. nov 2017

Tak sú asi dva druhy mamičiek, tie ktoré to berú ako normálnu vec pretože im to v najväčšej pravdepodobnosti zachránilo dieťa, a tie ktoré to berú ako útok na ich osobu a vec, ktorá nebola nevyhnutná a takto to vždy bude. Mne našťastie nemusel nikto dať facku ani nič podobné ale keby to má zachrániť moje dieťa tak by som za to asi tiež bola vďačná

dulkagabulka
10. nov 2017

@sasa1983 narozdiel od brožúrok antivaxu, je táto publikácia uznávaná v medzinárodných organizáciách /OSN, Rada Európy pre ľudské práva atď/

sasa1983
10. nov 2017

@dulkagabulka Tvoj názor. Žiadny lekár ako spoluautor nie je uvedený, keďže sa to týka lekárskych postupov, asi bude dôvod prečo ..

sasa1983
10. nov 2017

@dulkagabulka pozri, veď jasne že je priestor na zlepšenie logistiky.

redlola
10. nov 2017

@sasa1983 ja som dosť dobrá duša🙂

malasandrika
10. nov 2017

@lenkaam_1 teraz naozaj, proste v strede pôrodu si dostala facku?

nieutilitarizmus
10. nov 2017

Bolesť je subjektívny pocit nik iný ju za vás nemôže cítiť ani sa do nej vžiť a u pacienta sa nikdy nepodceňuje.Dospelí ľudia sa na pôrodnej sále nemajú čo fackať.Je jasné,že po pôrode má právo na tíšenie bolesti každá žena nežijeme v 17.storočí.A komunizmus skončil čiže lekár je povinny si s pacientom všetko predebatiť.Pocity aj dojmy mať môže takisto kazdý neviem prečo prevláda názor,že nie veď nie ste stroje.

redlola
10. nov 2017

@lenkaam_1 čiže pred 1,5 týždňom si dostala od sestričky facku na pôrodnej sale počas tvojho vlastného porodu?

lolissima
10. nov 2017

@dulkagabulka prepáč to bez anestezy mi statial vypadlo, ale myslela som to tak.
@redlola opakujem, skutok ako vy popisujete nenapĺňa skutkovu podsatu TC týrania osoby blízkej a zverenej. A nie ani teoreticky sa nedá brachialne usmernenie dobrým právnikom pretocit na týranie, keďže podávajú prokuratori a ti sú viazaní zákonom a nie snahou pretocit veci tak ako si to niekto predstavuje.(tak ako je tomu pri sukromnopravnych zalobach) Facku by bolo maximálne možné posúdiť ako priestupok proti občianskemu spolunazivaniu, ale tam by tiež boli posudzované okolnosti skutku, takže by sa v konečnom dôsledku ani o priestupok nemuselo jednat. Keď sa už vyjadrujete k tomu co je a nie je týranie v zmysle par. 208 TZ, dovolte mi položit Vám otázku, či tieto svoje názory mate podložené nejakou svojou konkrétnou rozhodovacou činnosťou ako prokurátor alebo sudca? V tom případě by sme mohli diskutovať, či áno alebo nie. Ale ak je to váš laicky názor, tak v tom prípade nie je o čom. Mňa osobne mrzí co ste si pri pôrode prezili, určite vás to poznačilo, ale je iné vec posudzovať v morálnej a iné v trestnopravnej rovine. To sú dve diametrálne odlišné veci.

dulkagabulka
10. nov 2017

@sasa1983 spolupracovnici boli okrwm inych Dr. Nikolas Rubaskin ,porodna asistentka Jette Clausen. Su tam uvedeni.

dulkagabulka
10. nov 2017

@dai Janka Debreceniova. Je tam uvedena.

