icon

Môzem hneď ako odrodím opustiť pôrodnicu?

ferox
23. feb 2018

vie mi niekto poradiť, aký je postup pri tzv. ambulantnom pôrode? aké vyšetrenia pre dieťa by som si musela dorobiť, ak by som odchádzala cca 24 hod po pôrode?

jujala
23. feb 2018

ja chcem reagovat tak vsetobecne. Moje 2dieta som porodila o 15h, a na 2. den som rano odisla domov. Manzel prisiel po nas autom, cestou z nemocnice mi dohodli este vysetrenie dietata a sla som. A bolo to najlepsie rozhodnutie. Samozrejme to neplati, ak je rodicka ci dieta po komplikovanom porode. Ja som bola schopna odist aj 2hod. po porode. Poznamka: rodila som v zahranici.

katka0905
23. feb 2018

@misinka0611 na tvoj možno nebol, ale prečo sa pácha takéto preventívne násilie voči všetkým matkám a deťom, tomu nerozumiem. Asi mám príliš veľa známych v zahraničí. Takto mi napríklad opisovala pôrod kamoška, ktorá žije v Pittsburghu: rodila v pôrodnom dome. S manželom. Pôrodná asistentka aj lekár len veľmi slušne zaklopali, či im netreba pomôcť, ani nevošli do miestnosti, aby nerušili. S dcérkou odišli domov o pár hodín, keď oni sami uznali za vhodné. Domov ju prišiel vyšetriť pediater. Napríklad toto mi príde normálne, nie to, čo sa tu deje.

stormie
23. feb 2018

@siska53 priplati si tak ci tak, poistovna sice nieco preplaca ale porod v zahranici + tie dni tam vychadzaju viac, to si rovno moze sama zaplatit porod a doma lezat uz zadarmo

veronikastrickova
23. feb 2018

Radsej budem 4dni v porodnici, akoby mi malo dieta dostat zltacku doma a potom lezat na detskom a tam moze chytit hocico, nemusia mat ubytovanie pre matku. Podla mna to je absolutna nezodpovednost odist skor. Lebo keby sa hocico stalo matke ci dietatu doma, aj tak budu vinit len a jedine lekarov a sestricky!

misinka0611
23. feb 2018

@katka0905 Ja osobne som rada ze ma tam kontrolovali a nepýtali sa ma len ci nieco nepotrebujem 🙂 Lebo keby to tak bolo syn by tu nebol. Sama som sa pod EPI cítila fajn ale, az po vyšetrení zistili ze syn je zaseknutý a dusí sa. Ja by som to sama nezistila, takze ja som za kontrolu rada, pri pôrode boli ľudia fajn. Po pôrode uz horšie ale vtedy mi to bolo uz vsetko jedno, išlo mi len o to aby to vsetko ( zvonovy porod ) nemalo následky. Tu malo pediatrov je ochotných prísť k rodičke a ja by som sa velmi nerada na vysetrenia trepala s malým babatkom, hlavne ked ich potreboval aj navyše.

lindusss2016
23. feb 2018

@katka0905 ano, normalne to moze byt, ked porod postupuje bez problemov. Ocividne si ani ty nezazila komplikaciu pri porode, mozno by si inak hovorila. Mne sa skomplikovali oba porody, pri druhom sa uz o mna dost bali lekari. Ani jeden porod nepostupoval, proste som sa neotvorila. No keby sa mna niekto chodil spoza dveri pytat, ci som ok, tak by som tiez povedala, ze ano, ale deti by to asi neprezili.

misinka0611
23. feb 2018

@lindusss2016 Príspevok vyššie som niečo podobné písala 🙂 Som rada, že niesom sama ktorá to takto berie. Ja verím že by som po pôrode ani domov nedošla, ešte 5 hodín po ňom ma sestričky ratovali v sprche :(

lindusss2016
23. feb 2018

@misinka0611 tak ja som skoncila s dvoma akutnymi sekciami a mozem len dakovat lekarov za dve zdrave deti

myjusiatko
23. feb 2018

@ferox jedine dolezite (podla mna) vysetrenie, ktore nepocka, je odber z paty. Ten sa robi cca 72hod po porode. Vsetko ostatne pocka na neskor - bedra, ocka, uska.

myjusiatko
23. feb 2018

Inak je tu na koniku skupina venovana ambulantnemu porodu. Mozes sa pridat a precitat si. 🙂

myjusiatko
23. feb 2018

@zuzka0605 zuzka, nesir bludy. Mozes odist z porodnice aj s dietatkom kedykolvek po porode. Dieta nie je majetok nemocnice. Za dieta zodpoveda rodic.

myjusiatko
23. feb 2018

@marlenka222 po ambulantnom porode ma zena narok aj na porodne a je to normalna zakonna varianta. Porodnica nie je vazenie.

myjusiatko
23. feb 2018

@mija777 porodnica sa zachovala voci zene nezakonne. Nemaju pravo tam drzat dieta pokial nie je v priamom ohrozeni zivota.

myjusiatko
23. feb 2018

Co sa tyka porodneho, tak v ziadosti k vete:
Vyhlasujem, že som po pôrode opustila / neopustila zdravotnícke zariadenie bez súhlasu poskytovateľa zdravotnej starostlivosti.