dai
10. nov 2017

@redlola pozri, ako pisem, mam vysoky prah bolesti a plne si to uvedomujem - rodila som oba porody bez epi, bez analgetik - druhy vyvolavany s riadnou davkou oxytocinu... cize ja si uvedomujem ze vnimam bolest inak ako iny ludia - napriek tomu aj mna sitie bolelo viac ako porod, kedze predsalen pri tom porode som mala hlavu niekde uplne mimo ( koncentrovala som sa len na tlacenie, nic ine ma nezaujimalo ), zatial co sitie som si uz plne uvedomovala - sili ma cez 40 minut , nestihli mi spravit nastrih a velmi skaredo som sa potrhala = cize zazitok pravdepodobne podobny tvojmu, ale teda u mna nezanechal nejak ziadnu traumu , mna to omnoho viac bolelo nasledne skoro mesiac ked som si nevedela sadnut inak ako na nafuknute plavajuce koleso🙂 ci to pokladam za sucast porodu alebo nie - uprimne, absolutne to neriesim a nezaujima ma to, fyzicka bolest pokial je docasna a je riesitelna pre mna nie je dovod na traumu, su omnoho horsie veci zial, ktore sa ani popisat nedaju, ani nemaju vinnika velakrat a bolia omnoho viac:-/
Ak ale ty si ziadala o analgetika a urgovala bolest a nic ti podane nebolo tak to opat pokladam za problem a osobne by som sa na taketo konanie stazovala oficialnou cestou...
Generacia Z🙂 pozri, 90% mojich podriadenych je z generacie Z, milion skoleni som uz mala kvoli tejto teme/// ano, suhlasim, su inak motivovani , na druhej strane ale maju tie iste ciele ako my🙂 pre mna su niekde strateni, zahlteni pojmami a informaciami, maloktori z nich ma jasno = komunikujem s nimi neustale a vacsina nasich rozhovorov nie je o praci ale o ich vlastnom hladani sa... Zaroven mi prichadzaju aj cerstvi 20tnici a vidim ze ti uz nie su ako ta generacia 2000 - su omnoho skromnejsi, menej ambiciozni, a maju omnoho jasnejsie predstavy... To len teda k tomu ako sa aktualne podla mna generacia Z trosku precenuje = ako som pisala, v konecnom dosledku s nimi riesim tie iste problemy ako s mojimi 40tnikmi ci 50tnikmi...
Jasne ze veci sa vyvojom maju hybat smerom dopredu, to tiez nespochybnujem, a je super ked je moznost na ich zlepsenie - ale ta cesta aku volia niektore extremisticke organizacie ci hystericke dokumenty mne osobne nepride prave najvhodnejsia ...

nieutilitarizmus
10. nov 2017

@dai príbehy,, rodinky Adamsových"už sfilmované boli a možno máš vysoký prah bolesti(možno sa v nej vyžívaš neviem)ale to z teba nerobí hrdinku.Že fackáš svoju dcéru za slovný prejav ...skús to spomenúť pred detskou lekárkou.Ale nechápem prečo vtĺkaš svoje predstavy zvyšku sveta.Pokiaľ viem sťažnosť podaná bola písomnou formou.

sasa1983
10. nov 2017

@nieutilitarizmus pokiaľ bola, musí existovať po si mňa odpoveď. Zjavne to zas taká oficiálna sťažnosť nebola

ostorha
Autor odpoveď zmazal
dai
Odpoveď bola odstránená
mima86
10. nov 2017

@sasa1983 Nezvyknem reagovat, ale toto mi neda. "Sanitárky majú tak medziúlohu asi ako upratovačky, alebo kuchárky. Pohladkala ma je komu načo? " presny priklad toho, o com sa tu zeny bavia. Si skvely priklad arogantneho lekara, ktory si mysli, ze je nad vsetkymi a vsetkym a vsetci ostatni su len nuly, ktore robia podradnu pracu, co ani nestoji za povsimnutie. A samozrejme uz ani nemaju pravo na vlastne pocity, lebo vsak nestudovali medicinu, tak o bolesti nic nevedia. Musi byt radost s tebou pracovat.
Neviem, ako to vnimaju ini, ale pre mna medicina nie je len rozrezat a zasit, ale minimalne 50% by mala byt slusnost, ludskost a empatia. Preboha, ved nie ste masiari kdesi na bitunku, ved v tom musi byt nejaky rozdiel... alebo sa mylim???