Zaskrtne zena ze neopustila zariadenie bez suhlasu a bodka. Na porodne ma zena normalne narok.

marlenka222
23. feb 2018

@myjusiatko Nema lebo suhlas sa vydava na jej podnet. Nie na podnet zo strany zdrav.zariadenia-standartne po 4 dnoch. Zariadenie nesuhlasi,v takom pripade dava ppdpisat na svoju obranu reverz. Tym padom RODICKA dava podnet na opustenie zariadenia. Bezna standartna prepustacia sprava reverz teda urcite nie je. Nasi uradnici by ju s nestandardnou situaciou mohli poslat tak o 2jo dveri dalej

myjusiatko
23. feb 2018

A pridam este svoju skusenost. My sme sli domov s dcerkou po 48hod a bolo to super. Ako prvorodicka som sa bala ist skor, fyzicky som na tom bola dobre hned a bola by som schopna odist kludne este ten den. Mala som vsak take bezne obavy ako to zvladnem sama a tak. Ale pri druhom by som rada, ak bude opat vsetko v poriadku, odisla hned ten den, pripadne druhy den. Rodina ma byt pospolu, doma budeme mat vsetok komfort a manzela pri ruke. Domov si vybavim navstevy porodnej asistentky aby nas skontrolovala.

myjusiatko
23. feb 2018

@marlenka222 lenze reverz je v podstate suhlas. Rodicka informovala, rodicka neutiekla. Ako bolo spominane vyssie. Porodne dostavaju aj mamicky po porode doma.

myjusiatko
23. feb 2018

@marlenka222 a to ze odide zena na reverz neznamena, ze nedostane prepustaciu spravu. Tu vystavia vzdy. Reverz sa dava k tej sprave navyse.

marlenka222
23. feb 2018

@myjusiatko a je to uplne bezne ako ked zena reverz nevyziada ano? Aj to ze ma o 1 kvazi papier pre obvodnu gynek.navyse? Podla mna teda to znaci akurat ze odmietla liecbu

myjusiatko
23. feb 2018

@marlenka222 na odmietnutie liecby ma pacient plne pravo kedykolvek.

Ja ale zdravu zenu po normalnom nekomplikovanom porode a zdraveho novorodenca bez komplikacii nepovazujem za pacientov. Nevidim dovod ich proti ich voli drzat na oddeleni. Je to kazdeho vec a kazdeho, verim, ze uvazene, rozhodnutie. Ked chce byt matka s novorodencom v kruhu rodiny, nikto nema pravo im v tom branit a uz vobec nie ich diskriminovat.

myjusiatko
23. feb 2018

@marlenka222 a zena o reverz nemusi ziadat, je v zaujme nemocnice ho mat podpisany. Je to ich ochrana v pripade komplikacii. Zena sa moze s dietatom kludne zbalit a odist a nemusi nikomu nic vysvetlovat. Pre prepustacie spravy sa moze potom zastavit manzel alebo si ich nechat poslat postou.

katrin21
23. feb 2018

na SLovensku sa to neda. nemozes odist s dietatom 24h po.. ty mozes, ked podpises reverz, ale jet o vlastne opustenie dietata a moze to mat nasledky ...
dieta musi zostat 72h po v nemocke na Slovensku ...

lenqua_12325
23. feb 2018

Ženy, každá píšete niečo iné. Tak ako to teda je? Ak po 24 hodinách chcem odísť s dieťaťom, poprípade po 48 hodinách tak ja môžem no dieta mi nedajú? Ako mi môžu nedať moje dieťa? Samozrejme ak sme obaja v poriadku
.

lenqua_12325
23. feb 2018

Je to niekde v zákonom podchytené?

katrin21
23. feb 2018

@lenqua_12325 nie, nedaju... urcite nie.... zdr . zariadenie ma zodpovednost, uz sa to tu riesilo, ci je v zakone, alebo nariadeni, nikto presne nevie, ale nedaju ti ho.... proste je to tak zakotvene. 72h po sa robia odbery z paty na metabolicke choroby a caka sa na zltacku, ci bude alebo nie a potom mozes ist domov, ak je vsetko OK

lenqua_12325
23. feb 2018

@katrin21 ďakujem 🙂

dadaa1234
23. feb 2018

Ja som rodila v septembri, jedna spoluobčanka chcela ísť hneď na druhý deň domov, bábo samozrejme nechala v pôrodnici. Pýtala sa sestričky či môže ísť domov, povedala jej, že samozrejme ale bez dieťaťa a musí upovedomiť políciu.

zuzanka.zuzu
23. feb 2018

😂😂 že nezodpovedné... tak v zahraničí sú asi 3 miliardy nezodpovedných žien 🙄 skostnatené myslenie, odpovede typu "mne nebolo dopriate, tak aj ty trp v nemocnici ako ja" 👏 v tomto nepomôže ani generačná výmena, mnohé z vás sú mladšie než ja... aspoň že sa zo zahraničia šíria "trendy" len do praxe sa zavádzajú pomaly... a keby neboli sufražetky, tak dodnes sú mnohé z vás nie že rozvedené emancipované, ale vďačné, že doma schytajú len pár faciek, však aspoň to nie je bitka 😢