dai
10. nov 2017

@dulkagabulka zaujimalo ma kto likol ten chory prispevok a teda nie som prekvapena ze prave ty... precitala som si na nete o tej tvojej odbornicke a okrem posobenia v obcianskom zdruzeni nema absolutne ziadnu pravnu historiu, nechapem na zaklade coho ju oznacujes za odbornicku... ale chapem, aj dula je odbornicka vacsia ako lekari:-/

nieutilitarizmus
Odpoveď bola odstránená
malasandrika
10. nov 2017

@nieutilitarizmus daj si už lexaurín, lebo toto je nonsens

nieutilitarizmus
10. nov 2017

@ sasa1983 sťažnosť je sťažnosť keby bola aj anonymná riešiť alebo prešetriť sa musí.To či vedenie na ňu reagovala alebo nie je tiež dôležité.Lebo ak nie majú prúser.

dai
10. nov 2017

@nieutilitarizmus ☹ prepac, ak ta mozem poprosit aby si mi uz nepisala

sasa1983
10. nov 2017

@mima86 je mi jasné, o čo Ti ide, ale nepochopila si ma. Bez ohľadu na to, aký mily sanitár bol, jeho prítomnosť je absolútne irelevantna, pokiaľ si lekár neurobí dobre svoju robotu. Ved operovať by Ťa potom mohol aj ten sanitár,nie?

mima86
10. nov 2017

@sasa1983 ale ja ti neberiem, ze lekarske ukony maju svoju vaznost, ale uprimne, ak by si ostatni personal nerobil svoju pracu dobre, ani lekar by si tu svoju nemohol robit dobre, pretoze to su ti ludia, ktori lekarovi pripravia podmienky na to, aby svoju pracu mohol robit. Napriklad pri spominanej operacii, kto vydenzifikuje nastroje, vymeni pradlo, umyje podlahy, kto lrekarovi pripravi nastroje. Lekar pride (velmi zjednodusene) na hotove, urobi, co treba a odchadza, zatial, co ostatni zasa musia vsetko dat do povodneho stavu. Je teda ich praca nedolezita??? A prepac ale ich znevazovanie nie je na mieste a o niecom vypoveda.

chrissie_kf
10. nov 2017

@mima86 ale ty si ju nepochopila - ona len poukazala na to , ze je hlupost sa nestazovat na konkretneho lekara, preto , ze pomocny personal bol mily. Tak zjednodusene zhrnute.
Nikto nikoho neznevazuje ani nezhadzuje. Ste tu vsetci nejak precitlivelo naladeni.

ostorha
10. nov 2017

@redlola Som si precitala spatne svoj príspevok a zabudla som ti napisat,ze ti verim absolutne do bodky co pises mama mi o tom hovorila mala to velmi podobne ako ty.Aj napriek tomu ze som to nezazila na vlastnej kozi ti verim ze to muselo byt velmi bolestive a podla spravnia lekara aj dehonestujuce ,,, A ironicke a bagatelizujuce komentáre si ani nevsimaj.Nie je clovek ako clovek . Ani lekar ako lekar.

mima86
10. nov 2017

@chrissie_kf no, ak by to tak nemyslela, tak by napisala, ze je rada, ak sa nasiel niekto, kto ju v tazkej chvili podporil, ale napriek tomu, mala tu staznost podat. A nie, ze sanitar je len medziclanok, ako aj ine pomocne profesie a ich pritomnost vobec nie je dolezita. To podla mna uz znevazovanie je.

chrissie_kf
10. nov 2017

@mima86 to je uz chytanie za slovicka., je to forma jej vyjadrovania. Nemusi sa ti pacit, kazdy mame nejaku formu vxjadrovania . Ale netreba prekrucat veci , ktore boli myslene uplne inak.

mima86
10. nov 2017

@chrissie_kf ked myslis... Podla mna prave sposob vyjadrovania vela naznacuje o cloveku. To je take jednoduche, nieco trepnut a potom povedat, ze ja som to tak nemyslela. Ja druhym ludom do hlavy nevidim, preto sa riadim tym, co povedia. A jedna studovana lekarka by sa mala vediet vyjadrovat.